Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Rasnita de cafea Honne by Hedone - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii)
+--- Forum: Rasnite (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Rasnite)
+--- Thread: Rasnita de cafea Honne by Hedone (/Thread-Rasnita-de-cafea-Honne-by-Hedone)

RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - Mesmer - 22-11-2018

(22-11-2018, 15:57)palado Wrote: Deși folosesc un inel Tidaka de 3 cm, îmi rămâne ceva cafea pe interiorul pâlnie metalice a rasnitei. Am urmat sfatul cu scuturarea de 2-3 ori a lamelelor de prindere a PF. Cu toate acestea tot mai rămâne cafea. Vreo soluție?

Inelul Tidaka nu ajuta cu nimic la eliminarea retentiei. Scuturarea lamelelor o faci cu portafiltrul lipit de rasnita, nu? 
Incearca miscarea si fara inelul tidaka, practic dupa rasnire tii portafiltrul in aceiasi pozitie, lipit de rasnita, impingi lamelele de prindere si dai drumul. Arcurile ar trebui sa loveasca lamela de urechile portafiltrului si sa mai elibereze cafea.

Daca nu se rezolva asa cred ca e o problema cu lamela colectoare din acel con. Am inteles ca au mai fost cazuri.

Rasnita de cafea Honne by Hedone - vladdooo - 22-11-2018

Nu era 150 lei in reclama? [emoji846]

RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - RobertM - 22-11-2018

"suport 3D turnare boabe (in valoare de 250 lei)"
Smile

RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - slavic1983 - 22-11-2018

Eu chiar am crezut ca s-a imbogatit kamasi la 250 lei bucata (sustin priducatorul local unde pot Angel ) ,  dar vazand finisajele ...

@kamasi, nu ramai fara treaba, orders comming soon

RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - kamasi - 22-11-2018

(22-11-2018, 20:13)slavic1983 Wrote: Eu chiar am crezut ca s-a imbogatit kamasi la 250 lei bucata (sustin priducatorul local unde pot Angel ) ,  dar vazand finisajele ...

@kamasi, nu ramai fara treaba, orders comming soon 
inca nu mi-am terminat imprimanta, dar am reducere la atelier din alte motive, le pot face din ianuarie cu 100
nu ma deranjeaza ca face altcineva, dar sa le faca ok, ABS-ul daca nu e tratat absoarbe umezeala, daca in atelier ai umezeala, nu se extrudeaza bine, iar PLA e biodegradabil cu rezistenta scazuta, deci poate sa faca cine vrea. Da' ce am vazut in pozele de mai sus, chiar nu imi place, mai am si eu probleme, dar incerc sa le mai atenuez.

RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - RaduCarutasu - 22-11-2018

(22-11-2018, 15:57)palado Wrote: Deși folosesc un inel Tidaka de 3 cm, îmi rămâne ceva cafea pe interiorul pâlnie metalice a rasnitei. Am urmat sfatul cu scuturarea de 2-3 ori a lamelelor de prindere a PF. Cu toate acestea tot mai rămâne cafea. Vreo soluție?

Solutia pe care am adoptat-o eu consta in scuturarea de 1-2 ori a celor doua lamele, dar fara PF fixat.
Colectez resturile de macinatura intr-o tavita (capacul cantarului Brewista) si ce mai cade rastorn in sita:

[Image: Zh72xfj.jpg]

RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - MyR - 22-11-2018

(22-11-2018, 19:11)RobertM Wrote: "suport 3D turnare boabe (in valoare de 250 lei)"

Greseala de typoo, ( era 150 ) neavand access de a modifica asa a ramas.
Produsul cu care vine este un gest, si nu este un must prin care se poate utiliza rasnita chiar "clean" :-)
La cerere in mod sigur kamasi poate sa faca in culori speciale, cu finisaje mult mai ok, chiar recomand produsele lui ( si eu am 2 de la el )

Insa eu cred in User Experience at use, si aici era mai important pentru noi sa fie utilizabil rasnita foarte comod, decat sa arata perfect. Pentru asta deja se site unde trebuie trimis PM ( @kamasiTongue
( in plus noi promovam acest produs in mai multe tari, deci UE este foarte important ... )

