![]() |
|
Kinu M47 Phoenix - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii) +--- Forum: Rasnite (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Rasnite) +--- Thread: Kinu M47 Phoenix (/Thread-Kinu-M47-Phoenix) |
RE: Kinu M47 Phoenix - umarianos - 31-08-2021 (31-08-2021, 19:31)ignatstefan97 Wrote: Mulțimesc!Da. Corpul șurubului intra in mandrina . Hai că vorbim privat. RE: Kinu M47 Phoenix - andrei_dan - 19-10-2021 Salut, Am constatat ca garnitura de la receiver s-a dezlipit din lacasul in care este inserat semn ca a obosit si ca ar trebui sa-l schimb. Singurul contact pe care l-am gasit este kinugrinders.de in-afara de magazine care sunt in US sau AU care sa aiba direct in stoc. Acolo este un formular de contact dar am impresia ca este destinat firmelor (poate ma insel). Cum credeti ca as putea gasi mai usor unul de schimb ? RE: Kinu M47 Phoenix - Mihai L - 19-10-2021 Cred ca cel mai simplu este prin formularul de pe forum, in zona de reduceri. RE: Kinu M47 Phoenix - TVTVTV - 19-10-2021 (19-10-2021, 14:04)andrei_dan Wrote: Salut, Salve! Ar trebui să fi primit două garnituri de rezervă, împreună cu râșnița. Trage un ochi în cutie și vezi ce și cum. RE: Kinu M47 Phoenix - andrei_dan - 19-10-2021 Am cumparat rasnita second hand si am primit-o fara cutie sau accesorii. Greseala mea aici. Intre timp am completat ambele formulare (sectiune reduceri + kinugrinders.de) si astept un raspuns. RE: Kinu M47 Phoenix - TVTVTV - 19-10-2021 Dacă nu reușești, îți fac eu cadou două garnituri originale. Ți le trimit prin Fan, te costă 17 lei București-București. Și nu, nu glumesc. RE: Kinu M47 Phoenix - andrei_dan - 19-10-2021 (19-10-2021, 16:38)TVTVTV Wrote: Dacă nu reușești, îți fac eu cadou două garnituri originale. Ți le trimit prin Fan, te costă 17 lei București-București. Și nu, nu glumesc. Multumesc cat se poate de frumos. Raman dator cu o cafea. Astept pana primesc un raspuns sau cedeaza garnitura si atunci revin cu un pm. RE: Kinu M47 Phoenix - TVTVTV - 19-10-2021 It's a deal. Permite-mi un sfat: cumpără-ți o pensulă și curăță temeinic partea pe care culisează receiver-ul, după fiecare folosire. Am avut un Phoenix circa 1 an de zile și l-am vândut cu garnitura în stare impecabilă. Recomand pensula asta. Arată bine, face treabă bună, și n-are preț de "speciality accessory". RE: Kinu M47 Phoenix - andrei_dan - 20-10-2021 Un sfat excelent si multumesc pentru recomandare, o sa ii dau curs. Chiar cautam o perie pentru rasnita fiindca pana acum foloseam o pompa de aer de mana si mai rau murdaream blatul decat sa curat rasnita. RE: Kinu M47 Phoenix - Lyvyoo - 26-10-2021 Bucurie mare in tabara Kinu! NIci nu stiu in ce topic sa postez, am zis sa o fac aici ca e mai activ... Matt Winton (Elvetia) este World Brewers Cup Champion in 2021, iar rasnita folosita e un Kinu normal, avand cutite de ESPRESSO!!!! (admin edit: postasem gresit initial - ce a avut o varianta noua de cutite de brew v2) Felicitari echipei! In fotografie, de la stanga incepand, e colegul nostru @rdumitrescu ce i-a ajutat in preparare la standul Host, Matt Winton si Christian de la Kinu (fiul familiei Biernatek)
RE: Kinu M47 Phoenix - TVTVTV - 26-10-2021 Felicitări întregii echipe! :) RE: Kinu M47 Phoenix - lig76ct - 26-10-2021 Good job :bi: Kinu! RE: Kinu M47 Phoenix - Lyvyoo - 26-10-2021 O rectificare importanta, pt ca am inteles eu gresit! Cutitele folosite sunt cele normale de ESPRESSO!!! Incredibil... Kinu M47 Phoenix - vlaicu - 27-10-2021 Mda, poate oferă niște tips and tricks. Cred ca avem o părere general valabilă că acel cuțit de brew aduce ceva mai multă claritate în ceașcă. Eu am scos rezultate fabuloase dacă am cernut finess-ul. Sunt sigur că el nu a făcut asta. RE: Kinu M47 Phoenix - Mihai L - 27-10-2021 Ma gandesc ca diferenta semnificativa este ca poti macina mai mare cu cutitul de brew si sa ai mai putin praf. Dar daca macini mai fin si eviti supraextractia (din cantitate/temperatura), ar putea fi o solutie pentru cutitul standard, de espresso... RE: Kinu M47 Phoenix - dev - 27-10-2021 Rasnita e undeva in spate, ca importanta, dupa apa si cafea. Si cum majoritatea folosesc site pentru a elimina fines... RE: Kinu