Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii)
+--- Forum: Rasnite (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Rasnite)
+--- Thread: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) (/Thread-Noul-Proiect-al-nostru-rasnita-manuala-Che-Kinu)

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34

RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - teabe - 13-06-2016

(13-06-2016, 23:10)Lyvyoo Wrote: Deja prima serie de M47 s-a dus, e lansata de ceva mai mult de o luna. Vezi topicul dedicat.

Scuze, nu am fost clar deloc. Ma refeream la M 68.

RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - Lyvyoo - 13-06-2016

Daca ar fi fabrica mai libera, tare m-as bucura sa-i arate muschii lui Baratza Sette, lunile acestea   :)

RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - orwo - 14-06-2016

ptr cei care produc aceasta rasnita daca pot lua in calcul un reductor (ca si la electromotorul de la masina)
la kinu 68 cred ca ar trebui rotit la 180 grade suportul pe care sta-sa fie cu partea mai lunga in spate-

Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - Cosmin - 14-06-2016

M68 o sa-si arate muschii in fata lui Sette dar la un pret cel putin dublu. Estimarea este ca M68 manuala este undeva la 500-600 pt membrii forumului si categoric pretul de lista v-a fi mai mare. M68 electric sigur mai adauga cateva sute de euro la acest pret. Sette conform testelor de pana acum se bate cu K30 si K10 ca rezultat in ceasca. Despre M68 deocamdata stim ca cea manuala arata f frumos si atat. Nu stiu daca acest model a ajuns si la membrii acestui forum pentru teste pentru ca nu am vazut nici o parere pana acum. Nici despre testele de la yumme nu am vazut nimic. Sa vedem cu ce vine in plus ca sa convinga utilizatorul casnic sa scoata din buzunar diferenta substantiala de pret.

RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - renatoa - 14-06-2016

Ce ar justifica dublarea, adica 300 euro in plus, cand diferenta de pret intre aceleasi cutite de 47 si 68 este de 100 lei ? :s Huh

RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - Neuromancer - 14-06-2016

daca ar fi pe la 400 ar fi okish. avand in vedere ca HGone e 1000

RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - Mihai L - 14-06-2016

(14-06-2016, 10:52)renatoa Wrote: Ce ar justifica dublarea, adica 300 euro in plus, cand diferenta de pret intre aceleasi cutite de 47 si 68 este de 100 lei ? [Image: confused.gif] [Image: huh.gif]

Dar de diferenta de la M38 la M47 ce zici...?  [Image: biggrin.gif]
Nu intra numai cutitele in ecuatie.

RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - tristian - 14-06-2016

Quote:Ce ar justifica dublarea, adica 300 euro in plus, cand diferenta de pret intre aceleasi cutite de 47 si 68 este de 100 lei ? Confused Huh

Nu numai asta dar M47 nici macar nu s-a dovedit egalul sau in zona lui lido ca rezultat in ceasca ( dealtfel in afara parerilor catorva forumisti nu exista comparatii serioase de nici un fel cu nici o rasnita ) . A vorbi de M68 vs Sette (mai mult de atat la pret aproape dublu e momentan doar o gluma, altfel nu poate fi privita situatia) .

Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - rdumitrescu - 14-06-2016

(14-06-2016, 10:52)renatoa Wrote: Ce ar justifica dublarea, adica 300 euro in plus, cand diferenta de pret intre aceleasi cutite de 47 si 68 este de 100 lei ? [Image: confused.gif] [Image: huh.gif]

Stativ, corp, pâlnie, sistem de vibrație pt pâlnie, reductor, contragreutate, cuțite mai mari.

Asta așa, la o primă vedere.

Probabil 100 de lei este diferența la achiziție. La vânzare, logic ar fi să fie mai mare.

Nu înțeleg cum poți defalca așa, costul pe componente. Parcă ar fi la piață și ai cere un kg de mere în plus.

Mai erau niște site-uri care ziceau că e scandalos că prețul componentelor unui iPhone este de 130$, iar el este 650$ la vânzare. Nu e nimic scandalos, căci nu primești componentele într-o pungă.

RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - Liviu.Mihu - 14-06-2016

daca sette nu reuseste sa confirme asteptarile create, atunci nu se schimba nimic si toata situatia/preturile etc. sunt normale/ok. Dar daca se confirma, atunci o sa fie foarte interesanta reactia celorlalti care vor trebui sa se adapteze. Deci in toata comparatia asta, totul depinde de sette nu de M68

RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - renatoa - 14-06-2016

Am spus clar ca diferenta de pret e doar la cutite, nu stiu cum ati inteles ca la pretul final...
Intre 38 si 47 este de 30 lei, la cutite.

