![]() |
|
Aradul are prajitorie de cafea - Rosters.coffee - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Comunitatea de espressomani (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Comunitatea-de-espressomani) +--- Forum: Marketplace (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Marketplace) +---- Forum: Prajitorii de cafea si cafenele de specialitate (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Prajitorii-de-cafea-si-cafenele-de-specialitate) +---- Thread: Aradul are prajitorie de cafea - Rosters.coffee (/Thread-Aradul-are-prajitorie-de-cafea-Rosters-coffee) |
RE: Aradul are prajitorie - Rosters.coffee - Gabi_M - 15-05-2021 Ieri am deschis o punga de Columbia. Am remarcat aroma foarte placuta si prajirea mai light. La risnirea boabelor m-am kinu-it putin, lucru foarte firesc. Prima incercare nu a fost foarte reusita totusi lichidul din ceasca a fost bun. Azi am incercat sa remediez problemele. Am risnit mai fin si am ridicat temperatura la 92 grade. Alti parametri 19 grame boabe si 55 grame in ceasca. Cu toate ca nu pot sa disting tot felul de note cafeaua a fost foarte, foarte buna. Cu siguranta intra in topul personal si voi mai comanda. Multumesc Vlad si succes in continuare.
RE: Aradul are prajitorie - Rosters.coffee - vlad.rosterscof - 15-05-2021 Multumesc Gabi pentru incredere si feedback! RE: Aradul are prajitorie - Rosters.coffee - Gabi_M - 11-06-2021 Luni am facut comanda si peste doua - trei ore am avut cafeaua. Fiind foarte proaspata, a trebuit sa astept pina azi sa o pot gusta.Cum a fost? Ca de obicei foarte buna. RE: Aradul are prajitorie - Rosters.coffee - vlad.rosterscof - 25-06-2021 Salutare espressomani, revin cu un nou profil pentru o cafea din portofoliul nostru, de data asta pentru Aeropress, gratie unui client si prieten de-al nostru foarte dibaci in extractiile Aeropress. Cafeaua folosita: Nicaragua Nueva Segovia Notele de mere rosii ies foarte puternic in evidenta, aftertaste prune uscate Reteta: 15,7 grame rasnita setata ca pentru V60, apa: 180 ml - 60 ml apa la 40 de grade ; blooming 40 de secunde - 80 ml apa la 82 de grade ; blooming pana 2 minute si 10 - 40 ml apa la 82 de grade fara blooming dupa puteti incepe extractia. Salutari, Vlad RE: Aradul are prajitorie - Rosters.coffee - Gabi_M - 09-07-2021 Trebuie sa-i multumesc lui Vlad pentru inca o cafea foarte buna.
RE: Aradul are prajitorie - Rosters.coffee - Gabi_M - 06-08-2021 In dimineata aceasta am desfacut punga de Kenya. Primul lucru sesizat a fost mirosul fenomenal. Dupa aceea am admirat boabele mari prajite foarte uniform. Am reusit reglarea risnitei din a doua incercare. Curgerea a fost perfecta, crema abundenta, gustul foarte bun.