M47 Phoenix - umarianos - 27-10-2021 (27-10-2021, 09:00)vlaicu Wrote: Mda, poate oferă niște tips and tricks. Cred ca avem o părere general valabilă că acel cuțit de brew aduce ceva mai multă claritate în ceașcă. Eu am scos rezultate fabuloase dacă am cernut finess-ul. Sunt sigur că el nu a făcut asta.Mda... Interesant cum la campionatele astea minune câștiga doar "extremele" .... Pentru noi clar astfel de vești aduc doar Ceață, Ceață, Ceață.... In modul cum aruncă juriul cu banul. Oare cu ce scule s-a întrecut Kinu in acest campionat ? Câți ani de cercetare au plecat acasă cu coada intre picioare ? Felicitări Kinu! PS. Se înțelege din poza că doar românii erau "nevaccinați" ? Kinu M47 Phoenix - vlaicu - 27-10-2021 E în spate dacă iei în calcul eliminarea finess-ului. Altfel.. nu pot spune ca sunt de acord cu tine. Am acasă și krinder cu un profil al cuțitelor extrem de apropiat de kinu. Faptul ca nu are axul foarte bine fixat particulele nu sunt chiar optime rezultând ceva mai mult finess decât pe kinu (cuțit de brew). Nu am încercat sa scot finess-ul de la krinder, sunt sigur ca o sa fie mult mai bine. Dar fără e un haos în ceașcă. RE: Kinu M47 Phoenix - renatoa - 27-10-2021 Parere "generala valabila" minus unu. Adica eu. Am spus de cand a aparut ca schimband numai partea rotitoare nu ai cum sa obtii ceva semnificativ diferit, din moment ce la o conica partea rotitoare este doar tractor/impingator, pentru antrenarea boabelor, rotorul nu are nici o muchie taietoare, asa zisi dinti sunt niste triunghiuri perfect simetrice. Toata actiunea de taiere are loc pe exterior, doar cutitul fix are muchii taietoare, daca nu aveti o lupa este suficient sa plimbati degetul in ambele sensuri pe ambele cutite, ca sa vedeti unde agatza si unde nu. Ce a adus noul cutit este acoperirea black oxyde, mai alunecoasa decat otelul brut. Cu consecintele stiute deja: forte mai mici de actionare, dar si rasnire mai indelungata, deci o manipulare mai blanda a boabelor, si de aici un potential de mai putin fines, pentru anumite cafele, mai casante, care se sparg intr-un anumit fel, nu pentru orice cafea rezultatele fiind garantate. Alta chestie care am mai scris-o... si degeaba... este cum se afla setarea potrivita a rasnitei. Prin tot felul de metode, mai mult sau mai putin empiric/gustative, dar nici una care sa aiba drept scop minimizarea fines-urilor, cantitativ, pe cantarite, nu la ochi/limba... Faptul ca exista un sweet spot unde are loc un salt semnficativ, de la peste 20%, la sub 10%, a fines-urilor sub 500 microni, in doar 1-2 gradatii, este ignorat cu atat inversunare, de parca ar fi vorba de vreun... vaccin ![]() Sa nu cumva sa ne ducem in talcioc sa dam 5 lei pe o sita de faina, si sa aflam singuri punctul ala... ca nu mai avem de ce ne jelui si motive de upgradita... ce plictiseala ar urma, va dati seama... A inregistrat cineva dotat cu site o schimbare asa de radicala, adica injumatatirea fines prin schimbarea cutitului? Macar a incercat sa masoare obiectiv, in cifre, nu in impresii de gust si "claritate", ce se schimba la macinatura ? Poate asta o fi secretul campionului
Kinu M47 Phoenix - Mihai L - 27-10-2021 Marea problema pe care o vad aici este lipsa de optiuni. Degeaba stim ce se petrece daca avem doar doua variante de cutit… Daca am fi avut 5-10 modele era alta poveste. RE: Kinu M47 Phoenix - renatoa - 27-10-2021 N-ai inteles nimic... John Snow. ![]() Visezi la niste "SSP"-uri care sa iti faca minuni... Nu ajunge ca au scos cutite acoperite cu titaniu, o gaselnitza de marketing groteasca pentru o manuala, care nu va ajunge sa se uzeze intr-o viata... caci acoperirea cu titaniu altceva decat rezistenta in timp nu aduce. Cum sa nu ai de unde alege, cand lumea lege pe baza de portofel... rasnite cu cutite de design batranesc, din vremuri de peste 60 ani in urma, si se jura ca sunt "capabile espresso"... Kinu M47 Phoenix - d2florin - 27-10-2021 Mi-a placut replica :), parca am mai auzit o undeva. Urmează sa pune niște întrebări pe topicul de pâine :D va rog sa fiți relaxati :) RE: Kinu M47 Phoenix - rdumitrescu - 29-10-2021 (27-10-2021, 10:19)umarianos Wrote:(27-10-2021, 09:00)vlaicu Wrote:PS. Se înțelege