![]() |
|
Rasnita Niche Zero - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii) +--- Forum: Rasnite (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Rasnite) +--- Thread: Rasnita Niche Zero (/Thread-Rasnita-Niche-Zero) |
RE: Rasnita Niche Zero - icounter - 12-03-2023 da ..... asta vazusem si eu .... cine are atata rabdare ? :D RE: Rasnita Niche Zero - Vlad Soare - 20-03-2023 Păi și pentru Niche cu cuțite plate e nevoie de răbdare, că probabil tot cu țîrîita se va livra cînd îi va veni timpul. :D Am văzut însă că există deja cuțite plate pentru Niche care-s plug&play, înlocuitor direct pentru originale. Alea nu-s bune? RE: Rasnita Niche Zero - BennyLooterKing - 16-04-2023 O intrebare, oare in 2023 ajungi cu ea acasă la 3700 de lei? Mai e valabil comentul lui Răzvan? Ma bate gândul sa îmi cumpăr, momentan folosesc rasnita incorporată de la aparat (delonghi) și nu am pe nimeni in Anglia sa fac manevra. RE: Rasnita Niche Zero - Vlad Soare - 16-04-2023 Un pic sub 3600 de lei m-a costat pe mine, luna trecută. 3002,74 rîșniță și transport, 61 vamă, 535 TVA. RE: Rasnita Niche Zero - BennyLooterKing - 16-04-2023 Mulțumesc de informație, sa trăiești! Hristos a înviat! RE: Rasnita Niche Zero - AndreiMihai - 18-04-2023 Exact acum am primit-o, comandata pe 02.04, costuri totale 3700 lei. RE: Rasnita Niche Zero - renatoa - 15-05-2023 Atunci cand sotia isi cauta furioasa "jucaria"... noi stim de ce :D Rasnita Niche Zero - Kosti - 15-05-2023 Cred ca trebuia sa folosească ciocanul pt locul unde sa născut ideea de a strica jucăria soției. [emoji16] RE: Rasnita Niche Zero - tacrita0 - 23-05-2023 (18-04-2023, 16:36)AndreiMihai Wrote: Exact acum am primit-o, comandata pe 02.04, costuri totale 3700 lei. cat au fost taxele vamale (in procent)? RE: Rasnita Niche Zero - alex_b - 20-06-2023 Mut aici postarea….. Si mi-a venit in final dupa 8 zile de la comanda si 3400 ron cheltuiti. Primele impresii: - constructie solida, peste ce ma asteptam - mult mai putin zgomotasa decat ce am avut - paharul metalic cu care vine chiar daca e compatibil cu portafiltre de 58mm nu imi intra pe portafiltru de la Cafelat Robot, prin urmare l-am bagat inapoi in cutie si folosesc una metalica de la Eureka - retentie de 0.1 g dupa cateva shoturi incercate - gust mult peste asteptari in primele shoturi, crema cat incape , o mare parte din gustul amar il percep mai putin …aproape ca ma aventurez sa zic ca voi incerca sa beau cafeaua fara lapte…mai vedem asta - gust peste 1zpresso J—Max pe care il folosesc acuma (poate nu ma impac eu bine cu manuala) si peste eureka specialita care am avut-o ….deci da deocamdata si repet deocamdata mi se pare ca , cafeaua iese complet altfel in sens bun fata de ce am avut. Momentan am scos shoturile la 15g ,, pozitie 21 ca si reglaj, aprox 6 bari presiune la Cafelat Robot ![]() ![]() ![]()
Rasnita Niche Zero - Mihai L - 20-06-2023 Ca sa zic asa, confirmi importanta rasnitei… [emoji23] RE: Rasnita Niche Zero - alex_b - 20-06-2023 (20-06-2023, 15:55)Mihai L Wrote: Ca sa zic asa, confirmi importanta rasnitei… [emoji23] Confirm, nu inteleg de ce e asa diferenta mare fata de 1zpresso J-Max cel putin in experienta mea, adica ma asteptam fiind tot conica niche sa fie whatever tot acolo dar nu e P.s nu ma apuc acuma sa arunc cu noroi in 1zpresso o data pentru ca nu sunt asa expert iar in al doilea rand pentru ca e de vanzare pe marketplace :) RE: Rasnita Niche Zero - RazvaNNN - 20-06-2023 dubios ca ai dat atatia bani pe o niche zero, avand in vedere ca Baratza Encore Esp era tot ce ti-ai putea dori de la o rasnita acasa :))) RE: Rasnita Niche Zero - Vlad Soare - 20-06-2023 Și mie-mi place foarte mult Niche din punct de vedere tehnic și