Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Rasnita Niche Zero - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii)
+--- Forum: Rasnite (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Rasnite)
+--- Thread: Rasnita Niche Zero (/Thread-Rasnita-Niche-Zero)

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

RE: Rasnita Niche Zero - cradun - 10-01-2021

(10-01-2021, 19:06)d2florin Wrote: Eu rasnesc cu cafea în hopper, însemna că pierd pe zi cam 10g? Nu înțeleg.. Posibil sa pierd un shot când ramane prea puțin cafea în hopper când se termina, dar tot o beau :)

Nu, nu asta voiam sa zic, scuze dc m-am exprimat ambiguu. Dc folosesti aceeasi cafea, poti reduce destul de mult risipa, e adevarat, mai ales dupa ce inveti rasnita.

Dar cam atat cred ca pierzi dc schimbi des cafelele, poate mai mult. Altfel, o sa fie gramele care raman pe acel canal (trebuie sa masori la rasnita ta sa vezi cate se aduna acolo), care se altereaza de la o zi la alta (cat se altereaza in realitate si cat e frica nefondata, e discutabil).

Tinand cont ca beau apro 38 de grame pe zi, eu nu pot bea aceeasi cafea timp de 6 zile (atat m-ar tine o punga de 250), m-as plictisi ingrozitor. Ideal e sa beau o cafea diferita in fiecare zi sau chiar doua shot-uri din cafele diferite in aceeasi zi.

Pt mine, punga ideala ar avea 150 de grame (un shot de reglare si cam 6 de baut), restul de 100 de grame e cumva un buffer in asteptarea deschiderii unei noi pungi ;)

Rasnita Niche Zero - d2florin - 10-01-2021

Ok, clar acum, dar sa cântăresc de fiecare data când vreau sa fac un espresso.. E prea mult. În hopper cam cât 3 4 cafele aducă 50g..adică nu știu cât s ar simți la gust dacă balanta efort gust ar merita.. Răsnire sd.
Ms

RE: Rasnita Niche Zero - IonutMihail - 10-01-2021

(10-01-2021, 18:24)cradun Wrote: [quote=dev;149119]

Sa pierzi aprox 10g in fiecare zi, tinand boabe in hopper, band 2 duble, nu mi se pare acceptabil. Iar sa pierzi si mai multe, rasnind single dose cu o rasnita care nu e facuta pt asa ceva si obtinand rezultate sub-optime mi se pare chiar mai rau.

Sunt total deacord cu aceasta ipoteza, eu la Macap aveam cateodata 6-7gr ceea ce nu mi se pare chiar putin, lasand deoparte faptul că îți alterează probabil shotul urmator.
Si ceea ce sustine Lucian iarasi e foarte important d.p.m.d.v , usurinta utilizarii. Sa folosesti 2 cafele total diferite ca prajire si bob la cateva clicuri printr-o rotire este de mare ajutor pentru noi care le utilizam in mod casnic.

RE: Rasnita Niche Zero - TVTVTV - 11-01-2021

(10-01-2021, 19:22)d2florin Wrote: Ok, clar acum, dar sa cântăresc de fiecare data când vreau sa fac un espresso.. E prea mult.

Adică stai. Te-ai sinchisit să cumperi aparatură pentru un hobby care are ca emblemă o rutină complexă și precisă și ți-e lehamite să cântărești niște boabe de cafea?  :D

RE: Rasnita Niche Zero - cradun - 11-01-2021

(11-01-2021, 12:34)TVTVTV Wrote:
(10-01-2021, 19:22)d2florin Wrote: Ok, clar acum, dar sa cântăresc de fiecare data când vreau sa fac un espresso.. E prea mult.

Adică stai. Te-ai sinchisit să cumperi aparatură pentru un hobby care are ca emblemă o rutină complexă și precisă și ți-e lehamite să cântărești niște boabe de cafea?  :D

Sa nu uitam ca pt multi, espresso nu are valoare de hobby, ci e "doar cafea". Sunt momente in care toata cantarirea, vanatul notelor, obsesia cu stabilitatea termica si cu preinfuzia lungita si altele mi se par frivole si mie si ii apreciez pt intelepciune pe cei care folosesc Aeropress si atat.