din poza că doar românii erau "nevaccinați" ? O mică observație, căci poate nu a fost clar din postul lui Liviu. HOST Milano a avut loc în Milano, care este un oraș din Italia. În Italia, legea cere să porți masca în spațiile interioare. Finaliștii au stat pe scenă fără mască, evident, pentru foto. Poza din postul lui Liviu este făcută chiar după ce au fost anunțate rezultatele și nu îți pot descrie ce aglomerație se făcuse acolo. Faptul că mi s-a părut de bun simț să nu dau masca jos nu cred că are legătură cu concluziile tale legate de vaccinați / nevaccinați. @renatoa, cuțitul de brew este diferit de cel standard, iar rezultatul este diferit nu din cauza tratamentului, căci negre sunt toate de dinainte să apară prima variantă pentru brew. Are doar altă geometrie. Eu am făcut pozele de pe site-ul Kinu, căci cu asta mă ocup. Cred că ai suficiente detalii acolo. Escobar a luat râșnița duminică după-masă, iar Winton testase cu cuțitul standard. Cred că-i puteam da 100 de cuțite poleite cu aur că tot nu ar fi schimbat înainte de concurs. Ca fapt divers, n-au primit vreo râșniță specială. Nici nu a apucat nimeni să se uite în cutie. Folosesc cuțitul nou de brew de când a fost prototip și, din punctul meu de vedere, rezolvă problemele pe care le-a avut v1. La HOST am folosit un Classic cu cuțit de brew și am avut feedback foarte bun din partea celor care au fost la stand. Au fost câțiva și din România - Adi (Guido), Ernest (Origo), Bianca (tot de la Origo), Ștefan Dinescu (de aici de pe forum), Bogdan Georgescu (tot de aici de pe forum), Vlad Mareș și suficient de muți alții cât să îmi depășească posibilitatea de stocare. Poate poți obține de la ei păreri mai obiective decât a mea. Voi face un post separat cu ce am făcut la HOST, dar am o presimțire că voi ocoli iar vreun an forumul după aceea. RE: Kinu M47 Phoenix - renatoa - 30-10-2021 Apropo de ultima fraza... pai vezi, inca un minus aici este ca initiatorul unui topic nu are drept de moderare in propriul topic, cum e prin alte parti. Sau, hai sa nu zicem, ca va fi subiectiv si va sterge ce nu-i convine, dar macar sa poata sa il inchida dupa postare, sa fie un tipic informativ, read-only... cine vrea dispute sa deschida topic separat, cum avem la cafele "italiene" RE: RASNITA MANUALA KINU M47 PHOENIX - Dan C - 05-12-2021 (11-07-2019, 10:53)rdumitrescu Wrote: De curiozitate, întreb, este ceva de plastic ce nu se vede din pozele pe care le-am făcut (pozele de pe siteul Kinu sunt făcute de mine)? Am avut grijă să se vadă atât interiorul, cât și paharul. Practic dacă vezi pozele, știi ce e din plastic și ce e din metal. Am același pahar la Traveler de atâta timp și e la fel ca-n prima zi. RE: RASNITA MANUALA KINU M47 PHOENIX - Dan C - 05-12-2021 (05-12-2021, 18:53)Dan C Wrote:(11-07-2019, 10:53)rdumitrescu Wrote: De curiozitate, întreb, este ceva de plastic ce nu se vede din pozele pe care le-am făcut (pozele de pe siteul Kinu sunt făcute de mine)? Am avut grijă să se vadă atât interiorul, cât și paharul. Practic dacă vezi pozele, știi ce e din plastic și ce e din metal. Am același pahar la Traveler de atâta timp și e la fel ca-n prima zi.Domnu inginer......uitati aici 2 fisuri fix la ” piesele alea care nu sunt solicitate”(phoenix achizitionat in feb 2021), in caz ca doriti sa va revizuiti raspunsul la intrebarea 2!! RE: Kinu M47 Phoenix - RaduNim - 05-12-2021 Apropo de fisuri - vorbește la fabrica si o înlocuiește. Eu am avut ghinionul să-mi trimită 3 la rând cu fisuri asemănătoare și le-au înlocuit fără discuții. Sunt foarte serioși RE: Kinu M47 Phoenix - renatoa - 05-12-2021 Seriozitate ar fi sa inlocuiasca piesa aia cu una de metal... cand ai mai multe la rand rupte, n-as zice ca fortele de acolo sunt neglijabile... Ar creste pretul rasnitei cu maxim 50 lei. Kinu M47 Phoenix - Mihai L - 05-12-2021 E rulmentul de langa cutite. Ca sa ai o deformare asa de serioasa acolo inseamna sa ai un ax de cauciuc sau sa rupi cutitele unul in celalalt… Ori defect de fabricatie la piesa de plastic, ori vreo problema la montaj. RE: Kinu M47 Phoenix - renatoa - 05-12-2021 E de efort, nu deformare. Sa speram ca unii nu iau de buna curatarea macinand orez... |