Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Frothere pentru lapte, aparate electrice si manuale - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii)
+--- Forum: Sfaturi la cumparare (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Sfaturi-la-cumparare)
+--- Thread: Frothere pentru lapte, aparate electrice si manuale (/Thread-Frothere-pentru-lapte-aparate-electrice-si-manuale)

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8

RE: Aparate de spumat laptele (stovetop steamer, moka pot cu steamer) plită gaz/electrică - renatoa - 24-12-2023

Modelul anterior, doar Mirage Pro, adica SP300, adica fara PF universal, se poate lua acum la un pret mult mai atractiv...

https://edream.ro/produs/aparat-espresso-portabil-staresso-pro-mirage/

RE: Aparate de spumat laptele (stovetop steamer, moka pot cu steamer) plită gaz/electrică - iancu.ciprian - 24-12-2023

Am luat Plus la 400 tot de la edream. De rock2more eram curios, sa fac latte pentru sotie

RE: Aparate de spumat laptele (stovetop steamer, moka pot cu steamer) plită gaz/electrică - renatoa - 24-12-2023

Si eu sunt curios de un clabucitor eficient... mai ieftin decat nanofoamer.
De alea cu spirala parerile sunt impartite. Nu vreau sa fac latte art, ci doar latte cat mai stratificat.

RE: Aparate de spumat laptele (stovetop steamer, moka pot cu steamer) plită gaz/electrică - iancu.ciprian - 24-12-2023

O sa revin cu păreri despre el aici după sărbători, sunt destul de hotarat sa il iau. Nu am pretentii la latte art asa ca ar trebui sa fie rezonabil

RE: Aparate de spumat laptele (stovetop steamer, moka pot cu steamer) plită gaz/electrică - edri - 24-12-2023

Vineri seara a ajuns curierul cu coletul in care era si un rock2more. L-am folosit o singura data si am obtinut ceva ce cred ca se obtinea si agitand laptele intr-un borcan obisnuit. Lapte si spuma, mai putin crema.
Dupa aceea m-am uitat si in manualul de utilizare :D , posibil sa fie mai ok respectand indicatiile de acolo.

[Image: AJ0Q3F8l.jpg][Image: LoljNORl.jpg]

RE: Aparate de spumat laptele (stovetop steamer, moka pot cu steamer) plită gaz/electrică - iancu.ciprian - 01-01-2024

@edri cum ti se pare rock2more dupa mai multe zile de utilizare? Sa fac mai bine laptele cu french press?:)

RE: Aparate de spumat laptele (stovetop steamer, moka pot cu steamer) plită gaz/electrică - edri - 01-01-2024

Cu acest dispozitiv,
https://www.tastecrafters.ro/brands/steamer-manual-barista-co-400-ml.html
calitatea laptelui "frotat" este mult mai buna, uneori peste nanofoamer.

RE: Aparate de spumat laptele (stovetop steamer, moka pot cu steamer) plită gaz/electrică - renatoa - 02-01-2024

Adica "freci"-press la patrat... interesanta ideea... [emoji12]
S-ar putea incerca unu artizanal sub juma de pret, din doua FP simple cu 20 lei bucata.
De la unu iei sita si ramai cu sticla, utila pe post de server.

RE: Aparate de spumat laptele (stovetop steamer, moka pot cu steamer) plită gaz/electrică - iancu.ciprian - 02-01-2024

Suna interesant cu doua FP mai ales ca produsul e cu stoc epuizat

RE: Aparate de spumat laptele (stovetop steamer, moka pot cu steamer) plită gaz/electrică - renatoa - 02-01-2024

De un asemenea model vorbesc, daca vrea sa se apuce cineva

https://www.emag.ro/infuzor-din-sticla-cu-suport-din-plastic-bohmann-350ml-162006-6/pd/D01XWVMBM/

Full metal similar la 26 lei, Ertone HB-H126.

RE: Aparate de spumat laptele (stovetop steamer, moka pot cu steamer) plită gaz/electrică - iancu.ciprian - 02-01-2024

Oare se pot monta sitele sau sunt lipite de tija?

De regula, tija se termina cu un filet si sita are capsata in ea o piulitza.

Ai doua abordari:
- fie continui filetul pe ax, cu o filiera, ca sa poti insuruba a doua sita la o distanta convenabila;
- fie distrugi filetul sitei, cu un burghiu de grosimea axului, si ea atunci va culisa liber pe ax.
Apoi o fixezi cu doua tuburi distantoare care sa imbrace axul, si sa stabileasca pozitia sitei numarul 2.

