![]() |
|
Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii) +--- Forum: Rasnite (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Rasnite) +--- Thread: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) (/Thread-Noul-Proiect-al-nostru-rasnita-manuala-Che-Kinu) |
RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - mcrasus - 27-05-2016 (26-05-2016, 23:19)baloozzy Wrote:(26-05-2016, 22:34)tristian Wrote: Cand devine disponibil noul lot din M47?Am inteles ca deja se livreaza, spunea cineva care a primit-o. Tocmai am primit-o. Ce pot sa spun este ca arata bine, dar paharul colector este foarte greu de scos, poate pentru ca e noua. Acum incerc sa inteleg cum se regleaza, ca nu e foarte clar in manualul de utilizare si parca n-as trage prea tare de ea. RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - baloozzy - 27-05-2016 (27-05-2016, 13:15)mcrasus Wrote:Dacă te referi că nu reușești să ridici manivela până se vede primul O-ring, stay chill, nu cred că a reușit careva.(26-05-2016, 23:19)baloozzy Wrote:(26-05-2016, 22:34)tristian Wrote: Cand devine disponibil noul lot din M47?Am inteles ca deja se livreaza, spunea cineva care a primit-o. RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - mcrasus - 27-05-2016 Deci eu nu vad nici un o-ring... "Montati manivela (2) pe axul rasnitei (10) pana dispar ambele inele O-ring in piulita de reglaj".. Oare au schimbat un pic modelul si nu au adaptat manualul? In final am reusit sa invart piulita de reglaj, fara sa vad nici un o-ring, trebuie aplicata un pic de (mai multa) forta. Cred ca ar fi bine ca rasnita sa nu fie livrata cu reglajul pe 0 ci pe un reglaj intermediar! Prima cafea, e destul de ok, mai trebuie sa reglez un pic [Image: smile.gif] RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - Lyvyoo - 27-05-2016 M47 sau M38? Eventual actualizeaza-ti semnatura ca sa nu mai intrebam mereu... RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - DanMladin - 27-05-2016 M47 a comandat colegul,dar sa vedem ce a primit! La M47 de la pozitia 0(cutite apropiate la maxim),dai in spate 17-18 gradatii(o tura completa si 7 gradatii) si ar trebui sa ajungi in zona buna. Dupa o saptamana de Kinuiala,se obisnuieste mana si chiar nu mai simti nevoia de surubelnita electrica! RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - mcrasus - 27-05-2016 Am actualizat si semnatura :) Ca si rasnire este ok, nu e dificil. Doar paharul trebuie scos cu grija - prin invartire si tragere - in asa fel incat sa nu sara cafeaua macinata. As fi preferat ca paharul sa fie o culoare deschisa in interior, sa se vada cafeaua, asa e cam intunecos. Prima data am incercat sa macin la 0,7 apoi am reglat la 1,9.. cred ca voi reduce un pic. RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - DanMladin - 27-05-2016 Uite si primul o-ring unde ar trebui sa fie! [attachment=4072] RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - mcrasus - 27-05-2016 (27-05-2016, 13:51)DanMladin Wrote: Uite si primul o-ring unde ar trebui sa fie! Tragi tare de axul ala in sus sau cum ajungi la el? Am primit si 2 o-ringuri de rezerva, unul alb, pentru pahar banuiesc si unul negru, o fi de la piulita de reglare Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - rdumitrescu - 27-05-2016 (27-05-2016, 13:52)mcrasus Wrote:(27-05-2016, 13:51)DanMladin Wrote: Uite si primul o-ring unde ar trebui sa fie! Exact RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - Lyvyoo - 27-05-2016 Mai simplu ar fi sa scoti manivela de tot nu pana la primul o-ring, si apoi o apesi usor pana la jumatate, reglezi, apoi o apesi pana la capat. RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - mcrasus - 27-05-2016 E clar, am tras de le-am scos de tot si le-am vazut pe amandoua. Bun, incetul cu incetul ne-om obisnui unii cu altii, mie deja mi-e draga: sa rasnesc manual "a l'ancienne" si apoi sa fac cafeaua cu Europiccola e pe gustul meu. Am pre-comandat si o rasnita Ceado E5P, nici aia nu era pe stoc. Pana vine ma distrez cu Kinu. Cine stie poate ma convinge sa renunt la Ceado. RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - DanMladin - 27-05-2016 Cam asta ar fi pozitia de tragere!