![]() |
|
Comanda grup - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Comunitatea de espressomani (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Comunitatea-de-espressomani) +--- Forum: Marketplace (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Marketplace) +---- Forum: Tranzactii incheiate (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Tranzactii-incheiate) +---- Thread: Comanda grup (/Thread-Comanda-grup) |
RE: Comanda grup Expobar Brewtus IV - Mihai_S - 16-10-2016 In Olanda TVA-ul este de 21 % daca cumperi pe firma intracomunitar teoretic ar trebui sa achiti in loc de 1149 doar 907,71 ceea ce ar fi cel mai ok. Eu inca nu m-am hotarat ce sa cumpar. Destul de aiurea sunt intre doua aparate Gaggia Clasic și Expobar Brewtus 4, DA stiu clase foarte diferite. Pacat ca nu am unde sa vad aparatele unul langa altul si sa gust, sa imi fac o parere si bineânteles sa ma conving ca diferenta de bani se justifică. Am trimis mail pentru o oferta la Casa Barista pentru Expobar Brewtus 4 si mi-au spus ca nu mai trimit pana in Romania deoarece au avut experiente neplacute din cauza transportului . RE: Comanda grup Expobar Brewtus IV - mihneasusan - 16-10-2016 UAU! Speranțe din nou! E adevărată chestia cu tva-ul? Se poate face? Am eu Gaggia 2015. Dacă te tentează vorbim. Îl dau cu Cana frotare, termometru, tamper, portafiltu original+portafiltu fără fund cu sita nepresurizata si pid (se montează marți odată cu scăderea presiunii la 9 bari în extractie.) Asta dacă trec pe Brewtus. RE: Comanda grup Expobar Brewtus IV - Lyvyoo - 16-10-2016 Daca aveti nedumeriri legate de functionarea diferitelor tipuri de espressoare, dati un search sau consultati topicurile deja existente ori deschideti altele noi pe ariile potrivite. E cumva riscant dpdv informational sa tragem concluzii pripite. HX-ul nu e in niciun caz ceva de speriat, asa cum se tem unii, fiind foarte simplu de lucrat cu el si obtinut shot-uri peste un espressor single boiler. Termoemtrul Eric (50E in Coreea, cel echivalent) rezolva multe necunoscute, de la comportamentul masinii si pana la temperatura de extractie. O comparatie in cuvinte simple intre SBDU/HX/DB, facusem aici. PID-ul pe HX nu are aceeasi functie ca si pe DB, deci cand iei HX cu PID trebuie sa stii de ce il iei si ce vei face cu PID-ul respectiv. Pentru Bezzera si Rocket nu trebuie asteptat Black Friday neaparat, Beantec ne-a promis 10% in mod constant. Neuromancer, nou detinator de Strega, poate confirma daca s-a tinut de cuvant sau nu :) TVA_ul intracomunitar nu vad de ce ar fi o noutate. Daca ai o firma ce are cod valid de TVA in UE (deci nu doar TVA romanesc ci optat pentru intracomunitar) poti cumpara orice lucru care teoretic e folositor activitatii tale, fara TVA, dar daca il revinzi cu acte desigur ca va trebui sa dai TVA statului. Altfel, asta e o portita in general de a iesi mai ieftin, daca ai un prieten cu o astfel de firma sau daca ai chiar tu. RE: Comanda grup Expobar Brewtus IV - Costa79 - 17-10-2016 Ok, stie cineva cu o firma capabila de TVA intracomunitar, dispusa sa ne ajute? Desigur tb sa stiti, ca firma va fi proprietarul si pt orice garantie ei ar tb sa ne ajute, dar cred ca cei din olanda vor fi intelegatori daca trimitem aparatul la ei.ultimul pret oferit e 1099 eur cu tva inclus, pretul devine de vis in conditiile aceastea: 868.2 Eur. Oricum la valoarea de 1099 eur, fara comision transfer si transport, pt