RE: Aparate de spumat laptele (stovetop steamer, moka pot cu steamer) plită gaz/electrică - edri - 03-01-2024

L-am incercat si pe asta:
https://www.rok.coffee/milk-frother
Mi-a iesit ceva mai bine decat cu Rock2More, dar tot in categoria spuma de bere l-as incadra.

Aici este o comparatie intre cateva tipuri de frotare, incepand cu borcanul simplu:
https://youtu.be/jLpvctP61u0?feature=shared

Cateva indicatii destul de utile despre utilizarea FP aici:
https://youtu.be/A1tUGn1JdhE?feature=shared

RE: Aparate de spumat laptele (stovetop steamer, moka pot cu steamer) plită gaz/electrică - renatoa - 03-01-2024

O imagine mai apropiata a dublului piston se poate ?
Ca sa avem o confirmare ca este asemanator cu unul de FP normal.

RE: Aparate de spumat laptele (stovetop steamer, moka pot cu steamer) plită gaz/electrică - edri - 03-01-2024

[Image: zWQqDpml.jpg]

(03-01-2024, 13:34)renatoa Wrote: O imagine mai apropiata a dublului piston se poate ?
Ca sa avem o confirmare ca este asemanator cu unul de FP normal.

RE: Aparate de spumat laptele (stovetop steamer, moka pot cu steamer) plită gaz/electrică - renatoa - 03-01-2024

Sita e mai rara decat la un FP normal... :s
Si lipseste acel arc spiralat pe contur, deci se va misca mai liber in lapte. Nu-i bai, arcul se poate inlatura.
Acel arc la un FP mi se pare ca joaca rol de frictiune, ca sa stea la inaltimea la care il pui, si sa nu coboare singur de acolo.

Cel mai mult ma incurca placa masiva cu perforatii prea putine si mici ca sa circule laptele cum trebuie... :s
Necesita un pic de... luat in freza...

Aparat pentru preparat cremă lapte - _R_A_D_U - 04-09-2024

Salutare! Ce aparat pentru preparat cremă (nu doar spumă) de pus în cafea recomandați? Din ce m-am uitat pe ici și colo am văzut astea:
1
2
3
4
Sau altceva?

Aș putea face la Lelit dar eu nu suport laptele și de aceea vreau ”sculă dedicată”.

RE: Aparat pentru preparat cremă lapte - renatoa - 04-09-2024

Greu de raspuns... nu stiu cine se uita pe ali pentru asa ceva, cand la noi e oferta de te ingroapa...
282 de oferte de clabucinatoare pe emag, inclusiv ce ai tu in lista de mai sus, si la pret apropiat.
149 vs 136 lei china... cine renunta la garantie pentru 10% din pret ? Si sta 3 saptamani sa ii vina...

Cat despre functionalitate... e o loterie... conteaza enorm si laptele.
Eu cu nanofoamer nu am reusit sa scot nimic... si ce laudat este in cele doua topice dedicate, deja existente pe tema asta, pe care matale le facusi 3 cu ocazia asta Tongue

RE: Aparat pentru preparat cremă lapte - _R_A_D_U - 04-09-2024

Păi am zis 1,2,3,4 sau altceva. Ce recomanzi, mai exact... Ălea de la poporul prieten au apărut la o simplă uitătură...

RE: Aparat pentru preparat cremă lapte - renatoa - 04-09-2024

Credeam ca am fost clar ca nu recomand nimic... am zis sa merg pe nanofoamer, cica safe bet, si fasss... ce sa mai recomand... mi s-a taiat.

Astea cu arc, cum ai ales tu, o sa gasesti in topicele celelelte, cica fac clabuci, nu o spuma demna de desenat pe ea.

RE: Aparat pentru preparat cremă lapte - _R_A_D_U - 04-09-2024

Poți da, te rog, mai mult din casă cu acel nanofoamer? Ce nu ți-a plăcut, alea-alea, ce lapte ai folosit, chestii d-astea...

Mie nu-mi place și nu-l voi folosi, nu suport laptele. Dar să fie acolo, mai face nevastă-mea, mai un invitat mare doritor de d-astea...

