![]() |
|
Intalnire Espressoman Bucuresti 14 oct cu teste pe espressoare si rasnite - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Comunitatea de espressomani (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Comunitatea-de-espressomani) +--- Forum: Evenimente si intalniri (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Evenimente-si-intalniri) +--- Thread: Intalnire Espressoman Bucuresti 14 oct cu teste pe espressoare si rasnite (/Thread-Intalnire-Espressoman-Bucuresti-14-oct-cu-teste-pe-espressoare-si-rasnite) |
RE: Intalnire Espressoman Bucuresti 14 oct cu teste pe espressoare si rasnite - bogdan_c87 - 11-10-2017 Da, mi-ar fi de foarte mare folos..deocamdata kinu este trimis la Reghin, dar aștept sa se intoarca și te contactez. Mersi mult! RE: Intalnire Espressoman Bucuresti 14 oct cu teste pe espressoare si rasnite - silviu_sam - 13-10-2017 Confirm si eu prezenta, pentru prima data la un astfel de eveniment. RE: Intalnire Espressoman Bucuresti 14 oct cu teste pe espressoare si rasnite - Denis - 13-10-2017 Aduc un m38 sa fie la eveniment si niste cafea. RE: Intalnire Espressoman Bucuresti 14 oct cu teste pe espressoare si rasnite - Yuki - 13-10-2017 pana in 12 ajung si eu ... durata evenimentului : 10-14?? Intalnire Espressoman Bucuresti 14 oct cu teste pe espressoare si rasnite - sorinherea - 13-10-2017 Vin si eu RE: Intalnire Espressoman Bucuresti 14 oct cu teste pe espressoare si rasnite - Lyvyoo - 13-10-2017 Va fi gasca mare, abia astept. Nu stiu exact ora de final, pana cand ne dau oamenii afara... :)) RE: Intalnire Espressoman Bucuresti 14 oct cu teste pe espressoare si rasnite - Yuki - 13-10-2017 (13-10-2017, 12:05)Lyvyoo Wrote: Va fi gasca mare, abia astept. suuper!!! Intalnire Espressoman Bucuresti 14 oct cu teste pe espressoare si rasnite - nickso - 13-10-2017 Aproape sigur ajung si eu! RE: Intalnire Espressoman Bucuresti 14 oct cu teste pe espressoare si rasnite - Lyvyoo - 13-10-2017 Eu in euforia mea, am omis faptul ca pentru o comparatie fair, avem nevoie de doua rasnite identice, cat mai bune. Asa ca abia ieri am obtinut acest lucru, cu amabilitatea Hedone, carora le multumesc. Deci pe langa Honne Slim va fi adusa si varianta mare de bar. Pentru ca ati pomenit de rasnite entry level, pentru comparatie, am obtinut si de la Lelit un PL71 (cutite plate de 50mm). De la Ecuator avem promisa multa cafea, 3 sortimente, prajita deja de luni, ca sa aiba timp de degazare. Totul este in linie dreapta... RE: Intalnire Espressoman Bucuresti 14 oct cu teste pe espressoare si rasnite - Lyvyoo - 13-10-2017 (13-10-2017, 12:23)nickso Wrote: Aproape sigur ajung si eu! Fara tine nu incepem! Intalnire Espressoman Bucuresti 14 oct cu teste pe espressoare si rasnite - nickso - 13-10-2017 [emoji12] RE: Intalnire Espressoman Bucuresti 14 oct cu teste pe espressoare si rasnite - pacala - 13-10-2017 Se pare ca va fi o prezenta numeroasa... Regret foarte mult ca nu pot participa. Sunt convins ca vor fi experiente interesante dar in perspectiva commenzii de grup pentru Brewtus cred ca este esential ca dupa aceasta intalnire sa avem o idee clara - si cat se poate de obiectiva - despre diferenta de gust in ceasca dintre un SBDU si un DB. Spun gust in ceasca, pentru ca toti suntem constienti de avantajele in materie de convenienta ale unui DB. Poate ar fi elocvente comparatiile de gust in ceasca folosind macinatura produsa de rasnite din categorii diferite. Putem avea oare surpriza ca diferenta de gust in ceasca sa se atenueze atat de mult incat investitia intr-o a rasnita buna sa fie mai justificata decat un upgrade la espresor - in conditiile in care nu dorim frotare lapte? Cat de buna