![]() |
|
Cafea verde - surse, preturi - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Comunitatea de espressomani (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Comunitatea-de-espressomani) +--- Forum: Marketplace (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Marketplace) +---- Forum: Prajitorii de cafea si cafenele de specialitate (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Prajitorii-de-cafea-si-cafenele-de-specialitate) +---- Thread: Cafea verde - surse, preturi (/Thread-Cafea-verde-surse-preturi) |
RE: Cafea verde - surse, preturi - alin1970 - 04-10-2025 Eu cu @orwo suntem din acelasi oras , deci ar fi o solutie de a injumatati pretul de transport in ideea in care Kestar pare sa epuizeze stocurile. RE: Cafea verde - surse, preturi - renatoa - 04-10-2025 E aparenta epuizarea... au schimbat ceva in site, si acum apar si cele care s-au epuizat, dar n-au apucat sa le scoata din evidenta. In momentul asta au 42 origini cu stoc, fata de 30-35 cand am scris acum cateva luni si ma panicasem. Atunci pur si simplu dispareau, nu mai zaboveau o leaca cu poza alb-negru, care acum te face sa crezi ca lichideaza tot. Daca e ceva deranjant e ca preturile tot cresc, pe cand afara e invers... RE: Cafea verde - surse, preturi - RazvaNNN - 17-10-2025 Comandata pe 10.10 venita astazi
RE: Cafea verde - surse, preturi - Dan_R - 24-12-2025 A cumparat cineva cafea verde Kenya Nyeri Anaerobic 300H din ultimul lot de la Kestar? Aparuta pe site-ul lor acum cateva zile? Am o nedumerire legata de aspectul si originea boabelor primite RE: Cafea verde - surse, preturi - cyrusct82 - 24-12-2025 Eu am luat Boabele sunt galbene și au un miros foarte fructat Scuze eu am luat Nyeri Ndurutu RE: Cafea verde - surse, preturi - Dan_R - 24-12-2025 Ok. Multumesc pentru raspuns. Nedumerirea mea consta in dimensiunea boabelor. Poate par ciudat cu afirmmatia asta, dar boabe mici am intalnit la Etiopia (de orice fel), iar la Kenya (tot ce am cumparat pana acum) boabele sunt clar mai mari. Eu am comandat ambele tipuri de Kenya care le-au sosit pe stoc si cea de a doua punga are boabele mai mari asa cum eram obisnuit. Poti sa-mi confirmi sau infirmi daca ti se par mai mici? Comportamentul la prajire este deasemenea diferit. Nu vreau sa fiu absurd, dar vreau sa inteleg daca nu cumva am primit altceva?! RE: Cafea verde - surse, preturi - cyrusct82 - 24-12-2025 Scuze eu am luat Nyeri Ndurutu Dar abia ce am inceput cu prăjeala așa că nu prea am cu ce sa te ajut RE: Cafea verde - surse, preturi - Dan_R - 24-12-2025 Ambele cafele sunt din aceeasi regiune si de aceea vroiam parerea ta daca dimensiunea boabelor este mai mica, asemanatoare cu Etiopia si daca dupa prajire mijlocul boabei se caramelizeaza complet sau ramane majoritar galben?! RE: Cafea verde - surse, preturi - cyrusct82 - 24-12-2025 Boabele ca dimensiuni sunt aproximativ la fel ca Etiopia. Culoarea este galbena. De prăjit încă nu am prăjit Kenya RE: Cafea verde - surse, preturi - renatoa - 25-12-2025 spargi o boaba si pui o poza sa vad si eu cum poate ramane galben in mijloc ? Prajesti cumva cu aer redus foarte mult ? RE: Cafea verde - surse, preturi - Dan_R - 25-12-2025 ![]() La culoarea de pe mijlocul boabelor m-am referit eu. In stanga este Kenya natural asa cum obtin de obicei, iar in dreapta boabele de care spuneam ca am dubii si ar trebui sa fie Kenya Nyeri anaerobic natural. RE: Cafea verde - surse, preturi - renatoa - 25-12-2025 Ah, te referi la crapatura... se mai intampla la unele naturale sa fie vizibila, nu asa de evident ca la spalate, dar se vede. Modul cum absorb caldura la uscare ar fi un indiciu bun... naturalele nemai prezentand "silver skin" nu mai reflecta caldura radianta asa de mult ca cele spalate, asa ca necesita putere mai mica si aer mai mult. Dar, la final, gustul nu poate fi confundat... RE: Cafea verde - surse, preturi - Dan_R - 25-12-2025 La toate cafelele Kenya pe care le-am prajit la al meu Gene, in decurs de 4 ani, am avut crapatura la bob mai galbena si fiindca nu imi place sa le ard excesiv ( pierderea de greutate imi place sa fie intre 13,5 si 14,5%). De aceea m-am sesizat la boabele astea cumparate ieri si prajite azi. O sa vad maine dimineata gustul. RE: se scumpeste cafeaua.. merita sa facem stocuri ? - Wicked100 - 21-01-2026 Stiti ceva despre bestcoffee.ro ? Incerc sa invat sa prajesc ceva cafea acasa si nu m-as hazarda la boabe verzi scumpe. Vad ca au preturi foarte bune, parca nu ar fi actualizate... RE: se scumpeste cafeaua.. merita sa facem stocuri ? - adrian1 - 21-01-2026 In sectiunea "Cup of Excellence" gasim Jamaica Blue Mountain si Indonezia Java Robusta RE: se scumpeste cafeaua.. merita sa facem stocuri ? - edri - 21-01-2026 La acest vanzator, vad nu apare data recoltei (m-am uitat la Blue Mountain). Pe site-urile Kestar sau 88graines, despre care s-a mai discutat ca surse confirmate de cafea verde, se poate citi aceasta informatie. RE: se scumpeste cafeaua.. merita sa facem stocuri ? - renatoa - 21-01-2026 Sectiunea aia CoE ea singura si te pune pe fuga... ce cafea CoE e aia la sub 100 lei kg ? Pagina home de la best, care listeaza 5 cafele, zise Featured, este nemodificata din 14 Sept. Cea cu blenduri e din 2023... Nu in ultimul rand, bestcoffee este un urmas, daca nu o incercare de camuflare a funestului Cortina, cu un istoric asa de nedemn incat a fost indepartat de pe site... mai gasesti ramasite prin diverse discutii, daca vrei sa iti faci o imagine. In general preturile par in plaja care o gasim si la altii, de 15-20 Euro pe Kg, asa ca de ce nu ai lua de la Kestar? La Kestar ai tot felul de discounturi si transport gratuit, care la best lipsesc, plus ca ai garantia prospetimii numai si din viteza ametitoare cu care se rotesc stocurile, am vrut de multe ori sa iau din nou o cafea care mi-a placut si se terminase, in unele cazuri la nici o luna dupa... RE: se scumpeste cafeaua.. merita sa facem stocuri ? - Wicked100 - 21-01-2026 (21-01-2026, 12:33)adrian1 Wrote: In sectiunea "Cup of Excellence" gasim ... si Indonezia Java RobustaCare in specificatii apare ca fiind 100% arabica |