Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Timemore Sculptor - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii)
+--- Forum: Rasnite (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Rasnite)
+--- Thread: Timemore Sculptor (/Thread-Timemore-Sculptor)

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22

RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - dan184 - 15-02-2023

Meh, din ce zic cei de la Timemore pe grupul de fb, 078 nu o sa fie in campania de Kickstarter  Sad

RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - Darsidius - 15-02-2023

Se poate cumpara de pe sigma europa cu livrare in martie, fara extra taxe, oricum mai ieftin de atat nu o sa fie. 

https://sigmacoffee-eu.com/products/timemore-sculptor-078

RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - vladdooo - 15-02-2023

eu as astepta sa apara efectiv - au fost ceva persoane cu bani dati din noiembrie si cei de la Sigma nu au fost seriosi sa anunte intarzierile: deja sunt 5 luni din Noiembrie pana in Martie

RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - Darsidius - 15-02-2023

Si se prea poate sa nu fie gata livrarile in martie ci sa apara alte intarzieri.  Pe cand o sa fie rasnita in stock o sa fie la alt pret pt ca defapt asta e preorder.

Si daca stai dupa kickstarter, nici ala nu o sa fie livrat in 1 luna, ci in multe, asa ca pana la urma ai o singura alegere, aliexpress. In tara nu o sa fie sa ai garantie locala, deci daca nu ai garantie locala atunci ce alte motive sunt sa nu comanzi de pe aliexpress?

RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - edri - 15-02-2023

In momentul asta, dupa o cautare pe aliexpress, pretul e mai mare decat cel afisat de sigma.

RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - Darsidius - 17-02-2023

Timemore a declarat ca schimbarea cutitelor duce la pierderea garantiei. Au fost cativa care au fost curiosi daca pot pune cutite ssp 64mm in rasnitele mici, si raspunsul a fost categorit anti din partea lor. 

Si ca nu o sa functioneze cutitele din 78S in 78 pentru ca cele hybrid ghost burrs au grosime diferita de cele traditionale.

RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - Darsidius - 20-02-2023

https://www.youtube.com/watch?v=4F8nUhhrXoQ

RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - dan184 - 28-02-2023

Au anuntat data lansarii pe kickstarter 14 martie si preturile:

064 & 064s - 300$
078s - 500$

Din ce ziceau pe grupul de fb, livrarea se va face din depozitul EU, deci fara taxe suplimentare. Preturile par foarte ok, mare pacat ca nu avem si 078.

RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - Eugen16 - 28-02-2023

Care este diferenta dintre 078 si 078s si care este diferenta dintre 064 si 078 pentru brew ?

RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - dan184 - 28-02-2023

Varianta S poate sa rasneasca si pentru espresso insa distributia particulelor pt filtru e mai buna la cele fara S. 064 vs 078 difera marimea cutitelor si puterea motorului, ceea ce duce la o distributie mai buna a particulelor pentru a 2-a varianta. Ai aici distributia, grafic, cutite http://www.sculptor.timemore.com

RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - Eugen16 - 28-02-2023

Merci,am inteles.
acum intre 064 turbo si ode fellow v1 sau v2 care e de preferat ?

RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - renatoa - 28-02-2023

Mi se pare in neregula cum au facut testarea din care au rezultat datele si graficul.
Logic era sa regleze fiecare rasnita pentru acelasi maxim, sa zicem 800, si distributiile pe restul intervalelor sa decurga din aceasta setare.
De exemplu testul cu modelul 064 s-a facut cu ea prea stransa, maximul este in zona 400-600, ce mai poti compara ...

RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - vlaicu - 01-03-2023

(28-02-2023, 19:59)dan184 Wrote: Varianta S poate sa rasneasca si pentru espresso insa distributia particulelor pt filtru e mai buna la cele fara S. 064 vs 078 difera marimea cutitelor si puterea motorului, ceea ce duce la o distributie mai buna a particulelor pentru a 2-a varianta. Ai aici distributia, grafic, cutite http://www.sculptor.timemore.com
In afara de cuțite, mai este vreo diferența la 078-uri? Întreb ca poate poți comanda cuțite ulterior și asa ai ambele variante. La 500€...

RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - Elwe - 01-03-2023

Cateva posturi mai sus Darsidius mentioneaza ca nu sunt compatibile cutitele.

RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - dan184 - 01-03-2023

(01-03-2023, 09:47)vlaicu Wrote:
(28-02-2023, 19:59)dan184 Wrote: Varianta S poate sa rasneasca si pentru espresso insa distributia particulelor pt filtru e mai buna la cele fara S. 064 vs 078 difera marimea cutitelor si puterea motorului, ceea ce duce la o distributie mai buna a particulelor pentru a 2-a varianta. Ai aici distributia, grafic, cutite http://www.sculptor.timemore.com
In afara de cuțite, mai este vreo diferența la 078-uri? Întreb ca poate poți comanda cuțite ulterior și asa ai ambele variante. La 500€...

078s e stepless si are hopperul transparent, alta diferenta nu imi vine in minte.

Asta ma tenta si pe mine. Am gasit raspunsul celor de la Timemore pentru schimbarea cutitelor.

"It is not recommended to change the burrs on your grinder by yourself, especially for the 078 and 078S models. These grinders not only have different burrs but also different 0 grind distances.
At 0 grind, the distance between the burrs of the 078 grinder is larger, resulting in a grind that is suitable only for Moka coffee. On the other hand, the distance between the burrs of the 078S grinder is smaller, resulting in a fine enough grind for espresso.
While it is theoretically possible to replace the burrs of the 078S grinder with those of the 078, attempting to reassemble the grinder by yourself could lead to various issues. For instance, misalignment between the burrs could result in decreased grinding consistency. In extreme cases, the burrs might even get stuck, causing damage to the device. Furthermore, if you go against the manufacturer's recommendations, your warranty could become invalid."