ar trebui sa fie rasnita? La 1000 eur, trebuie mers ai sus sau putem sa folosim un Vario? Have fun! Astept cu nerabdare concluziile, comentariile (poze?) RE: Intalnire Espressoman Bucuresti 14 oct cu teste pe espressoare si rasnite - KrisssKros - 13-10-2017 Eu am un Mazzer Mini, dar trebuie curatat in detaliu. A fost lasata murdara de cafea intr-un depozit vreo cativa ani buni si praful impreuna cu uleiurile din cafea au imbacsit-o bine.. ![]() Daca #nickso sau alt user priceput si cu cele necesare la indemana are disponibilitate si mai ales timp (trebuie dezasamblata mai mult, adica inclusiv dozatorul..) sa o curete pana maine, am putea sa avem si un Mazzer pentru comparatie. Serviciul de revizie generala il platesc eu integral si o pot lasa oriunde in Bucuresti dupa ora 16
RE: Intalnire Espressoman Bucuresti 14 oct cu teste pe espressoare si rasnite - Lyvyoo - 13-10-2017 N-ai cum sa le faci pe toate de azi pe maine si nici pe toate intr-o zi (aka 4-5-6 ore). Trebuie facute intalniri mai des, asta e clar. RE: Intalnire Espressoman Bucuresti 14 oct cu teste pe espressoare si rasnite - Lyvyoo - 13-10-2017 Deci cine aduce o sita Ascaso Precision? RE: Intalnire Espressoman Bucuresti 14 oct cu teste pe espressoare si rasnite - mmariusc - 13-10-2017 Incerc sa ajung si eu daca mai este un loc liber
RE: Intalnire Espressoman Bucuresti 14 oct cu teste pe espressoare si rasnite - organon - 14-10-2017 Hai odata! ;) RE: Intalnire Espressoman Bucuresti 14 oct cu teste pe espressoare si rasnite - Denis - 14-10-2017 Mi-a cazut foarte bine acest eveniment, am invatat multe vorbind cu foarte multi oameni, de la useri, prajitori, si am avut ocazia sa probez rasnite/espressoare cu care nu am mai intrat in contact, atentia mi-a fost in special atribuita spre k30 si honne. Multumesc mult pt organizare (spatiu, cafea, timp) si sa avem parte de cat mai multe evenimente la fel. Astept cu nerabdare pozele de la eveniment, weekend placut in continuare. Intalnire Espressoman Bucuresti 14 oct cu teste pe espressoare si rasnite - sorinherea - 14-10-2017 ![]() ![]()
Intalnire Espressoman Bucuresti 14 oct cu teste pe espressoare si rasnite - Esk - 14-10-2017 Asteptam feedback-urile :) Intalnire Espressoman Bucuresti 14 oct cu teste pe espressoare si rasnite - adipanaitiu - 14-10-2017 Buna seara, intalnirea de astazi, extractiile facute/vazute si testele pe cele 2 masini, personal, mi-a confirmat ca trecerea la DB este ce am nevoie pentru ca vreau urmatoarele: - mai multa comoditate (alimentare cu apa filtrata si evacuare direct in retea) - mai putin zgomot (pompa rotativa) - constanta intre extractii consecutve la expresso - lipsa timpilor de asteptare cand trec de la frotat la espresso - abur mult mai bun (uscat si stabil)pentru frotare - ceva mai multa stabilitate termica (+/- 2-3 grade la brewtus fata de +/- 5-6 grade la gaggia classic) Toti factorii de mai sus, din punctul meu de vedere, nu se aduna pentru un gust mai bun in ceasca fata de un sbdu. DAR , si aici e marea diferenta, e MULT mai usor, mai rapid si mai iertator in greseli un DB fata de un SBDU, atunci cand vrei sa obtii rezultate grozave in ceasca. In sesiunea de azi, atit cat am asistat, m-am concentrat (spre amuzamentul multor colegi) foarte mult pe a scoate ce se poate mai bun din single boiler. Pe db nu ma asteptam la surprize negative ... Vazind notarile colegilor care au gustat shoturile preparate de mine, concluzia mea e ca, strict dpdv al gustului in ceasca, atunci cand s-au aliniat stelele la Lelit, diferentele au fost destul de mici fata de Brewtus sau chiar inexistente. Deci ca si o concluzie: - daca esti la inceput de drum, chiar iti place