Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Comunitatea de espressomani (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Comunitatea-de-espressomani)
+--- Forum: Marketplace (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Marketplace)
+---- Forum: Prajitorii de cafea si cafenele de specialitate (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Prajitorii-de-cafea-si-cafenele-de-specialitate)
+---- Thread: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) (/Thread-Cafeaua-prajita-in-stil-italian-1st-wave-coffee)

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - radudani - 07-03-2019

(07-03-2019, 10:56)baloozzy Wrote: Beți-o p-asta!   Angel

[Image: fucking_strong_coffee_verdammt_starker_kaffee.jpg]

suna a injuratura... glumata!
oricum, 'dupa d-voastra!'
si numai dupa ce ati terminat partea de fucking!

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - Levo - 07-03-2019

... Nu prea merge .... " coffee with a bright, distinctive acidity. You’ll taste crisp citrus, as well as more subtle notes of kiwi and peach  ... "   ( source )

Unii dintre noi , am recurs la acest tip de cafea ... tocmai pentru a scapa de aceasta " aciditate vibranta " ... si mai ales ca in plan national , destul de greu ( sau deloc )  se poate gasi un amestec prajit astfel incat , sa limiteze aciditatea la zero ... in rest ... si noi ne dorim o cafea proaspat prajita ( ... daca se poate in amestec / blend  si care sa fie chiar mai gustoasa decat o miscela ... Cool ) ... pana atunci insa , folosim miscelele napoletane k fiind , cele mai apropiate de acest deziderat ... ( ptr. gustul nostru , al celor care nu agreeaza aciditatea in espresso ... :D ... ) .

... sper sa nu fiu iar interpretat , k Gica - contra ... Cool ...

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - remusmarian - 07-03-2019

(07-03-2019, 19:27)Levo Wrote:

... Nu prea merge .... " coffee with a bright, distinctive acidity. You’ll taste crisp citrus, as well as more subtle notes of kiwi and peach  ... "   ( source )

Unii dintre noi , am recurs la acest tip de cafea ... tocmai pentru a scapa de aceasta " aciditate vibranta " ... si mai ales ca in plan national , destul de greu ( sau deloc )  se poate gasi un amestec prajit astfel incat , sa limiteze aciditatea la zero ... in rest ... si noi ne dorim o cafea proaspat prajita ( ... daca se poate in amestec / blend  si care sa fie chiar mai gustoasa decat o miscela ... Cool ) ... pana atunci insa , folosim miscelele napoletane k fiind , cele mai apropiate de acest deziderat ... ( ptr. gustul nostru , al celor care nu agreeaza aciditatea in espresso ... :D ... ) .

... sper sa nu fiu iar interpretat , k Gica - contra ... Cool ...

+1

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - renatoa - 09-03-2019

Buna ar fi o lege din asta si la varza noastra... din bruxel...
O ocazie unica pentru miscelatorii... sa ramana in traditia goala... 

http://www.bigislandvideonews.com/2019/03/05/video-hawaii-coffee-blend-labeling-bill-passes-house/

Sa vedem atunci cum o scalda cu procentele... tz% din magazia aia, in care... habar n-am din ce vapor am descarcat acolo, dar nu conteaza...

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - remusmarian - 09-03-2019

(09-03-2019, 11:27)renatoa Wrote: Buna ar fi o lege din asta si la varza noastra... din bruxel...
O ocazie unica pentru miscelatorii... sa ramana in traditia goala... 

http://www.bigislandvideonews.com/2019/03/05/video-hawaii-coffee-blend-labeling-bill-passes-house/

Sa vedem atunci cum o scalda cu procentele... tz% din magazia aia, in care... habar n-am din ce vapor am descarcat acolo, dar nu conteaza...
Nu cred ca are cum sa scrie producătorul exact pe o pungă cate grame sunt din fiecare Arabica/robusta. Poate doar sa scrie proveniența. Ex. Arabica india, columbia, "otopia" :). Plus ca fiecare producator are reteta lui "secreta".
.