Rasnita Niche Zero - d2florin - 11-01-2021

Salutare,
Îmi place fff mult espresso dar pana la uj anumit nivel. Adică am rasnita care este și time based, asta ma ajuta mult și pe mine cât și soția :). Pt mine este destul asa.
Dacă as fi avut mai mult timp sau o foloseam doar eu poate as fi întrat mai mult în tainele espresoului dar asa ceea ce îmi oferă în ceașcă momentan este ok.
Asi fi curios sa vad diferența dintr-un shot sd și unul cu boabe în hopper. :)

Spor

RE: Rasnita Niche Zero - cmihut - 11-01-2021

Care primeste in perioada urmatoare un Niche, as fi curios care sunt taxele vamale platite. Asta pe langa TVA :) Ca sa stiu la ce sa ma astept. Mersi

RE: Rasnita Niche Zero - renatoa - 11-01-2021

Teoretic, ar trebui sa iasa din factura de la niche VAT-ul UK, deci -20%, si sa intre la noi la vama TVA-ul RO de 19%.
Apoi, pentru ca marfa este peste 150 $/Eur, mai sunt accize, despre care citesti aici:
https://ec.europa.eu/info/files/excise-duties_ro

La electrocasnice din China sunt cam 3%, nu pot fi mult diferite din UK.

In general, cam tot ce presupune fiscal Brexit este explicat aici:
https://ec.europa.eu/taxation_customs/uk-withdrawal-ro_en
... mai trebuie si inteles... :)

RE: Rasnita Niche Zero - cmihut - 11-01-2021

Mersi de raspuns :) Ar insemna insa ca cei de la Niche sa modifice pretul in cazul in care scot TVA-ul de UK. Eu am platit 499 care a inclus banuinesc acel TVA. Am vazut ca au mai fost oameni care au facut comanda in noiembrie/decembrie care sugerau acelasi lucru, eliminarea TVA-ul de UK, ramane acum de vazut daca vor face asta.

(11-01-2021, 18:47)renatoa Wrote: Teoretic, ar trebui sa iasa din factura de la niche VAT-ul UK, deci -20%, si sa intre la noi la vama TVA-ul RO de 19%.
Apoi, pentru ca marfa este peste 150 $/Eur, mai sunt accize, despre care citesti aici:
https://ec.europa.eu/info/files/excise-duties_ro

La electrocasnice din China sunt cam 3%, nu pot fi mult diferite din UK.

In general, cam tot ce presupune fiscal Brexit este explicat aici:
https://ec.europa.eu/taxation_customs/uk-withdrawal-ro_en
... mai trebuie si inteles... Smile

RE: Rasnita Niche Zero - incult - 12-01-2021

Tocmai asta mi-au raspuns pe mail, ca ei nu emit factura cu TVA, si sunt cateva comentarii pe pagina de campanie care explica acelasi lucru

RE: Rasnita Niche Zero - cmihut - 12-01-2021

Da, si eu ma gandesc ca nu vor umbla la pret. Ce sa faci, asta este, platim aprox 100 Lire in plus si gata. Sincer nu vad alternativa in banii astia.

(12-01-2021, 01:05)incult Wrote: Tocmai asta mi-au raspuns pe mail, ca ei nu emit factura cu TVA, si sunt cateva comentarii pe pagina de campanie care explica acelasi lucru

RE: Rasnita Niche Zero - orwo - 12-01-2021

(11-01-2021, 13:15)d2florin Wrote: Salutare,
Îmi place fff mult espresso dar pana la uj anumit nivel. Adică am rasnita care este și time based, asta ma ajuta mult și pe mine cât și soția :). Pt mine este destul asa.
Dacă as fi avut mai mult timp sau o foloseam doar eu poate as fi întrat mai mult în tainele espresoului dar asa ceea ce îmi oferă în ceașcă momentan este ok.
Asi fi curios sa vad diferența dintr-un shot sd și unul cu boabe în hopper. :)

Spor
Din ceea ce am testat pe râșniță mea cu boabe in hoper și sd, trebuie sa setez mai grosieră rasnirea și invers,menținând aceeași cantitate de cafea rasnita ,in ceașca nu prea am simțit mare brânză.