pompa vibratoare (estimez eu pe la 30 eur aceste costuri) , a mai ramas cineva interesat? Personal nu as recomanda aparate folosite, pt ca nu stii exact cum au fost intretinute, cat de dura a fost apa folosita ( oricum mi-a confirmat ca nu are pe stoc nimic momentan). Ciudat e ca a zis, ca nu a vandut niciodata cu discount de 15%, dar ca intra-adevar a fost un caz din Romania cu un aparat folosit, la pretul de 999 eur. Mi-a zis clar , sa nu mai insista, 50 eur e max pt pompa vibratoare, si doar la modelele cu pompa rotativa se poate da un discount mai mare. RE: Comanda grup Expobar Brewtus IV - gremy - 17-10-2016 Acum ca ma gandesc mai bine, cred ca ma orientez spre importatorul roman, chiar daca e mai scump. Vreau sa fiu impacat cu partea de service si garantie pentru orice eventualitate, mai ales cand vine vorba de o investitie asa de scumpa. Deci eu propun sa vedem ce oferta putem primi pentru comanda de grup la importatorul roman. Deasemenea eu as vrea varianta cu pompa rotativa, deoarece s-ar putea sa il folosesc ocazional si in aplicatii comerciale mai mici gen mic eveniment, etc.., si o pompa vibratoare nu cred ca face fata. Comanda grup Expobar Brewtus IV - bogdan_geor - 17-10-2016 si cand il folosesti ocazional in aplicatii comerciale gen eveninent si n ai legatura la retea de apa ce faci? nu mai faci? sau plangi dupa vibratoare? care acum aflu ca nici nu face fata... unde ai citit/aflat chestia asta? RE: Comanda grup Expobar Brewtus IV - mihneasusan - 17-10-2016 Eu cred că merită mai ales dacă găsim firma. Cu garanția, nu era vorba ca e internațională? Oricum, as prefera ca orice intervenție să o fac cu oameni cunoscuți. Nu stiu cum e service-ul lor dar sincer, orice obiect a ajuns în service în ultimii ani (de la laptop la mașină) s-a întors praf. A trebuit să apelez la pasionați, de pe forumuri sa îmi repar aparatura. Doua excepții la depanero si service-ul pentru panasonic unde am întâlnit un tip pasionat. În plus, nu cred că putem abuza de cel ce ne ajuta cu importul pe firma si cu garanția. Eu cel puțin, nu as avea pretenții la garanție la prețul ăsta. Totul sa fie verificată înainte de livrare. Garanția este mai mult pentru cei ce îl cumpără pentru utilizare office-bar. La utilizare casnică, în afara de ceva garnituri nu cred să poată apărea probleme în 2ani. RE: Comanda grup Expobar Brewtus IV - Lyvyoo - 17-10-2016 Nicio firma normala nu o sa se incurce sa ia 4-5-7 espressoare deodata pe cheltuieli, pentru a face un bine cuiva si apoi sa dea socoteala pe la anaf. E vorba de unul, hai doua (justificare ca ai pus la birou pt oaspeti). Si cum ziceam, ar fi bine ca acea firma sa fie a unui cunoscut, caci in caz de insolventa creditorii va pot cere aparatul din casa, fiind bun al firmei. Evident si garantia devine un an, doar ca oricum nu era internationala. Vad ca ascarlat nu a mai revenit cu vesti. Iar asta cu "repara tu si iti trimit eu banii" o faceau Euroins / Carpatica daca nu erai de acord sa duci masina la marginea satului la service-ul agreat. Atentie si..echilibru.. RE: Comanda grup Expobar Brewtus IV - mihneasusan - 17-10-2016 (17-10-2016, 10:27)Lyvyoo Wrote: Nicio firma normala nu o sa se incurce sa ia 4-5-7 espressoare deodata pe cheltuieli, pentru a face un bine cuiva si apoi sa dea socoteala pe la anaf. E vorba de unul, hai doua (justificare ca ai pus la birou pt oaspeti). Si cum ziceam, ar fi bine ca acea firma sa fie a unui