![]() |
|
Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii) +--- Forum: Accesorii si intretinere (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Accesorii-si-intretinere) +--- Thread: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) (/Thread-Apa-pt-espressor-apa-plata-filtre-de-apa-solutii-de-dedurizare-a-apei) |
RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - Kontrast - 08-04-2018 Am masurat apa de la robinet din Oradea cu un TDS metru și îmi indica 112 ppm. După filtrarea cu cana Laica, îmi indică 102 ppm. Ce părere aveți are vreun rost masurarea acestei valori? RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - RobertKovacs - 10-05-2018 Din acest tabel...sa inteleg ca apa din Bistrtia e ok?...adica duritate 5,42 grade Germane?
RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - alinmihon - 28-05-2018 (08-04-2018, 10:45)Kontrast Wrote: Am masurat apa de la robinet din Oradea cu un TDS metru și îmi indica 112 ppm. După filtrarea cu cana Laica, îmi indică 102 ppm. Ce părere aveți are vreun rost masurarea acestei valori? Stii cumva ce sisteme de filtrare folosesc coffee shopurile din oras? RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - Kontrast - 28-05-2018 (28-05-2018, 22:32)alinmihon Wrote:(08-04-2018, 10:45)Kontrast Wrote: Am masurat apa de la robinet din Oradea cu un TDS metru și îmi indica 112 ppm. După filtrarea cu cana Laica, îmi indică 102 ppm. Ce părere aveți are vreun rost masurarea acestei valori? Habarnam. De ce? RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - MyR - 29-05-2018 (28-05-2018, 22:32)alinmihon Wrote:La unele locatii cu “renune” nici nu sunt filtre :-))(08-04-2018, 10:45)Kontrast Wrote: Am masurat apa de la robinet din Oradea cu un TDS metru și îmi indica 112 ppm. După filtrarea cu cana Laica, îmi indică 102 ppm. Ce părere aveți are vreun rost masurarea acestei valori? Unde sunt scule mai scumpe sunt bwt RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - Kontrast - 29-05-2018 (29-05-2018, 08:09)MyR Wrote:(28-05-2018, 22:32)alinmihon Wrote:La unele locatii cu “renune” nici nu sunt filtre :-))(08-04-2018, 10:45)Kontrast Wrote: Am masurat apa de la robinet din Oradea cu un TDS metru și îmi indica 112 ppm. După filtrarea cu cana Laica, îmi indică 102 ppm. Ce părere aveți are vreun rost masurarea acestei valori? Mă intetesa doar dpdv al calcifierii... Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - bogdan_geor - 30-05-2018 majoritatea merg pe bwt, diverse modele, depinde unde se afla. Lelit PL41 TEM - dev - 31-05-2018 (31-05-2018, 17:26)sebasm Wrote: Acum Bucovina. In trecut sigur era Carpatica. Am sa schimb la loc, sa vad daca este vreo diferenta.Aquatique e cam cea mai neutră , gust wise. Bucovina are cam mult sodiu. RE: Lelit PL41 TEM - emilian.talpos - 31-05-2018 Compoziția chimică a apei plate RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - danciu_dan_radu - 26-06-2018 (01-03-2013, 19:20)Entonii Wrote: @ Balcky - duritate minim 5 si tu ai 0.25? Probabil e Max 5 nu Min 5. (31-05-2018, 22:25)emilian.talpos Wrote: Compoziția chimică a apei plate Deci asa cum scria Lyvyoo pe-aici pe undeva, Bucovina e ok pentru cafea. RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - tecsi78 - 26-06-2018 Cred ca a zis ca e buna pentru espressor, nu pentru cafea. :) RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - cosmin_mac - 27-06-2018 Dupa procesul de osmoza ar trebui sa ai re-mineralizare , altfel e ca si cum ai pune apa distilata. Problema la re-mineralizare este ca e un proces foarte fluctuant si in teorie ar trebui sa ai diferente de la un shot la altul. De obicei in shop-uri este folosit BWT Soft iar la cele cu sistem de osmoza+remineralizare banuiesc ca il folosesc doar la brew altfel s-ar putea sa nu isi renteze investitia. Pe scurt pentru o extractie cat mai buna un continut de Ca si Mg este necesar (particulele sunt cele mai mici si practic pot sa extraga mai mult). Problema este la Ca deoarece are o predispozitie nativa sa se depuna si de aceea se axeaza pe Magneziu. Dar trebuie in acelasi timp pastrat un echilibru cu nitrati (HCO3/NO3) altfel ti se destabilizeaza pH-ul Ca si exemplu aflasem ca BWT fusese contractat la un campionat mondial de brew , au adus cativa chimisti experti care preparau apa cu diverse solutii care aduceau foarte aproape in parametrii SCA dar pentru cateva minute (timp in care se prepara brew-ul). Multi parametrii (cum e si ph-ul) variaza in timp. Am folosit numai Bucovina cat timp am stat pe rezervor , apoi am trecut la retea cu BWT Soft si acum fac teste pe BWT Premium. Diferentele sunt foarte mari atat in teste de ph / duritate cat si in gustul cafelei. Din testele mele Soft-ul scade mult pH-ul si duritatea iar Premium scade mai putin duritatea dar pastreaza mai bine pH-ul (insertie de Mg) Am zis sa impartasesc putin din testele mele .. poate va ajuta RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - ciss - 27-06-2018 De vreo 2 ani am un filtru de apa Amway (eSpring), la gust apa e minunata, insa nu i-am facut niciun fel de teste. Nu stiu cat e marketing si cat e adevar, insa un prieten se jura ca bate orice apa