![]() |
|
Rasnita de cafea Hedone Honne v1 - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii) +--- Forum: Rasnite (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Rasnite) +--- Thread: Rasnita de cafea Hedone Honne v1 (/Thread-Rasnita-de-cafea-Hedone-Honne-v1) |
RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - kamasi - 17-10-2018 (17-10-2018, 01:22)organon Wrote: Eu îl comand. Adresa mea o mai aveti? Dacă nu o dau din nou pe pm. va rog chiar, mai dati adresa, multumesc RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - RaduCarutasu - 17-10-2018 @kamasi "...Sunteti dispus sas faceti teste pe un prototip? Pun palnia la dispozitie, sa circule, primul transport il dau eu.." Sigur ca testam. O cerinta: trebuie avut in vedere ca din executie cele doua parti ale capacului sa se imbine destul de rigid intre ele, sa necesite ptin efort la inchidere, astfel incat vibratiile din timpul macinarii sa nu le desprinda una de cealalta. Pe culoare gri, comand si eu o palnie/capac. RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - radudani - 17-10-2018 sunt numit de mai multe ori in postarea #801 de mai sus, deci incerc sa raspund, dar nu atat autorului postarii, Zwanger, care umple spatiul ecranului cu tot felul de explicatii banale, fara sa fie macar odata direct, fara sa lamureasca problema mult referitelor rasnite unimodale: cine ne spune ca o rasnita pentru espresso e unimodala?! cum aflam asta!? chiar asa, cum declari o rasnita ca unimodala? te iei dupa spusele altora din alte forumuri? sau dupa spusele fabricantului? esti cumva un unimodal grinder whisperer sau ceva, care identifici "amprenta specifica de macinatura..." a fiecarei rasnite? cum argumentezi daca cineva te contrazice si spune: asta (din poza) nu e unimodala! eu asa simt! etc. si atentie, eu ma refer la rasnite din comert, capabile espresso (explicatia in forum!); si fiindca acest thread e despre Honne, si cum cineva a zis ca Honne rasneste unimodal pentru espresso, am intrebat si eu: ce se intelege prin rasnire unimodala, de unde se stie asta ref. la Honne etc. !!! asa cum vad eu lucrurile si lumea - nu am ce sa discut cu cineva care habar n-are cum functioneaza Strega dar da exemple si sfaturi ("...Cu pompa bagati apa in camera de extractie, puteti sa stati acolo pana maine, si pe urma manevrati cu levierul.") si desigur ma intreb daca nu procedeaza la fel si cu celelalte 'afirmatii' tehnice, din categoria 'crede si nu cerceta'! Zwanger Wrote:...Espresso se poate face oricum, nu exista reguli. Lyvyoo, uite un citat potrivit pentru antetul forumului ![]() nu, nu e adevarat! espresso are reguli! restul sunt alte feluri de extractii, facute cu masini pentru espresso, sau masini facute pentru tipurile de extractii la moda! in cazul bauturii numite espresso, regulile de preparare sunt o masura a respectului ce ar trebui sa-l avem pentru o istorie de peste un secol a bauturii respective! dar mai mult, nerespectarea acelor reguli de preparare, pastrand denumirea intacta, este o forma de furt, convenabil si tare la moda azi! sigur ca putem sa bem vin facut de noi, in pivnita; si-i zicem champagne! si-l vindem si altora, pentru ca "sunt oameni care au sindromul de a cumpara, cheltui, testa, incerca nejustificat lucruri." (nn. "nejustificat" pentru cine?) abunda cu amarasteni ...cu bani ![]() asa ca, tot ce-ai avea de facut e sa explici argumentat, din puțul propriei gandiri, ce-i aia rasnita unimodala, cine spune ca-i unimodala si in zona rasnirilor fine, gen 100-200 microni, si cum argumenteaza asta!? si, si in acest caz, unde s-au dus fines-urile? cine le-a facut sa 'migreze' in cealalta lume? adica sa moara si ele, in felul lor? sau, mai confuz, mai speculativ, iau un "bulk grinder", mesteresc la el, ii pun eventual dantura pentru 'turkish' si zic ca-i unimodala, ca asa era; 'fosta-i lele', cum se spune ![]() etc. RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - organon - 30-10-2018 Multumesc Kamasi.Am primit toboganul azi.Curgerea cafelei este instantanee spre cutitele conice.Deocamdata atat.Cu trecerea timpului voi adauga si alte observatii legate de eventualele consecinte in ceasca.Oricum, multumesc inca odata pentru promptitudine si profesionalism. RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - kamasi - 30-10-2018 (30-10-2018, 19:47)organon Wrote: Multumesc Kamasi.Am primit toboganul azi.Curgerea cafelei este instantanee spre cutitele conice.Deocamdata atat.Cu trecerea timpului voi adauga si alte observatii legate de eventualele consecinte in ceasca.Oricum, multumesc