Sa stiti ca plimbarea exemplarelor beta de Che a avut si niste efecte colaterale nebanuite... au ajuns si pe la alti meseriasi capabili de asemenea prelucrari, care au evaluat manopera de acolo si si-au dat cu parerea.
Ca idee generala s-a desprins ca s-ar putea face "che"-uri in multe locuri din tara, doar ca majoritatea au fost de acord ca nu s-ar apuca de asa ceva, pentru ca ... nu vad piata :)
Sentimentul general a fost de amuzament ca exista oameni care dau sute de euro pe asa ceva ;)
Si iata reactii care confirma ca sunt unii care nu se simt bine cand le spui ca ar trebui sa fie mai ieftin... :)

Deocamdata, la modele deja lansate putem vorbi de comparatii direct doar intre un M38 facuta in RO, la manopera RO care o stim/banuim, la un pret declarat de lista de peste 200 Euro, versus alta rasnita avand cutite similare italmill de 38, facuta integral in UK, la manopera de lucrator UK, si care este 100 lire = 125-130 Euro. In care pret de 100 lire intra prezentare, ambalare si vanzare la vedere ca la carte, nu pe ascuns.
Unde e competitivitatea ?

Si da, 130$ este iphone-ul gata asamblat la poartea fabricii, nu punga cu piese :)
Doar ca acolo e alta situatie, am mai facut pe undeva pe aici calculul pretului pentru cineva care desfasoara productie in china, 1/3 este raportul minimal, daca studiile arata ca nu ai piata ca sa vinzi in EU la 3x pretul productiei in China, mai bine nu te apuci.

RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - Neuromancer - 14-06-2016

daca ar fi sa facem calcule pe piese si manopera nici un lucru nu si-ar merita banii: nici hainele, nici telefoanele, nici masinile nici espressoarele si rasnitele

RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - mirceat - 14-06-2016

(14-06-2016, 11:10)tristian Wrote: Nu numai asta dar M47 nici macar nu s-a dovedit egalul sau in zona lui lido ca rezultat in ceasca ( dealtfel in afara parerilor catorva forumisti nu exista comparatii serioase de nici un fel cu nici o rasnita ) . A vorbi de M68 vs Sette (mai mult de atat la pret aproape dublu e momentan doar o gluma, altfel nu poate fi privita situatia) .
Cele mai bune glume pe ziua de azi.
Serios vorbind Tristian, tu chiar crezi ce spui?

RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - Mihai L - 14-06-2016

(14-06-2016, 11:49)renatoa Wrote: Am spus clar ca diferenta de pret e doar la cutite, nu stiu cum ati inteles ca la pretul final...
Intre 38 si 47 este de 30 lei, la cutite.

Sa stiti ca plimbarea exemplarelor beta de Che a avut si niste efecte colaterale nebanuite... au ajuns si pe la alti meseriasi capabili de asemenea prelucrari, care au evaluat manopera de acolo si si-au dat cu parerea.
Ca idee generala s-a desprins ca s-ar putea face "che"-uri in multe locuri din tara, doar ca majoritatea au fost de acord ca nu s-ar apuca de asa ceva, pentru ca ... nu vad piata [Image: smile.gif]
Sentimentul general a fost de amuzament ca exista oameni care dau sute de euro pe asa ceva [Image: wink.gif]
Si iata reactii care confirma ca sunt unii care nu se simt bine cand le spui ca ar trebui sa fie mai ieftin... [Image: smile.gif]

Deocamdata, la modele deja lansate putem vorbi de comparatii direct doar intre un M38 facuta in RO, la manopera RO care o stim/banuim, la un pret declarat de lista de peste 200 Euro, versus alta rasnita avand cutite similare italmill de 38, facuta integral in UK, la manopera de lucrator UK, si care este 100 lire = 125-130 Euro. In care pret de 100 lire intra prezentare, ambalare si vanzare la vedere ca la carte, nu pe ascuns.
Unde e competitivitatea ?

Si da, 130$ este iphone-ul gata asamblat la poartea fabricii, nu punga cu piese [Image: smile.gif]
Doar ca acolo e alta situatie, am mai facut pe undeva pe aici calculul pretului pentru cineva care desfasoara productie in china, 1/3 este raportul minimal, daca studiile arata ca nu ai piata ca sa vinzi in EU la 3x pretul productiei in China, mai bine nu te apuci.
Parerea mea este ca ai toate informatiile, dar nu vrei sa le aduni corespunzator...
Productia de serie aduce preturi mai mici. 10-100 rasnite ies la un pret, daca vorbim de mii, zeci de mii de bucati e alta poveste.
Cu acelasi pret de manopera in ambele cazuri, evident.