plata comerciala de la noi. Sa merg in continuare cu ea, sau e musai sa testez daca se pupa cu espressorul? Mai foloseste cineva un astfel de filtru? RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - Lyvyoo - 28-06-2018 E musai sa testezi duritatea totala. Cauta un test pe picaturi. MLM-urile sunt oricum destul de riscante, desi uneori mai nimeresc produse bune insa foarte scumpe pt ca trebuiesc acoperite toate castigurile stratificate multi level, trebuie platit si producatorul etc. De obicei se iese mai ieftin si mai bine daca te duci direct la un producator celebru in domeniu. RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - Adonnis - 28-06-2018 Eu am de cativa ani un astfel de filtru. Dupa cum ai zis si tu, bun gustul, insa am avut probleme cu depunerile de calcar. Dupa 1 an de folosit apa din filtru am ajuns cu espressorul la Nickso pt ca avea asa depuneri ca nu venea apa mai fierbinte de 95 grade din grup, dupa 1h idle. Acum folosesc si saculet in rezervor si, deocamdata, nu au mai fost probleme. RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - baloozzy - 28-06-2018 Să nu confundăm filtrarea cu dedurizarea. Cum recomandă și Lyvyoo, sunt teste pentru duritate totală, cu picături, sau pentru cei cu ochii buni, benzile de hârtie. Dacă ai duritate sub 3 grade germane și gustul îți place ești ok. RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - ciss - 28-06-2018 Hmm, ok baieti va multumesc de raspunsuri, ii voi face si eu un test pentru duritate. @Adonnis, despre ce saculet vorbesti? Cel din rezervorul espressorului aka filltrul care trebuie schimbat periodic? RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - Adonnis - 28-06-2018 Da, momentan am Oscar Bilt. Daca tot le-am adus in discutie: stie cineva de ce restul(Lelit, BWT etc) se schimba la 1 luna iar cele Oscar, avand acelasi pret, la 2? Sunt cu ceva mai prejos? RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - Sian - 07-08-2018 Hello, mi-am luat espressor Dualboiler pentru home use si stiu ca imi trebuie un dedurizator bun. Imi puteti va rog recomanda o solutie ? Nu sunt instalator de meserie ( ca idee) RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - bogy - 08-08-2018 Nici unul dintre noi nu este instalator (tot ca idee). Citeste tot topicul si o sa gasesti raspunsul. RE: Lelit PL41 TEM - slavic1983 - 08-08-2018 (31-05-2018, 22:25)emilian.talpos Wrote: Compoziția chimică a apei plate am o mica nelamurire. fiind surprins the mineralizarea totala a izvorului minunilor ~81mg, m-am uitat pe eticheta vs si doar varianta de 0,5l corespunde valorilor din atasament. La cea de 2l nu pot gasi eticheta, dar la cea de 5l, valorile sunt putin peste limita.
Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - emilian.talpos - 16-08-2018 Salutare, Voi cum puneți filtrul de 35l drept în rezervor, eu il pun drept și după prima utilizare este la orizontala, nu cred ca asa mai filtrează ceva, sau? Am văzut ca ar fi o varianta de a tăia furtunul de tur, dar n-aș vrea. Mulțumesc RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - maki - 29-08-2018 multe multe pagini - acum vreau sa va intreb: a conectat careva un sistem RO la espressor? RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - Fane - 12-09-2018 I saw the mothership! :))
RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - Lyvyoo - 12-09-2018 Ia pune o intrebare despre stocuri, de ce uneori sunt atat de pretiosi? RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - parisfrance2015 - 29-09-2018 Hello, Can you help to understand better what to do in terms of water for the espresso machine in north of Bucharest. So far I have been buying Bucovina and using only it. But they don't have more than 5l bottles, so it gets annoying to carry it home. Do you have any filtration system recommendation or a service like La Fontana, but with Bucovina water. Could not find anything myself. RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - sebas - 29-09-2018 Keep going with Bucovina, my advice . After all, carry water for your needs is a sport with benefits
RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - cradun - 30-09-2018 @parisfrance2015, BWT is what many forum members use. I plan on buying and on installing one for myself. This is their site: http://www.waterexpert.ro. Let us know if you need more info. RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - parisfrance2015 - 30-09-2018 (29-09-2018, 22:08)sebas Wrote: Keep going with Bucovina, my advice . After all, carry water for your needs is a sport with benefits Deal :) Well keep on doing that. And yes - its sport as well. Thanks for the reply! (30-09-2018, 00:44)cradun Wrote: @parisfrance2015, BWT is what many forum members use. I plan on buying and on installing one for myself. This is their site: http://www.waterexpert.ro. Let us know if you need more info. Great! Thank you for the tip! which version would you recommend for home use? RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - maki - 30-09-2018 cei ce au filtre BWT/Brita si un TDS metru gen Xiaomi TDS pen - cati ppm ati setat pentru apa care iese din filtru? |