RE: Aparat pentru preparat cremă lapte - tektbar - 04-09-2024

Salut eu folosesc nanofoamer pro. Dacă îți faci o rutină, cântărești laptele (de regulă pun 200g) găsești un mod potrivit pentru temperatura la care scoți laptele din frigider, e ok poți desena cu el. Dezavantajul ar fi curățatul (eu am un duș pt pahare și ma ajută mult) dacă torni laptele și l uiți nespălat o să fie greu:)). Las și câteva poze cu rezultatele. [Image: 0cMONKZ.jpeg][Image: AIjhfPP.jpeg]

RE: Aparat pentru preparat cremă lapte - _R_A_D_U - 05-09-2024

Mulțumesc @tektbar, prea târziu a venit răspunsul tău, comandasem o petardă chinezească. Mâine ar trebui să vină, vă țin la curent cu rezultatele...

RE: Aparat pentru preparat cremă lapte - GeorgianM - 05-09-2024

Părerea mea e ca faci o falsa economie cumpărând ieftin.
Din ce m-am mai interesat și eu, aerul e cam rarefiat la categoria asta. Spuma fac toate, crema, din câte știu eu, doar Nanofoamer Pro poate. Sau mă rog, și celălalt la care trebuie să încălzești tu laptele, dar nu e la fel de confortabil ca Pro. Deci dacă vrei cremă de lapte , cel mai probabil tot la Nanofoamer Pro ajungi într-un final; întrebarea e: câte modele vei încerca până vei realiza ?

RE: Aparat pentru preparat cremă lapte - _R_A_D_U - 05-09-2024

Eu nu beau lapte, nu suport gustul/mirosul! Dacă era să beau cu lapte, aveam Bianca și problema era rezolvată din start.

RE: Aparat pentru preparat cremă lapte - _R_A_D_U - 06-09-2024

A venit chinezoiul iar la prima vedere, pare ok. Nu știu cum o fi gustul...
[Image: 5llFR9F.jpeg]
[Image: RUeD8uc.jpeg]
[Image: SdXjQOm.jpeg][Image: Sds7hpv.jpeg]

RE: Aparat pentru preparat cremă lapte - adrian1 - 06-09-2024

Bulele de aer sunt prea mari. Poate ar trebui să pui mai mult lapte, ca să ajungă mai puțin aer la rotor. Probabil dacă transferi într-o latieră ar trebui să rămână în urmă spuma asta groasă.

Temperatura cum este?

Aia a fost prima utilizare. Temperatura pare ok, producătorul zice 65*C dar nu aș putea spune dacă e așa. Spuma persistă mult. Ca fapt divers, la câteva minute bune după ce a terminat de băut nevastă-mea chestia aia, spuma era în pahar. Data viitoare, voi lua o spatulă cu spumă și o voi pune într-un pahar să văd cât rezistă. Ce-mi place la chinezoi este faptul că după ce ai apăsat pe buton, începe să mestece și se oprește singur după ceva timp, nu trebuie să-i duci grija. Este primul produs cumpărat în urma recenziilor (toate au avut 5 stele).

RE: Aparat pentru preparat cremă lapte - renatoa - 06-09-2024

Se opreste la 6x grade probabil, daca ajungi la 72 incepe sa se schimbe textura, la 84 deja se prinde pe pereti.
Cei care froteaza manual fac asta automat, by design, pentru ca la 60 grade nu mai poti tine vasul in mana.

Transfera laptele asta spumat intr-un pahar cat de inalt iti permite expresorul, si incearca o extractie peste el.
Daca obtii "tricolor" trei etaje bine separate, lapte-cafea-spuma, este ce caut eu si nu reusesc sa obtin, nu ma intereseaza desenatul.
Atentie, nu merge sa extragi intr-un pahar mic separat si sa torni in cel cu lapte spumat, se amesteca.

(06-09-2024, 18:15)renatoa Wrote: Transfera laptele asta spumat intr-un pahar cat de inalt iti permite expresorul, si incearca o extractie peste el.
Daca obtii "tricolor" trei etaje bine separate, lapte-cafea-spuma, este ce caut eu si nu reusesc sa obtin, nu ma intereseaza desenatul.
Mâine îți voi face asta! Cât lapte vrei să fie în pahar și câtă cantitate de espresso? Voi face operațiunea în acele pahare pe care le-am primit cu chinezoiul, au 200 ml. Uite cum arată cu tavă (dar fără cântar) și fără tavă dar cu cântar.
[Image: z9nXNEB.jpeg][Image: mIcCKtm.jpeg]