RE: Aradul are prajitorie - Rosters.coffee - Lyvyoo - 27-10-2021 Aradul prinde curaj Doua vorbe despre alt proiect in house de infuzare, spre bucuria mea, chiar reusit. Inca de la inceputul anului Vlad vorbea de un plan experimental de "invechire" a cafelei verzi in butoaie care sa imprime un anumit gust ori sa ofere o nota distrincta. Cum spuneam si cu alte ocazii, metoda poate fi considerata controversata de catre puristi desi tendinta se observa si pe forumurile de roasting din afara. Temerea este ca avand acces mai usor la arome oamenii pot aluneca pe panta usurintei de a descoperi anumite note, care nu mai vin din procesarea cafelei si din "chinul" prepararii corecte ci din adaos. Aceeasi discutie a fost si in cazul berii artizanale iar Hop Hooligans vad ca au lasat purismul la o parte daca te uiti prin stout-urile lor, inclusiv cele barrel chips Nu as putea sa ma pronunt ca o instanta morala aici, mai ales ca exista si unele cafele de fermieri astfel maturate, transparent, la fel ca altele destul de pregnante in notele lor cu suspiciuni de ascundere a infuziei, fata de fermier.Am facut aceasta introducere pentru ca din cate mai aud din stanga si din dreapta ne indreptam spre o variatie a valului 3 al cafelei ce va include si adaosuri in diferite forme naturale. In cazul rosters.coffee Vlad mi-a spus ca a cautat sa se joace putin cu o pasiune de-a sa, romul, folosind la infuzare bucati de stejar ale unor butoaie in care a fost invechit romul, puse in interiorul cafelei verzi, fara lichid adaugat. E posibil sa ma pierd in detalii de aceea l-as indemna pe prajitor sa spuna doua vorbe. Eu am avut pe masa o Guatemala clasica de la ei si inca o punga in care era aceeasi Guatemala dar "aged", ambele la acelasi grad de prajire, in aceeasi zi, un light solubil care in Guatemala aged se potriveste mult mai bine decat in Guatemala clasica. SPun asta pentru ca aceste adaosuri trebuie facute cu cap, astfel incat in ceasca sa ai in final doar anumite note predominante si o aroma specifica, nu gusturi tari . Mie mi se pare ca o prajire prea profunda ar strica sensul acestor experimente prin faptul ca bitter-ul si gustul de rom sau bourbon ar putea parea violente din cauza intensitatii. In continuare pot spune ca genul acesta de cafele sunt ok de extras fara preinfuzie, clasic 1:2 / 25s, 91 de grade in cazul meu, cu degazare de doua saptamani, pentru ca se poate intampla exact ce scriam mai sus. Scopul ar fi sa ai anumite note predominante si atat, fara intensificari inutile. Bravo, Vlad, chiar m-ai surpins! Poza cu "invechirea" de la sursa: ![]() Si rezultatul: ![]()
RE: Aradul are prajitorie - Rosters.coffee - renatoa - 27-10-2021 M-ai speriat cu introducerea, dar m-am linistit pe final... deci nu avem de-a face cu incercari de "aged coffee" in adevaratul sens al cuvantului, adica pe ani de zile, ca la whisky, si care duc la rezultate horror ca aspect... https://www.thespruceeats.com/guide-to-aged-coffee-765181 RE: Aradul are prajitorie - Rosters.coffee - vlad.rosterscof - 30-10-2021 (27-10-2021, 21:03)renatoa Wrote: M-ai speriat cu introducerea, dar m-am linistit pe final... deci nu avem de-a face cu incercari de "aged coffee" in adevaratul sens al cuvantului, adica pe ani de zile, ca la whisky, si care duc la rezultate horror ca aspect... Da, nu este vorba despre asa ceva, in schimb greu de gasit un termen potrivit :) RE: Aradul are prajitorie - Rosters.coffee - Gabi_M - 19-11-2021 Am comandat si Guatemala "clasica" si cu iz de rom. Se simte o diferenta de gust intre sortimente dar sint foarte bune ambele. PS Tot Vlad a fost primul deci, Aradul e in frunte. RE: Aradul are prajitorie - Rosters.coffee - vlad.rosterscof - 19-11-2021 renatoa Wrote: Hop si Claro... daca ai un butoi bun, sunt dispus sa pun cateva kg la bataie :-D lasand gluma la o parte ideea noastra initiala era sa facem "aging" cu butoi de coniac din Romania, din pacate nu a fost de gasit.. (19-11-2021, 21:04)Gabi_M Wrote: Am comandat si Guatemala "clasica" si cu iz de rom. Multumesc domnule Gabi, ma bucur ca va place. RE: Aradul are prajitorie - Rosters.coffee - Gabi_M - 21-01-2022 Conform obiceiului, inca un sortiment de cafea foarte reusit.
