Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Rasnita Niche Zero - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii)
+--- Forum: Rasnite (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Rasnite)
+--- Thread: Rasnita Niche Zero (/Thread-Rasnita-Niche-Zero)

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

RE: Rasnita Niche Zero - TVTVTV - 17-02-2021

(17-02-2021, 13:32)distrugatorul Wrote: [..] la cutitele plate este ajustarea continua a nivelului de macinare...deci cafea pierduta... [...]

E și multă barbologie la mijloc, dude. Dacă ești purist cu gustul superantrenat și supereducat și ai și bani de dat atunci da, o să vrei plate și o să vrei să le superaliniezi și tot așa. Dacă vrei doar o cafea bună, orice râșniță mai consacrată e mai mult decât OK. Tot ce contează e fiabilitatea + să fie adaptată la workflow-ul tău.
Ca să ne înțelegem a propos de workflow, eu mi-aș cumpăra ieri o Mignon Specialita dar nu sunt fan on-demand și nici nu vreau să fac artizanale ca să macin single dosing cu ea.

RE: Rasnita Niche Zero - RaduNim - 17-02-2021

(17-02-2021, 13:32)distrugatorul Wrote: da..dar din ce am vazut ca scriu oamenii pe aici problema la cutitele plate este ajustarea continua a nivelului de macinare...deci cafea pierduta...pe cand niche avand cutite conice e mai iertatoare...nu trebuie sa fii expert ca sa iasa o cafea buna
Totoda din ce am citit nu se compara conicele de 63 (niche)  cu cele de 47(cat are kinu)...de aia ar fi asa populara niche
nu aruncati cu pietre...e ceea ce am citit pe forum...nu ma dau expert :)))))
Am avut aproape 2 ani râșniță cu cuțite plate de 65mm. Chiar dacă de la o zi la alta mai trebuie umblat la reglaj, e doar de finețe, nu arunci cafeaua extrasă prima data. E greu să-ți dai seama doar din gust ca mai trebuie reglata puțin râșnița, atât de mică e diferența.

RE: Rasnita Niche Zero - Cosminchir - 17-02-2021

Eu de obicei cumpar 1/2kg de cafea. Dupa vreo 2-3 shot-uri de calibrare, nu mai umblu la râșnița câte 2 săptămâni timp in care nu imi creste sau imi scade nici cu 1s timpul. Poate cei care au nevoie sa modifice zilnic râșnița nu lasă cafeaua suficient la degazat.

RE: Rasnita Niche Zero - dev - 17-02-2021

La o ransita cu retentie mica, sub 2g, poti pune de la inceput 100g in hopper urmand apoi sa completezi in fiecare dimineata cu ceea ce ai folosit in sesiunea anterioara. Efectele adverse sunt neglijabile, mai ales daca se purjeaza cele 2g inainte de fiecare sesiune. 

Mie mi se pare un compromis super acceptabil comparativ cu folosirea unei rasnite "single dose" care nu a fost facuta pana la capat pentru a fi single dose.

RE: Rasnita Niche Zero - Mihai L - 17-02-2021

Nu e corect calculul...
Retentia de 2g este intre cutite si iesire (daca mergi pe SD), dar cand opresti rasnita se sparg deja boabe de cafea care raman intre cutite pana a doua zi.
Practic ar trebui sa arunci mai multa cafea.

RE: Rasnita Niche Zero - cradun - 17-02-2021

Eu nu am gasit o rasnita cu retentie de 2 g. Orice rasnita din cele despre care vorbesti are un canal de evacuare pt dozarea repetabila, canal care trebuie sa fie plin pentru aceasta dozare repetabila si pentru o gestionare ok a fines-urilor (altfel ai diferente intre curgeri), canal pe care se aduna minim 8g. Stii tu vreo rasnita fara acest neajuns?

Sa nu mai vorbim despre risipa cand schimbi cafeaua...

RE: Rasnita Niche Zero - dev - 17-02-2021

Intre Olympus si Atom pot spune ca sunt diferente mari, gen 7-8g versus 2-3g. De asta nici nu am folosit vreodata Olympus fara boabe in hopper. 

Cand tii boabe in hopper te intereseaza sa nu ai diferente exagerat de mari in extractii, de la o sesiune la alta. Daca prepari un singur shot pe zi e foarte posibil ca nicio rasnita sa nu-ti ofere rezultate maxime fara o curatare OCD-ista inainte de fiecare utilizare. Daca e sa ne fixam pe extreme....

RE: Rasnita Niche Zero - RaduNim - 27-02-2021

https://www.facebook.com/groups/homeespressoaficionados/permalink/1388679388133676/

RE: Rasnita Niche Zero - sNap7 - 13-03-2021

Am "scuturat" puțin Niche-ul astăzi de dimineața și-am scos de 2 ori cantitatea din poza...

[Image: RpGk7Xv.jpg]

RE: Rasnita Niche Zero - Laddu - 13-03-2021

O cureti periodic? In general se strange cafea sub stator si prin suruburi.

(13-03-2021, 13:17)Laddu Wrote: O cureti periodic? In general se strange cafea sub stator si prin suruburi.

Nu, n-am mai curatat-o niciodată. Am luat-o doar de 3-4 luni.

RE: Rasnita Niche Zero - razvandumitru1 - 13-03-2021

Eu o am din decembrie 2020 și am curățat-o o data, însemnând scos cuțite. Se recomanda curățarea din câte știu odată la 3-4 luni. Oricum, am scos din ea cât ieșea din rasnita veche dacă ii dădeam o palma.

De unde recomandarea asta?

Eu o curatamm saptamanal, pentru ca altfel se depunea cafea pe stator si rezultatele erau complet date peste cap.