Rasnita Niche Zero - d2florin - 12-01-2021

Asta am observat și eu în legătură cu gradul de răsnire. Eu o ajustez cu boabe în hopper ca știu cam unde ma situez în general cu anumite cafele și de aoclo doar umblu puțin.

RE: Rasnita Niche Zero - renatoa - 12-01-2021

(12-01-2021, 01:05)incult Wrote: Tocmai asta mi-au raspuns pe mail, ca ei nu emit factura cu TVA, si sunt cateva comentarii pe pagina de campanie care explica acelasi lucru

Inseamna ca nu e nimic UK in afacerea asta, totul e China. In UK doar incaseaza banii.

Aia nu cred ca are treaba cu TVA-ul, doar ca daca era facut in UK in proportie de X% atunci era scutit de taxe vamale. Este clar facut in China pentru ca am si intrebat si au zis ca nu sunt scutiti de taxe vamale conform intelegerii Made in UK.

(12-01-2021, 11:58)renatoa Wrote:

Inseamna ca nu e nimic UK in afacerea asta, totul e China. In UK doar incaseaza banii.

RE: Rasnita Niche Zero - incult - 12-01-2021

Nu stiu sa zic, dar cred ca are legatura cu diferenta intre a achizitiona ceva de la o persoana juridica versus a "dona/sustine" o campanie de crowdfunding.

Pentru cei care ati primit in trecut o rasnita de la ei, ce apare pe factura? Exista o factura?

RE: Rasnita Niche Zero - razvandumitru1 - 12-01-2021

Nu exista o factura, doar un mail de confirmare cu contribution details si mentiunea: Crowdfunding is not shopping. Your donation is a way to support a project but does not guarantee that you will receive a perk.

Rasnita Niche Zero - IonutMihail - 12-01-2021

Eu cand am intrebat daca poate sa ajunga mai devreme rasnita, mi-au raspuns ca inca mai au de așteptat anumite importuri, presupun ca din China, sa termine asamblarea finala. Deci presupun ca anumite componente sunt achizitie China iar asamblarea se face in UK, asta am dedus eu.

Mersi, deci e clar, nu e shopping :) 

(12-01-2021, 15:17)razvandumitru1 Wrote: Nu exista o factura, doar un mail de confirmare cu contribution details si mentiunea: Crowdfunding is not shopping. Your donation is a way to support a project but does not guarantee that you will receive a perk.

RE: Rasnita Niche Zero - dev - 12-01-2021

(12-01-2021, 15:52)IonutMihail Wrote: Eu cand am intrebat daca poate sa ajunga mai devreme rasnita, mi-au raspuns ca inca mai au de așteptat anumite importuri, presupun ca din China, sa termine asamblarea finala. Deci presupun ca anumite componente sunt achizitie China iar asamblarea se face in UK, asta am dedus eu.

Dupa primele 500 de exemplare au ajuns la concluzia ca e mult mai eficient sa lase munca fizica, cu totul, in partea chinzeasca si sa ramana doar cu numaratul banilor in UK.

RE: Rasnita Niche Zero - IonutMihail - 12-01-2021

(12-01-2021, 16:01)dev Wrote:
(12-01-2021, 15:52)IonutMihail Wrote: Eu cand am intrebat daca poate sa ajunga mai devreme rasnita, mi-au raspuns ca inca mai au de așteptat anumite importuri, presupun ca din China, sa termine asamblarea finala. Deci presupun ca anumite componente sunt achizitie China iar asamblarea se face in UK, asta am dedus eu.

Dupa primele 500 de exemplare au ajuns la concluzia ca e mult mai eficient sa lase munca fizica, cu totul, in partea chinzeasca si sa ramana doar cu numaratul banilor in UK.

Hi,

We receive stock within 2 weeks, so your order will be shipped when we receive the stock.

Once shipped you will receive tracking info.

Your patience is appreciated.