----

Am primit acum o veste foarte buna de la Hedone.
Lot-ul 1 este pe drum spre noi. 
:D

(Tot aici as vrea sa fac o paranteza ca anul trecut a durat o luna intreaga producerea+livrarea , acum incercam sa reducem acest timp la MAX 1,5-2 sapt.
In plus pana acum s-a facut doar dupa comanda, insa noi o sa tinem in stoc permanent, deci nu mai trebuie asteptat dupa produsul dorit. )

Oferta promotionala este valabila in continuare pana 25 Noiembrie 23.59!

RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - RobertM - 23-11-2018

MyR - Foarte bun adaptorul, simplifica mult utilizarea. 

Multumesc Barshaker si Hedone pentru amabilitate si promptitudine. Rasniata a fost schimbata. Mi-au adus alta.
Foarte amabili si profesionisti. 
Cum spunea si Lyvyoo - "Au prostul obicei sa rezolve repede problemele" Smile

RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - MyR - 23-11-2018

@RobertM - noi multumim comanda, si rabdarea.

Am scris AICI un update foarte important!

RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - grigorievs - 26-11-2018

A ajuns râșnița Honne și la mine. Mulțumesc @MyR și Brashaker pentru promtitudine. Primele impresii sunt pozitive. Macinătura iese mult mai pufoasă decât pe Kinu M47. Și gustul în ceașcă este accentuat, îndeosebi, spre dulce. 
Ca să fie viața mai fericită, e nevoie de un inel pentru dozare. Altfel, rămâne pe canalul/cilindrul râșniței.

RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - MyR - 26-11-2018

(26-11-2018, 15:21)grigorievs Wrote: A ajuns râșnița Honne și la mine. Mulțumesc @MyR și Brashaker pentru promtitudine. Primele impresii sunt pozitive. Macinătura iese mult mai pufoasă decât pe Kinu M47. Și gustul în ceașcă este accentuat, îndeosebi, spre dulce. 
Ca să fie viața mai fericită, e nevoie de un inel pentru dozare. Altfel, rămâne pe canalul/cilindrul râșniței.

Cu mare placere.
Dupa ce trece sezonul de BF, dar cel tarziu de la inceputul anului viitor o sa facem niste inregistrari si uploadam pe youtube, trick+tips pentru o utilizare corecta. ( cu modelul slim, dar si cu cel de HoReCa )

RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - slavic1983 - 26-11-2018

Daca sunt intrebari, sunt deschis la teste si postari de filmulete.

RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - Mesmer - 27-11-2018

Ai putea sa incerci urmatorul test, chiar sunt curios.
Facut de cineva pe forumul UK, rasnita Niche Zero:
Quote:I separated a few shots in a row, taking the first 5 g, middle and last of a 15g dose. There is a noticeable difference in the grind size between each of the divided 5g batches, This is because of the way the grinder grinds and is intended to be used. Its a single dose grinder and as such without weight of bean on the burrs, the particle size increases from the start to the finish of each dose.

RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - cradun - 27-11-2018

(27-11-2018, 11:46)Mesmer Wrote: Ai putea sa incerci urmatorul test, chiar sunt curios.
Quote:I separated a few shots in a row, taking the first 5 g, middle and last of a 15g dose. There is a noticeable difference in the grind size between each of the divided 5g batches, This is because of the way the grinder grinds and is intended to be used. Its a single dose grinder and as such without weight of bean on the burrs, the particle size increases from the start to the finish of each dose.

Chestia asta pare un deal-breaker, nu?

RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - dev - 27-11-2018

In afara de Sette/Etzmax, care compenseaza, intr-o masura, asezarea orizontala a cutitelor prin rotirea cutitului exterior la o viteza mare, orice rasnita cu cutite orizontale sufera de pop-corning la single dosing. Faptul ca e un compromis acceptat nu schimba faptul ca el exista.

RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - RaduCarutasu - 27-11-2018

(27-11-2018, 12:36)dev Wrote: In afara de Sette/Etzmax, care compenseaza, intr-o masura, asezarea orizontala a cutitelor prin rotirea cutitului exterior la o viteza mare, orice rasnita cu cutite orizontale sufera de pop-corning la single dosing. Faptul ca e un compromis acceptat nu schimba faptul ca el exista.

Cum vezi acest fenomen, cel de pop-corning, in cazul rasnitelor echipate cu ansamblu conic de premacinare si cutite plane de macinare (este si Honne aici)?

Nu am zis ca e deal breaker, dar putem vedea daca apare acest fenomen, care cred ca e specific cutitelor proiectate pentru a fi folosite cu hopper, dar exploatate single dose. Cu alte cuvinte, poate cutitele hibride vor da rezultate diferite in acest test.

Pana la urma @slavic1983 s-a oferit sa faca teste. Ce sa-i cerem? Pune 18g si vezi ce iese?

RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - dev - 27-11-2018

Asta pot testa cei cu Honne cu conul plin cu boabe versus single dosing. Daca apar diferente in timpii de extractie, folosind aceleasi setari, atunci inseamna ca exista pop-corning si la hibride.

RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - Zwanger - 27-11-2018

Deja a semnalat acu ceva timp Cradun ca exista o diferenta daca toarna boabele treptat cu lingurita sau deodata.

https://www.espressoman.ro/forum/Thread-Rasnita-de-cafea-Honne-by-Hedone?pid=101035#pid101035

RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - cradun - 27-11-2018

Acea observatie a fost pusa in mod credibil pe seama diferentei cantitatii de fines (mai multe boabe simultan in camera cutitelor inseamna ca se vor sfarama intre ele si vor aparea mai multe fines, mai putine boabe simultan - deci in turnarea mai lenta a boabelor ar insemna mai putine actiuni de sfaramare si, deci, mai putine fines).

In testul propus de @Mesmer, cred ca e vorba de altceva, anume de marimi diferite ale macinaturii in functie de momentul rasnirii, care ar putea fi o alta explicatie pentru observatia mea, sau o completare - mai fine initial si mai mari spre sfarsitul rasnirii, conform cu observatia din citat. 

Deci probabil ca se aplica si cutitelor hibride, in ce masura ramane de vazut. In caz ca diferenta e relevanta, ce sa zic, inapoi la titan grinders cu cutite plane si hopper?

Si mai bine, Honne vs Niche  :D

RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - Lyvyoo - 27-11-2018

Asemenea teste trebuie facute in primul rand pe un Dual boiler, pentru a vedea daca nu cumva diferentele de temperatura stau la baza curgerilor diferite. Ni s-a dovedit asta la intalnirea CLaro, unde chair alaturi de cradun, Raducanu a tras un espresso pe CLassic, care a curs perfect, apoi a comutat pe aburi si la scurt timp dupa oprirea aburului, urmatorul shot a iesit clar mai apos si fara acea cremozitate initiala. Ransita era un tanculet  Quamar ce avea cutite de 75 daca nu ma insel, si functiona cu hopper-l plin de boabe, cantitatea fiind programata de Raducanu la gram, deci nu aveau de unde sa vina diferentele de la ea, ci de la apa foarte fierbinte provenita de la espressorul foarte incins.

De aceea spun ca asemenea teste au nevoie de o anume constanta a temperaturii, iar DB-ul cu PID o poate oferi mai simplu.

RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - Eugen26 - 29-11-2018

(26-11-2018, 20:17)MyR Wrote:
(26-11-2018, 15:21)grigorievs Wrote: A ajuns râșnița Honne și la mine. Mulțumesc @MyR și Brashaker pentru promtitudine. Primele impresii sunt pozitive. Macinătura iese mult mai pufoasă decât pe Kinu M47. Și gustul în ceașcă este accentuat, îndeosebi, spre dulce. 

Cu mare placere.
Dupa ce trece sezonul de BF, dar cel tarziu de la inceputul anului viitor o sa facem niste inregistrari si uploadam pe youtube, trick+tips pentru o utilizare corecta. ( cu modelul slim, dar si cu cel de HoReCa ) 

MyR,
in lotul Honne din 27.11 nu am intrat..
Stim ceva de lotul 03.12.?