Cat crezi ca te costa manopera si materialele la Lido?  [Image: biggrin.gif]

RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - tristian - 14-06-2016

Quote:Cele mai bune glume pe ziua de azi.
Da prietene, Kinu-Che m47 momentan nu are NICI UN TEST comparativ serios cu nici o rasnita (cu atat mai putin cu competitorii lui directi) . Ca sa vezi daca un produs isi merita banii de obicei faci comparatii (eu asa fac ..tu poate ai vre-o alta metoda speciala ). Din cauza asta am asteptat mai bine de o luna poate apare ceva pana sa cumpar ..si intre timp pentru mine a aparut un La Pavoini zip la putin peste pretul unui M47 (ghici ce am facut cu banii...hint: NU KINU).

Iar la capitolul M68 vs Sette (care din TESTE se prefigureaza a fi o rasnita foarte buna) cum sa dau ca si client inca 300$ pe una manuala, care nu are motor, nu are electronica de dozaj, nu are doser, etc etc (nu e nimic decat bucata de metal lucrata la cnc ) . Hai sa fim seriosi si sa revenim cu picioarele pe pamant .

Nu zic ca nu vor exista clienti (in definitiv oamenii dau banii pe tot felul de prostii trebuie doar convinsi). Doar ca eu ca si client rational nu as plati niciodata asa ceva.

RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - rdumitrescu - 14-06-2016

(14-06-2016, 13:08)tristian Wrote:
Da prietene, Kinu-Che m47 momentan nu are NICI UN TEST comparativ serios cu nici o rasnita [...]

Într-adevăr, nu există nici un test.

RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - radudani - 14-06-2016

(14-06-2016, 12:40)Mihai L Wrote: ... 10-100 rasnite ies la un pret, daca vorbim de mii, zeci de mii de bucati e alta poveste.

nu e oare mai bine pe pamant?
zeci de mii de bucati...sau milioane, de rasnite manuale pentru espresso?!
cui le vinzi? ce faci cu ele? le pui intr-o expozitie?

rasnitele manuale scumpe cu cutite mari sunt un segment de nisa; cererea provine in majoritate din dorinta de a accede mai ieftin la calitatea macinaturii cu cutite mari si comoditatea - da comoditatea - lucrului single dose;
rasnitele manuale scumpe cu cutite mici, sunt si ele un segment de nisa; cererea provine in principal de la cei interesati in a avea o unealta mobila, care sa dea o macinatura acceptabila calitativ;
in acceptiunea mea:
rasnite manuale scumpe sunt cele care costa 800+ lei, nu 100-200 lei;
segment de nisa, inseamna cerere mica si pretentii mari;

sigur, peste tot exista si cerere din partea celor care cauta un compromis pret/performanta, in detrimentul confortului;
dar nici una din categoriile de potentiali cumparatori implicate mai sus, nu e de ordinul zecilor de mii!
sau daca se strang cu greu cateva mii, atunci ai de-a face oricum cu concurenta...

Avand in vedere ca la Hario/Porlex nu vorbim de zeci sau sute de rasnite produse, e greu de stabilit o limita. Si se preteaza si ele la espresso, mai bine sau mai rau, eventual cu "add-on-uri".
Calitatea lor este insa clar sub rasnita despre care discutam.

Piata zic eu ca exista, important este sa creeze cererea. Dar probabil nici ei nu s-au gandit ca vand zeci de mii de rasnite, prin urmare toate cheltuielile de proiectare, testare, toti pasii care au condus la finalizarea acestui proiect trebuie sa se regaseasca in pretul produsului.
Asta e unul dintre principalele motive pentru care productia de serie mica si foarte mica au costuri mari.

RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - mirceat - 14-06-2016

(14-06-2016, 13:08)tristian Wrote:
Da prietene, Kinu-Che m47 momentan nu are NICI UN TEST comparativ serios cu nici o rasnita (cu atat mai putin cu competitorii lui directi) . Ca sa vezi daca un produs isi merita banii de obicei faci comparatii (eu asa fac ..tu poate ai vre-o alta metoda speciala ). Din cauza asta am asteptat mai bine de o luna poate apare ceva pana sa cumpar ..si intre timp pentru mine a aparut un La Pavoini zip la putin peste pretul unui M47 (ghici ce am facut cu banii...hint: NU KINU).

