![]() |
|
Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espresso art, cafea, prajire si latte art (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espresso-art-cafea-prajire-si-latte-art) +--- Forum: Cafea (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Cafea) +--- Thread: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor (/Thread-Ce-tipuri-de-cafele-va-plac-in-mod-deosebit-si-de-la-ce-prajitor) |
Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - cyrusct82 - 11-12-2017 Grame nu ml RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - bogdan01 - 20-12-2017 Desi nu credeam ca Peru El Mango de la Yume va fi pe placul meu uite ca m-am inselat, rau de tot. Imi place mult aroma pe care o are imediat dupa extractie, bitter putin. Daca o lasi ceva mai mult bitter-ul devine mai prezent dar nu evervant. Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - CatalinH - 22-12-2017 Ethipia Hangadi by Cafai
RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - Levo - 23-12-2017 ... Da , ... din pacate am ajuns la concluzia ca se potrivesc pe gustul meu , cel mai bine miscelele napoletane ... originile vor fi doar ocazionale ... ...asta e ... vorba poetului ( Izzo ) , asta este doar alegerea mea - My Way - drept pentru care ... continui ... :D ...
Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - vladdooo - 23-12-2017 Catalin, ce rasnita ai acolo? RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - maki - 23-12-2017 (23-12-2017, 17:43)Levo Wrote: ... Da , ... din pacate am ajuns la concluzia ca se potrivesc pe gustul meu , cel mai bine miscelele napoletane ... originile vor fi doar ocazionale ... pana la urma tu trebuie sa fii cel ce primește plăcerea de la cafea și nu trendul :) RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - radudani - 23-12-2017 ![]() +1 Levo, stii ca nu esti singurul! probabil mai sunt si altii printre espressomani, pe care nu i-a luat... valul si care prefera gustul incomparabil mai... 3D, adanc si soft, al unui espresso... negru ![]() iar acel Bosco, e printre putinele masini nu numai capabile, dar chiar destinate sa faca asa ceva! Kudos! RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - Levo - 24-12-2017 ... :D ... Multumesc frumos , pentru sustinere , ... pentru moment , am crezut ca am devenit un apostat al forumului , iesind cu nonsalantza prin brusturi ... intr-un veritabil deviant art ... ...
RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - tecsi78 - 24-12-2017 (24-12-2017, 16:11)Levo Wrote: ... :D ... Multumesc frumos , pentru sustinere , ... pentru moment , am crezut ca am devenit un apostat al forumului , iesind cu nonsalantza prin brusturi ... intr-un veritabil deviant art ... Nu, nu!
RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - mmariusc - 24-12-2017 Honduras Norma Iris Fiallos de la Guido, buna tare, incomparabil mai buna fata de Hondurasul de la RightSide. RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - Damian The Man - 26-12-2017 (23-12-2017, 23:47)radudani Wrote: +2
RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - baloozzy - 29-12-2017 Ieri am terminat niste Etiopia Yirgacheffe Aricha, de la Muse. Era prajita in data de 19.11, deci peste o luna si jumatate. Nu cred ca as fi reusit sa o pastrez atat, dar ceva probleme la "cutia limbii" m-au facut sa evit cafelele, in special cele acide. Incredibil cat de bine si-a pastrat aromele, nu imi amintesc sa mai fi avut cafea cu asa aroma la peste o luna. Gustul s-a echilibrat placut, plin de iasome si gemuri. Regret ca nu am mai multe abilitati pe partea de gust, ca as fi vorbit mai mult. Ce mai, in Banie se face treaba. Bravo! La cat mai multe sarje! RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - mmariusc - 31-12-2017 Guido's new kids on the block ![]()
Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - CatalinH - 03-01-2018 Nice,sweet and jucy.
RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - maki - 03-01-2018 @CatalinH ce prajitorie e asta? RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - bemihai - 03-01-2018 C-O FI Factory se numeste, e un coffee shop micut din zona Floreasca (Bucuresti). Am baut multe cafele interesante la ei de-a lungul timpului. RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - maki - 03-01-2018 a, sa inteleg ca online nu au shop? RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - bemihai - 03-01-2018 Nu cred ca au. Din cate stiu eu prajesc doar pt ei si vand boabe doar in coffee shop. RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - maki - 03-01-2018 clar, mersi de info RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - Levo - 03-01-2018 @maki Honduras -ul / Parainema arata cam asa ... si Catalin ne -ar putea spune exact cam cum este , si mai este si extrasa ca la carte ... ...![]() ... unde Parainema deriva din ...
RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - CatalinH - 03-01-2018 Spot on Levo! ![]() Este un Sarchimor cu boabe maricele. Ca si grad de prajirie ,pot sa fac referire ochiometrica :D cu paletarul de la Acaia si sa zic full city. Echilibrul optim pentru mine l-am atins la 92.5C. Doza folosita 18.5g in sita de 18g,din care au rezultat 39g in ceasca,timpul efectiv de curgere in jur de 31s; rampa 0-3 bari 7s, rampa 3-8.5 bari 5s,ultmile 5g din ceasca descrescator de pa 8.5 la 3 bari Trasatura de baza a acestei cafele este dulceata,corpul este mediu,discrete note de curmale.Daca incetinesc curgerea peste 34-35s apar si prunele si afinele dar apare si amar;asa ca am renuntat la fructe,ca doar e iarna :D RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - Levo - 03-01-2018 ... Multumim frumos Cata , ... ma gandeam eu ca nu se dezice... ... si pentru ca tot mi-ati facut pofta cu Honduras ... am abordat si eu un Honduras / Nancimiento ( bourbon ) a la Tim Wendelboe ( cadou de la " Mosu' ) care ne-a umplut de cirese ( cirese albe ) ... dulce si parfumata si cu ceva fructe fermentate ... minune pentru masa de dupa amiaza ... cel mai bun Bourbon Bourbon baut pana acum ...![]()
RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - maki - 03-01-2018 off si iar off :D RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - Levo - 03-01-2018
RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - bemihai - 04-01-2018 (03-01-2018, 13:34)bemihai Wrote: C-O FI Factory se numeste, e un coffee shop micut din zona Floreasca (Bucuresti). Am baut multe cafele interesante la ei de-a lungul timpului. Am trecut azi din nou pe la ei si-am baut un Bourbon fantastic din El Salvador, o nebunie de cirese amare si migdale. RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - Levo - 06-01-2018 ... Am decis sa includem pe lista cafelelor de suflet si Vergnano / Espresso Bar , pentru echilibrul si rafinamentul in care este realizata acesta miscela ... iar dupa mine , este compatibilila cu oricare moment al zilei si cu orice stare sufleteasca , intrucat este echilibrata , blanda , dulce , catifelata si distinsa cu un rafinament aparte ... merita macar incercata ... ...![]() ![]() ![]()
RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - cradun - 06-01-2018 Levo, cum ai compara Vergnano / Espresso Bar cu Passalacqua Harem? Nu intreb care e mai buna, ci daca sunt asemanatoare ca amprenta de gust generala (prin grade similare de prajire) sau daca sunt diferite. De exemplu, eu un gust oarecum asemanator cu Passalacqua Harem am gasit la blend-ul Tiger Skin Black de la Hedone. RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - Levo - 06-01-2018 (06-01-2018, 12:05)cradun Wrote: Levo, cum ai compara Vergnano / Espresso Bar cu Passalacqua Harem? ... Exista intr-adevar si o oarecare asemanare , ca amprenta de gust , insa ... in timp ce Harem are un gust decis / hotarat , fara a renuntza la dulceata si aroma ( ... si in opinia mea se preteaza cu precadere consumului de dimineatza sau cu lapte ), Vergnano merge oricand ( si cu / si fara lapte ) este mai supla si mai fina , mai spumoasa , iar aromele mai discrete si amprenta gustului mai putin pronuntzata , deci mai iertatoare cu momentul zilei in care este servita ... de ex. se poate bea si seara ... nu este asa pronuntzat acel gust , ca un ordin de trezire ... :D ... aprope ca nu pot sa-l descriu , insa banuiesc ca el ( gustul ) , provine paradoxal din robusta ... ... ( e posibil sa ma insel , inca nu am identificat ce anume al genereaza ... ) , insa ca grad de prajire , sunt diferentze cam mari , ... in timp ce Harem e scaldat in ulei ... , Vergnano are o prajire predominant full city , doar cu unele boabe Vienner roasted , iar altele mai mult american - spre city roast ...Tiger Skin Black , de la Hedone ... spre rusinea mea , nu am incercat pana acum si recunosc sincer ca nu am facut-o , din cauza indoielii asupra reusitei blendului ... ( stiind ca acestea sunt bine secretizate ) si optand in favoarea celor italiene ... insa , nu este timpul pierdut ... .
RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - Damian The Man - 06-01-2018 (06-01-2018, 11:51)Levo Wrote: ... Am decis sa includem pe lista cafelelor de suflet si Vergnano / Espresso Bar , pentru echilibrul si rafinamentul in care este realizata acesta miscela ... iar dupa mine , este compatibilila cu oricare moment al zilei si cu orice stare sufleteasca , intrucat este echilibrata , blanda , dulce , catifelata si distinsa cu un rafinament aparte ... merita macar incercata ... Multumesc maestre, chiar ma gandeam oare ce blenduri italienesti f reusite si mai mild/non-napoletane se mai gasesc pe la noi, parca mi-e dor de ceva nou. Ultima oara cand am consumat una bunicica cu specific nord italian a fost acum vreun an - Hausbrandt. RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - cradun - 07-01-2018 (06-01-2018, 13:28)Levo Wrote: in timp ce Harem e scaldat in ulei Da, ma minunez de fiecare data cat de uleioase sunt boabele din Passalacqua Harem. Tiger Skin Black a fost cafeaua pe care o aveau la showroom cand am fost sa testez Honne si mi-am comandat si eu ca sa testez acasa un versus cu Quamar-ul meu. Tiger Skin Black nu e atat de prajit ca Harem-ul, nu are robusta (bine, nici Haremul nu are), dar are un gust puternic dat, banuiesc eu, de o cafea din India, insa armonios si, la acea incercare la Hedone la showroom, destul de dulce. Acasa, pe Quamar, blendul a fost la fel de bun, insa a lipsit dulceata pe care o simtisem la Honne, fara insa sa fie "mai prejos" (probabil la cafele bine solubile diferentele intre rasnite se estompeaza, pentru ca la cafele prajite light am impresia ca Honne e ceva mai capabil). Nu am incercat Tiger Skin Gold (un alt blend de la Hedone), am pe wishlist inainte noul Honduras procesat natural de la Guido si Peru-ul Cajamarca de la Claro, pe care am avut ocazia sa il gust extras de Raducanu pe noul Dalla Corte din shop-ul din Eminescu - foarte fain gustul, echilibrat, cu aciditate scazuta. |