![]() |
|
Bezzera BZ10 - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii) +--- Forum: Espressoare (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare) +--- Thread: Bezzera BZ10 (/Thread-Bezzera-BZ10) |
RE: Bezzera BZ10 - sebas - 08-03-2013 (08-03-2013, 00:32)Lyvyoo Wrote: Tu nu ai sigiliu sebas? ~O) nu, nu am. Bezzera BZ10 - Entonii - 04-04-2013 Vreau sa va intreb, de cateva zile. Ati desfacut varful de la steamer? Eu da si am vazut in teva metalica o tevusca de silicon/plastic alb, ca in steamerele antiburn. Ceea ce duce, cred la un condens mai mare pe teava, iar cand inchid aburul la final, mai scuipa niste apa, si baga cateva bule de aer la final. Nu e un capat de tara, se repara cu 2 pocanituri si o invarteala :) dar as vrea sa scap de tevusca aia interioara. Stie cineva cum sau tre sa studiez problema? RE: Bezzera BZ10 - sorin2505 - 04-04-2013 (04-04-2013, 22:17)Entonii Wrote: Stie cineva cum sau tre sa studiez problema? Daca nu ma insel, e o postare a lui raducarutasu care se refera exact la subiectul asta. Caut-o ;) Bezzera BZ10 - Entonii - 04-04-2013 Multumesc. Sap RE: Bezzera BZ10 - RaduCarutasu - 04-04-2013 (04-04-2013, 22:17)Entonii Wrote: Vreau sa va intreb, de cateva zile. Scoate-o si vei fi surprins de rezultate . Eu am facut-o si sunt foarte multumit . Aburul care iese prin duza va fi mai uscat si va avea presiune mai mare . Timpul de frotare va fi mult mai scurt , astfel incat va trebui sa-ti revizuiesti putin tehnica . Atentie insa ca teava va frige foarte tare . Am cumparat un manson special din cauciuc si am rezolvat problema . Bezzera BZ10 - Entonii - 04-04-2013 Ma gandeam. Manson de cauciuc are din fabrica, de asta ma miram ca are si tevusca aia interioara. Multumesc pentru raspuns. RE: Bezzera BZ10 - Lyvyoo - 05-04-2013 Eu nu vad nicio teava de plastic pe interiorul steamer-ului. Cum ai dat de ea? Ori modelul meu de acum doi ani nu avea, ori nu imi dau seama unde sta ascunsa... RE: Bezzera BZ10 - Entonii - 05-04-2013 Daca dai jos varful streamerului (care la mine e cu 2 gauri) vezi putin iesit din teava de inox o tevusca interioara alba. M-am uitat in exploded si nu am vazut nici urma de tevusca in schita lor. Probabil este ceva nou, vor sa faca antiburn dar au uitat sa anunte :) La mine dupa ce folosesc steamerul teava in sine nu frige, e calda/fierbinte dar nu frige. La gaggia de la birou daca ating tevusca arde rau. Nu stiu cum sa abordez chestia asta, sa incerc s-o apuc sisa trag de ea?? Sa desfac bratul ala? Habar n-am. (plus am sa caut un varf cu 3 gauri daca tot sunt la capitolul aburi) RE: Bezzera BZ10 - Lyvyoo - 05-04-2013 Eu nu am. Chiar am dar cu o scobitoare pe acolo sa ma conving :) Probabil o fi pe modelele mai noi. Bezzera BZ10 - Entonii - 05-04-2013 Gata, am scos teava. Am infiletat putin un holsurub la capatul expus si am tras de el usor, a iesit, era uns cu silicon - alimentar sper :) Acum sunt dat peste cap, iar incercari cu laptele, e mult mai puternic suflul si nu mai scuipa apa la final. Invarte cu mai mare forta. RE: Bezzera BZ10 - zuluafonu - 06-04-2013 Am scos si eu matzu din teava:) abia astept sa vad diferenta. Mersi Entonii de idee. RE: Bezzera BZ10 - sebas - 06-04-2013 Si eu am scos matul. :D [Image: 6c3cb8247429760.jpg] [Image: 1fcb6f247429762.jpg] In viitorul apropiat toti BZ-isti vor avea matul scos. :P Bezzera BZ10 - Entonii - 06-04-2013 Sa vezi acu ce repede se intampla inclazirea. Nu sunt obisnuit cu viteza. Sa ziceti cum va iese, eu inca incerc sa ma adaptez. RE: Bezzera BZ10 - Lyvyoo - 06-04-2013 Buna poza si edificatoare in acelasi timp! Pe modelul meu de acum doi ani, filetul tevii