![]() |
|
Staresso Mirage - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espresso art, cafea, prajire si latte art (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espresso-art-cafea-prajire-si-latte-art) +--- Forum: (Alte) Moduri de preparare a cafelei (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Alte-Moduri-de-preparare-a-cafelei) +--- Thread: Staresso Mirage (/Thread-Staresso-Mirage) |
RE: Staresso Mirage - alin1970 - 17-01-2024 Include sita nepresurizata bonus ? in descrierea Barshaker scrie ca trebuie achizitionata separat sita. ,, Preparați o doză dublă completă de espresso cu un coș cu filtru nepresurizat (SITA NU ESTE INCLUSE IN PACHET / SE POATE ACHIZIONA SEPARAT),, RE: Staresso Mirage - renatoa - 17-01-2024 (17-01-2024, 09:41)schiorean Wrote: Super ca a aparut si pe Barshaker, mai ales ca e varianta care include si sita nepresurizata. Nici o varianta nu include sita non-pres, doar PF-ul care permite utilizarea ei. Toata lumea a primit nepresurizata drept bonus, atasata cumva afara din cutia de baza, care e sigilata in tzipla. Nici nu ar avea spatiu in interior unde sa mai pui o sita. RE: Staresso Mirage - schiorean - 17-01-2024 M-am grabit, cand am vazut sita nepresurizata in prezentare am crezut ca e inclusa. Oricum si separat e bine ca e disponibila. RE: Staresso Mirage - edri - 19-01-2024 Presurizata 51mm 1cup, ok cu 9gr cafea. https://vi.aliexpress.com/item/1005005968657869.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.53.67551802QnciI7&gatewayAdapt=glo2vnm
RE: Staresso Mirage - renatoa - 19-01-2024 Se scoate sita, sa poti curata ce se aduna sub ea ? RE: Staresso Mirage - edri - 19-01-2024 (19-01-2024, 17:37)renatoa Wrote: Se scoate sita, sa poti curata ce se aduna sub ea ?Cea originala merge dezmembrata cu mana libera. Aceasta nu. Cred ca ar trebui o unealta asemanatoare cu o penseta cu varfuri ascutite. Sita e bine infipta, dar se disting marginile. RE: Staresso Mirage - HORATUCU - 19-01-2024 @edri, sita din postul tau, nu seamana deloc cu cea din pozele magazinului (din link-ul pus de tine). Ai dat comanda si ai primit-o pe aceasta? RE: Staresso Mirage - edri - 19-01-2024 Am mai pus un showerscreen deasupra sa se vada cam pana unde ajung cele 9grame de cafea dupa extractie. Arata ca cea din link. RE: Staresso Mirage - iancu.ciprian - 26-01-2024 salut. aveti careva tamperul de la Normcore de 53.3? sunt curios daca se potriveste la Mirage Pro (cu sita standard) RE: Staresso Mirage - renatoa - 08-03-2024 iar upgrade-uri... nu se mai termina [emoji12]https://www.youtube.com/watch?v=5JLKhDaDztI RE: Staresso Mirage - HORATUCU - 08-03-2024 Este modelul de portafiltru pe care l-am cumpart eu separat, dar din aluminiu, pe care vi l-am aratat initial. Oricum le tot coace mintea asiaticilor, nu se vor opri inca. RE: Staresso Mirage - _R_A_D_U - 09-03-2024 Aș lua și eu pentru deplasări, ”împerecheat” cu cu Simplicity. Unde e făcută minunăția asta (ProPlus 2023)? Neo Flex și Kompresso, din ce am citi pe aici, ar fi sub SM. RE: Staresso Mirage - _R_A_D_U - 10-03-2024 Chiar nu a avut nimeni curiozitatea să citească pe cutie? Made in... RE: Staresso Mirage - alin1970 - 10-03-2024 Posibil in Hong Kong ? HK STARESSO LIMITED ROOM 1003, 10/F, TOWER 1 LIPPO CENTRE, 89 QUEENSWAY Hong Kong, ADMIRALTY 999077 Tel: +86 0757-22321512 Email: star@staresso.com RE: Cafflano Kompresso - _R_A_D_U - 10-03-2024 (26-05-2023, 10:32)renatoa Wrote: Nu am mai apucat sa incerc, acum am Staresso :D@renatoa Dacă fac o vrajă și te reîntorc în timp 5 ani dar cu experiența pe care o ai în acest moment, ce ai alege: SM Pro Plus 2023 sau CK? Fiecare are plusuri și minusuri (în schemă mai e și Flair)... Eu nu știu ce să aleg (DOAR pentru deplasări / mici ieșiri), posibil să le iau pe ambele și am terminat joaca dar mai mult ca sigur vor rămâne abandonate într-un sertar... Măcinătura se face cu Simplicity (achiziționată special pentru asta) iar cafeaua doar proaspăt prăjită. RE: Cafflano Kompresso - renatoa - 10-03-2024 Credeam ca am lamurit asta in topicul de Staresso... de unde concluzia ca nu ai parcurs tot topicul in intregime. Apropo, topicul ala a inceput la origini ca un versus Kompresso... [emoji12] ...ce lobby a trebuit sa facem sa ii schimbe titlul :@ Kompresso de mult nu l-am mai fost folosit sa "preseze" ceva, chiar inainte de aparitia Mirage-ului. A mai avut o perioada de glorie ca dispozitiv de brew, cu niste caracteristici care nu puteau fi reproduse pe alta cale, am postat aici la vremea respectiva... apoi a fost pensionat si din functia respectiva de altceva. Nici sa il dau nu imi vine, pentru ca sita lui de dus este acum puck screen la site de 52, care le folosesc pe Arin si Mirage. "Flaieru" la fel... a luat drumul gentii din ziua in care a aparut Mirage... si doar lipsa de mojo necesara curatirii intarzie punerea lui pe bursa. Oricum, sa alaturi Flair la astea doua mi se pare aiurea, geanta de Flair singura este cat tot setupul meu de deplasari, acolo intrand rasnita, cafeaua si ibricul ! Plus ca necesita o incalzire a grupului mai dificil de realizat fara o bucatarioara minimala. RE: Staresso Mirage - renatoa - 10-03-2024 Are dreptate Alin, mi-am revazut documentele vamale de import si a fost din HK. Acum ma facusi curios unde sunt celelalte doua facute [emoji12] RE: Cafflano Kompresso - _R_A_D_U - 10-03-2024 Recunosc, am citit acel topic pe sărite, de la spate către început, nu am ajuns la început + Flair... Oricum, sunt multe postări, informația era ca un bombardament, mai erau și contraziceri... plus că, din mica experiența în echipamente, ceea ce se scoate anul ăsta, nu prea mai bate cu modele din 2021, 2020, etc. iar ultimele postări sunt cele de actualitate. Ideea este că vreau ceva cât de repede iar timpul mă presează, de aceea vin și ici și colo cu întrebări stupide. RE: Staresso Mirage - HORATUCU - 10-03-2024 Al meu este din Shenzhen.