PROCESUL de preparare al cafelei si consideri ca e normal sa ratezi cam jumate din extractii in curba de invatare, mergi linistit pe sb pt ca vei avea si extractii supreme ... - daca bei doar expresso (1-2 pe zi) si nu esti pregatit sa dai 6-7k ron pe db DAR ai/ crezi ca esti capabil de un workflow pe care il respecti destul de strict tot, mergi pe sb ca vei fi bine - daca esti comod, vrei mai putin zgomot de la expresor si vrei sa faci mai multe cafele/latte back to back, vrei abur mai uscat, atunci ai nevoie de DB cu siguranta. - daca esti un coffee geek total, care vrea sa aiba control pe toate variabilele, nicio masina de home/office use nu te va multumi ... inclin sa cred ca nici gs3 ... Cu scuze pt vorba lunga, ma opresc aici, nu inainte de a-i multumi lui Liviu pentru initiativa, munca de organizare si rabdare si frumoasei domnisoare care si-a pus locatia la bataie ...respect! Ps. Toate concluziile mele se bazeaza pe un minim de constanta in workflow: apa si cafea de calitate, risnita buna, tampare corecta pe toata suprafata pucului. RE: Intalnire Espressoman Bucuresti 14 oct cu teste pe espressoare si rasnite - Denis - 14-10-2017 Am avut parte de rasnite bune/foarte bune: ![]()
RE: Intalnire Espressoman Bucuresti 14 oct cu teste pe espressoare si rasnite - HoratiuC - 14-10-2017 După întâlnirea de azi, încep prin a mulțumi lui Liviu pentru organizare și partenerilor pentru locație, cafea și echipamente. Concluzia mea după testele de azi e ca "secretul lui Polichinelle" și e foarte posibil sa o auziți și de la ceilalți participanți: un espresso bun se poate extrage și de pe un SB și de pe un DB. Cel puțin până am plecat, eu una dintre cele mai apreciate extracții a fost făcută pe SB în condiții total atipice: timp de extracție de aproape un minut. Dar DB-ul rămâne mai iertător în cazul în care variază diverși parametri de preparare și "șansa" se a extrage o cafea bună e mai mare pe DB decât pe SB. Închei cu speranța că vom mai avea prilejul unor asemenea întâlniri din care se poate fura "meserie" de la colegii mai experimentați. RE: Intalnire Espressoman Bucuresti 14 oct cu teste pe espressoare si rasnite - Semaca007 - 14-10-2017 Dar râșnitele? Cum a fost meciul Honne vs. K30? Nu le-am recunoscut pe toate cele din pozele lui Denis de mai sus, a fost alta mai bună decât cele 2? RE: Intalnire Espressoman Bucuresti 14 oct cu teste pe espressoare si rasnite - Lyvyoo - 14-10-2017 Cu siguranta a fost unul dintre cele mai frumoase evenimente cu espressomani, la egalitate cu cel de anul trecut din gradina lui bubucalu, ca si atmosfera, dar cu plusul ca aici s-a baut doar espresso, fara ceai aka cupping :))) M-am bucurat tare mult ca s-a venit totusi in numar mare (ne vom numara in pozele lui MihaiL, caci nu stiu o cifra), dar cred ca am fost "numai bine" , caci prea multi ne-am fi descurcat mai greu iar prea putini eram...putini A fost un fel de haos organizat, dar frumos.Cel mai mult, aprox. o ora si ceva, ne-a luat sa calibram Lelit-ul, Brewtus-ul fiind gata repede. Nu pentru ca nu am reusit pe Lelit un shot ok ci pentru ca existau momente la test cand minime greseli involuntare faceau ca a doua extractie, pe aceeasi rasnita si acelasi gramaj, sa difere de prima. Dupa ce ne-am prins cum sta treaba si ne-am calibrat, sorinherea a gustat primul in blind, extractii din care am gustat si eu, si ceasca de Brewtus era clara ca lumina zilei. Amandurora ne-a placut mai mult ceasca ce avea un punct pe spate, corespunzator lui Brewtus, repet, in blind. Si atunci adipanaitu a venit cu propunerea sa facem comparatia altfel, ca sa nu fie acest dezechilibru: sa folosim acelasi gramaj, aceeasi ratie 1:2, dar