cunoscut, caci in caz de insolventa creditorii va pot cere aparatul din casa, fiind bun al firmei. Evident si garantia devine un an, doar ca oricum nu era internationala. Vad ca ascarlat nu a mai revenit cu vesti. Iar asta cu "repara tu si iti trimit eu banii" o faceau Euroins / Carpatica daca nu erai de acord sa duci masina la marginea satului la service-ul agreat.Cam așa este. Cred că rămân pe ideea de HX din Ro. Dacă vreau să scad temperatura de extracție pot să îi montez un pid cred. Problema este ca, fiind single boiler ar trebui să fac întâi frotarea laptelui apoi să cobor temperatura, asta dacă țin neapărat. Am vazut recomandări pt diferite tipuri de cafele la diferite zone de temperatura. Greșesc cumva? Să uit de Brewtus IV si sa ma orientez către Leva? RE: Comanda grup Expobar Brewtus IV - Fane - 17-10-2016 n-am avut hx, dar cred ca daca ai termometru eric poti sa jonglezi si cu temperatura. chiar si fara cred ca te inveti in timp ceva de genul la cele la care vrei temperatura mai mare dai 3 flush-uri, la cele la care vrei temperatura mai mica dai 4 sau 3 mai lungi. totusi, pt un control precis al temperaturii e recomandat un dual boiler. RE: Comanda grup Expobar Brewtus IV - gremy - 17-10-2016 (17-10-2016, 09:23)bogdan_geor Wrote: si cand il folosesti ocazional in aplicatii comerciale gen eveninent si n ai legatura la retea de apa ce faci? nu mai faci? sau plangi dupa vibratoare? care acum aflu ca nici nu face fata... Cam de prin video-ul asta mi-am tras concluzia. https://www.youtube.com/watch?v=HjdaqUso6wI Daca te uiti la cum sunt construite cele doua pompe vezi ca pompa vibratoare nu e gandita, sau potrivita, sa fie folosita pentru a extrage shot-uri multiple unul dupa altu fara o pauza de cateva minute intre extractii, iar la un eveniment, chiar ocazional, va trebui sa fac shot-uri relativ constant in fiecare minut. E OK acasa cand vrei sa faci repede 5 extractii cand ai musafiri, dar daca ocazional ai vrea sa o folosesti timp de 1-2 ore la fiecare 1-3 minute, nu cred ca ar face fata. Iar cu legutara la apa nu e mare problema. Iei cateva sticle de apa Zizin la 10l, o mica pompa (ex. http://www.tdfpompe.ro/pompa/pompa_4105_flojet_pompe_pompe_cu_membrana_industrie_alimentara.html sau https://www.youtube.com/watch?v=CDqIvP8tosA). Se gasesc solutii, ca altfel nu ai mai vedea espresoare la diferite evenimente in aer liber :). RE: Comanda grup Expobar Brewtus IV - Costa79 - 17-10-2016 Haideti sa incercam cu importatorul roman, poate doreste sa vanda 5 expressoare o data, si niste accesorii dc ne da bonus, tot e ceva. Concret , cati suntem pt comanda in Romania? RE: Comanda grup Expobar Brewtus IV - gremy - 17-10-2016 Am vorbit cu cei de la http://www.tdfpompe.ro/ si chiar astept o oferta pentru pompa aceea din video (Flojet BW5000A). Daca mai este careva interesat de aceasta pompoa, poate facem un topic separat de comanda de grup. +1 Eu sunt pentru comanda in Romania. RE: Comanda grup Expobar Brewtus IV - Fane - 17-10-2016 pompei rotative ii trebuiesc 2-3 bari presiune a apei pe retea (sau de la pompa care zici) ca sa faca preinfuzia. la presiune mai mica nu prea face preinfuzia, la mai mare exista riscul sa sparga pucul sau sa-ti faca extractie direct. apa de pe retea are 3 bari la mine si preinfuzia merge brici. RE: Comanda grup Expobar Brewtus IV - mihneasusan - 17-10-2016 Depinde de prețul minim oferit. Să facă ei o ofertă. De ex pt 5 bucăți 5% reducere, 