inca odata pentru promptitudine si profesionalism.ziceti cum vine palnia pe capac, la cluj am avut probleme cu asezarea palniei in capac RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - organon - 30-10-2018 Se potrivește perfect. Atât și nimic mai mult. ? RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - kamasi - 30-10-2018 (30-10-2018, 21:11)organon Wrote: Se potrivește perfect. Atât și nimic mai mult. ?Se pare ca Honne mai modifica dimensiunile la nivel de mm, capacul ce l-am trimis la Cluj nu se potriveste pe pahar, pffff, o gramada de treaba, mnda e suparat userul si are dreptate, multumesc de replay. RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - RaduCarutasu - 30-10-2018 A sosit si la mine palnia noua. Aceeasi constatare ca si a lui @organon; acesta se potriveste perfect la capacul initial. Vizibil este mai larga decat cealalta si boabele cad usor in camera de macinare. Am facut o sesiune de extractii. Aceleasi retete de preparare si rezultate in ceasca identice. Este drept ca nici boabele de acum nu au dimensiuni prea mari, Ethiopia si Panama, iar blocaje nu am avut decat cu o cafea din Indonesia. Sincer, nu ma asteptam la vreo schimbare a extractiei. Este evident faptul ca noua palnie nu va mai bloca niciun soi de cafea. Toboganul este supradimensionat in raport cu orice tip boabe. In poze se vede diferenta dimensionala din zona bazei, cea de asamblare cu capacul (gri-nou/argintiu-vechi: ![]() ![]()
RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - cradun - 30-10-2018 Gura de admisie a boabelor din partea inferioara a palniei e mai mare acum? Ma refer la aceasta zona: https://imgur.com/gallery/96hVnKS RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - RaduCarutasu - 31-10-2018 Am reusit sa incarc si aceasta poza in care se vede diferenta de dimensiuni la gaurile palniilor:
RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - cradun - 31-10-2018 Multumesc, se vede ca e mult mai mare si, daca zice si Organon ca boabele cad instantaneu catre cutite, cred ca asta e cea mai buna solutie pentru alimentarea cu boabe. RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - Semaca007 - 03-11-2018 Cred ca n-am fost atent si n-am strans cum trebuie surubul, ca urmare mi s-a deplasat portiunea rosie mult dreapta si n-am reusit sa o aduc la loc. Mentionez ca am batut in ea cu lingura de lemn, am rasnit manual cafeaua ramasa inauntru (prin invartire cu mana a rotii de sus ) si n-am reusit sa o deblochez. Ceva sugestii? Problema rasnita Honne - RobertM - 20-11-2018 Salutare, Urmaresc de foarte mult timp forumul si de curand m-am hotarat sa fac pasul dupa ce am folosit foarte mult timp un Saeco Poemia catre ceva mai performant. Am decis dupa multe mail-uri cu Liviu (caruia ii multumesc pentru amabilitate si rabdare) sa cumpar o rasnita Honne si Expobar Brewtus IV impreuna cu alte accesorii (Tamper dinamometric, sita IMS, cantar, knock box, latiera, etc). Astazi a sosit rasnita, urmand ca in urmatoarele zile sa primesc si espressorul. Nerabdator sa ajung acasa si sa o pun in functiune. Dar surpriza mare: NU se poate regla. Cilindrul rosu este blocat. Chiar daca am desurubat rotita din dreapta doar putin sau chiar de tot, cilindrul nu se clinteste. Maine o sa ii sun pe cei de la Barshaker. A mai patit cineva asa ceva? Este ceva ce mie imi scapa? Oare sa fi fost scapat coletul de cei de la curier? Multumesc. ![]()
Rasnita de cafea Honne by Hedone - Semaca007 - 20-11-2018 Încearcă sa desfaci mai mult rotita dreapta si sa lovești ușor cilindrul cu o lingura sau altceva de lemn. RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - Lyvyoo - 20-11-2018 Mai simplu este sa vorbesti intai cu Dragos de la Hedone, fabricantul. Daca ai sunat la Barshaker sa semnalezi problema probabil ca te va suna el. RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - Levo - 20-11-2018 ... E normal , ...rasnitza adusa rece de afara ( se vede ca este umeda / aburita ) , in casa cald ... aluminiul s-a dilatat ( filetul neuns si umed ... s-a intzepenit ) . Lasata sa se tempereze , pana la temp. ambientala si cu o laveta uscata , prins zdravan cilindrul / palnia cu mana uscata si reicercat ( ... eventual un puf de WD -40 la baza filetului ). RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - RobertM - 20-11-2018 Va multumesc pentru raspunsuri. Intr-adevar rasnita era adusa rece de afara dar nici dimineata nu se misca cilindrul rosu. Am fost sunat de cei de la Hedone care sunt foarte profesionisti. Joi au drum prin Ploiesti si rasnita o