![]() |
|
Cafenea rasnite - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii) +--- Forum: Rasnite (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Rasnite) +--- Thread: Cafenea rasnite (/Thread-Cafenea-rasnite) |
RE: Cafenea rasnite - renatoa - 16-06-2025 Noua suprema... to rulz them all. https://www.casadio.com/en/product/ERMESDUAL Switch espresso - brew in secunde, afisare distanta cutite in microni, on demand sau single, tot ce isi doreste un... portofel plin
RE: Cafenea rasnite - neaDorel - 14-07-2025 Egzista o recomandare de vreo rasnita ce pot s-o iau pe rulota/duba de zi cu zi? Allround? Gaggia? N-as lua manuala sa dau la mana, desi imi pot schimba si parerea. Dar nu m-as cara si cu cantar. RE: Cafenea rasnite - renatoa - 14-07-2025 Iei manuala si dai cu bormasina... este rutina mea de fiecare dimineata. Nu imi spune ca nu ai bormasina in trusa masinii... m-ai dezamagi profund... Si ai grija sa nu iei Kinu, ca e singura care nu are ax normal la cap, adica hex standard de bit scule. Se poate adapta ceva si la pentru ea, dar... e "kinu" de pe lume... RE: Cafenea rasnite - cristian88 - 15-07-2025 (03-06-2025, 17:39)odor4fun Wrote:(12-01-2025, 22:36)odor4fun Wrote:(03-01-2025, 18:09)odor4fun Wrote: M-a intrigat povestea din spatele acestei rasnite incat am decis sa o testez. imi place faptul ca are motor de 300w(in timp ce altii se chinuie saa implementeze 250) cat si faptul ca are turatie variabila. In rest...nu stim nimic despre cutite, aliniere, mentenanta pe termen lung. RE: Cafenea rasnite - renatoa - 18-07-2025 Nu e o noutate, manuale de 63 s-au mai vazut, dar nu ghost, si la un pret chiar decent... https://www.aliexpress.com/item/1005009413225350.html Ce e confuz este ca in imagini apar cutite conice si macinatura de espresso... ghost e doar in texte. Sper sa nu denumeasca ghost crestaturile aplicate pe laterala, cu efect indoielnic asupra rezultatului...
RE: Cafenea rasnite - alnick - 18-07-2025 (03-01-2025, 18:09)odor4fun Wrote: M-a intrigat povestea din spatele acestei rasnite incat am decis sa o testez. Cât a costat transportul? RE: Cafenea rasnite - RazvaNNN - 18-07-2025 (18-07-2025, 10:34)renatoa Wrote: Nu e o noutate, manuale de 63 s-au mai vazut, dar nu ghost, si la un pret chiar decent...e bine ca poti selecta Plug Type :)) RE: Cafenea rasnite - renatoa - 20-08-2025 Asta vrea sa fie cea mai mica rasnita de uz industrial... https://www.mpechicago.com/product/srm-max/ 100-200 kg pe ora, depinde de granulatie. Nu are cutite, ci foloseste role pentru macinare. O prima pereche, de 10 cm diametru, face spargerea bruta, si a doua, de 15 cm, granulatia finala. Simplu si fara dureri de cap, de la rpm prea inalt care incalzeste cafea, nealinieri, descentrari si alte dude... Quote:For power and productivity — in addition to lower operating temperature, and thus less heat transfer to the coffee — roller mills are often sought instead of machines with flat or conical burrs within larger-scale industrial grinding settings. Pacat ca nu merge single dose, ca ar putea avea unii idei...
RE: Cafenea rasnite - DanCo - 20-08-2025 Daca se găsește o soluție pentru single dose vreau si eu una pe blat! Aveam pe vremuri la tara o moara pentru cereale cu care macinam la porci. Cam la fel arata. Imi place viitorul! RE: Cafenea rasnite - Vlad Soare - 20-08-2025 (20-08-2025, 09:37)renatoa Wrote: Pacat ca nu merge single dose, ca ar putea avea unii idei... Am totuși o bănuială că ar trezi toată casa și că ți-ar trebui antifoane ca să fii în aceeași încăpere cu ea.
RE: Cafenea rasnite - Darsidius - 11-09-2025 Tot ce ai nevoie pt un brew delicios.