jucandu-ne cu rasnita sa impingem timpul de extractie spre 50sec- 1min., ca sa iasa un shot mai apropiat de Brewtus, mai dens mai corpos. Si a functionat smecheria, pentru unii. Adica au fost useri carora le-a fost greu sa decida ceasca mai buna (trebuia sa se voteze ceasca mai buna dpdv personal, nu carui espressor ii apartine ceasca). Alti useri s-au pronuntat ca aecasta metoda aduce cu sine prea mult bitter si ca nu ar fi ok metoda. Probabil userii mai ciocolatii in gusturi erau incantati de extractiile tip mama lu' Slayer Pe la jumatate, cand adipanaitu a plecat :)) majoritatea a hotarat sa revenim la extractii mai normale ca timp, de aprox. 30sec. Cum portarii executa ultimii penalty, eu si cradun am baut ultimii o extractie doar pentru noi. In blind, datorita unei arome mai florale si a gustului acelui shot, eu am optat pentru ceasca Lelit. Eram convins ca e Brewtus Concluzia este cea omniprezenta pe buzele tuturor - DB-ul cu E61, PID si termometru Eric, iti usureaza munca de home barista enorm, te iarta de unele greseli (nu si de subextractie spre exemplu, se va vedea in tabel) si te lasa cumva sa te concentrezi pe diversitatea de cafele, mai putin pe o munca minutioasa de preparare. SBDU-ul de talie mica dotat cu PID, 41TEM in speta caci el a fost pe masa, te recompenseaza enorm daca ii pui alaturi o rasnita performanta, cafea buna si placerea experimentarii, mai ales pe extractii mai lungi. Poate nici chiar 50sec-1min., dar pe 40sec. merita incercat, mai ales pe cafele light. Tot SBDU te va penaliza imediat daca mai faci unele greseli, supradozand pana la atingerea dusului sau creand alte premise de channeling. Poate ca sunt euforic dupa eveniment, dar sunt sanse foarte mari ca strict pe espresso, o combinatie gen rasnita foarte foarte buna, cum s-a dovedit Honne, impreuna cu un PL41TEM , sa scoata rezultate mai bune decat o combinatie in acelasi buget (950E + 2040 lei) de HX cu E61 + rasnita Kinu sau o rasnita electrica medie. Bine, cand partenera va fi convinsa, microbul va indemna sigur spre upgrade, asta e clar. Ma rog, trebuie facute teste, dar s-au baut si votat shot-uri excelente venite de pe SBDU. Apropo, am facut si un test scurt Kinu vs Honne, si intr-adevar o electrica de top a scos o dulceata pe care Kinu nu o avea. Deci nu era mai amara pe Kinu, cum s-a mai exprimat Denis, ci am constatat impreuna cu el ca din extractia Kinu lipsea dulceata, in comparatie cu Honne. Probabil cu o rasnita medium level s-ar fi luat mai bine la tranta Kinu. rdumitrescu a venit cu al sau drag LaPavoni, si ne-a aratat shot-ul excelente, apreciate de toti cei prezenti. Acel Europiccola Lusso ramane un espressor foarte bun, care se poate bate lejer cu PL41TEM sau chiar cu E61, dar e nevoie de rabdare mai multa, disponibilitate la manualitate si solutii ingenioase (abtibilde termice, racirea boilerului cu o carpa umeda rece daca faci shot-uri consecutive etc.). Nu ne-am jucat mult cu el din lipsa de timp, dar Pavoni-ul a fost o aparitie colorata in peisaj, surprinzator de ok. Iar cine a plecat la final, a ratat batalia titanilor... Dupa mai multe calibrari, am reusit sa tragem in conditii cat s-a putut de asemanatoare niste shot-uri cu Honne si K30. Cand am considerat ca suntem pregatiti, am strigat bingo si ultimii 5 sau 6 espressomani ramasi am tras pe nas cat am putut de atenti din cele doua cesti si am votat.... Cu un singur vot contra (mihai123, amator de shot-uri mai ciocolatii dupa cum spunea) si cu fine indoileli ale lui KrissKross, a castigat domnisoara.... il las pe Denis sa spuna unde era shot-ul mai aromat si ceva mai tutti frutti :)) Multumim gazdei, Maria de la Moony Coffee