tactil. E construită superb, cu materiale de calitate, se simte calitatea în orice detaliu, e o plăcere să umbli cu ea. Însă pentru V60 nu reușesc să găsesc o setare care să-mi dea o cafea la fel de bună cum îmi dă Sette cu cuțitul de brew. Pe lîngă faptul că pentru filtru trebuie să iesc cu mult de pe scală, dincolo de poziția de calibrare, m-am mai lovit și de un paradox. Într-o anumită poziție e un pic prea fină și-mi iese ușor supraextrasă și cu o tentă amăruie, dar dacă trec de locul ăla începe să-mi înfunde filtrul și să mă ducă în cinci minute, cafeaua ieșind deci tot supraextrasă. Cred că face foarte multe fines, iar cu cît setarea e mai grosieră, cu atît mai multe fines face. M-am stabilit la un compromis, un echilibru între "prea fin" și "prea multe fines", iar cafeaua e relativ OK, dar simt că e loc și de mai bine. Doar că nu pot găsi acest mai bine cu Zero. Poate cu Duo s-ar putea?... De espresso nu știu. Acolo îmi închipui că-i OK dacă o laudă toată lumea. La espresso, din cîte înțeleg, fines-urile sînt chiar de dorit. Rasnita Niche Zero - marst - 20-06-2023 Asta e o gluma, Răzvane, nu? Pe modelul "la ce îți trebuie mercedes, ca loganul tot 4 roti are". Fiecare cu pasiunile, piticii, bugetul lui :) RE: Rasnita Niche Zero - Vlad Soare - 20-06-2023 (20-06-2023, 16:55)marst Wrote: Asta e o gluma, nu? Pe modelul "la ce îți trebuie mercedes, ca loganul tot 4 roti are". Fiecare cu pasiunile, piticii, bugetul lui Nu, e o aluzie la alt thread. ;) RE: Rasnita Niche Zero - alex_b - 20-06-2023 (20-06-2023, 16:54)Vlad Soare Wrote: Și mie-mi place foarte mult Niche din punct de vedere tehnic și tactil. E construită superb, cu materiale de calitate, se simte calitatea în orice detaliu, e o plăcere să umbli cu ea. Eu pentru espresso am luat-o in principal, pentru V60 am un Comandante care imi place mult ce scoate si se da la manivela mult mai usor ca pentru espresso (20-06-2023, 16:03)RazvaNNN Wrote: dubios ca ai dat atatia bani pe o niche zero, avand in vedere ca Baratza Encore Esp era tot ce ti-ai putea dori de la o rasnita acasa :))) Sa stii ca noaptea cand sunt singur tot la Baratza Esp visez RE: Rasnita Niche Zero - hitmandmc - 27-07-2023 @alex_b am primit si eu email-ul de confirmare ca in curand o sa am si awb-ul. Poti sa imi spui daca a fost cazul sa faci tu partea de vama sau daca s-au ocupat direct cei de la curierat? Multumesc! RE: Rasnita Niche Zero - Cezar19 - 27-07-2023 (27-07-2023, 18:58)hitmandmc Wrote: @alex_b am primit si eu email-ul de confirmare ca in curand o sa am si awb-ul. Poti sa imi spui daca a fost cazul sa faci tu partea de vama sau daca s-au ocupat direct cei de la curierat? Salut, de formalitatile va,ale se ocupa DHL, dupa ce completezi formularele primite pe mail. Prioritar este sa obtii numarul EORI. Succes ! (27-07-2023, 19:23)Cezar19 Wrote:(27-07-2023, 18:58)hitmandmc Wrote: @alex_b am primit si eu email-ul de confirmare ca in curand o sa am si awb-ul. Poti sa imi spui daca a fost cazul sa faci tu partea de vama sau daca s-au ocupat direct cei de la curierat? "vamale" RE: Rasnita Niche Zero - renatoa - 27-07-2023 Daca se ocupa DHL, contra 52 lei comision, nu ai nevoie de EORI, le ajunge CNP. EORI e musai pe firme, la importuri care ajung in contabilitate. Iei rasnia pe firma ? Sau, poti scoate EORI si pe pers.fizica, daca ai timp sa faci toata alergatura la vama care ar face-o DHL pentru tine... si crezi ca merita... RE: Rasnita Niche Zero - Vlad Soare - 27-07-2023 Mai nou e nevoie de EORI și la persoanele fizice. Eu a trebuit să li-l dau celor de la DHL ca să facă vama. Să fiți atenți cu DHL, că dacă nu căscați bine ochii vă încalță cu un comision de vreo sută de lei, sau pe-acolo, pentru că plătește