Iar la capitolul M68 vs Sette (care din TESTE se prefigureaza a fi o rasnita foarte buna) cum sa dau ca si client inca 300$ pe una manuala, care nu are motor, nu are electronica de dozaj, nu are doser, etc etc (nu e nimic decat bucata de metal lucrata la cnc ) . Hai sa fim seriosi si sa revenim cu picioarele pe pamant .

Nu zic ca nu vor exista clienti (in definitiv oamenii dau banii pe tot felul de prostii trebuie doar convinsi). Doar ca eu ca si client rational nu as plati niciodata asa ceva.

Bine, este normal sa crezi cum vrei si sa iei decizii pe ce criterii vrei tu. Ai prins un pret de ocazie, bravo tie. Dar nu putem extrapola un singur caz la o comparatie de produse Kinu M47 vs La Pavoni Zip. 
Testul suprem il da utilizarea zilnica si noi utilizatorii rasnitelor Kinu suntem multumiti de investitia facuta. Ai macar un singur contraexemplu, cineva care regreta decizia de a cumpara Kinu?
Baratza Sette va inlocui gama Preciso, asa am inteles. Am si vazut-o la Yume. Mi se pare o jucarie. Banuiesc ca nu are cum sa produca rezultate mai bune in ceasca decat Kinu M47, nu mai vorbesc de M68. Parerea mea. :)

Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - razvanro - 14-06-2016

Lido 3 și Lido E sunt comparabile cu Kinu, în ceașcă, doar dacă sunt aliniate și cât timp rămân așa, adică foarte puțin. La partea de construcție și materiale, Lido este o glumă sinistră în comparație cu Kinu.

RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - Liviu.Mihu - 14-06-2016

(14-06-2016, 17:31)razvan.yume Wrote: Lido 3 și Lido E sunt comparabile cu Kinu, în ceașcă, doar dacă sunt aliniate și cât timp rămân așa, adică foarte puțin. La partea de construcție și materiale, Lido este o glumă sinistră în comparație cu Kinu.

si sette? Cam vazut ca a fost pe la voi?

RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - Lyvyoo - 14-06-2016

(14-06-2016, 11:49)renatoa Wrote: Sa stiti ca plimbarea exemplarelor beta de Che a avut si niste efecte colaterale nebanuite... au ajuns si pe la alti meseriasi capabili de asemenea prelucrari, care au evaluat manopera de acolo si si-au dat cu parerea.
Ca idee generala s-a desprins ca s-ar putea face "che"-uri in multe locuri din tara, doar ca majoritatea au fost de acord ca nu s-ar apuca de asa ceva, pentru ca ... nu vad piata

Nebanuite nu cred.
Dar la dat cu parerea sunt foarte multi meseriasi buni. Ca sa scoata produsul finit, in serie mica, eventual la jumatate de pret de vanzare, ca doar e simplu de facut, pe asta nu o mai cred. Sau asteptam cu mare nerabdare prototipul... Mai era o discutie asemanatoare despre prajitoare, ca se pot suda doua table si iesi mai ieftin ca Probat sau Giessen, pe un aparat aproape similar ca si capacitate performante.

Daca totul ar merge asa:
Quote:nu e nimic decat bucata de metal lucrata la cnc

am avea zeci de "che-uri" la fiecare atelier de mestesugarie [Image: smile.gif]

A explicat radudani bine conceptul de nisa... de aia nu sunt pe toate drumurile.

E cam ca la hifi, unii chiar credeau la targurile ala de s-a tinut acum ceva ani buni la Marriott, ca un cablu de boxe poate scoate sunet mai bun decat altul, si comentau savant asta, in timp ce unu se juca chicotind cu cablurile prin spate ;)

RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - UserBanned - 14-06-2016

(14-06-2016, 15:59)mirceat Wrote: Baratza Sette va inlocui gama Preciso, asa am inteles. Am si vazut-o la Yume. Mi se pare o jucarie. Banuiesc ca nu are cum sa produca rezultate mai bune in ceasca decat Kinu M47, nu mai vorbesc de M68. Parerea mea. [Image: smile.gif]