Ms

RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - cradun - 29-11-2018

(27-11-2018, 11:46)Mesmer Wrote: Ai putea sa incerci urmatorul test, chiar sunt curios.

Aveti vreo idee despre cum s-ar putea face acest test cu Honne? Am cautat si postarea initiala de pe forumul UK si nu descrie metodologia.

Adica sa folosesc 3 recipiente si sa le schimb cam la 5 secunde (parca 18 secunde dura rasnirea unei duble la Honne, in medie) fara sa imprastii macinatura peste tot pe blat si pe jos nu vad cum. Vreo idee?

RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - KrisssKros - 29-11-2018

(29-11-2018, 12:47)cradun Wrote: Adica sa folosesc 3 recipiente si sa le schimb cam la 5 secunde (parca 18 secunde dura rasnirea unei duble la Honne, in medie) fara sa imprastii macinatura peste tot pe blat si pe jos nu vad cum. Vreo idee?

3 farfurii de unica folosinta / 3 tavi, tavite / etc., etc. Le introduci pe toate trei sub rasnita (suprapuse) si la fiecare 5 secunde o indepartezi pe cea cu macinatura. Cafeaua va curge in continuare in cea goala de dedesubt.
Totusi, mi se pare asa de simpla solutia, incat posibil sa nu fi inteles eu exact ce vrei sa faci.

(29-11-2018, 13:13)KrisssKros Wrote:
(29-11-2018, 12:47)cradun Wrote: Adica sa folosesc 3 recipiente si sa le schimb cam la 5 secunde (parca 18 secunde dura rasnirea unei duble la Honne, in medie) fara sa imprastii macinatura peste tot pe blat si pe jos nu vad cum. Vreo idee?

3 farfurii de unica folosinta / 3 tavi, tavite / etc., etc. Le introduci pe toate trei sub rasnita (suprapuse) si la fiecare 5 secunde o indepartezi pe cea cu macinatura. Cafeaua va curge in continuare in cea goala de dedesubt.
Totusi, mi se pare asa de simpla solutia, incat posibil sa nu fi inteles eu exact ce vrei sa faci. 

Ai inteles, incercam doar sa gasesc o solutie sa evit imprastierea cafelei prin bucatarie cand schimb recipientele, poate estimez eu gresit si exagerat viteza cu care cade cafeaua din cutite. O sa incerc cu ceva farfurii mai adanci.

RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - renatoa - 29-11-2018

O tava lunga pe care o plimbi cat mai uniform in timpul rasnirii, incat macinatura sa se intinda liniar de la un cap la altul.
Cronometrezi rasnirea si exersezi miscarea fara boabe de cateva ori ca sa intri in ritm.
Ceva gen jgheab ar fi si mai potrivit, dar nu prea vad ce fel de vas ar avea forma asta...

(29-11-2018, 13:45)renatoa Wrote: Ceva gen jgheab ar fi si mai potrivit, dar nu prea vad ce fel de vas ar avea forma asta...

Wow, super, ma bucur ca am intrebat.

Am o forma de chec/cozonac pe care am luat-o ca sa fac niste brownies de cand cu interesul pt cacao, e cam scurta, are doar vreo 25 de cm lungime, dar cred ca e ok.

RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - KrisssKros - 29-11-2018

(29-11-2018, 13:45)renatoa Wrote: Ceva gen jgheab ar fi si mai potrivit, dar nu prea vad ce fel de vas ar avea forma asta...

Doza modulara cu 3 posturi de la orice magazin de bricolaj, raionul de electrice...

Rasnita de cafea Honne by Hedone - cradun - 29-11-2018

Nu pare ca exista diferente intre primele 3 secunde si ultimele 7 secunde ale rasnirii, la aceasta abordare ochiometrica.

http://imgur.com/gallery/Gy1I0de

Trimis de pe al meu Nokia 5.1 folosind Tapatalk