![]() |
|
Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii) +--- Forum: Rasnite (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Rasnite) +--- Thread: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) (/Thread-Noul-Proiect-al-nostru-rasnita-manuala-Che-Kinu) |
RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - mirceat - 14-06-2016 Tito, te rog sa deschizi un topic separat in care sa facem bascalie de Kinu si ce vrei tu. Macar lasa topicul asta in pace. :) RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - UserBanned - 14-06-2016 Bascalie ??? Nu-mi permit sa fac de nimeni si nimic. Pareri personale ?? De unde stii tu ca nu mi-am " cumparat " dreptul asta ? Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - rdumitrescu - 14-06-2016 (14-06-2016, 21:23)Tito Wrote: Glumesti sau ...chiar esti serios ? [Image: huh.gif] [Image: huh.gif] Serios. Nu pricep treaba cu "NU A DEMONSTRAT". Nu reușesc. S-au făcut niște teste la SCAE. S-au făcut niște teste la Yume. S-au plimbat prototipuri și s-a discutat. Și-au dat cu părerea useri care au cumpărat. Cine să demonstreze? Că dacă face Che un test, vei zice că minte. Apreciez discuțiile constructive, dar nu reușesc de nici un fel să pricep chestia asta. RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - UserBanned - 14-06-2016 Ok. Eu ma opresc aici . RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - renatoa - 14-06-2016 (14-06-2016, 21:51)rdumitrescu Wrote: ... Pai, OE nu a inchis inca... :) Ba ma tem ca nici nu au auzit de Che ;) Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - rdumitrescu - 14-06-2016 (14-06-2016, 21:56)renatoa Wrote:(14-06-2016, 21:51)rdumitrescu Wrote: ... Nici Hario, dar nu prea are legătură. RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - bogy - 14-06-2016 Tito, ai tinut in mana o Kinu sau macar ai vazut una in realitate? RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - Fane - 15-06-2016 pentru ca aici discutia s-a incalzit cam tare se inchide topicul 2 zile pt racorire. pana atunci discutam pe celelalte topice. multumesc pt intelegere. RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - Lyvyoo - 15-06-2016 Nu e nevoie sa închidem nimic, pe Softpedia se mai face asa, dar aici e altceva.. RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - radudani - 15-06-2016 (14-06-2016, 17:31)razvan.yume Wrote: Lido 3 și Lido E sunt comparabile cu Kinu, în ceașcă, doar dacă sunt aliniate și cât timp rămân așa, adică foarte puțin. La partea de construcție și materiale, Lido este o glumă sinistră în comparație cu Kinu. n-am pus mana pe vreo rasnita OE si nici nu cred in validitatea 'stiintifica' a testelor de rasnita in ceasca; odata aminteam de acel sweet spot al unei rasnite, adica gradul de finete la care macinatura da maximum de extractie (EY) si cat de laborios si costisitor poate fi un test fundamentat statistic; referintele din partea unei persoane cu expertiza sunt pretioase pentru comunitate, dar preluate sub semnul unui discernamant realist cand se pune problema generalizarii: foarte probabil, n-am sa ajung niciodata la perceptia, gusturile, placerea unei degustari asa cum e ea traita de un bautor de cafea adevarat! dar si mie imi place cafeaua si incerc sa nu deranjez pe prea multi cu asta [Image: smile.gif] de aceea intervin mai mult in zona tehnica, unde terenul e ceva mai solid... daca 'gluma sinistra' in incarnarea Lido (am retinut ca aveti la Yume asa ceva - de fapt, ce nu aveti...) e in legatura cu materialele folosite, atunci asta ar merita putina atentie, pentru ca a avea curajul sa folosesti materialele cele mai ieftine pentru performanta necesara, este o dovada de - sa zicem - curaj ingineresc, bazat in cazurile fericite pe competenta! metalul masiv, ca expresie a fortei si rezistentei a ramas un argument de marketing in 2016 (in fata tehnologiilor