RE: Cafflano Kompresso - renatoa - 10-03-2024 Intrebarea mai de baza ar fi daca tii mortis sa fie ceva "presat"... ca daca metoda nu conteaza avem topic de echipament pentru cafea in natura, mult mai cuprinzator. RE: Cafflano Kompresso - _R_A_D_U - 10-03-2024 Despre ce echipament ar fi vorba? Mie îmi place espresso. Moka - așa și așa dar nu mă dau în vânt. La filtru (cafetieră electrică) și/sau ibric nu-mi place. V60, presă franceză, cold brew, etc., nu am avut plăcerea să gust dar parcă am un feeling că nu-mi plac... Dacă aș gusta și nu ar fi făcute bine sau cafeaua ar fi de proastă calitate nici nu aș mai fi curios vreodată. RE: Staresso Mirage - iancu.ciprian - 22-04-2024 salut. aveti idee de unde pot cumpara garnituri pentru tija metalica de la Staresso Mirage Pro? Nu gasesc decat pe site-ul lor oficial. RE: Staresso Mirage - renatoa - 22-04-2024 Daca stim dimensiiunile, se gasesc. Sunt site-uri de garnituri chiar la noi, cu mii de modele in stoc. Daca am gasit ceva potrivit pentru un vintage de 50 ani, ba chiar doua dimeniuni diferite care au mers ambele... sunt sperante pentru orice marime. RE: Staresso Mirage - iancu.ciprian - 22-04-2024 ma gandeam si eu la asta (am de-a dreptul un set cateva zeci de garnituri cumparate pentru alt echipament), dar nu eram sigur daca nu e prea rigid cauciucul respectiv. sa inteleg ca doar eu am folosit asa rau Staresso de mi s-au stricat si garniturile de rezerva RE: Staresso Mirage - edri - 22-04-2024 Eu am cumparat cateva componente de pe site-ul lor. Pachetul a ajuns in aproximativ 10 zile cu fancurier, transportul a fost cam 45lei. Garnitura pentru tija pompei e sub 2lei, nu merita numai pentru o singura garnitura. Pentru garniturile de pe alte site-uri, intrebarea e daca materialele din care sunt fabricate sunt "food safe", tinand seama si de faptul ca vin in contact cu apa aproape la aproape 100 grade. RE: Staresso Mirage - renatoa - 22-04-2024 (22-04-2024, 09:53)iancu.ciprian Wrote: ma gandeam si eu la asta (am de-a dreptul un set cateva zeci de garnituri cumparate pentru alt echipament), dar nu eram sigur daca nu e prea rigid cauciucul respectiv. sa inteleg ca doar eu am folosit asa rau Staresso de mi s-au stricat si garniturile de rezerva care rezerva al meu a venit fara nici o rezerva !!! :s
RE: Staresso Mirage - iancu.ciprian - 22-04-2024 eu am avut 3 garnituri in cutie, doar o data la maxim doua luni se rupe. desi incerc sa macin nu foarte fin si sa curat sita cat de des se poate RE: Staresso Mirage - schiorean - 22-04-2024 Mie inca nu mi s-a stricat garnitura. E drept ca mi-au trimis o pompa noua completa pe garantie anul trecut. (Care pompa noua inca nu a rezolvat complet problema pierderii de presiune de care am postat anul trecut... Cred ca per total am avut ghinion de un specimen problematic. O sa achizitionez un staresso nou cand pierderea de presiune devine enervanta.) RE: Staresso Mirage - edri - 22-04-2024 Mie nu mi s-a rupt nici o garnitura, pana acum. Doar cea de la sita/dush s-a inmuiat de vreo 2 ori cand am tinut mai mult la abur pentru preincalzire, apoi si-a revenit. De asemenea, utilizand fel de fel de site, s-au format cumva niste santuletze, caneluri dupa partea de sus a sitelor. Pana acum cu pompa nu am avut probleme. Ma gandesc ca e normal sa scada presiunea daca se consuma aproape toata apa din cilindru. RE: Staresso Mirage - iancu.ciprian - 22-04-2024 ce patesc eu e ca dupa cateva apasari merge tot mai greu pompa spre deloc. uneori se intampla daca se infunda sita, desi nu am macinat asa de fin. |