Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espresso art, cafea, prajire si latte art (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espresso-art-cafea-prajire-si-latte-art)
+--- Forum: Cafea (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Cafea)
+--- Thread: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor (/Thread-Ce-tipuri-de-cafele-va-plac-in-mod-deosebit-si-de-la-ce-prajitor)

RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - baloozzy - 11-07-2017

Daca e ca pipitcher-ul mai bine iau 

RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - vladdooo - 12-07-2017

a incercat cineva cafea de la Madison?

RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - bemihai - 12-07-2017

Am fost eu saptamana trecuta la Madison, am baut acolo o dubla dintr-un blend facut de ei, a fost buna, placuta, dar nimic special. Am luat si acasa o punga de Etiopia, care-i foarte buna la espresso, desi e prajita pe 7 iunie. As mai fi luat si-o Kenya, dar era prajita undeva prin mai.

RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - vladdooo - 12-07-2017

mda, bine de stiut - voiam sa comand online

RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - baloozzy - 12-07-2017

Dacă ați știi ce probleme ridică o cafea prea tânără....

RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - Lyvyoo - 12-07-2017

Cafeaua Madison e private label Papajacques pentru parfumeria respectiva de lux, locatie ce are in interior si zona de coffee.

Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - vladdooo - 12-07-2017

Nu chiar: PapaJaques doar prajeste, cafeaua verde o cumpara ei

RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - Mihai.B - 12-07-2017

Da e adevărat ce spune vladdooo insa profilul de prăjire este p.j deci o tag-ez ca și cafea p.j

e unul dintre putinii prajitori de la noi de la care poti cumpara oricand o cafea cu siguranta ca o sa-ti placa
o sa incerc si cafeaua de la Madison daca gasesc cu data de prajire max. 1 sapt in urma

RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - Lyvyoo - 20-07-2017

Am mutat discutiile despre varietatile cafelei, pe topicul dedicat

RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - vladopris - 24-07-2017

Salutare!
A auzit cineva despre Office Caffe? A testat cafeaua lor?
http://officecaffe.ro/shop-cafea

Din ce am inteles OfficeCaffe ar fi importator si distribuitor pentru produsele JHornig, fara sa aiba o prajitorie locala..
https://www.jhornig.com/?lang=ro

RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - MyR - 24-07-2017

Noi am fost sunati de ei sapt trecuta si au trimis oferta pentru cafea si echipamente.
Nu dau de parere despre produse/echipamente doar pentru oferta:
Avantaj ca preturile sunt destul de scazute, plus au leasing pentru cumparare ( 12-24-36 luni ), plus brosura este foarte frumoasa :-)
Cred ca ei tintesc nisa de firma/corporate, dar sunt destul de multe firme deja in acest market cu istoric mai vechi. Aici oricum serviciul in sine face diferenta, si nu pretul.

RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - Lyvyoo - 24-07-2017

Sunt niste baieti foarte ok acolo, i-am cunoscut candva. Dar asta nu are nicio treaba cu partea de cafea, care e absolut banala din ce am testat candva, adica o cafea comerciala normala ca multe alte sute de marci, departe de calitatile unei cafele de prajitorie.

RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - Damian The Man - 24-07-2017

(08-07-2017, 10:36)Alin T. Wrote: Daca vreti o Brazilia deosebita, procesata natural, va recomand. E printre originile care imi plac cel mai putin, dar asta face exceptie. Luata ieri de la two minutes, numai buna ca data de prajire.

[Image: 705df8b90360501093dfe97b253c4296.jpg]

Greu de facut un top al preferintelor dupa ani multi de baut cafea, dar Brazilia de mai sus e una dintre cele care le ti minte mult timp. Probabil cea mai buna cafea pe care am pus mana in 2017, multumesc si pe aceasta cale colegului  Alin T.

RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - Lyvyoo - 21-08-2017

Mi-a placut mult in vacanta Ethiopia Guji de la Claro, pe plasticaraia de aeropress, cu o rasnita Kinu M47 alaturi. Acasa am tras-o pe espresso si pentru gustul meu s-a dovedit o naturala feroce, cu un corp putin cam pronuntat. Surpriza placuta a fost El salvador Villa Galicia (procesare honey), as spune "culmea", mai lejera decat Guji si mai de cursa lunga. Ambele vin dintr-o liga tare, mofturile mele fiind vise erotice personale :)  Bune si de retinut Guji inclusiv pentru metode alternative! 

[Image: SMDIUV9.jpg][Image: dxMYFqX.jpg]

RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - Levo - 22-08-2017

Hawaii - Kona / Florescu...alta cafea buna , insa un pic cam acida pentru gustul nostru , un pic green / ierboasa si ceva nuci verzi ca definire ( probabil ca nu s-a degazat total )...nu chiar fructata , mai degraba cu feriga si abient de padure , bitter redus spre inexistent...asta in viziunea noastra...
 - Versiunea mea 1: 2 shot scurt - 16gr. rezult. 30 extras , preinfuzie in rampa de 6 sec /  Sotia - cappuccino.

