![]() |
Rasnita de cafea Honne by Hedone - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii) +--- Forum: Rasnite (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Rasnite) +--- Thread: Rasnita de cafea Honne by Hedone (/Thread-Rasnita-de-cafea-Honne-by-Hedone) |
RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - Denis - 27-03-2018 https://www.kaffee-netz.de/threads/hedone-honne-muehle.111655/page-11#post-1509856 RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - Lyvyoo - 27-03-2018 Si doua, trei vorbe despre link? Pare ca omul spune ca a comandat o bucata si in aprilie intra in productie... RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - renatoa - 27-03-2018 Deci nu e ceva anormal sa faci pe comanda, cu asteptare, si sa nu tropai de nervi daca nu e in stoc... ieri ;) RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - Levo - 27-03-2018 ... Va ramane totusi o piesa de rezistenta / referinta si in continuare ... tot Honne , iar pentru o perioada de timp inca va detine suprematia , in raportul calitate / pret pe acest segment . Se pregatesc in culise si cateva surprize ... insa despre acestea , nu sunt autorizat sa vorbesc si apoi ... surpriza n-ar mai exista , daca ar fi dezvaluita ... ( info. provin direct de la sursa , intrucat aseara la orele 23 m-am intors dintr-un pelerinaj la fabrica si dupa un chef de pomina in centrul Craiovei ... un oras absolut vesel , frumos si curat ... :D ... iar ceatza ne-a insotit pe drumul de intoarcere , atat la propriu ... cat si la figurat ... ![]() ![]() RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - renatoa - 29-03-2018 Deci recunosti ca ai fost prin Craiova si nu ai zis nimic... bineee... ![]() RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - Levo - 29-03-2018 (29-03-2018, 16:40)renatoa Wrote: Deci recunosti ca ai fost prin Craiova si nu ai zis nimic... bineee... ... Sa stii ca am intrebat de tine , poate sa confirme toata lumea de acolo ... dar m-am gandit ca este luni si multa lume are treaba ... spre deosebire de mine care eram la plimbare ... :D ... dar mai vin si dupa Paste ( ... ma chinui sa aduc Hedone la Campulung ! ... :D ) - si n-am stat la fabrica , decat vreo 4 ore ... ![]() ... M-au amuzat intre altele si vreo doua chestii ... :D ... ![]() ![]() RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - Semaca007 - 15-04-2018 Salut, prin buna vointa lui Bubucalu care mi-a imprumutat un Aeropress, o sa incerc maine sa-l folosesc pt prima data in viata, asa ca un sfat va rog, ca sa nu o iau chiar de la 0: daca pentru espresso rasnesc cu Honne undeva intre treapta 1 si 2, cat de sus trebuie sa ma duc pt Aeropress? RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - renatoa - 15-04-2018 2+ De fapt, oricat, depinde ce vrei sa scoti, Aeropress este cea mai versatila scula, si un camp de experimentare imens. Eu fac "espresso" cu el rasnind la 1.3-1.4, Aeropress intre 2 si 2.8, depinde de cafea si ce vreau sa scot din ea. Tehnic vorbind, daca rasnita ta este reglata ca sa se atinga cutitele la zero, si ai un reper deja pentru espresso, care inseamna granule in jur de 300 microni, ca sa treci la infuzie trebuie sa ai granule de 6-800 microni, deci deschidere dubla. Sau invers, daca reperul este format pentru brew, incepi primul test de espresso cam la jumatate. RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - eduard - 21-04-2018 Buna, care sunt dimensiunile bazei rasnitei? Merci RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - sorin2505 - 21-04-2018 255 X 175 mm RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - eduard - 22-04-2018 Din ce am inteles, tabla de inox de pe baza e de fapt o tavita detasabila. Sunt curios cum arata baza fara tavita aia; in ce fel e finisata talpa? Poate cineva sa faca vreo doua poze fara tavita pls? Merci fain! RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - miro - 22-04-2018 Nu e finisata. E gândita sa fie folosită cu tăviță si nu au mai finisat talpa. RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - ciss - 09-06-2018 Salutari si o rugaminte la Kamasi, daca se poate, o palnie tot pe gri, pentru dreptaci , la fel ca ultimele creatii. Multumesc! RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - ciss - 