sa fie schimbata. RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - flipu2k - 20-11-2018 Hmm, m-as fi gandit ca macar atat se verifica la iesirea din fabrica. Sper ca seriile facute pentru BF-ul asta sa nu fie pe fast forward... RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - slavic1983 - 20-11-2018 (20-11-2018, 15:44)RobertM Wrote: Va multumesc pentru raspunsuri. Intr-adevar rasnita era adusa rece de afara dar nici dimineata nu se misca cilindrul rosu. Dar unde este palnia de alimentare, ai primit-o? RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - MyR - 20-11-2018 Aici merita sa facem o pauza: Azi dimineata cand a fost semnalizata observatia, si dupa ce colegii mei au primit toate informatiile am vorbit cu fabrica, unde Dl. Dragos spunea ca suna el direct sa vedem exact ce s-a intamplat. ( asta tot pana la ora 11:15 ) Eu de ex. cand cumpar un produs Premium ( cum este si Honne ) am pretentii si after-sales, de vandut e usor, dar sa sustii cu servicii after sales, inseamna ceva. Impreuna cu fabrica Hedone, dorim sa sustinem pre- si after sales pentru comunitatea Espressoman, cei care vor beneficia in permanenta de cele mai bune preturi, timp de livrare, si suport. ... dupa un BF greu ( care inca nu a trecut ) trebuie sa-i multumesc in primul rand utilizatorilor rabdarea prezentata, colegiilor mei suportul pe care ofera, si nu in ultimul rand pentru fabrica Hedone.. de o vreme doar pe comenzile noastre lucreaza pe capacitate 100%. Rasnita de cafea Honne by Hedone - RobertM - 20-11-2018 Foarte profesionisti si foarte receptivi. De apreciat. Urmeaza sa primesc si adaptorul pentru alimentare, acesta nefiind pe stoc momentan. RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - eduard - 20-11-2018 (20-11-2018, 22:12)RobertM Wrote: Foarte profesionisti si foarte receptivi. De apreciat. Vrem o poza cand vine! RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - RobertM - 20-11-2018 Sigur. RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - Levo - 21-11-2018 (20-11-2018, 15:44)RobertM Wrote: ... dar nici dimineata nu se misca cilindrul rosu ... ... Presupun ca inca nu s-a rezolvat povestea ... ... in consecintza , daca cutitele se misca liber / se invart ( ... la o actionare cu mana pe fulia pe care sta cureaua , sau la actonarea motorului ) atunci este posibil ca " dopul " de blocare aflat in capatul filetului surubului cu rozeta pentru fixare / strangere ( ... cea rosie ) posibil sa fi ramas intzepenit / lipit / sau presat stramb / putin oblic in pasul filetului ... solutia este desfiletarea completa ( ... cu grija - in cazul in care iese liber - sa nu pierdeti dopul / acel mic tampon de cauciuc / sau silicon ) si cu o scobitoare / batz de frigaruie / sau un batz de chibrit mai lung ... sa miscati circular in amele sensuri pana la degajarea acestuia din gaura filetata ... simultan cu incercarea de rotire a cilindrului rosu - sau partea superioara a palniei ... mult spor .P.S. - daca sunt blocate cutitele - nu actionati motorul , risc de ardere a acestuia . Rasnita de cafea Honne by Hedone - RobertM - 22-11-2018 Revin cu pozele promise. ![]() ![]()
Rasnita de cafea Honne by Hedone - palado - 22-11-2018 Deși folosesc un inel Tidaka de 3 cm, îmi rămâne ceva cafea pe interiorul pâlnie metalice a rasnitei. Am urmat sfatul cu scuturarea de 2-3 ori a lamelelor de prindere a PF. Cu toate acestea tot mai rămâne cafea. Vreo soluție? RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - kamasi - 22-11-2018 (22-11-2018, 15:21)RobertM Wrote: Revin cu pozele promise.hahahahaha...presupun ca sa copiat modelul meu, macar finisati si faceti tratamentele de intarire cum trebuie, masina merge cu viteza mare, nu s-a executat suport, cind o sa inceapa sa traga apa o sa iasa cafeaua gata uda, succes. RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - Lyvyoo - 22-11-2018 La 60 lei mai apar imperfecțiuni :) RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - Levo - 22-11-2018 (22-11-2018, 16:29)Lyvyoo Wrote: La 60 lei mai apar imperfecțiuni ... si franciza ... ? :D ... RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - eduard - 22-11-2018 (22-11-2018, 16:23)kamasi Wrote:(22-11-2018, 15:21)RobertM Wrote: Revin cu pozele promise.hahahahaha...presupun ca sa copiat modelul meu, macar finisati si faceti tratamentele de intarire cum trebuie, masina merge cu viteza mare, nu s-a executat suport, cind o sa inceapa sa traga apa o sa iasa cafeaua gata uda, succes. Ideea originala apartine lui Liviu. Parca vad si acum in fata ochilor schita lui :D |