(Si putina vaselina siliconica pe o-ringuri) [attachment=4073] Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - rdumitrescu - 27-05-2016 (27-05-2016, 14:09)DanMladin Wrote: Cam asta ar fi pozitia de tragere!(Si putina vaselina siliconica pe o-ringuri) Scopul o-ringului este să țină pe loc piulița de reglare. Vaselina cred că face exact invers :D RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - DanMladin - 27-05-2016 Am pus putina vaselina ca prea ma Kinuiam sa scot manivela!Nu a fost nevoie sa o sterg desi m-am gândit ca s-ar putea sa nu se mai păstreze reglajul! RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - mcrasus - 27-05-2016 (27-05-2016, 14:09)DanMladin Wrote: Cam asta ar fi pozitia de tragere!(Si putina vaselina siliconica pe o-ringuri) Vaselina nu va avea un efect negativ la rasnire? Ma refer sa se invarta in gol? RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - CF77E4BDC0 - 27-05-2016 Am luat si eu o M47 si am o mica problema. Astazi cand am incercat sa rasnesc am avut surpriza sa vad ca nu mai merge. Am invartit-o pe toate partile si am gasit problema: cutitul exterior se invartea odata cu cel din interior. Gandindu-ma ca nu e fixat destul de bine, am desfacut rasnita si cutitul acela a cazut cu usurinta. L-am pus inapoi, folosind tija si un ciocanel ca sa il imping. Acum pot sa rasnesc din nou, doar ca macinatura este mult mai mare decat inainte: nu ma pricep foarte bine, dar reglata pe 0 pare sa macine potrivit pentru espresso. Pana astazi o foloseam pentru espresso la 1,1-1,2 rotatii complete. Uitandu-ma mai bine, am impresia ca imi ramane un pic de loc intre piulita de reglaj si cadranul indicator, chiar daca insurubez piulita la maxim in timp ce inping cutitul mobil in sus. Am desfacut-o de cateva ori incercand sa imping pana mai sus cutitul fix, dar nu a ajutat. Ce imi scapa? PS: Am impresia ca pe corpul rasnitei (a mea e din primul lot) scrie Kinn, nu Kinu. Stiu ca literele n si u seamana in acel font, dar pe cutie se vede clar diferenta intre ele. Vedeti secunda 13, respectiv 26 in clipul de la https://www.youtube.com/watch?v=iDJpx50_yN8 . RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - mirceat - 27-05-2016 Am pus si eu putin silicon alimentar pe o-ringuri pentru ca scoteam manivela cu smucituri. Acum aluneca frumos pana la nivelul primului o-ring, fac ajustarea si apas la loc fin si elegant. :) Nu vad efecte negative din cauza siliconului. RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - CF77E4BDC0 - 27-05-2016 (27-05-2016, 21:22)CF77E4BDC0 Wrote: Uitandu-ma mai bine, am impresia ca imi ramane un pic de loc intre piulita de reglaj si cadranul indicator, chiar daca insurubez piulita la maxim in timp ce inping cutitul mobil in sus. Am desfacut-o de cateva ori incercand sa imping pana mai sus cutitul fix, dar nu a ajutat.Mai exact, nu sunt sigur ca acel cutit sta drept. Am incercat sa-l imping ca sa se aseze mai bine. RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - mcrasus - 28-05-2016 (27-05-2016, 15:03)mcrasus Wrote:(27-05-2016, 14:09)DanMladin Wrote: Cam asta ar fi pozitia de tragere!(Si putina vaselina siliconica pe o-ringuri) De fapt nu are cum sa se invarta in gol pentru ca tija pe care se prinde manivela este hexagonala.. tocmai am observat.. mea culpa. Pe la ce tip de magazine se gaseste de cumparat vaselina respectiva? Azi dimineata am schimbat cafeaua si am remarcat ca se electrizeaza foarte tare. Deci revin cu punctele negative care le-am remarcat: - Paharul colector se scoate greu si poate sa sara cafea afara cand se desprinde paharul de corpul rasnitei: Sper sa se rezolve cu vaselina. - Si problema mai suparatoare: electrizarea cafelei dupa rasnire. Oare cum as putea rezolva problema asta? Voi incerca sa folosesc un covoras antistatic pe care sa pun rasnita. Totusi tin sa precizez ca nu regret faptul ca am cumparat-o, pentru ca cu toate punctele negative imi place rasnita. RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - Lyvyoo - 28-05-2016 O poza cu zona electrizata? RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - rdumitrescu - 28-05-2016 (28-05-2016, 09:21)mcrasus Wrote:(27-05-2016, 15:03)mcrasus Wrote:(27-05-2016, 14:09)DanMladin Wrote: Cam asta ar fi pozitia de tragere!