RE: Cafenea rasnite - dijon - 11-09-2025 ca tot ai trecut Aiden in semnatura, n-ai cumva si un profil cat de cat ok pe tipuri diferite de cafea? RE: Cafenea rasnite - Darsidius - 12-09-2025 Ba cum sa nu Bloom time spălate 40 sec pt restu incl naturale 35 sec sau 30 sec ![]()
RE: Cafenea rasnite - dijon - 12-09-2025 Multumesc, am sa le testez, vad ca sunt destul de diferite de cele default. RE: Cafenea rasnite - Darsidius - 12-09-2025 Pentru ce cele default sunt face de ceva clown de la circ. Este simplu de jusitifcat de ce zic asta, si de ce sunt multe review-uri ciudate pe net legat de aiden, aiden vs xbloom, aiden vs moccamaster etc. Prima zi cand am primit brewerul a fost sa bag o sonda de temp fara camasa in patul de brew, ceea ce fac la toate brewerele pe care le am. Stiu de la V60 unde am experienta mare, ca pentru cafeaua+apa+rasnita mea si gustul meu optimul la pat este start la 86C temperatura in bloom, cu peak la 87-88C a patului de cafea in brew. Ceramica se comporta un pic diferit de plastic, le folosesc amandoua. Pe aiden ca sa obtin asemenea temperaturi ale patului de cafea trebuie sa fac brew cu temperaturile ce le vezi mai sus. De ce? pentru ca are un brewer din plastic fara parti metalice sau ceramice care sa fure caldura. Si pentru ca are o garnitura in capac care calca pe brewer, ceea ce il sigileaza, altfel ca nu mai ai pierderile de temperatura prin evaporare pe care le ai la un brewer deschis. Intradevar la un v60 open fac brew cu 92-93C ca sa am 87-88C temp patului de cafea, in schimb aici la 92-93C ai 91-92C in pat, ceea ce e mult prea mare. Asta se intampla cand o multime de influenceri baga video-uri pe youtube dar nimeni nu masoara sau zice ceva bun, ne legam doar de estetica, si hype. Il consider in brewed foarte foarte capabil, am luat si un hario mugen care intra la fix in el, astfel ca pot folosi si hartii conice (cafec meds, abaca) pe care le aveam deja in casa. Intra si origami 01 sau 02/hario de sticla/ ufo si altre brewere fara baza, inclusiv timemore b75 cred. Da puteam sa folosesc. hartia conica v60-02 cu varful impaturat insa e incomod. RE: Cafenea rasnite - renatoa - 11-11-2025 Se pare ca acum cei mari scot la taraba propriile idei de conectivitate si app-vizare care vor marca prepararea espresso in viitor. Dupa Mahlkonig, acum La Marzocco... https://lamarzoccousa.com/commercial-products/coffee-grinders/jay/ https://lamarzocco.com/app/ https://home.lamarzoccousa.com/product/connected-scale/ RE: Cafenea rasnite - dal3x - 11-11-2025 Am fost la Horeca Expo si am povestit putin cu o persoana de la Dropshot care-mi spunea ca a fost recent la fabrica Mahlkonig si feedback-ul a fost ca LM a incetinit putin colaborarea in zona Grind By Sync cu Mahlkonig. Acum are si mai mult sens, daca se concentreaza pe linia lor de GB Sync/Scale. Partea buna ca are Mahlkonig timp sa se integreze si cu alti producatori (sau folosim cantarul lor) :) RE: Cafenea rasnite - renatoa - 08-12-2025 Aparent, inca o culme a manualelor... doar ca intre timp DF-ul a fost depasit de altele... trebuie gasiti alti termeni de comparatie. RE: Cafenea rasnite - renatoa - 17-12-2025 Best antri cotizanti... asa se baga in fata aia de devin "faimosi"... RE: Cafenea rasnite - edri - 19-01-2026 Din cauza ca se repeta foarte des intrebarea ce rasnita pentru espresso, cred ca ar fi util articolul urmator, o analiza a mai multor rasnite, cu explicatii argumentate. E adevarat ca nu-i scris foarte recent, dar parametrii importanti prin care se deosebesc rasnitele sunt cam aceeasi. De asemenea, autorul nu a testat personal toate acele rasnite, interpreteaza testele altora, asa ca nu-i o analiza pentru cei care devin alergici daca cineva isi permite pe acest forum sa discute despre vreun echipament pe care nu l-a cumparat. https://coffeeadastra.com/2023/09/21/what-i-learned-from-analyzing-300-particle-size-distributions-for-24-espresso-grinders/ RE: Cafenea rasnite - cradun - 19-01-2026 (19-01-2026, 08:56)edri Wrote: Din cauza ca se repeta foarte des intrebarea ce rasnita pentru espresso, cred ca ar fi util articolul urmator, o analiza a mai multor rasnite, cu explicatii argumentate. E adevarat ca nu-i scris foarte recent, dar parametrii importanti prin care se deosebesc rasnitele sunt cam aceeasi. De asemenea, autorul nu a testat personal toate acele rasnite, interpreteaza testele altora, asa ca nu-i o analiza pentru cei care devin alergici daca cineva isi permite pe acest forum sa discute despre vreun echipament pe care nu l-a cumparat. Multumim. Pe scurt, ce mi se pare de retinut: "Larger burrs size do not systematically produce more uniform or more unimodal grind sizes within this sample [...]. burr teeth geometry and coating appear much more important as driving factors." si "Grinders with a profile less prone to generating fines overall need to be adjusted so fine for espresso dial in that we end up using more fines per unit grams of coffee in our dialled in puck, counter intuitively. I call this an “over-shooting” effect when adjusting the fraction of fines during dial-in." Ultima mi se pare importanta pentru rasnitul single dose, unde mereu rasnim mai fin in general si explica rezultatele testului blind facut de kaffeemacher, respectiv de ce o rasnita cu cutite de ceramica a avut cel mai bun gust pentru o cafea prajita dark. Ce contrazice ce credeam eu: "Rotations per minute of the burrs does not correlate clearly with unimodality or uniformity." Explicatia pentru care Kinu ramane mai adecvata rasnirii cafelelor light mai degraba decat dark, insa, ramane in picioare - rasnirea single dose implica un grad de rasnire mai fin decat rasnirea cu boabe in hopper, in general, indiferent ca e vorba de rasnite cu cutite conice sau cu cutite plate (cine are nevoie de dovezi in acest sens, ca caute despre incercarile de rasnire in single dose cu Robur). Nu avem date, insa, pentru rasnitele cu cutite asezate vertical. RE: Cafenea rasnite - RaduD - 19-01-2026 Foarte interesant articol. Eu am sustinut mereu ca Kinu este una dintre cele mai bune rasnite pentru espresso, nu am gasit in nicio rasnita acel ceva din Kinu, nici macar la Philos. RE: Cafenea rasnite - renatoa - 30-01-2026 La gunoi cu toate rasnitele... fraier cine si-o mai lua vreuna ... a ajuns delonghi sa ne arate calea cea dreapta... ![]() ... ce, boabele nu merita si ele un wdt si o tampare... ce daca sunt intregi...
RE: Cafenea rasnite - Vlad Soare - 30-01-2026 ![]() Ăsta o fi oare trucat ca să facă mișto de cine-l vede? Că mi-e clar că acel espresso care iese la sfîrșit n-are cum să iasă din boabe întregi. Așa era pe vremuri un tutorial despre cum să-ți adaugi mufa de căști de trei jumate la iPhone 7, care tocmai o desființase. Tutorial făcut frumos, profesional, cu explicații tehnice pertinente, arăta cum dă gaură cu bormașina în locul unde fusese mufa înainte, etc. O grămadă de fraieri și-au distrus aifoanele luîndu-se după el.
RE: Cafenea rasnite - vdub - 30-01-2026 Probabil si-au distrus telefoanele cei care in pandemie au baut clor sa scape de covid .
RE: Cafenea rasnite - Vlad Soare - 30-01-2026 Nu subestima niciodată prostia omenească, mai ales cînd toți proștii au acum acces liber la internet.
RE: Cafenea rasnite - renatoa - 11-02-2026 Vario W+ ? asa, pe tacute, marketingu e la ski ?RE: Cafenea rasnite - renatoa - 20-02-2026 (20-08-2025, 10:54)DanCo Wrote: Daca se găsește o soluție pentru single dose vreau si eu una pe blat! Radeti voi, vitejilor, dar acum ca si Probat intra in piata asta... https://www.probat.com/products/machines/grinding-refining-dry-grinding-wet-grinding/gt-series/ ... maine va vad cum dati sfaturi de reglat distanta dintre role... "cu markeru"
RE: Cafenea rasnite - renatoa - 20-02-2026 Cata mizerie si tot nu ne-au lamurit ... e diferenta intre macinaturi cu coloana de boabe sau nu ? RE: Cafenea rasnite - CosminN - 20-02-2026 Una cu plate, alta cu conice, in acelasi "corp"! |