10 bucăți, 10%... Dar cred că deja e clar că au o ofertă beton pentru noi. Sunt destul de sceptic. RE: Comanda grup Expobar Brewtus IV - Costa79 - 17-10-2016 caffea.ro e importatorul oficial? RE: Comanda grup Expobar Brewtus IV - Lyvyoo - 17-10-2016 Da... RE: Comanda grup Expobar Brewtus IV - ascarlat - 17-10-2016 Olandezul mi-a răspuns că emailul de confirmare a plății este suficient pentru a oferi garanție... RE: Comanda grup Expobar Brewtus IV - Ovidiu85 - 17-10-2016 Eu unul sunt inca nehotarat. Nu ma astept la nicio alta reducere de la cei de la caffea. Cred ca pretul lor e deja foarte bun pentru Romania. Intre timp, am cautat preturi mai bune si am gasit asta [Image: smile.gif]: http://www.emersongb.com/home/9-cafetera-expobar-office-dos-calderas.html . Adica un pret de 1043 EUR cu tot cu taxe. Le-am dat mesaj pe facebook pentru a clarifica cateva aspecte: 1. Daca trimit in Romania 2. Daca mai fac vreo reducere in caz ca achizitionam mai multe espressoare. 3. Cat ar costa transportul, cum am putea face plata. Acum sper ca cineva de acolo sa stie limba engleza. Daca nu, voi incerca sa comunic cu ei in spaniola, atat cat imi permit cunostiintele si google translate. O intrebare pentru Costa79: nu cumva aveti drumuri prin portul din La Coruna cu vaporul? Poate iesim gratis cu transportul. [Image: smile.gif] De asemenea, puteti sa le transmiteti celor din Olanda ca nu au chiar cel mai bun pret din Europa. Pana la noi informatii, seara buna. RE: Comanda grup Expobar Brewtus IV - Costa79 - 18-10-2016 OK, bine de stiut, pastrazi tu legatura cu magazinul spaniol, sunt extrem de interesat de oferta lor. Cred si eu ca in Romania nu se poate mai bine, Liviu a fost foarte clar in aceasta privinta. Sa-ti spun o chestie despre mine: traiesc cu impresia ca e ceva intre mine si Spania!!! Pe orice nava am fost, posibilele chemari in porturi spaniola s-au anulat. Am fost in mai toata tarile cu porturi, mi-e greu sa le enumar pe toate, mai usor sa zic unde nu am fost, dar niciodata nu am fost cu nava la vreo operatiune de descarcare/incarcare in porturi spaniole ( am mai luat bunker pe la Ceuta, dar nu as pune asta la capitolul" Port Of Call"). Pe facebook nu stiu daca vor posta ceva public, nu strica pus mana pe telefon si intrebat. Poate vorbesc engleza. Daca fac livrari in Romania eu ma bag si la pretul afisat 1042.45 eur cu riscurile de rigoare, ai facut o treaba excelenta Ovidiu85 (eu tot Ovidiu sunt!). Daca fac livrari in Romania eu ma bag si la pretul afisat 1042.45 eur cu riscurile de rigoare, ai facut o treaba excelenta Ovidiu85 . Hai sa ne mai numaram o data pt pretul de 1042 eur cati suntem pro. RE: Comanda grup Expobar Brewtus IV - mihneasusan - 18-10-2016 Scuze, eu ies. O să merg pe Expobar HX. RE: Comanda grup Expobar Brewtus IV - Costa79 - 18-10-2016 Am trimis si eu un mail in Spania, sa vedem ce zic. Am vazut ca era posibilitate sa alegi SUA si Spania la livrari. Sa vedem ce raspund. RE: Comanda grup Expobar Brewtus IV - Costa79 - 18-10-2016 Ceva vesti bune: ne ofera la 5 aparate 5% discount: "Ovidiu good morning, for 5 machines we will make a 5% discount but we only transport in Spain. The transport would have to be entrusted with you. A greeting. Emerson G.B." Pretul total e 990.85 dar trebuie sa vedem cu transportul cum facem. Sa incercam cu coletarie , Eurolines etc. Mai studiez o posibilitate , un serviciu on line de comanda curier, pe care il