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - renatoa - 09-03-2019

Ba exact asta cere legea:
"requires coffee blend labels to disclose regional origins and percent by weight of the blended coffees"

Tocmai ca sa se asigure ca bei acolo 30-70, si nu invers Wink
Daca se impune la salam, sa stii cat soric/grasime si cata carne conine, nu e si ala tot un "blend" ?
Certificarea de origine este ca sa iti asigure "secretul", ca nu il folosesc si altii in scop comercial, dar acasa poate oricine face "miscella napolitana" :D

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - remusmarian - 09-03-2019

(09-03-2019, 12:27)renatoa Wrote: Ba exact asta cere legea:
"requires coffee blend labels to disclose regional origins and percent by weight of the blended coffees"

Tocmai ca sa se asigure ca bei acolo 30-70, si nu invers Wink
Daca se impune la salam, sa stii cat soric/grasime si cata carne conine, nu e si ala tot un "blend" ?
Certificarea de origine este ca sa iti asigure "secretul", ca nu il folosesc si altii in scop comercial, dar acasa poate oricine face "miscella napolitana" :D
Legea, cel puțin la noi, e mai maleabilă ca latexul. De exemplu, poti sa scrii ingredientele in ordinea descrescătoare compoziției. Exemplu: carne porc, slănină, condimente.
Nu esti obligat sa scrii carne porc 90%, slănină 8%, condimente 2%. Știi ce e în salam dar nu stii cat :).
Ar fi bine sa fie mai strictă legea in alimentație, macar am stii ce "băgăm" in noi.

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - Levo - 10-03-2019

(09-03-2019, 12:27)renatoa Wrote: ... dar acasa poate oricine face "miscella napolitana" :D

... pe bune ... ? :D  ...

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - renatoa - 10-03-2019

Sigur, dar nu e musai sa iti si iasa... :D

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - renatoa - 12-03-2019

Ar fi bine daca s-ar debloca topicul celalalt, am mai glumi si noi acolo... :)

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - radudani - 12-03-2019

(12-03-2019, 12:20)renatoa Wrote: Ar fi bine daca s-ar debloca topicul celalalt, am mai glumi si noi acolo... Smile

vrei sa spui... cine mai ia in serios forumul asta!?
unii glumeste, altii iau in serios si se incontreaza; traiasca cei care i-a pus lumina!

p.s.
dinspre mine, nu te vad, doar ca nu eram acolo, ci la guest-i Smile

apropo, @Lyvyoo: vad ca nu mai sunt in stare sa leg 2 cuvinte de gramatica lor... n-ar fi mai bine sa se inchida si topicul asta; si sa ramanem... prajiti usor :)

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - Lyvyoo - 12-03-2019

Mai optimist, Radu, asta-i secretul tineretii pe aici!  :)

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - radudani - 12-03-2019

+1
mersi, Lyvyoo!
mai senin adica, dar cu dozare, pentru ca seninatatea poate deveni in context, detasare, lipsa de interes, zgomot... Smile

p.s.
la un moment dat mi-am zis sa numar pana la 10 macar, inainte de-a o da cu postarea...
problema era ca nu mai apucam sa citesc nimic din forum, tot numaram... :)

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - nechezol - 12-03-2019

Dar de ce nu se exploateaza potentialul nemarginit al sectiunii off topic?

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - Cip - 15-03-2019

A cumparat cinev de la https://www.espresso-international.com ? Am vazut ca au ceva miscele in oferta si as incerca si eu Toraldo ala ca mi-a facut pofta @Levo .

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - mmariusc - 15-03-2019

Da, eu. Am mai mentionat sursa de cel putin 2 ori in topic. Din punctul meu de vedere au fost foarte OK, i-am rugat sa incerce sa imi trimita miscelele cat mai "proaspete" posibil. Mi-au confirmat pe mail ca au vazut rugamintea mea si intr-adevar tot ce am primit avea mai putin de 3-4 luni de la data ambalarii.

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - Cip - 15-03-2019

Perfect. Mulțumesc mult pentru promptitudinea răspunsului.