Deci M47 a terminat de "omorat " toata electricele mici , cum a fost laudata dar NU a demonstrat , si a trecut la Baratza Sette ??? Deci M68 distruge HG One ....si deja o vad la vreo 800 euro reducere/favor pt forum [Image: biggrin.gif] [Image: biggrin.gif] [Image: biggrin.gif] . Mi imi pare rau de proiectul asta. Rasnita chiar imi place estetic. In fotografia aia comparativa cu Lido si inca una ....Kinu arata cel mai bine. Dar modul cum este promovata..e rusinos. Ideea e buna si daca ar fi prezentata ca ceea ce este ...O RASNITA MANUALA buna si ar avea un pret competitiv ..ar fi un best buy . De ce sa dau banii pe un Lido cand as putea sa dau pt un produs facut in Ro iar o parte din bani ( taxe ) mi s-ar intoarce in servicii ? Dar nu...se promoveaza ca o distrugatoare de  rasnite mult mai bune ( FARA SA DEMONSTREZE ) si se vinde la un pret mare.  Exact politica comerciantilor de pe litoralul romanesc : " jupoaie clientu' acum...ce daca nu mai vine la anu'    " . Pai vrem sa vindem la preturi de occident cu politica balcanica ??  [Image: biggrin.gif] . PS . Am o curiozitate: am inteles reducerea pt forum...dar ma intereseaza UINDE SE VINDE KINU LA PRET INTREG ? Sunt curios sa vad tipologia de cumparator.

Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - rdumitrescu - 14-06-2016

(14-06-2016, 20:33)Tito Wrote:
(14-06-2016, 15:59)mirceat Wrote: Baratza Sette va inlocui gama Preciso, asa am inteles. Am si vazut-o la Yume. Mi se pare o jucarie. Banuiesc ca nu are cum sa produca rezultate mai bune in ceasca decat Kinu M47, nu mai vorbesc de M68. Parerea mea. [Image: smile.gif]

Deci M47 a terminat de "omorat " toata electricele mici , cum a fost laudata dar NU a demonstrat , si a trecut la Baratza Sette ??? Deci M68 distruge HG One ....si deja o vad la vreo 800 euro reducere/favor pt forum [Image: biggrin.gif] [Image: biggrin.gif] [Image: biggrin.gif] . Mi imi pare rau de proiectul asta. Rasnita chiar imi place estetic. In fotografia aia comparativa cu Lido si inca una ....Kinu arata cel mai bine. Dar modul cum este promovata..e rusinos. Ideea e buna si daca ar fi prezentata ca ceea ce este ...O RASNITA MANUALA buna si ar avea un pret competitiv ..ar fi un best buy . De ce sa dau banii pe un Lido cand as putea sa dau pt un produs facut in Ro iar o parte din bani ( taxe ) mi s-ar intoarce in servicii ? Dar nu...se promoveaza ca o distrugatoare de  rasnite mult mai bune ( FARA SA DEMONSTREZE ) si se vinde la un pret mare.  Exact politica comerciantilor de pe litoralul romanesc : " jupoaie clientu' acum...ce daca nu mai vine la anu'    " . Pai vrem sa vindem la preturi de occident cu politica balcanica ??  [Image: biggrin.gif] . PS . Am o curiozitate: am inteles reducerea pt forum...dar ma intereseaza UINDE SE VINDE KINU LA PRET INTREG ? Sunt curios sa vad tipologia de cumparator.

Cine să demonstreze?

RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - UserBanned - 14-06-2016

Cine a sustinut sus si tare : Che o sa distruga toate ranitele electrice de la Lelit la Vario Home . [Image: biggrin.gif]

(14-06-2016, 21:19)Tito Wrote: Cine a sustinut sus si tare : Che o sa distruga toate ranitele electrice de la Lelit la Vario Home . [Image: biggrin.gif]

Zi un nume, dă un link către un post, ceva.

Glumesti sau ...chiar esti serios ? [Image: huh.gif] [Image: huh.gif]

Tito, mie kinu 47 mi se pare chiar in regula: si ca pret, si ca fabricație, si ca si rezultat. Daca nu este o problema datul la manivela in shoturi consecutive, nu vad de ce as cumpara o alta rasnita mica. Si mi se pare clar superioară ca si rezultat fata de lelit(am avut acasa, si acuma am una la birou). Daca sette are un rezultat comparabil, sau măcar între cele 2, as cumpara-o cu ochii închiși pentru confort. Si nu prea cred sa vreau mai mult acasa. Vezi? Opinii si opinii, suntem totuși diferiți cu toții :)
Ahhh, si n-am nici o tentație pentru kinu68, nici măcar la 300 de euro.

Calitatile ranitei nu-mi permit sa le judec ....inca [Image: cool.gif]