foloseste fratele meu. Cei care doreau sub 1000, uitati ca se poate....intrebarea e daca va mai mentineti dorinta ferma. Haideti sa vedem cati suntem si sa gasim cea mai buna solutie de transport. Cred ca ei ar livra pachetele la un sediu Euroline in Spania. Deci doritori 100%, va rog scrieti mai jos intentia! Sa zicem termen de gandire, calcule pana la sfarsitul saptamanii, ok? Intrre timp studiem posibilitatile de transport. RE: Comanda grup Expobar Brewtus IV - ascarlat - 18-10-2016 (18-10-2016, 16:52)Costa79 Wrote: Cred ca ei ar livra pachetele la un sediu Euroline in Spania.De obicei se practică un cost de 1 euro /kg, dar fiind o comandă mai mare cred că se poate negocia în preț mai bun. Fiecare mașină cântărește 40 - 45 de kilograme. Succes! Comanda grup Expobar Brewtus IV - Ovidiu85 - 18-10-2016 Ma bucur sa vad ca ti-au raspuns macar tie. Eu nu am reusit sa dau de ei pe mess. Eu unul ma inscriu pentru comanda ferma si in cazul in care suntem mai putini de 5 si trebuie sa platim pretul intreg. RE: Comanda grup Expobar Brewtus IV - Costa79 - 19-10-2016 Eu ma bag la comada ferma de asemeni, inclusiv dc suntem sub 5 si tb sa platim pretul intreg. Eu credeam ca are un jur de 20-25 kg jucaria, si cred ca putem lua in considerare un pret de 25 eur pt livrare ca referinta , insa poate suna cineva la Eurolines, sa vedem din Spania unde au puncte de colectare. Rugam magazinul spaniol sa trimita coletul la Eurolines (etichetat cu adresa fiecarui cumparator din Romania) . Update: 2 cumparatori fermi. RE: Comanda grup Expobar Brewtus IV - Ovidiu85 - 19-10-2016 Din ce am citit, greutatea ar trebui sa fie pe la 25kg. Cei de la Eurolines nu au agentii in Spania, insemnand ca nu pot sa primeasca coletul decat in statie, cand pleaca autobuzul. Am gasit ca cei de la Posta Atlassib ar avea o agentie chiar in La Coruna. O sa ii sun azi sa verific conditiile. Pretul este de 2 EUR/Kg, deci ar fi 50 EUR transportul. Am incercat sa gasesc si alte firme de curierat, dar pretul minim e undeva la 70 EUR pentru un colet individual. RE: Comanda grup Expobar Brewtus IV - Costa79 - 19-10-2016 deci ajungem pe la 1040 eur cu expeditie, e un pret rezonabil as zice eu. Poate la colet colectiv sa iesim putin mai bine. Comanda grup Expobar Brewtus IV - Ovidiu85 - 19-10-2016 Cei de la posta atlassib nu prea raspund la telefon. Incerc mai tarziu. Pentru cei care pot avea dubii asupra vanzatorului, mi-am facut cont pe forumul spaniol www.cafeadictos.com si vad ca EmersonGB activeaza de ceva timp pe acest forum, inclusiv cu reduceri. RE: Comanda grup Expobar Brewtus IV - Mihai_S - 19-10-2016 Azi a reusit sa ia legatura cineva, care vorbește spaniolă cu firma din spania si asa cum spunea si Costa79 pentru 5 aparate fac o reducere de 5% cu condiția sa fie pe aceași factura. Garanția este de un an de zile timp in care orice defect de FABRICA se repara trimițând aparatul in Spania pe cheltuiala lor. În cazul in care se dorește achiziționarea la prețul fara taxe a comunicat o adresa de email unde urmeaza cel ce dorește aciziționarea sa transmita datele firmei precum si codul de bare (poate fi primit de orice SRL din țară de la administrația finantelor din circumscriptia zonei in care iși desfașoara activitatea) urmand sa elibereze factura fara taxe. In situația in care chiar și pe firma se achiziționeaza min 5 aparate se face o reducere de 5%. Transportul este gratis oriunde pe teritoriul Spaniei. |