nano, de ex.) si am spus-o asta in legatura cu prototipul Che; de fapt, cu ingaduinta celor ce au rabdarea sa ma citeasca, imi amintesc de o "gazeta de perete" intr-o sectie de prelucrari mecanice (T42 - Axe si pinioane, parca, era langa Centrul de calcul...) de la Tractorul: o monstruozitate de metal masiv, cu adevarat sinistra, de fapt de un grotesc desavarsit... sau de incaperea - sala calculatoarelor - de la COS Targoviste - pe vremuri - o adevarata cusca Faraday, tapetata in intregime cu tabla de inox - da, lambriuri de inox, ha... in atat de mult discutatul termometru Eric (originalul, nu stiu nimic de varu-sau) se folosesc pentru etansarea tijei termometrului niste garnituri conice de nylon (Swagelok), "locomotivele" noastre - masini termice cu abur - folosesc teflonul, siliconul, iar Strega mea e criticat pentru ca are pe grupul CMA modificat, un capison de plastic cromat... masnile ce le folosim - expresie a traditiei manufacturiere de familie - vor dispare, odata cu cresterea in popularitate a electrocasnicului denumit expresor; nu cred ca vom putea izola - printr-un proces de 'fagocitoza' - fenomene gen Starbucks, sau made in China; din contra, ramanem noi izolati, undeva pe marginea drumului, in cautarea unor resturi de cupru [Image: smile.gif] cele de mai sus, nu sunt impotriva lui Kinu - am scris destul despre el, IMO - ci pentru o abordare detasata, lipsita de patetism, a oportunitatilor pentru cei interesati de varia echipamente; p.s. postedit... si da, kudos pentru Lyvyoo: nu merita inchis acest thread... impletite in el sunt multe idei, nu numai despre Che, ci si despre libertatea de a alege; (... uite ca si eu am luat-o pe patetic [Image: smile.gif] RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - Lyvyoo - 15-06-2016 (14-06-2016, 20:33)Tito Wrote: ma intereseaza UINDE SE VINDE KINU LA PRET INTREG ? Sunt curios sa vad tipologia de cumparator. Din ce stiu, in curand in Germania si mai departe in toata Europa, dupa ce va fi gata site-ul ei de prezentare, in engleza si germana. Cand topicul de Kafe Netz va fi deschis, vom vedea cu totii impresiile nemtilor, cu siguranta in alt ton, indiferent de opinii. (14-06-2016, 13:19)radudani Wrote: zeci de mii de bucati...sau milioane, de rasnite manuale pentru espresso?!In UK s-a ajuns la o cota de 250.000 de Hario pe an. Producatorii de manuale stiu asta si nu si-ar dori probabil decat 10-15% din acel segment care sa migreze catre un upgrade. Cati dintre espressomani nu au avut Hario la inceput, pana sa ii cunoasca limitele... (14-06-2016, 13:08)tristian Wrote: Kinu-Che m47 momentan nu are NICI UN TEST comparativ serios cu nici o rasnita (cu atat mai putin cu competitorii lui directi) . Ca sa vezi daca un produs isi merita banii de obicei faci comparatii (eu asa fac ..tu poate ai vre-o alta metoda speciala ). Vezi ca aici cazi intr-o capcana. Am vazut review-uri foarte bune despre LA Marzocco Linea Mini si cu toate astea nu as da 4000E pe chestia aia nici sa ma bati. Am vazut (si) review-uri foarte bune despre HG One, dar un coleg din Cluj o are si e tare, tare dezamagit de calitatea macinaturii desi are "espressor de espressor". Si lista cu review-uri bune poate continua despre multe produse. Intrebarea mea (retorica) este: chiar exista mai multa incredere in review-uri facute de diverse site-uri decat despre a lua cu mana ta rasnita si a o testa (gratis)? Chiar zecile de pareri de pe forum ale posesorilor nu valoreaza nimic si tot solicitam un site sa ne spuna daca e buna sau rea? Inclusiv fata de exemplul Baratza Sette, nu era mai credibil ca cei interesati sa o aiba acasa si sa o testeze decat sa ti se serveasca o parere, indiferent de la cine vine? O alta capcana de incepator in ale cafelei este sa crezi ca o cafea buna este facuta de timer, dozator, electronica nu de marimea cutitelor, precizia rasnirii, constructia