Room, o "patroana" tare de treaba, saritoare (cara mese, scaune), sexy si primitoare Multumesc de asemenea partenerilor care au sprijinit evenimentul, prin inchirierea locatiei si aparatura si cafeaua aduse, adica Ecuator Cafe, Lelit Romania si Hedone. Multumim KrissKross pentru prajituri, tare bine au mai prins, MihaiL pentru fotografii, si tuturor pentru prezenta si entuziasm. Nu a fost totul perfect, ne-am miscat greu la inceput, dar pe fiecare metru patrat se dicuta despre cafea, si asta te facea sa te simti incredibil...Lista cu notele date se afla mai jos, cifra 1 reprezentand mereu ceasca ce avea o bulina pe fund (Expobar Brewtus) iar ceasca 2 fiind cea fara bulina (Lelit PL41TEM). Repet, s-a votat, in orb, care dintre cesti i se pare userului mai buna si punctajul pentru ambele, apoi s-a dezvaluit provenienta fiecarei cesti. ![]()
RE: Intalnire Espressoman Bucuresti 14 oct cu teste pe espressoare si rasnite - Denis - 15-10-2017 Dintre honne vs k30 a castigat honne, am ajuns acasa am incercat sa reproduc shoturi similare pe kinu si nu am reusit sa scot asa dulceata in shoturi. RE: Intalnire Espressoman Bucuresti 14 oct cu teste pe espressoare si rasnite - dev - 15-10-2017 Interesate rezultatele mai ales ca unele contrazic păreri preconcepute. Legat de dulceață și arome eu nu as neglija cafeaua. Pot sa umblu la parametrii pana îmi da sângele pe nas dacă cafeaua nu ma ajuta. Ethiopia Sasaba de la Bonanza avea o aroma și un "caracter" inconfundabil și pe care nu l-am găsit în alta cafea. Și mi-a fost imposibil sa scot un shot nebaubil expirmentand diverse variații de parametrii. RE: Intalnire Espressoman Bucuresti 14 oct cu teste pe espressoare si rasnite - organon - 15-10-2017 Pai nu stiu de ce,desi exista destule referiri,indemnul asta la a incerca cat mai multe tipuri de cafele si de prajiri,trece asa pe locul nspe,dupa atatea dezbateri despre scule, reluate si rasreluate.Sigur, aici de vina suntem si noi ca nu sapam mai adanc când intram prin rafturile generoase ale forumului pentru a descoperi ca subiectul a fost tratat generos in trecut.Dar uitam adesea ca ceea ce bem este in final o bautura obtinuta din cafea ,e drept cu ajutorul unor masini mai mult sau mai putin performante utilizate corect si corespunzator scopului.Astea deja sunt truisme,insa ideea de a incerca cat mai multe cafele,si mai ales pe cele procesate natural si foarte bogate in arome,ramane de baza.Altfel de unde nu prea e de scos ceva ,nici Creatorul nu are ce scoate.Cred ca mai castigat este un cautator al potentialului cator mai multor cafele fata de un minitehnicus care isi bate capul toata ziua doar cu diferentele tehnice intre x sau y aparat.Nu vreau sa fiu inteles gresit,sigur ca e important sa stii cu ce pleci la drum si cu ce decizi pe parcurs sa imbunatatesti extractia,dar fara o baza diversa si valoroasa,adica fara o cafea cu potential,nu reusesti sigur nimic spectaculos si care sa merite efortul financiar facut.Asa ca ideea de a testa cam tot ce e pe piata e nu numai de bun augur,e obligatoriu.Colegul Dev a punctat foarte sintetic si plastic acest simplu dar fundamental adevar sau principiu sau spuneti-i voi cum vreti sa ii spuneti. Legat de ce spuneam,azi am deschis o punga cu o cafea noua Honduras Marcala de la Claro.Este procesata natural.Fiind prima extractie si nefiind nici Hancu nici baba Vanga ,nu am niciodata cum sa stiu gradul de rasnire.Asa ca ochiometric ,ca de fiecare data când incep o punga noua ,am ales un reper mediu.Nu am nimerit chiar rasnirea ideala dar am fost pe aproape.Asta s-a lasat cu ceva subextractie.Insa relevant pentru subiectul nostru este ca si asa ,gustul a fost exceptional.Adica