de abur este pe interior, iar filetul capului de frotare este pe exterior, neexistand teava de plastic. RE: Bezzera BZ10 - Lyvyoo - 09-04-2013 Postarea lui RaduCarutasu despre scoaterea tevii de plastic la Expobar o gasiti aici - http://www.espressoman.ro/forum/Thread-Imbunatatire-calitate-abur-la-Expobar?pid=3328#pid3328 RE: Bezzera BZ10 - Entonii - 09-04-2013 Cum va descurcati fara matz? Eu cred ca trebuie un varf cu 2 sau 3 gauri mai mici, gaurile ale 2 din varful steamerului sunt prea mari am senzatia. Debitul de aburi e prea mare ... (nu mai scuipa apa la final, nu mai am condens dar nici timp sa frotez) RE: Bezzera BZ10 - zuluafonu - 15-04-2013 Azi am apucat sa beau in sfarsit primul cappuccino acasa si sa testez steamarul fara matz. A fost prima data cand la sfarsitul barbotarii nu am avut bule mari, aprox 3-4mm, pe suprafata laptelui. Microspuma a fost perfecta din prima, imbunatatirile sunt evidente. Nu cred ca trebuie schimbat varful bratului, cel cu 2 gauri cu care vine din fabrica, isi face treaba excelent. RE: Bezzera BZ10 - sebas - 21-04-2013 Tot ce pot sa remarc (fara mat) este o consistenta mai buna. RE: Bezzera BZ10 - Entonii - 26-04-2013 Am desfacut carcasa sa reduc presiunea dupa inca o discutie cu un barista. Acum sunt cu el desfacut si dau la opv, am tot dezsurubat sa ajung la 9.5-10 cu blindul pus. Voi cam cat ati dezsurubat reglajul? De pe la 11 se vede deja filetul reglajului si am inima cam stransa. Am desfacut pana la 10 bari cu filtrul blind dar voiam sa aflu daca la cei care au facut asta s-a vazut filetul reglajului sa ajunga la 9. RE: Bezzera BZ10 - Lyvyoo - 26-04-2013 Mai jos de atat s-ar putea sa picure. Eu m-am oprit aici din aceleasi considerente. Oricum, fa cateva probe tip backflush cu aparatul desfacut. Daca nu picura, atunci e in regula! RE: Bezzera BZ10 - Entonii - 26-04-2013 Mersi Liviu. Am tot facut backflush, nu picura. Ma opresc la 10. Am vrut sa cobor la 9 si putin, sa extrag putin peste 8 dar ma opresc aici tot de disconfortul ideii ca fac vreo porcarie. Extrag la 9 dupa ce am mai reglat gradul de rasnire. Maine contiuna testele de gust cu noul blend Sarkis si cu Malawi Geisha de la Origo. Sunt curios de schimbarile din ceasca. RE: Bezzera BZ10 - Lyvyoo - 26-04-2013 In general schimbari autosugestionate :)) RE: Bezzera BZ10 - Entonii - 26-04-2013 vedem. desi e o nebunie mai nou cu profile de presiune si rezultatele lor... RE: Bezzera BZ10 - Lyvyoo - 26-04-2013 Cu siguranta presiunea are o influenta. Dar ca sa deosebesti 9bar de 12bar chiar e nevoie de multi ani de cafegeala si teste blind cat cuprinde :) RE: Bezzera BZ10 - sebas - 27-04-2013 @Entonii: poze, poze, pozeeeeeee .... Bezzera BZ10 - Entonii - 27-04-2013 Ooops. Tocmai ce am insurubat, spalat, sters, lustruit, pus la loc. N-am facut nicio poza. Dar e siiiimplu rau de tot. RE: Bezzera BZ10 - Lyvyoo - 27-04-2013 Uite aici - http://s206.photobucket.com/user/vasias7/media/dsc0008ml.jpg.html RE: Bezzera BZ10 - Entonii - 07-05-2013 Dupa ce am redus presiunea cam la 9.5 in exctractie, tiuie. Are un zgomot de care aparuse si la o Magica, un tiuit cand atinge presiunea maxima setata in OPV. Se simte in ceasca presiunea mai mica, fara nicio exagerare. Este mai puitn bitter cafeaua, in schimb tiuitul ala m-a pus pe ganduri si as mai creste presiunea pana dispare zgomotul. Daca bitterul revine o sa-mi comand de la Bezzera acel kit de 9 bari. RE: Bezzera BZ10 - sebas - 09-05-2013 (27-04-2013, 11:11)Lyvyoo Wrote: Uite aici - http://s206.photobucket.com/user/vasias7/media/dsc0008ml.jpg.html Nu se vede poza. RE: Bezzera BZ10 - Pascalau - 09-05-2013 La mine se vede. |