robusta. Dezavantajul manualitatii e clar si asumat de cine vrea, dar sa vad oameni anti vario care deodata ridica in slavi sette, e mai ciudat: [Image: baratza-sette-3-740x494.jpg] [Image: sette-burrs-feat-800x450.png] [Image: baratza-sette-2-740x494.jpg] RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - orwo - 15-06-2016 eu am intrbat la kinu care sunt conditiile de retur in caz ca nu sunt multumit de rasnita,in 30 de zile fara urme evidente de folosire se poate returna,legislatia romana prevede minim 14 zile,e logic sa o incerci si sa o pastrezi daca e ok vi viceversa RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - radudani - 15-06-2016 (15-06-2016, 17:34)Lyvyoo Wrote:(14-06-2016, 13:19)radudani Wrote: zeci de mii de bucati...sau milioane, de rasnite manuale pentru espresso?! ...In UK s-a ajuns la o cota de 250.000 de Hario pe an. Producatorii de manuale stiu asta si nu si-ar dori probabil decat 10-15% din acel segment care sa migreze catre un upgrade. Cati dintre espressomani nu au avut Hario la inceput, pana sa ii cunoasca limitele... atentie, ma refeream la 'rasnite manuale pentru espresso' (capabile esppresso); Hario Skerton de ex., pare sa nu fie mai bun decat o rasnita cu elice; si desigur, e folosit cu precadere la metode alternative de extractie; (si eu folosesc un vechi Krups GVX2, electric, pentru V60-ul meu; uneori mai intercalez si o sita...) p.s. sa ai un Hario pe care sa-l folosesti pentru espresso si sa-ti doresti sa faci upgrade tot la o rasnita manuala? perseverare... [Image: smile.gif] apropo de cantitatea aceea de rasnite Hario produse sau cumparate (?) in UK... utila era indicarea sursei; pana la urma e vorba de un model de reusita comerciala, nu? RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - UserBanned - 15-06-2016 (15-06-2016, 17:34)Lyvyoo Wrote: ....., dar sa vad oameni anti vario care deodata ridica in slavi sette, e mai ciudat: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - rdumitrescu - 15-06-2016 (15-06-2016, 22:03)radudani Wrote:(15-06-2016, 17:34)Lyvyoo Wrote: [quote='radudani' pid='44815' dateline='1465899578']p.s. sa ai un Hario pe care sa-l folosesti pentru espresso si sa-ti doresti sa faci upgrade tot la o rasnita manuala? Prezent :) Motivația a fost cam 50% dimensiune / zgomot + 50% faptul că pur și simplu îmi place că e manuală. RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - UserBanned - 15-06-2016 (15-06-2016, 17:34)Lyvyoo Wrote: Din ce stiu, in curand in Germania si mai departe in toata Europa, dupa ce va fi gata site-ul ei de prezentare, in engleza si germana. Cand topicul de Kafe Netz va fi deschis, vom vedea cu totii impresiile nemtilor, cu siguranta in alt ton, indiferent de opinii. RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - tiranul - 15-06-2016 Multa polemica in jurul acestei rasnite manuale.....pana acu dupa ce am barberit tot ce este in legatura cu subiectul ,,rasnita,, am ajuns la concluzia ca rasnita electrica cu cutite cat mai mari si turatia pana la 1500-E CEA MAI BUNA- In legatura cu remarcile colegului Tito care din pacate sunt f acide, nu pot decat sa-i dau dreptate in unele privinte [Image: dodgy.gif] Am o rasnita manuala si tot ce pot sa va spun e ca nu se compara cu o rasnita electrica.De curand am cumparat o Fiorenzata f5 la care dupa ce am schimbat cutitele merge fantastic, nu se compara (spun eu)cu nici o manuala la care freci minute in sir pana iti vine acru.... fie ca se numeste kinu, porlex.....etc RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - bogy - 15-06-2016 Ai frecat macar o data o Kinu? RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - baloozzy - 15-06-2016 (15-06-2016, 22:27)Tito Wrote:(15-06-2016, 17:34)Lyvyoo Wrote: RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - UserBanned - 15-06-2016 Deci vorbim de 2 modele diferite