daca e frumoasa fata ,si in haine mai ponosite tot frumoasa ramane.Daca e urata sau stearsa ca o pata trecuta prin radiera timpului tot urata sau stearsa ramane si daca arunci fond de ten pe ea cu (lopata ca pe santier) :) . RE: Intalnire Espressoman Bucuresti 14 oct cu teste pe espressoare si rasnite - Mihai L - 15-10-2017 Interesanta intalnirea. Lume multa, informatii garla. :D Cafea cam putina, e drept. Insa nu asta a fost scopul. Avem si poze, foarte probabil azi sunt gata (din ce in ce mai putine de editat... ).Legat de organizare, cred ca aici au fost niste probleme. Poate mai greu de prevazut, e adevarat. Eu as fi folosit zona din stanga, lasand libera si functionarea cafenelei (au fost cativa clienti care au insistat sa ajunga la bar sa comande ceva :D ). Ar fi insemnat insa sa rearanjam sau chiar sa scoatem tot mobilierul de acolo. Fiind mai multe abordari ale prajirii cafelei, poate si o sesiune scurta de cupping ar fi fost interesanta. Abordarea espresso-ului a iesit pana la urma ca o competitie. As fi lasat fiecare espressor sa scoate ce poate el mai bun, indiferent de timp de extractie, cantitate de cafea folosita, macinatura, etc. Pentru diferentiere, cred ca o cafea mai acida ar fi fost mai buna. Acolo s-ar fi vazut clar ce inseamna caderea de temperatura pe durata extractiei. Destui colegi au fost entuziasmati ca pot obtine pe Lelit una-doua extractii reusite din 10-50 de incercari. Insa nici acelea repetabile, dupa cum au recunoscut chiar ei... :D Per ansamblu insa, o intalnire reusita. Lupta de idei e mult mai eleganta fata in fata, fata de poate degenera cand se duce in scris.
RE: Intalnire Espressoman Bucuresti 14 oct cu teste pe espressoare si rasnite - radudani - 15-10-2017 dev Wrote:... mi-a fost imposibil sa scot un shot nebaubil expirmentand diverse variații de parametrii. chestia asta e valabila si la cafelele verzi! asta tot spun: o cafea verde proaspata are mult mai mult potential de gust! (ultimul crop, dar asta nu pe hartie!) prajita intr-o tigaie, sau mai bine, intr-un bol de inox cu o suflanta de aer fierbinte si un tel, e mult mai 'baubila' decat una veche, cu 'blazon', prajita intr-un prajitor de casa de top, sub supravegherea a tot felul de piduri intru respectarea a tot felul de profile! si culmea, dar povestea admite o analogie tocmai la masini! exista masini care, cu rasnite capabile alaturi, fac 'singure' cafele bune, oricate prostii de incepator, ai face ![]() sigur, toti stim ca masinile comerciale mari fac cafele tare 'baubile' (din cafea... buna, putin dependent de maiestria unui barista), dar si unele masini de casa, oricum, nu din zona celor accesibile, entry-level, iti scot usor o cafea baubila; (15-10-2017, 08:53)organon Wrote: ... desi exista destule referiri,indemnul asta la a incerca cat mai multe tipuri de cafele si de prajiri,trece asa pe locul nspe,dupa atatea dezbateri despre scule, reluate si rasreluate.Sigur, aici de vina suntem si noi ca nu sapam mai adanc când intram prin rafturile generoase ale forumului pentru a descoperi ca subiectul a fost tratat generos in trecut. ....(sublinierea mea...) +1 sigur, cu putin realism, intelegem dece e asa: dupa ce ai baut o cafea, daca tot te manifesti public intr-un forum, toti asteapta, un verdict! daca ti-a placut, sau (1) treci in zona aprozar/horticultura - de, limbajul pro, sau (2) faci poezie... daca nu ti-a placut... aici e o problema - daca ai format un discernamant, dat de experienta, dar si de talent, poti decide ca e vorba de o preferinta personala, sau ca e vorba de o cafea proasta! problema de care zic este ca ar trebui sa iesi in fata si sa zici asta cu subiect si predicat! |