![]() |
|
La Pavoni Europicolla - Zen in espresso - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii) +--- Forum: Espressoare (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare) +--- Thread: La Pavoni Europicolla - Zen in espresso (/Thread-La-Pavoni-Europicolla-Zen-in-espresso) |
RE: La Pavoni Europicolla - Zen in espresso - renatoa - 29-11-2018 Vezi mai sus, se pare ca pe unele le-ai sarit :P RE: La Pavoni Europicolla - Zen in espresso - dev - 29-11-2018 De ce sa pui radiator pe millenium cand ai "camasa" de teflon la interior? RE: La Pavoni Europicolla - Zen in espresso - otniel.magda - 29-11-2018 (29-11-2018, 13:39)renatoa Wrote: Vezi mai sus, se pare ca pe unele le-ai sarit Mhh...probabil nu mai retin atunci. De citit am citit tot :D (29-11-2018, 14:12)dev Wrote: De ce sa pui radiator pe millenium cand ai "camasa" de teflon la interior? Zici ca nu merita radiator pe millenium..? RE: La Pavoni Europicolla - Zen in espresso - rdumitrescu - 29-11-2018 (29-11-2018, 14:12)dev Wrote: De ce sa pui radiator pe millenium cand ai "camasa" de teflon la interior? Merită foarte mult radiatorul. Avantajul grupului Millenium este că apa preia în totalitate temperatura grupului, fiind forțată să treacă printre clopot și cămașa de teflon, înainte de a ajunge la piston. Orice ai face, după un timp sau după un shot, grupul se supraîncălzește și trebuie să-l răcești. Eu puneam o cârpă rece, udă. Dacă pui radiator, până apuci să pregătești al doilea shot, deja grupul e la temperatură. RE: La Pavoni Europicolla - Zen in espresso - otniel.magda - 29-11-2018 (29-11-2018, 14:19)rdumitrescu Wrote:(29-11-2018, 14:12)dev Wrote: De ce sa pui radiator pe millenium cand ai "camasa" de teflon la interior? Asa ma gandeam si eu... Pana acum spalam vreo 30 sec portafiltrul cu apa rece de la robinet dar daca am musafiri si fac 4-5 shot-uri consecutive, ar fi mai linistitor sa stiu ca am radiatorul... RE: La Pavoni Europicolla - Zen in espresso - Zwanger - 29-11-2018 UUU, musafiri cu pavoni + kinu. Interesant! te admir. RE: La Pavoni Europicolla - Zen in espresso - otniel.magda - 29-11-2018 (29-11-2018, 16:55)Zwanger Wrote: UUU, musafiri cu pavoni + kinu. Interesant! te admir. :21: ce sa fac cu ei...sa le dau Iacobs la cafetiera cu filtru..? :21: PS vad ca nu merg bine emoticoanele astea..cand le etidez rad, dupa ce dau Save e total altceva La Pavoni Europicolla - Zen in espresso - Daaaaan - 29-11-2018 Dacă musafirii vin regulat in numar cat de cat mare...poti sari peste antrenamentul de brațe la sala [emoji1787] Si...Sa ai grija sa nu guste niciunul din ceasca celuilalt...decat daca vor sa experimenteze cate variante de gust poate avea aceeași cafea [emoji1787] LaPavoni Milano '15, Eureka Mignon Specialita La Pavoni Europicolla - Zen in espresso - otniel.magda - 29-11-2018 (29-11-2018, 17:32)Daaaaan Wrote: Dacă musafirii vin regulat in numar cat de cat mare...poti sari peste antrenamentul de brațe la sala [emoji1787] Apăi nu au ei papilele gustative așa dezvoltate [emoji23] RE: La Pavoni Europicolla - Zen in espresso - fmmirel - 29-11-2018 (29-11-2018, 14:19)rdumitrescu Wrote: Merită foarte mult radiatorul. Avantajul grupului Millenium este că apa preia în totalitate temperatura grupului, fiind forțată să treacă printre clopot și cămașa de teflon, înainte de a ajunge la piston. +1 Pentru mine e cea mai buna investitie pe care am facut-o pana acum in ceea ce priveste accesorii/modificari pavoni related. La Pavoni Europicolla - Zen in espresso - dev - 29-11-2018 Cat v-a ajuns radiatorul din Olanda? RE: La Pavoni Europicolla - Zen in espresso - renatoa - 29-11-2018 (11-11-2018, 12:39)renatoa Wrote:(10-11-2018, 14:37)fmmirel Wrote: ...Mie si radiatorul de la Tije mi se pare overpriced la 80 eur (cu tot cu transport) dar cum alta optiune n-am avut ... (29-11-2018, 19:00)dev Wrote: Cat v-a ajuns radiatorul din Olanda? RE: La Pavoni Europicolla - Zen in espresso - fmmirel - 29-11-2018 Way overpriced! But still worth it :D Mie Tije mi-a trimis si un steam tip cu o gaura cadou, foarte bine lucrat de altfel, dar chiar si asa ... Daca inca e valabila optiunea pe care o descria Renato acum cateva posturi atunci e clar ca e mult mai ok ca si cost si sunt convins ca face treaba cel putin la fel de bine. La Pavoni Europicolla - Zen in espresso - otniel.magda - 29-11-2018 Eu mi-am luat de pr AliExpress și pare ca e ceea ce trebuie...13 USD cu transport, doua bucăți.. Cât despre steaming tip, și eu mi-am