M47. Pt ca in pagina initiala nu vad specificat lucrul asta. Si trebuie precizat in momentul comenzii modelul care il vrei? Se pot vede niste fotografii/video cu diferentele intre cele doua modele ? RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - baloozzy - 15-06-2016 (15-06-2016, 23:06)Tito Wrote: Deci vorbim de 2 modele diferite M47. Pt ca in pagina initiala nu vad specificat lucrul asta. Si trebuie precizat in momentul comenzii modelul care il vrei? Se pot vede niste fotografii/video cu diferentele intre cele doua modele ?Telefonic, cu ei, cred ca e cel mai sfant. Cu gandul la Beantec, ma gandesc ca si ei sunt doar producatori, nu comercianti si asta e luncru care ma bucura. RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - tiranul - 15-06-2016 (15-06-2016, 22:40)bogy Wrote: Ai frecat macar o data o Kinu? Nu-dar tot manuala se cheama !!! RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - Lyvyoo - 15-06-2016 :)) @tiranul acolo unde nu cunoaștem un lucru, e bine sa ne abținem pana nu cercetăm. Nimeni nu s-a născut învățat, mai ales în espresso. Asa si Lido, Pharos, Rosco, HGOne etc. sunt niște variațiuni de Hario sau Porlex :) Sau Versalab e un Gaggia MDF mai evoluat, tot electrice ambele. RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - baloozzy - 16-06-2016 Da, bagi banu' si iei Framu'. RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - Liviu.Mihu - 16-06-2016 Eu nu inteleg ce e cu opiniile astea puternice gen VW vs BMW vs.... De ce atat incrancenare pentru un produs sa dovedesti ca e bun sau nu e bun? Eu m-as gandi asa: Cei care o critica: Au vazut-o live macar ca sa isi poata forma o parere? Cei care o detin: Cati din astia se plang de ea? Singurele pareri negative pe care mi le amintesc de la oameni care au pus mana pe ea sunt de la renatoa care considera ca pretul e prea mare (lucru subiectiv, pe care trebuie sa il judecam fiecare in felul nostru) si de la radudani legat de sistemul de reglaj cu piulita direct pe axul central. Legat de asta cu reglajul am avut si eu emotii, dar in realitate se pare ca functioneaza f bine. Inteleg punctul de vedere daca ma gandesc la roata de reglaj de pe Ceado unde un cm exterior poate fi diferenta intre ciorba sau blocat pompa cu acceasi cafea. Deci sa invarti de o piulita centarla ar fi fost horor. Dar pe kinu, nu mi se intampla la fel, am reglat pe la 1,6-1,7 ture si acolo sta cu zilele. Iar ajustarile de 1-2 gradatii produc efecte liniare si predictibile in curgere, deci sunt usor de facut (poate si cutitele conice au un avantaj aici). RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - renatoa - 16-06-2016 Pretul, pus intr-un context mai larg... intern si international ;) Si nu numai pretul, trebuie judecat tot ansamblul, nu numai pe baza a ce se vede, ci si pe baza a ce nu se vede... dar asta e alt dosar, in pregatire :) RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - Hydema - 16-06-2016 Intrebarea mea este pentru cei care carcotesc: vreti sa o cumparati sau doar asa, de amorul artei? Care e problema voastra ca unii platesc banii astia pe ea? Eu am cumparat-o, am asteptat pina s-a lansat si nu am niciun regret. Da, e prima rasnita, si pentru mine face ce trebuie sa faca. Rasnesc 17-18 grame in 30 secunde, fara efort si fara zgomot. Cum ar fi, sa luam cazul cel mai recent de pe forum, sa-i zicem lui Radu ca de ce a dat xk euro pe un LM GS3 cand putea sa-si cumpere 2 espressoare de banii aia....Chiar espressorul ala, tot ce are el in el ca si parti componente + carcasa+dezvoltare, costa pentru a-l produce xk euro? Nu, dar daca ei l-au pozitionat asa ca si pret si au clienti pentru el care ar fi problema mea? Sa ma apuc sa caut contexte internationale, ca vezi ca sa nu crezi, etc etc. Parca tot ce se face in Romania ne pute si trebuie sa fie la jumatate de pret fata de ce se face in