taxele în locul vostru, iar ulterior recuperează de la voi. Nu e nevoie de așa ceva. Eu am ales să nu plătesc nimic DHL-ului. Le-am trimis toate documentele, au făcut ei calculele și mi-au zis ce trebuie să plătesc și unde, am plătit prin HomeBank la Trezorerie și le-am trimis pe mail documentele de plată. Și asta a fost tot. Simplu și fără nici un comision extra, numai de-acasă din fotoliu. RE: Rasnita Niche Zero - KrisssKros - 27-07-2023 Nu este nicio alergatura la nicio vama, nici din partea destinatarului, nici din partea DHL. EORI il iei daca nu vrei sa mai platesti acel comision catre DHL (era in jur de 100 lei comisionul la DHL, dar poate s-o mai fi ieftinit). EORI e gratis si foarte simplu de obtinut. Se completeaza un formular online si primesti numarul EORI pe email, deobicei in aceeasi zi. Eu l-am primit intr-o ora de la completare, dar acum fiind perioada de concedii, poate dureaza o zi sau doua. In baza numarului EORI, se achita (tot online) taxele vamale si eventual tva-ul. Sumele exacte, precum si contul in care se plateste, le indica DHL dupa ce completezi o declaratie cu continutul coletului, trimisa tot prin email. Dovada platii se trimite tot prin email catre DHL, ei urmand sa trimita coletul la adresa. Asta e tot si e chiar foarte simplu, rapid si comod ca procedura. Succes! RE: Rasnita Niche Zero - hitmandmc - 27-07-2023 Multumesc pentru info. Am vazut cum se genereaza acel cod EORI, dar nu stiam exact cat dureaza. Tinand cont ca mi-au dat email ca ar ajunge undeva pe 8 august, cred ca am suficient timp sa imi generez singur codul. Am patit ceea ce spuneti voi acum cativa ani si tot cu DHL, dar din pacate nu m-am invatat minte. Bineinteles ca dupa ce am platit si mi-a ajuns coletul, nu am mai generat niciun cod :) RE: Rasnita Niche Zero - Vlad Soare - 27-07-2023 Oficial durează, cred, vreo trei zile lucrătoare, însă mie mi-a venit în aceeași zi. Și e valabil zece ani. Merită luat, că nu costă nimic, și-l ai de-acum încolo de cîte ori va mai fi nevoie. RE: Rasnita Niche Zero - hitmandmc - 27-07-2023 (27-07-2023, 21:08)Vlad Soare Wrote: Oficial durează, cred, vreo trei zile lucrătoare, însă mie mi-a venit în aceeași zi. Am depus acum acel formular online. Nu ma astept sa ajunga coletul inainte sa imi fie generat codul. Conform email-ului de la DHL, inclusiv dupa ce ajunge coletul, tot mai ai 5 zile pana cand il vor returna, deci nu imi fac prea mari probleme. Am verificat acum awb-ul si nu pare sa fii plecat inca din UK. RE: Rasnita Niche Zero - hitmandmc - 28-07-2023 Intr-adevar a venit codul EORI a doua zi. Mi-a luat mai mult sa completez actele pentru DHL. RE: Rasnita Niche Zero - Vlad Soare - 28-07-2023 Super! Acum urmează așteptarea. Și, bineînțeles, partea cea mai tristă din toată afacerea, și anume cînd vei umfla bugetul partidului cu șase sute de lei, absolut degeaba. :D Dar merită. E superbă rîșnița. RE: Rasnita Niche Zero - hitmandmc - 28-07-2023 Abia o astept. De o saptamana beau cafea la ibric...ma face sa imi aduc aminte de tinerete :))) RE: Rasnita Niche Zero - blueblood - 11-08-2023 (16-04-2023, 18:33)Vlad Soare Wrote: Un pic sub 3600 de lei m-a costat pe mine, luna trecută. Salut, Cu DHL a venit? Ai optat ca sa se ocupe ei de vămuire? RE: Rasnita Niche Zero - Vlad Soare - 12-08-2023 Da, cu DHL. Nu i-am lăsat pe ei să se ocupe, pentru că-mi luau o grămadă de bani pentru "privilegiul" ăsta, ceea ce mi s-a părut o nerușinare în condițiile în care alți curieri o fac în mod curent ca parte a serviciului de curierat. UPS sau TNT nu mi-au cerut niciodată bani pentru vămuire. Mi-au zis cît am de plătit, am plătit eu prin homebank direct la trezorerie, le-am trimis pe mail dovada, și asta a fost tot. |