făcut cu o gaura de 1 mm cum ziceau ăștia pe home-barista dar nu iese chiar așa bine...azi a venit la mine un tip care are cea mai mișto cafea din oraș și are și locul 7 pe țara la latte art și se mira cum cu o gaura poți face ceva; am pus pt el capul cu 3 orificii și a scos o crema foarte mișto, deși nu prea i-a fost comod sistemul meu. Am testat și eu ulterior și chiar iese mai bine fata de cel cu o gaura. Acuma cum te obișnuiești... La Pavoni Europicolla - Zen in espresso - tzucky - 29-11-2018 1 mm e puțin, nu ai suficient suflu La mine cu 1,3mm am suficient aer pentru vârtej, și am control foarte bun. Iar cu 1,5, cum lucrez acum, am un vârtej foarte... vârtos și am laptele gata in 10-15 secunde. Mai trebuie sa obisnuiesc mâna sa lucreze cu viteza asta. Sent from my iPhone using Tapatalk La Pavoni Europicolla - Zen in espresso - otniel.magda - 29-11-2018 (29-11-2018, 20:07)tzucky Wrote: 1 mm e puțin, nu ai suficient suflu Aha...gonna try that too. Cineva spunea ca gaura de 1,5 înfierbânta laptele înainte sa apuce sa facă crema..asta m-a influențat sa o fac de 1. Acuma sigur ca nici eu nu stăpânesc tehnica încă La Pavoni Europicolla - Zen in espresso - tzucky - 29-11-2018 Cu 1,5 trebuie sa te misti repede și exact. Ai îngropat duza 2 secunde fără sa bagi abur-ai pierdut timp, și creste șansa sa ai lăptic cald in loc de spuma. Sau sa ai spuma inconsistenta la 75 grade. Încearcă 1,3, zic. Sent from my iPhone using Tapatalk RE: La Pavoni Europicolla - Zen in espresso - Zwanger - 29-11-2018 Citind topicul parca me regasesc in multe modificari prin care am tot trecut. Doar ca timpul petrecut impreuna a fost de 2-3 saptamani, timp in care am tot incercat si incercat si incercat, si apoi mi-am dat seama ca ori accept aparatul asa cum este si ma pliez eu pe el, ori il vand. Nu avea absolut nici o logica sa incep sa-l modific puternic (pid, controlere, senzori in boiler, etc). Al meu fost La Pavoni premill circa 1980+. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
La Pavoni Europicolla - Zen in espresso - IndreiR - 30-11-2018 Ma poate ajuta cineva cu o idee cu ce as putea lipi sonda de la termometru de grup? Am incercat cu banda de aluminiu dar se tot dezlipeste cand se incalzeste grupul. RE: La Pavoni Europicolla - Zen in espresso - dev - 30-11-2018 Colier de plastic? La Pavoni Europicolla - Zen in espresso - Ciprian - 30-11-2018 Banda de aluminiu pentru instalații de ventilație [emoji2] eu am pe Elektra de câteva luni lipita sonda in acest mod. Sent from my iPhone using Tapatalk RE: La Pavoni Europicolla - Zen in espresso - renatoa - 30-11-2018 Si eu in cuptorul de prajit cafea, la +200 grade, nu a cedat niciodata. @IndreiR, a ta nu cred ca are adeziv pentru temperaturi mari, care banuiesc ca polimerizeaza, ci de scotch normal. RE: La Pavoni Europicolla - Zen in espresso - dev - 30-11-2018 Sau kapton, cine mai are pe acasa. La Pavoni Europicolla - Zen in espresso - IndreiR - 30-11-2018 O sa incerc cu alta banda de aluminiu, probabil ca cea pe care o am eu nu e buna. La Pavoni Europicolla - Zen in espresso - Daaaaan - 01-12-2018 O idee de încălzit ceasca... fara sa irosesti apa din boiler :) ![]() LaPavoni Milano '15, Eureka Mignon Specialita RE: La Pavoni Europicolla - Zen in espresso - renatoa - 01-12-2018 Adica cu aburul de la supapa de suprapresiune ? ![]() Mie aia nu mi s-a declansat niciodata, nici cand manometrul batea la maxim... chiar este functionala ? :D Si de ce ai lasa sa urce presiunea asa mult ?
RE: La Pavoni Europicolla - Zen in espresso - Daaaaan - 01-12-2018 (01-12-2018, 15:19)renatoa Wrote: Adica cu aburul de la supapa de suprapresiune ? Doamne fereste, NU! :))))))) Ceasca se încălzește prin transfer termic...atât. Atata ca...sta singura acolo până se încălzește Pavoni-ul :) La mine (millenium) nu pot "lasa" sa urce presiunea decat până unde o lasa espressorul...oscilează între 0.7 si 0.9-1 bar. LaPavoni Milano '15, Eureka Mignon Specialita La Pavoni Europicolla - Zen in espresso - rdumitrescu - 01-12-2018 Ai loc chiar de mai multe :)
La Pavoni Europicolla - Zen in espresso - Daaaaan - 01-12-2018 ...la mine nu. :))) Dar a doua ceasca pe grup e o idee bună cand fac si capuccino pt consoarta :) ![]() LaPavoni Milano '15, Eureka Mignon Specialita RE: La Pavoni Europicolla - Zen in espresso - Zwanger - 01-12-2018 La Pavoni 110 euro, stare mai proasta dar se poate remedia. https://www.kaffee-netz.de/threads/la-pavoni-europiccola-schlechter-zustand.119423/ |