Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Pizza facuta acasa - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Comunitatea de espressomani (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Comunitatea-de-espressomani)
+--- Forum: Cafeneaua Off-topic (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Cafeneaua-Off-topic)
+--- Thread: Pizza facuta acasa (/Thread-Pizza-facuta-acasa)

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45

RE: Pizza facuta acasa - renatoa - 08-03-2023

No oil on my... beans !   Rolleyes
Se aplica si la pizza  :D

Pizza facuta acasa - Mihai L - 08-03-2023

Eu am vazut ca e trecut uleiul in reteta.

RE: Pizza facuta acasa - dragos.stoian - 12-03-2023

Pizza al taglio hidratare 80%, 12 min pe raftul de jos in tava si inca 3-4 min mai sus, pe oțel, a iesit excelenta:
[Image: UGDbRLg.jpg]
[Image: xNRGXbC.jpg][Image: 3HHMUwe.jpg][Image: mBaJPVC.jpg][Image: lN1T2z9.jpg][Image: lmI2Gq3.jpg]

RE: Pizza facuta acasa - dragos.stoian - 17-03-2023

Flammkuchen: Un fel de pizza din Alsacia (populara si in Elvetia si Germania), dar f diferita de pizza - fără drojdie, adica e crocanta/nu e crescuta deloc și cu smântână f grasa ca baza in loc se sos de rosii. Plus ceapa, ceapa verde, Bacon și niște emmenthaler.

Super easy fața de pizza, practic amesteci faina cu 50-60% apa, sare și putin ulei, lasi un pic sa se odihnească, intinzi cu facaletul si coci pe raftul de jos vreo 15-20 min. Delicioasa!

[Image: 1WiOidX.jpg]

Pizza facuta acasa - Mihai L - 20-03-2023

84 ore dospire la rece. Putin cam mult, n-a mai avut forta sa se ridice.
25% semola, restul 50-50 manitoba-550.

[Image: 6b3ce9d4b2be75ea5ce52e98d6c815b3.jpg]

RE: Pizza facuta acasa - dragos.stoian - 21-03-2023

Arata bine și asa!
Mihai,nu mai stiu daca ai mentionat asta si sunt cam multe postari, ai masurat cu termometru industrial la cât ajunge g3-ul tău max? 390-400-410..?

Pizza facuta acasa - Mihai L - 21-03-2023

Nu am, dar a masurat VladP (el mi-a si dat ideea cuptorului, nu stiam de el foarte clar[emoji12]) si zicea de 420 grade…

RE: Pizza facuta acasa - renatoa - 21-03-2023

Unde, in ce punct? Cu capacul jos sau ridicat ?

RE: Pizza facuta acasa - VladP - 21-03-2023

(21-03-2023, 11:11)renatoa Wrote: Unde, in ce punct? Cu capacul jos sau ridicat ?

masurat dupa incalzire de ca.15', pe piatra, cu capacul ridicat. Termometrul (Bosch) indica doua valori masurate in doua puncte.

[Image: tgKnD4b.jpg]

Vad ca e închis capacul, ai țintit raza termometrului printr-o gaura de ventilație? Carcasa nu cred ca are atat

Banuiesc ca a masurat si a inchis capacul, termometrele astea au buton de hold, ca sa poti masura "dupa coltz", si apoi sa citesti valoarea fara sa sucesti gatul.

RE: Pizza facuta acasa - VladP - 21-03-2023

(21-03-2023, 15:32)dragos.stoian Wrote: Vad ca e închis capacul, ai țintit raza termometrului printr-o gaura de ventilație? Carcasa nu cred ca are atat

Inca o data:
1- am incalzit aparatul
2- am deschis capacul
3- am masurat in cateva puncte, pe piatra, cu capacul deschis
4- am inchis capacul
5- am facut in liniste poza publicata mai sus, in care termometrul indica ultimele doua valori masurate, pe care le memoreaza automat
POZA NU ARATA CUM AM MASURAT!

Ma tenta sa ii recomand unui amic sa isi ia unu... cand vazui ce puzderie de modele sunt...
https://www.vexio.ro/cuptoare/g3ferrari/
... si fiecare alt pret... si mi-e asa lene sa vad prin ce difera... asa ca mi-a trecut   Confused

Sunt doar 2 în mai multe culori:
https://www.g3ferrari.net/en/product/forni-pizza-elettrici

Al doilea, Snack Napoletana are un biscotto de piatra și sus (pe lângă cel de jos), e removable și se pare ca e doar pt piadine/lipii, pe net am văzut ca oamenii fac pizza cu el scos. A și parcă are gauri diferite de ventilație, dar tot la 400 ajunge oficial

Eu numar acolo 6-7 preturi diferite, de la 412 la 650... chiar asa mult sa conteze culoarea ?   ​​​​​ Huh

Pai la Eureka Mignon Specialita sunt vreo 15 culori cu preturi diferite :D
Ala la 412 nu e în stoc ca e prea ieftin :)
Cred ca e de comandat cel mai ieftin

Pizza facuta acasa - vlaicu - 22-03-2023

Asta cu rezistenta stoc? Sau ai schimbat și rezistenta?

Pizza facuta acasa - Mihai L - 22-03-2023

Produsul standard, fara modificari.