Am curățat-o acum, într-adevăr a avut cafea adunata, foarte puțin.

Totuși, nu as desface-o săptămânal...

Tu decizi cat de des vrei sa o cureti.

Nu mi se pare atat de complicat sa o desfaci, doar desurubezi inelul de reglaj si desfaci surubul rotorului, si gata. Dureaza maxim 5 minute procedura cu tot cu curatare. 

Si pentru ca nu se deregleaza in urma curatarii, nici nu mai faceam recalibrarea. Strangeam inelul de reglaj la aceesi pozitie la care era cand l-am desfacut.

RE: Rasnita Niche Zero - Vlad80 - 13-03-2021

Salut. Eu o curat cam la 1 luna, care, la mine, e cam tot una cu curățarea după 1kg cafea rasnita. Toată operațiunea imi ia maxim 10 minute, dar nici nu ma grăbesc  Smile . Cantitatea de cafea adunata după curățare e de 0.4g (in cele mai multe cazuri) si exact cu atât măresc prima doza de cafea pentru măcinate, după curățenie. 3-4 luni mi se pare cam rar totuși. Se curată ușor deci merge rapid si fără dureri de cap.

(13-03-2021, 17:18)Laddu Wrote: Tu decizi cat de des vrei sa o cureti.

Nu mi se pare atat de complicat sa o desfaci, doar desurubezi inelul de reglaj si desfaci surubul rotorului, si gata. Dureaza maxim 5 minute procedura cu tot cu curatare. 

Si pentru ca nu se deregleaza in urma curatarii, nici nu mai faceam recalibrarea. Strangeam inelul de reglaj la aceesi pozitie la care era cand l-am desfacut.

La mine s-a dereglat cam grav. 6 pct. aproximativ in plus.
Oare... am făcut ceva greșit?

Rasnita Niche Zero - N3cks - 13-03-2021

(13-03-2021, 21:46)sNap7 Wrote:
(13-03-2021, 17:18)Laddu Wrote: Tu decizi cat de des vrei sa o cureti.

La mine s-a dereglat cam grav. 6 pct. aproximativ in plus.
Oare... am făcut ceva greșit?

Vezi postare 505.

Mersi @N3cks! Curatasem deja ambele cuțite și într-adevăr aveam cafea adunata in partea inferioară a melcului de sus.

Totuși, am ajuns de la 18 la 26 cu aceeași cafea. Cred ca totuși problema vine de la faptul ca am strâns ca ghiolbanul când am re-calibrat râșnița...

RE: Rasnita Niche Zero - renatoa - 14-04-2021

Liber la aruncat... :)
Imi dati si mie coord gps al unui tomberon cu niche, papila mea nu stie carte, tot pe mine ma crede :)

RE: Rasnita Niche Zero - SzabiV - 27-04-2021

Astazi a ajuns paharelul nou de dozare.
Putin m-a deranjat tot timpul la Niche ca bag 18.7g si scot 18.7g de fiecare data, dar in paharel ramane mai mult, decat in rasnita.
Am facut azi prima rasnire si pot sa zic, ca imi pare bine ca l-am comandat! Aluneca din paharel tot in portafiltru...nu ramane nicio "firimiturã" :)

[Image: LgeODN6.jpg][Image: 4DGJFIE.jpg][Image: WbvVUFI.jpg][Image: A6V1t6t.jpg][Image: 1bEAtGZ.jpg]

RE: Rasnita Niche Zero - Damian The Man - 27-04-2021

De unde l-ai luat?
E pe 58 mm ?

Rasnita Niche Zero - svoiQ - 27-04-2021

Și eu aș fi interesat să aflu de unde l-a luat. Din poza cu cutia pare a fi de 58. [emoji2]

RE: Rasnita Niche Zero - razvandumitru1 - 27-04-2021

https://nichespares.com/collections/niche-zero-accessories/products/niche-grind-cup

Doar de aici se poate cumpara. Da, e pe 58. Daca va ganditi ca e scump din cauza livrarii si ar merge un group-buy, si eu m-am gandit la asta si nu se poate, am intrebat. Se poate livra doar individual :(

Rasnita Niche Zero - svoiQ - 27-04-2021

Merci frumos de link! Ordering now! [emoji23]

RE: Rasnita Niche Zero - SzabiV - 28-04-2021

L-am luat de pe site-ul oficial Niche...il gasiti la accesorii.
Nu are niciun rost comanda de grup, fiindca transportul nu costa nimic.
A fost 39.99$ ...adica 180 RON.
Dosing Cup-ul de la Acaia este 200 RON, deci merita si pentru cei care nu au Niche.
Are 58mm...exact ca paharelul vechi.

RE: Rasnita Niche Zero - Damian The Man - 28-04-2021

Cu posta romana ajunge ? Nu ai avut de platit vama ?

RE: Rasnita Niche Zero - SzabiV - 28-04-2021

(28-04-2021, 17:24)Damian The Man Wrote: Cu posta romana ajunge ? Nu ai avut de platit vama ?

Mie mi-a livrat acasa Posta Romana, deci nu au intervenit cei de la vama ;)

RE: Rasnita Niche Zero - R4du - 03-05-2021

7,7 RON 2 solnite din inox (sare/piper) la Carrefour.
[Image: C72-C1-EC4-6874-4908-92-AA-E2-F76-D6-BAF83.jpg]
Dimensiunea la “buza” unde se prinde capacul solnitei este de aprox 56,2 mm

RE: Rasnita Niche Zero - renatoa - 03-05-2021

S-a mai postat de solnitze in topicul asta, e o nebunie sa dai asa senin 200 lei pe ceva asemanator...
Mai ales ca obiectele respective sunt pe aliexpress sub 10$...