vest... RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - radudani - 16-06-2016 (16-06-2016, 09:57)Liviu.Mihu Wrote: Eu nu inteleg ce e cu opiniile astea puternice .... De ce atat incrancenare pentru un produs sa dovedesti ca e bun sau nu e bun? pai, oare nu in aceasta confruntare de pareri diferite sta tot 'tonusul' acestui forum? cand e vorba de uneltele pasiunii noastre? cum ar arata niste thread-uri de yesmeneala uniforma, coruri de ode? gen corul oilor din Orwell: four legs good, two legs bad... BTW: Every known form of energy is the expression of difference and not the result of leveling (Mihai Nadin - The Civilization of Illiteracy)
RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - Che - 16-06-2016 (15-06-2016, 23:06)Tito Wrote: Deci vorbim de 2 modele diferite M47. Pt ca in pagina initiala nu vad specificat lucrul asta. Si trebuie precizat in momentul comenzii modelul care il vrei? Se pot vede niste fotografii/video cu diferentele intre cele doua modele ? Buna ziua, Doresc sa elucidez un pic acest mister cu doua modele Kinu-M47. Nu am incetat sa lucram la dezvoltarea acestui model si nu sunt doua modele Kinu-M47, ci sunt cel putin 7 modele. Nu toate insa se vor comercializa, cel putin nu toate deodata, si nu toate vor fi la acelasi pret. S-au folosit materiale diferite pentru suportii rulmentilor, sunt 3 tipuri de reglaj , doua tipuri de reglaj cu butucul cu cele doua oringuri unul cu saiba indicator si unul fara saiba indicator si un sistem de reglaj cu surub de blocare a piulitei de reglaj. Cele cu butuc cu oring au manivela reglabila, iar modelul cu surub de blocare nu are lungimea manivelei reglabila. Se vor comercializa si modele Kinu-M47 cu finisaje PVD in diverse culori. Optional va fi si manerul manivelei, plastic sau lemn. Repet, toate aceste diferente si optiuni se vor regasi in pretul rasnitelor, care va fi diferit. Pe site-ul nostru (este in constructie) se vor comercializa doua modele , cu lungimea manivelei reglabila si fixa. Vreau sa va asigur ca toate versiunile de Kinu-M47 functioneaza identic. Am livrat un model Kinu-M47 cu manivela fixa si surub de blocare a piulitei de reglaj. Am oferit aceasta optiune , pentru a avea un feedback pentru acest produs, fara obligatie insa, iar clientul caruia i s-a propus aceasta optiune a fost ales aliatoriu. In cazul unui feedback negativ rasnita va fi inlocuita cu modelul prezentat anterior. O zi buna in continuare.... RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - Liviu.Mihu - 16-06-2016 (16-06-2016, 12:08)radudani Wrote:(16-06-2016, 09:57)Liviu.Mihu Wrote: Eu nu inteleg ce e cu opiniile astea puternice .... De ce atat incrancenare pentru un produs sa dovedesti ca e bun sau nu e bun? Cred ca ai interpretat un pic gresit mesajul. Ma refer in general la opinii ale unor oameni care nu au pus niciodata mana pe respectivul produs, si potential nici nu au un interes catre el. Si nu inteleg de ce in aceste conditii si-ar consuma cineva energia doar ca sa fie "hater". Ce ma intereseaza pe mine cat castiga producatorul, daca forta de munca pe care o foloseste e ieftina sau scumpa si asa mai departe? Ma interseaza in schimb doar daca produsul respectiv e bun/"potrivit" pentru mine. Daca este, il cumpar, daca nu, il las in plata lui. Are piata..ok, nu are ... tot ok. Si in a ma decide eu, am ca si optiuni fie parerile utilizatorilor sau testarilor reali, fie niste argumente tehnice bazate pe specificatii, care in final sunt tot niste evaluari. Scopul forumului este si sa ajute comunitatea in a gasi informatie. Iar "poluarea" cu informatie nerelevanta nu face decat sa infranga acest scop (ma gandesc la cineva din afara care incepe sa citeasca threadul). Se transforma intr-un fel de versus auto anost, steril si nedocumentat bazat pe pareri si nu argumente - si de asta chiar e plin internetul. [Image: smile.gif] |