RE: Pizza facuta acasa - renatoa - 22-03-2023

Deja au aparut modari ? :)

RE: Pizza facuta acasa - vlaicu - 22-03-2023

Ah, da, daca intrebi un italian e posibil sa-ti spuna ca 400 de grade nu sunt suficiente pentru o pizza. Ma rog, realitatea e ca iti scade mult temperatura cand pui pizza in cuptorul acesta mic. E foarte probabil mai bine decat cuptorul clasic dar, na, ca idee. 
Asa ca: https://youtu.be/TgqSANcWr1E

Eu personal as inlocui rezistenta actuala cu una similara ca forma cu cea adaugata de el dar cu putere mai mare. Din ce zice tipul, cea de jos e de 600W.

RE: Pizza facuta acasa - AndreiMihai - 22-03-2023

Hei. Sunt membru nou pe forum. Sunt placut surprins sa gasesc acest topic de pizza. Postez niste pizze facute in garsoniera la cuptor normal ?

RE: Pizza facuta acasa - dragos.stoian - 22-03-2023

Salutare, arata f bine pt un cuptor normal
Da-ne detalii: ce faina, hidratare, timp se dospire , framantare/C&F etc

... si procedura de coacere...  Confused

scuze, sunt la job si nu pot dezvolta prea mult si nici nu imi iese sa atasez mai multe poze odata

arata decent dar mai am de lucru

imi prind urechile in interfata forumului in formatul mobil

hidratare aprox 65%, salinitate 2%

cuptor indesit, pietra ollare, termostat izolat cu folie de aluminiu (nu incurajez sa faceti improvizatii), termometru cuptor zokura, mod coacere cu sau fara ventilatie, faina caputo, drojdie uscata sau proaspata (nu conteaza), dospire 12 - 24h la rece. pun si niste maia naturala crescuta de mine, doar pt gust
framantare manuala. abia ieri am achizitionat mixer, inca nu l-am folosit

asta e la tava, facuta in deplasare, la cineva acassla, cu aluat framantat pe loc

RE: Pizza facuta acasa - dragos.stoian - 22-03-2023

Arata excelent, ce temp atinge cuptorul?

Si ce înseamnă termostat izolat cu folie de aluminiu?

multumesc. 250-270. mi-a dat prin cap sa invelesc termostatul cu folie de aluminiu in mai multe straturi ca sa permita cuptorului sa se incinga mai tare si functioneaza. cred ca daca ii scoti termostatul, cuptorul se incinge pana plesneste. nu stiu care sunt limitele cuptorului si de aceea nu il duc pana la 300 gr. pun o poza, acusi cand ajung acasa

asta e piatra. scuzati aspectul necomercial, cuptorul e forjat si corodat

stanga-sus se vede staniolul care inveleste termostatul. cu siguranta se pot gasi solutii mai bune de izolare, dar gaselnita e buna

Nu stiu cum ai tras concluzia ca staniolul ti-a schimbat ceva, pentru ca 250-270 grade este o plaja normala, iar senzorul nu este unde ai pus staniol, ci cel indicat de sageata din imaginea atasata.
Ma indoiesc ca il poti duce in 300 cu modificarea asta.
Chiar daca l-ai acoperi corect, staniolul nu reflect caldura, decat cea radiata, iar noi nu avem cuptor radiant pe orizontala cum e la saormerie. Rezistenta de sus radiaza drept in jos, in pizza si placa.
Asa ca staniolul se va incalzi de la aer, la fel ca senzorul daca ar fi fost neacoperit, si va transmite caldura mai departe senzorului.

Temperatura ai masurat-o si la nivelul placii ? Jos unde e termometrul in imagine nu e foarte relevanta... :s

Inainte sa pun staniolul ala, cuptorul ajungea doar la 220. acum ajunge la 270 la nivelul unde e pozitionat termometrul. Initial am tinut termometrul pe piatra, dar am renuntat sa o mai fac deoarece am nevoie de intraga piatra la copt si ca sa mut termometrul pierd timp/caldura. cel cu laser ar rezolova "problema" daca as considera ca am nevoie de rezultate mai bune decat obtin deja cu acest cuptor, cand fac pizza o data la 3 saptamani. As fi mai preocupat sa masor cu mai mare precizie temp. daca ar fi chestiune de secunde de la coacere perfecta la esec, dar cu acest cuptor nu prea pot sa ajung la o temp mult prea mare (pentru pizza), iar daca termometrul imi indica 270 acolo jos unde se vede in poza stiu ca voi obtine rezultatele pe care le-am impartasit cu voi. eu, cel putin, sunt axat pe rezultat si adaptez tehnica in functie de cum se comporta produsul pe toate etapele procesului care poate avea dinamici specifice de la o sesiune la alta. ca in orice domeniu, si in gatit exista teorericieni pur abstracti, axati pe tehnicalitatile in sine si pregatiti sa initieze si sa dezvolte discutii sterile fara miza practica. sa iei permanent "pulsul" produsului si sa poti ajusta procesul la dinamica realitatii care se desfasoara in fata ta incat sa obtii rezultatul dorit implica mai mult efort de observare / analiza / planificare / executie decat sa te uiti doar la cantar, termometru si temporizator iar la final sa spui ca reteta a fost buna sau nu. accept critica si sugestii doar din partea celor cu portofolii mai apetisante :))) glumesc. multumesc pentru atentie si raspuns. faina caputo, precizata mai sus, manitoba sau pt pizza (cum apare pe ambalaj)

RE: Pizza facuta acasa - coffeemilk - 23-03-2023

Mihai L, unde ești?  Hai să vezi ce ai făcut :) )))) 
Aia cu foaia de copt trebuie înregistrată la Osim! :D Să îți dea Dumnezeu sănătate! 

[Image: 0Od1Iwr.jpg][Image: qrWwa07.jpg][Image: fzTkzc3.jpg][Image: F5npFrh.jpg]