Cred ca o sa se poata schimba, evident ca ei nu recomanda. Practic o faci pe barba ta si pierzi garantia..

RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - edri - 01-03-2023

Oricum,  ce garantie locala ar putea fi pentru ceva cumparat de pe kickstarter? Pe de alta parte nu prea vad cum faci rasnita 2 in 1 tot schimband cutitele de la o zi la alta, daca azi se doreste un V60, maine un espresso si poimaine ceva preparat pe aeropress.

RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - cradun - 01-03-2023

(01-03-2023, 12:05)edri Wrote: Pe de alta parte nu prea vad cum faci rasnita 2 in 1 tot schimband cutitele de la o zi la alta, daca azi se doreste un V60, maine un espresso si poimaine ceva preparat pe aeropress.

Pt filtru, scazi viteza de rotatie a cutitelor si folosesti o sita pentru scoaterea fines-urilor.

Timemore Sculptor (rasnita brew) - vlaicu - 01-03-2023

Sincer, soluția asta mi-a mers de minune cu kinu asta pentru ca eu apreciez claritate vs dulceață, corp. Dar ca să ai o cana echilibrata, nu cred ca e cea mai buna metoda. Pe de alta parte, beau brew poate de 2x săptămâna asa ca mi-e greu sa găsesc punctul optim. Revenind în topic, deci se poate.

RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - edri - 01-03-2023

Nu se compara procedura de schimbare a cutitului la Kinu cu schimbarea, alinierea repetata a cutitelor la o rasnita electrica.

RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - vlaicu - 01-03-2023

Acum am realizat confuzia. Nu vorbeam de schimbatul cutitelor ci de faptul ca cern(eam) 5-10% din finess inainte sa fac un filtru. Clar sunt incomparabile metodele si nu le poti face in fiecare zi. Cu toate astea, atata timp cat optiunea exista iti ofera posibilitatea sa experimentezi. Am deja rasnita pentru espresso dar, cine stie, poate aceasta va fi mai buna.

@vlaicu, Kopi Deva banuiesc ca e o rasnita excelenta pt brew, dc vrei claritate. SSP multipurpose sunt excelente pentru filtru, cu fines-urile scoase preferabil. Mie nu mi-au placut filtrele scoase cu nici o rasnita manuala.

Timemore Sculptor (rasnita brew) - vlaicu - 01-03-2023

Nici nu cred ca am încercat vreodată. Am cuțitele stoc pe care le-am aliniat acum ceva vreme, dar o folosesc exclusiv pentru espresso. Ma bate gândul sa iau ssp, rămâne de văzut.

(01-03-2023, 18:15)vlaicu Wrote: Nici nu cred ca am încercat vreodată. Am cuțitele stoc pe care le-am aliniat acum ceva vreme, dar o folosesc exclusiv pentru espresso. Ma bate gândul sa iau ssp, rămâne de văzut.
Aaaa, ok, cumva aveam impresia ca toate Kopi Deva vin cu SSP multipurpose montate, greseala mea.

RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - Eugen16 - 01-03-2023

@cradun, spune-mi te rog, ce ai alege intre Ode v1 fara Sweet, ode v2 si Sculptor 064.
Toate trei sunt aproape la acelasi preț, v2 fiind usor mai scump. Multumesc!

Ps: v1 cu cutite sweet lab se apropie la pret de 078, deci iese din discuție.

@Eugen16, Honne :)

Serios vorbind, nu stiu cum e Sculptor, dar, pt ca beau si espresso, cred ca as prefera varianta 078s, in primul rand pentru versatilitate.

Ode cu lab sweet pare foarte bun, intr-adevar, pe notele dulci si cred ca straluceste la metodele prin imersie, la V60 inca nu imi dau seama dc are vreun avantaj fata de Honne cu fines-urile indepartate.

Strict intre cele 3, cred ca as merge pe Sculptor. La prima impresie, pare construita ceva mai bine.

RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - Canto - 06-03-2023

Au anuntat azi ceva mai multe informatii, referitor la cantitati samd. Vad ca lumea a luat-o razna rau cand au vazut cantitatile. Personal... mi se par ok (daca calitatea este pe masura ... promisiunilor) si preturile normale de Kickstarter, avand in vedere cu ce preturi s-au lansat ultimele rasnite (din ultimele 2 luni).

Ce mi s-a parut interesant este ca am primit un raspuns legat de "grind range" pt 078S, zona de espresso ,se pare ca este 0-4, ceea ce iarasi este binisor pt o rasnita care se lauda ca le face pe toate.
[Image: zQL6NzW.jpg]

RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - edri - 07-03-2023

Ce este de asemenea important: "We also offer a 1-year warranty to you. If your grinder experiences any issues, we will promptly ship new parts to you and provide remote guidance to repair. If repair is not possible, we will send you a brand-new grinder." Daca vom fi si noi in tarile alea "we are pleased to offer free shipping and tax-free to most countries worldwide", ce alte rasnite ar putea fi mai bune? Smile Problema e ca sunt prea multi inscrisi si prea putine rasnite.

RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - RichardMG - 07-03-2023

suna foarte tentant sa ma bag si eu la campania asta. Si design-ul  e interesant.

RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - edri - 07-03-2023

Este pe undeva vreun tutorial cum se curata rasnitele sculptor? Cum e accesul la cutite, cate suruburi se desfac, trebuie realiniere, etc.?

RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - RichardMG - 07-03-2023

@edri avea Darsidius si inca cineva (daca nu ma insel) poze cu ea semi desfacuta in celalate pagini