RE: Aradul are prajitorie - Rosters.coffee - vlad.rosterscof - 21-01-2022 (21-01-2022, 16:40)Gabi_M Wrote: Conform obiceiului, inca un sortiment de cafea foarte reusit. Multumim domnule Gabi, apreciez increderea! De asemenea abia astept sa va aduc o mostra de Burundi, o origine nou in portofoliul nostru, probabil o vom lansa weekendul acesta! :) RE: Aradul are prajitorie - Rosters.coffee - Gabi_M - 21-01-2022 Domnule Vlad Cu atita domnit ma faci sa ma simt mai batrin decit sint... In legatura cu noua cafea sigur o comand data viitoare. RE: Aradul are prajitorie - Rosters.coffee - Gabi_M - 25-02-2022 Azi am facut o calatorie in Burundi. Foarte bun si acest sortiment de cafea. ![]()
RE: Aradul are prajitorie - Rosters.coffee - renatoa - 25-02-2022 Deja metaversu e depasit... noi calatorim altfel :D RE: Aradul are prajitorie - Rosters.coffee - vlad.rosterscof - 01-03-2022 (25-02-2022, 17:31)Gabi_M Wrote: Azi am facut o calatorie in Burundi. Foarte bun si acest sortiment de cafea. Ma bucur ca va place :) Cred ca vom incepe sa aducem mai multe cafele naturale de acum inainte :D (25-02-2022, 18:24)renatoa Wrote: Deja metaversu e depasit... noi calatorim altfel :D Corect, poate om deschide magazin si in metaverse, cine stie :D RE: Aradul are prajitorie - Rosters.coffee - vlad.rosterscof - 12-08-2022 Hello, sunt bucuros să va anunț că am adăugat o nouă cafea în portofoliul nostru. Și anume Ethiopia Haile Gebrselassie, o cafea procesată natural, cu aciditate scăzută, note de fructe dulci, mango, căpșuni și afine. Așteptăm feedback-ul vostru :) Spor la cafele, Vlad RE: Aradul are prajitorie - Rosters.coffee - Gabi_M - 12-08-2022 S-a facut, este pe urmatoarea lista de cumparaturi. RE: Aradul are prajitorie - Rosters.coffee - Gabi_M - 21-08-2022 M-am delectat cu noul sortiment de cafea. Cum a fost? conform asteptarilor deci, foarte buna. Reteta? 19 grame in 55 out 92 grade pe PID.
RE: Aradul are prajitorie - Rosters.coffee - r1r2000 - 22-08-2022 In cat timp ai extras cafeaua? RE: Aradul are prajitorie - Rosters.coffee - Gabi_M - 24-08-2022 37-38 secunde asta tinind seama si de preinfuzia realizata de grupul E61. RE: Aradul are prajitorie - Rosters.coffee - Gabi_M - 23-12-2022 Am desfacut o punga de Columbia Huila el Mirador. Cred ca sortimentul asta de cafea trece pe primul loc in topul personal.
RE: Aradul are prajitorie - Rosters.coffee - vlad.rosterscof - 12-01-2023 (23-12-2022, 19:45)Gabi_M Wrote: Am desfacut o punga de Columbia Huila el Mirador. Cred ca sortimentul asta de cafea trece pe primul loc in topul personal. Domnule Gabi_M, a devenit si sortimentul meu preferat. Cafeaua aceasta o cautam demult :) RE: Aradul are prajitorie - Rosters.coffee - Codrin - 13-02-2023 Am încercat astăzi Guatemala de la Rosters Coffee, minunată cafeaua, o recomand! Merci mult Vlad! ![]()
RE: Aradul are prajitorie - Rosters.coffee - Codrin - 21-02-2023 De data aceasta cu noua jucărie. ![]() Plăcut rezultatul. ![]()
RE: Aradul are prajitorie - Rosters.coffee - vlad.rosterscof - 11-04-2023 Cu cel mai mare drag, ma bucur mult ca iti place! Pentru aeropress iti recomand ceva mai fructat (Ethiopia sau Columbia) RE: Aradul are prajitorie - Rosters.coffee - Codrin - 12-04-2023 (11-04-2023, 14:31)vlad.rosterscof Wrote: Pentru aeropress iti recomand ceva mai fructat (Ethiopia sau Columbia) Merci de sugestii, voi încerca! Bănuiesc că e valabilă recomandarea și pentru V60, nu? RE: Aradul are prajitorie - Rosters.coffee - vlad.rosterscof - 13-04-2023 (12-04-2023, 21:43)Codrin Wrote:(11-04-2023, 14:31)vlad.rosterscof Wrote: Pentru aeropress iti recomand ceva mai fructat (Ethiopia sau Columbia) Da si pentru V60 :) RE: Aradul are prajitorie - Rosters.coffee - Gabi_M - 01-07-2023 Columbia Huila Pink Bourbon. Inca un sortiment de cafea foarte reusit care trebuie incercat.
|