17-06-2018 Credeam ca negreala din jurul logo ului (honne) si marginile rasnitei sunt datorate lipsei finisajului, insa de fapt se pot curata. Am vazut cateva poze pe forum, baieti, luati o carpa uda si frecati si o sa dispara. Ce sa mai, posesor de vreo saptamana, isi face treaba cu brio. Daca o sa ma rezolve Kamasi si cu palnia, chiar n-o sa am nimic de comentat, intr-adevar, plinul de cafea ia ceva vreme si e cam anevoios. O palnie de genu e indispensabila. Ceea ce am observat, macinatura pentru cafeaua mea espresso este la pana in 4 (pe gradatia rasnitei) pentru a extrage la 9 bari si spre 1:2 in ceasca, in poze la forumisti, iarasi, vad cifre mult mai mari. E vreo regula pentru gasirea reglajului perfect cafelei tale, sau cele din batch uri mai recente sunt reglate diferit? Rasnita de cafea Honne by Hedone - Coffeekinder - 17-06-2018 Salutari, a făcut cineva o analiza a distribuției macinarurii? Ma intreb cat de uniforma este sau măcar știe cineva dacă este unimodala sau bimodala? RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - RaduCarutasu - 17-06-2018 (17-06-2018, 18:09)ciss Wrote: Credeam ca negreala din jurul logo ului ... -Asa este, negreala se curata, doar ca trebuie insistat destul de mukt si trebuie avut in vedere sa se foloseasca o laveta foarte fina, pentru a nu zgaria luciul inoxului. Ar fi bine ca acest lucru sa fie facut de producator...! -La mine reglajele se deruleaza in zona 4,5 si 6. Nu este niciun reper. Conteaza cum iti fixezi punctul 0, cel in care cutitele tind sa se atinga. Deasemenea conteaza ce soi de cafea, ce grad de prajire, ce doze, ce umiditate au boabele ce se macina. Important este ca reglajul odata stabilit ramane foarte stabil in timp. Eu am, permanent, 2-3 soiuri diferite. Cand imi stabilesc reteta de extractie caut sa obtin rezultate cat mai bune din aceeasi macinatura. De cele mai multe este posibil, cazuri in care pastrez reglajul si modific doar doza. Am extractii corecte folosid, pentru o cafea, 18 grame sau, pentru o alta 20 sau 22 de grame. Pe masura ce cafeaua se invecheste reduc gradul de macinare. Important! Ar fi bine sa nu fortezi la strangere surubul rosu. Este suficienta o rotire usoara, fara efort. -palnia si capacul e la kamasi sunt obligatorii. Usureaza maxim manopera si cresc placerea de a utiliza rasnita Iti recomand si inelul Tidaka mediu care, pus peste sita, pastreaza toata macinatura in cos si impiedica orice imprastiere (tamperul intra prin acest inel) ![]() (17-06-2018, 19:00)Coffeekinder Wrote: Salutari, a făcut cineva o analiza a distribuției macinarurii? Ma intreb cat de uniforma este sau măcar știe cineva dacă este unimodala sau bimodala? Este bimodala, ceea ce este perfect. Daca vorbim despre distributia macinaturii, aceasta este sub forma unui crater. Asa cum am scris mai sus, folosesc un inel Tidaka care imi permite sa scutur usor portfiltrul, inainte si inapoi si sa aranjez macinatura, obtinand o suprafata plana. Dupa se poate tampa. Avand in vedere curgerile in majoritate corecte, distributia astfel obtinuta pare una potrivita pentru extractie. Am vazut insa ca pucul rezultat are o forma usor concava, ceea ce imi spune ca densitatea de cafea astfel obtinuta nu este uniforma in masa de cafea. Din acest motiv, eu fac distributia dupa macinare cu ajutorul unui distribuitor dup acare tampez. Asa pucul are o forma perfecta. ![]() RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - ciss - 18-06-2018 Multumesc Radu pentru raspunsul detaliat! Poti pune te rog un link pentru inelul tidaka? Il pun pe wishlist pentru urmatoarea tidaka group buy daca-l lauzi asa. RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - Lucian. - 18-06-2018 @ciss când ai cumpărat râșnița? Prețul este cel din formularul de reducere? Inele sunt și la www.suncoffee.ro RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - kamasi - 18-06-2018 (09-06-2018, 15:33)ciss Wrote: o rugaminte la Kamasi, daca se poate, o palnie tot pe gri, pentru dreptaci , la fel ca ultimele creatii. este in curs de executie RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - RaduCarutasu - 18-06-2018 (18-06-2018, 15:35)ciss Wrote: .. https://www.tidaka.net/ https://www.tidaka.net/media/images/org/t031-3.png RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - Lyvyoo - 19-06-2018 Aceste cutite ce au coating DLC, folosite si de catre Titus, cred ca merg puse pe Honne. De fapt ar fi cutitele actuale, diferind doar acoperirea ![]() RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - CatalinH - 19-06-2018 (19-06-2018, 15:55)Lyvyoo Wrote: Aceste cutite ce au coating DLC, folosite si de catre Titus, cred ca merg puse pe Honne. De fapt ar fi cutitele actuale, diferind doar acoperirea Dintii de pe Versalab-ul lui Titus nu difera de cei ai Versalab-ului de la Hedone? RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - Lyvyoo - 19-06-2018 Pana la urma ar conta prinderea cutitelor si dimensiunea exacta, nu neaparat dintii, nu? RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - eduard - 19-06-2018 (17-06-2018, 18:09)ciss Wrote: Credeam ca negreala din jurul logo ului (honne) si marginile rasnitei sunt datorate lipsei finisajului, insa de fapt se pot curata. Am vazut cateva poze pe forum, baieti, luati o carpa uda si frecati si o sa dispara. Inclin sa cred ca la tine se ating cutitele in zona lui 0. La alti useri mi s-a parut ca am vazut ceva marcaje (probabil unde se ating cutitele) in zona lui 2. RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - CatalinNegrila - 20-06-2018 Inclin sa cred ca la tine se ating cutitele in zona lui 0. La alti useri mi s-a parut ca am vazut ceva marcaje (probabil unde se ating cutitele) in zona lui 2. [/quote] Salut, Nu cred că ai înțeles foarte bine. In principiu marcajul (cel puțin la mine) a fost realizat atunci când cuțitele se ating sau tind sa se atingă. Acela punct pentru mine înseamnă punctul 0. Marcajul este realizat de către fiecare user in parte și nu cred că cineva a făcut acest marcaj la 2 pentru că nu are absolut nici un fel de raționament logic. RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - eduard - 20-06-2018 Quote:Salut, Mai citeste inca o data ce am scris eu, sa vezi daca nu cumva vorbim despre acelasi lucru. Hai sa o luam altfel, tu la ce numar ai marcat locul (aprox) in care se ating cutitele? RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - CatalinNegrila - 20-06-2018 Da, cred ca vorbim relativ despre acelasi lucru ![]() Cred ca m-a derutat faptul ca ai dat un raspuns la o intrebare care deja avea un raspuns care parea a fi inteles de catre cel care a intrebat. In plus m-a derutat si afirmatia ta cum ca sunt useri care au facut marcajele la 2 si am extrapolat oarecum ciudat problema. Oricum, ceea ce a explicat Radu mai sus este foarte clar din punctul meu de vedere. RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - ciss - 20-06-2018 (18-06-2018, 17:32)Lucian. Wrote: @ciss când ai cumpărat râșnița? Prețul este cel din formularul de reducere? Prin martie parca am comandat-o. A durat ceva pana la livrare, si da pretul a fost prin formular (cred ca este acelasi). Poti lua legatura cu Diana, super fata. Mersi pentru link. (18-06-2018, 18:25)kamasi Wrote:(09-06-2018, 15:33)ciss Wrote: o rugaminte la Kamasi, daca se poate, o palnie tot pe gri, pentru dreptaci , la fel ca ultimele creatii. Mester-sef, asteptam cu nerabdare! ![]() (18-06-2018, 20:04)RaduCarutasu Wrote:(18-06-2018, 15:35)ciss Wrote: .. Multumesc Radu! (19-06-2018, 22:27)eduard Wrote:(17-06-2018, 18:09)ciss Wrote: ... Asta cu reglajul cutitelor sincer n-am inteles-o prea bine, de fapt cu gasitul punctului 0. Rasnita a venit "default" setata la 4, eu am dus-o la un 3.8 aproximativ, si-mi da rezultatul scontat in ceasca. Cred ca daca e totul ok, nu are rost sa-mi bat mai mult capul. Am testat cu claro si yume, pana acum nu am avut nevoie sa o mai modific. RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - baloozzy - 20-06-2018 Eu sfărâm, de exemplu cam la 9, pentru că stau cam la stânga râșniței și am acuratețe dacă privesc perpendicular. Puneți bulina unde vă vine bine, cuțitele se vor atinge când nu strângeți șurubul, nu când e bulina 3 mm mai hăis. Să vă intre coada șoricelului în cești! RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - ciss - 27-06-2018 Multumiri domnului Kamasi! Daca am ceva de reprosat celor de la Honne, e locul unde au amplasat butonul de on/off. Total peste mana, ar fi fost ideal pe lateral, de exemplu. ![]() |