Best regards, 

James 

E posibil la intreg ansamblul sa fi facut referire

RE: Rasnita Niche Zero - andymatei - 16-01-2021

Deci sa inteleg ca nici garantie nu primesti la ea daca e crowdfunding? Ca mie mi se pare deja un business veritabil de cateva milioane de lire.  Noi vom plati in tarile unde ridicam produsul, TVA-ul aferent tarii si taxele vamale. Va fi cam 100-150 lire in plus cu totul.
Nu exista alternativa in pretul asta, corect, dar mi se pare incorect modul lor de a face business. Mai ales ca eu am contribuit la campanie in noiembrie, doar livrarea s-a facut dupa 1 ianuarie.
Anyway, sper sa ajunga mai repede ca sta espressorul de 2 luni Smile

RE: Rasnita Niche Zero - tecsi78 - 16-01-2021

(16-01-2021, 12:54)andymatei Wrote: Deci sa inteleg ca nici garantie nu primesti la ea daca e crowdfunding? Ca mie mi se pare deja un business veritabil de cateva milioane de lire.  Noi vom plati in tarile unde ridicam produsul, TVA-ul aferent tarii si taxele vamale. Va fi cam 100-150 lire in plus cu totul.
Nu exista alternativa in pretul asta, corect, dar mi se pare incorect modul lor de a face business. Mai ales ca eu am contribuit la campanie in noiembrie, doar livrarea s-a facut dupa 1 ianuarie.
Anyway, sper sa ajunga mai repede ca sta espressorul de 2 luni Smile

Intotdeauna ai avut si varianta sa nu contribui. :)

RE: Rasnita Niche Zero - IonutMihail - 16-01-2021

(16-01-2021, 12:54)andymatei Wrote: Deci sa inteleg ca nici garantie nu primesti la ea daca e crowdfunding? Ca mie mi se pare deja un business veritabil de cateva milioane de lire.  Noi vom plati in tarile unde ridicam produsul, TVA-ul aferent tarii si taxele vamale. Va fi cam 100-150 lire in plus cu totul.
Anyway, sper sa ajunga mai repede ca sta espressorul de 2 luni [emoji2]
Garantie exista, dar doar 1 an conform legislației lor, explica cineva tot aici, dar asta presupune sa o trimiti pe banii tai la ei. Oricum, nu înțeleg de ce multa lume pune accent pe garantie in cazul rasnitei, este un lucru care ti-l "asumi" oarecum, nu stiu daca ati vazut vreun coleg cu probleme de garantie sau oricare alta la rasnita. Atunci as fi inteles îngrijorarea, dar privind cele spuse mai sus nu e un motiv de îngrijorare.
In ceea ce privește abordarea legata de TVA si taxe nici mie nu mi se pare potrivită, ar fi trebuit sa isi asume si ei macar o parte din pierdere impreuna cu clientul, dar presupun ca vor avea de pierdut pe viitor datorita acestei abordări [emoji846]

Rasnita Niche Zero - dev - 16-01-2021

Vor avea de pierdut când lumea nu va mai cumpăra orbește.

Alternative vor continua să apară doar că, acum, Honne makes more sense.

RE: Rasnita Niche Zero - renatoa - 17-01-2021

Viitorul... suna rau :D

https://www.aliexpress.com/item/33046743949.html

Prevad ca atunci o sa vi se para Honne foarte atragatoare  Angel

RE: Rasnita Niche Zero - coffeemilk - 17-01-2021

E demult prețul ăla la Niche pe Ali.

RE: Rasnita Niche Zero - incult - 04-02-2021

Salutare, 

Stiti vreo cafenea in Bucuresti unde as putea sa gust diferenta dintre conice si plate? 
Am o comanda pentru Niche dar s-au schimbat datele problemei, TVA RO aditional + G-IOTA DF64

RE: Rasnita Niche Zero - micrenda - 04-02-2021

In general, orice cafenea unde au o rasnita cu cutite plate (gen EK43, E65, etc.) si un Kinu. In Bucuresti poti sa mergi la Claro sau la Mabo, (dar sunt sigur ca sunt multe alte) si, daca barista are timp si este disponibil, poti sa ceri daca iti poate face acelasi cafea pe ambele rasnite (dar incerca sa mergi cand nu este aglomerat, fiind ca rasnire cu Kinu poate interupe workflow).

RE: Rasnita Niche Zero - Cosminchir - 04-02-2021

Il intrerupe si il enerveaza rau pe cel de la butoane :D
Glumesc, insa micreda are dreptate, ai nevoie de minim doua, sau chiar trei rasniri cu Kinu, ca sa stabilizezi o curgere cat de cat ok.