(Si putina vaselina siliconica pe o-ringuri) Salut, Dacă dai cu vaselină o-ringul de la piulița de reglare, nu râșnița ar putea da în gol, ci s-ar putea modifica reglajul în timp ce râșnești. Scopul inelului de cauciuc este să fixeze respectiva piuliță. Paharul colector se scoate, într-adevăr, greu. Dacă ești atent la cum îl scoți nu ai nici un fel de risc să sară afară cafea. Când scoți, nu trage efectiv în sus de corp / în jos de pahar. Mâna cu care ții paharul ar trebui să se suprapună și peste corp, iar când tragi, rotește un pic paharul și fă o mișcare de nutație. O să iasă destul de ușor și fără probleme. Dacă dai cu vaselină acolo, s-ar putea să ți se lipească măcinătură de cafea și să se facă un soi de mâzgă. Eu aș evita. Eu lovesc un pic râșnița din lateral când termin de râșnit. Astfel cade în pahar cafeaua care nu stă foarte bine electrizată pe cuțite. Rămâne sus niște cafea, dar nu cine știe câtă. Înainte de a pune în portafiltru cafeaua din pahar, îl mișc ușor stânga-dreapta. Pe pahar nu rămâne practic nimic. RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - Lyvyoo - 28-05-2016 Idem rdumitrescu, punct cu punct! RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - DanMladin - 28-05-2016 Rdumitrescu a descris f.bine.La fel fac si eu punct cu punct.Vaselina pe o-ringul paharului nu as pune nici eu pentru ca sigur adera cafeaua la ea si oricum prin rotatie se scoate usor paharul. RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - CF77E4BDC0 - 28-05-2016 (27-05-2016, 14:09)DanMladin Wrote: - Paharul colector se scoate greu si poate sa sara cafea afara cand se desprinde paharul de corpul rasnitei: Sper sa se rezolve cu vaselina. In plus fata de ce a zis @rdumitrescu, am observat ca O-ring-ul paharului s-a lasat un pic in timp. La mine se desface mai usor acum fata de atunci cand era noua. As zice sa aspteti vreo doua saptamani ca sa vezi cum te mai intelegi cu el. RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - DanMladin - 28-05-2016 Aproximativ 0.2 g raman electrizate pe cutite si pahar. RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - mcrasus - 29-05-2016 Cam asa arata, am scuturat bine rasnita, altfel ramane mai multa cafea pe cutit. Dar dupa cam un minut pica toata pe fundul paharului, deci in final e ok. [Image: IMG_1146.jpg] [Image: IMG_1147.jpg] Depinde de cafea se pare, tocmai am incercat cu alta cafea si nu se electrizeaza. La cea care se electrizeaza simt la rasnire ca boabele-s mai tari. Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - rdumitrescu - 29-05-2016 Foarte ciudat. La mine nu rămâne aproape deloc. Lovești un pic râșnița (pe lateral) de masă înainte de a scoate paharul? RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - kum - 29-05-2016 La aia cu electrizarea pot confirma: si la cea pe care am testat-o face la fel. RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - mcrasus - 29-05-2016 (29-05-2016, 10:59)rdumitrescu Wrote: Foarte ciudat. La mine nu rămâne aproape deloc. Lovești un pic râșnița (pe lateral) de masă înainte de a scoate paharul? Da, in poze lovisem bine, daca nu, nici nu se vede cutitul de cafea. Dar, inca o data, depinde de cafea, am deschis un pachet de Pelini si am remarcat acest fenomen. Dimineata am incercat cu un alt sortiment (Douwe Egberts) si nu se electrizeaza deloc. Dar pana se incalzeste expresorul pica si cafeaua pe fundul paharului, deci e ok. RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - Lyvyoo - 29-05-2016 E blasfemie cu pachetele alea pe Kinu :) De fapt, cafelele de marca sunt oxidate si de multe ori uleioase, așadar sansa de a se depunde resturi mai multe pe orice rasnita. |