( P.S. - rog pe maestrul @Raducanu sa nu rada vizibil de curcile mele alcohooolice , pentru ca tocmai s-a terminat laptele , sper ca intr-o zi sa desenez la fel ca el - dar asta intr-o alta viata viitoare ...insa nu stiu a cata.... :D ...)
[Image: mDju79W.jpg]

[Image: 7CEML3F.jpg]

[Image: VqHPYpQ.jpg]

[Image: V8G4qZJ.jpg]

[Image: tTkpr7T.jpg]

RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - Levo - 24-08-2017

...si pentru ca situatia cerea o clarificare , am intrat intr-o dilema mai mare - suntem de acord ca este o cafea cu un corp mediu , ce are incluse fursecurile cu stafide in lichid ( cookie coffee ) -  dar, ...eu sustin ca este mai bun un Kopi Luwak  si sustin ideea pana la capat  , iar ea zice ca ar fi mai buna cafeaua asta...probabil ca adevarul este undeva la mijloc , ( bineinteles scazand si afinatele trase de mine la pranz...  Cool ) , amandoua sunt bune ...dar parca tot Kopi... :D...
[Image: shW7x8e.jpg]

[Image: ms5aWX9.jpg]

RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - NicuBog - 24-08-2017

Costa Rica Perla Negra de la Florescu, fructata, dulce si retrogust de lichior de fructe.

RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - organon - 24-08-2017

Etiopia Nefas de la Yume ,o cafea care se apropie de Gheisha,dar la un pret de patru ori mai mic..Exceptionala!

RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - Levo - 24-08-2017

Multumesc frumos pentru sugestii , o sa le vina randul la teste - mai am pe lista de curiozitati mediat urmatoare , 2 microloturi  Ethiopia de la Origo , apoi Nefas de la Yume si un Guji de la Claro - bineinteles in masura in care le voi mai gasi  si lista poate continua...asta pana se mai coace Trujillo by Claro... Smile ...

...si k sa vin si eu cu o info la schimb , una dintre cafelele ce se gasesc si rezonabila la pret , care personal aproape mi-a placut mai mult decat Jamaica , a fost , este si nu-mi va lipsi din casa ,  Yemen - Mocha Matari by Hedone , ceva ce se potriveste oricand , atat simpla cat si in toate combinatiile...cine a incercat stie despre ce vorbesc... Cool .

RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - baloozzy - 28-08-2017

Cine mai bea de la câine:

RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - radutug - 28-08-2017

Știe cineva când da drumu câinele la vanzare?

RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - stefandinescu - 28-08-2017

BOB au avut deachiderea zilele trecute dar pe Facebook parca scriau ca deocamdata vand doar persoanelor juridice.
Abia astept sa ajung la ei ca sa gust cafelele. Prin poze am vazut EK43, K30peak, Slayer, OCD si alte jucarii ineresante.

RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - bemihai - 28-08-2017

Au dat drumul la vanzare odata cu deschiderea coffee shopului, dar nu aveau toate cafelele disponibile. Daca nu gresesc, aveau doar Etiopia si Kenya pt acasa. Magazinul online inca nu functioneaza si o sa mai dureze pana e gata.

RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - tecsi78 - 28-08-2017

Cine, cine? :)

RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - radutug - 28-08-2017

Bob Coffee Lab aka Alexandru Niculae. Le-am lăsat un mesaj pe FB. Sper sa trimită și în tara.

RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - tecsi78 - 28-08-2017

(28-08-2017, 20:36)radutug Wrote: Bob Coffee Lab aka Alexandru Niculae. Le-am lăsat un mesaj pe FB. Sper sa trimită și în tara.

Ar fi minunat!  :D

Mi-a răspuns Paul Ungureanu pe FB. Zice ca în 2 săptămâni platforma online va fi gata.
Poate vorbește Liviu cu ei sa ne dea niște reduceri pentru comunitatea?

RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - Lyvyoo - 28-08-2017

Paul a promis ca se ocupa si de espressomani, rabdare, lasati-i pe oameni sa se aseze :) Pana atunci, multiple patrule de espressomani se vor deplasa la fata locului pentru cercetarea imprejurarilor in care s-au produs faptele...

RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - Bodo68 - 29-08-2017

Am fost, am băut, am plecat mulțumit. Alex si Paul si-au făcut o echipa foarte mișto . Profi, amabili, serviabili. Locația excelenta. Laptele este o surpriza plăcută . E de la ferma. In plus au cafea de ibric.