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - dragos.stoian - 15-03-2019

(15-03-2019, 11:55)mmariusc Wrote: Da, eu. Am mai mentionat sursa de cel putin 2 ori in topic. Din punctul meu de vedere au fost foarte OK, i-am rugat sa incerce sa imi trimita miscelele cat mai "proaspete" posibil. Mi-au confirmat pe mail ca au vazut rugamintea mea si intr-adevar tot ce am primit avea mai putin de 3-4 luni de la data ambalarii.

Condițiile sunt cele scrise pe site, adică treb comanda minima de 50eur? Și transportul e doar 10 EUR?

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - mmariusc - 15-03-2019

Cand am comadat eu anul trecut limita era mai mica de 50 de euro, in jur de 30 cred. Dar acum da, acelea sunt conditiile.

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - remusmarian - 22-03-2019

Mai am juma'de kg de Harem si sunt dispus să o împart :)
Dacă sunt useri prin zona jud. Alba Si vor sa o încerce, cu mare drag.
Eu sunt foarte impresionat, cea mai bună cafea băută de mine pana acum. Urmeaza Danesi.

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - dragos.stoian - 23-03-2019

(22-03-2019, 13:33)remusmarian Wrote: Mai am juma'de kg de Harem si sunt dispus să o împart :)
Eu sunt foarte impresionat, cea mai bună cafea băută de mine pana acum. Urmeaza Danesi.

Ți-am dat PM sunt interesat, am propus un troc cu Pellini Top din ian 2019, e extraordinara

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - Levo - 24-03-2019

... Iar o cafea buna , Barbera Clean Cup Blend  se situeaza cumva in trendul forumului - adica , formata din doar doua origini ( specialitati ? Cool )  Costa Rica si Columbia ... dar , prajita in stil napoletan - cu ulei pe boabe - si proaspat prajita :D ... insa , nu in RO.
    Voi face abstractie de " poveste " si intru direct in caracteristicile observate ... respectiv corpolentza mediu spre heavy , fara amar pe retrogust , puternic parfumata , fara gusturi de fructe , flori , ciocolata ... etc. doar cafea buna si atat.
     Chestia cu ECO , nu am crezut-o niciodata - la nici un aliment , deci si aici am retzineri ... in rest ... si cu lapte este excelenta - insa , k o parere pers. se poate si mai bine de atat ... lipseste totusi  , complexitatea aromelor unei miscele formate din mult mai multe origini si lipsa acuta a unui strop de robusta- si nu este doar parerea mea Cool ... dar , e destul de reusita  si asa ...

[Image: fb8VJRo.jpg]

[Image: YDb07Xa.jpg]

[Image: iZ8ztvS.jpg]

[Image: c6OfKeO.jpg]

[Image: YoyrhVu.jpg]

[Image: C0fzo5z.jpg]

[Image: taOWgyM.jpg]

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - dragos.stoian - 24-03-2019

Am gasit Pellini Top din ianuarie 2019, mi se pare excelent - boabele arata clar mai bine decat la alte italiene, gust foarte complex, lejer, fara pic de bitter. O experienta deosebita, destul de diferita de tot ce am incercat din miscelele italiene, in sensul ca e mai delicata si cred ca ar fi ok si pentru colegii care nu se impaca asa mult cu stilul mai prajit sud-italian.
Cred ca conteaza si faptul ca e prajita relativ recent (pentru o cafea ambalata comerciala bineinteles), nu gasesti asa usor de 2 luni

[Image: Zkk9cAi.jpg]

[Image: 0xibQ1Q.jpg][Image: ZJ8PeEP.jpg][Image: 4V7itZk.jpg]
P.S. Cescuta mica e de la strabunica, pe vremea aia erau apreciate cestile din portelan cat mai subtire :) Isi cumpara cafea verde, o prajea intr-o tigaie speciala si o bea la ibric

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - dragos.stoian - 29-03-2019

(23-03-2019, 12:23)dragos.stoian Wrote:
(22-03-2019, 13:33)remusmarian Wrote: Mai am juma'de kg de Harem si sunt dispus să o împart Smile

Ți-am dat PM sunt interesat, am propus un troc cu Pellini Top din ian 2019, e extraordinara 

@remusmarian ți-am dat PM in legătură cu cafeaua Harem, ai primit?

Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - remusmarian - 05-04-2019

Ieri am deschis o pungă de Kimbo Top Flavour si sincer nu prea mi-a placut.
Extrasă 1.1, 1.2, 1.2,5.l, 1.3, la 88, 91, 93 de grade, tot nu scăpăm de aciditate. Pe la 88-90 se simțea o ciocolată amaruie dar slabut.
Am incercat si cu lapte dar nu prea mi-a placut nici asa. Mai încerc, poate ii gasesc sweetspot-ul. Kimbo-urile cu robusta in compozitie au un gust mai dulce si mai aromat, părere personală. [Image: 45d9e74603278c4791d45205b5ccb7d8.jpg][Image: bcbcb760ee6bc860cfd2f43c7e173b4d.jpg]

Trimis de pe al meu SM-G955F folosind Tapatalk

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - Levo - 05-04-2019

(05-04-2019, 17:15)remusmarian Wrote: Ieri am deschis o pungă de Kimbo Top Flavour si sincer nu prea mi-a placut.

... Nush ' ce sa zic , ultimul Kimbo testat , a fost un Bar Superior Blend , tot la 1 kg si ne-a placut ... insa , exista miscele si mai reusite ...
    Mai mult decat modul in care este extrasa , ma intereseaza data ambalarii ... este cruciala vechimea cafelei , pentru definirea calitatii gustului ... ( parerea mea ...  Angel ... ).

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - remusmarian - 05-04-2019

(05-04-2019, 17:30)Levo Wrote:
(05-04-2019, 17:15)remusmarian Wrote: Ieri am deschis o pungă de Kimbo Top Flavour si sincer nu prea mi-a placut.

... Nush ' ce sa zic , ultimul Kimbo testat , a fost un Bar Superior Blend , tot la 1 kg si ne-a placut ... insa , exista miscele si mai reusite ...
    Mai mult decat modul in care este extrasa , ma intereseaza data ambalarii ... este cruciala vechimea cafelei , pentru definirea calitatii gustului ... ( parerea mea ...  Angel ... ).
Aici e un minus din pacate, ambalată OCT18...

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - Levo - 05-04-2019

(05-04-2019, 17:32)remusmarian Wrote: Aici e un minus din pacate, ambalată OCT18...

... Nu e chiar o nenorocire , dar era muuult mai bine daca era ambalata prin feb - mar '19 ... pe cand asa , au mai scazut un pic aromele ... ( deja pe 18 implineste 6 luni ... incepe sa stea in sezut ... :D ... )

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - remusmarian - 08-04-2019

Extrasă 1.1, 1.2, 1.2,5.l, 1.3, la 88, 91, 93 de grade, tot nu scăpăm de aciditate. Pe la 88-90 se simțea o ciocolată amaruie dar slabut.
Am incercat si cu lapte dar nu prea mi-a placut nici asa. Mai încerc, poate ii gasesc sweetspot-ul. Kimbo-urile cu robusta in compozitie au un gust mai dulce si mai aromat, părere personală. [Image: 45d9e74603278c4791d45205b5ccb7d8.jpg][Image: bcbcb760ee6bc860cfd2f43c7e173b4d.jpg]

Trimis de pe al meu SM-G955F folosind Tapatalk

Am incercat sa o rasnesc mai fin si ristretto e ce trebuie.
Mai lunga parca nu are "vlagă".
Acum cu miere e mai ok, mersi Levo, nu m-a batut gandul pana te-am vazut pe tine.

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - Levo - 08-04-2019

(08-04-2019, 17:31)remusmarian Wrote: Acum cu miere e mai ok, mersi Levo, nu m-a batut gandul pana te-am vazut pe tine.

... :D ... tot e bine , ptr. ca nu ai refuzat din start ideea ... ( sunt destule metode , sa castigi pariul cu cafeaua ... Cool  ... )