![]() |
|
Tehnica latte art si obtinere crema lapte - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espresso art, cafea, prajire si latte art (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espresso-art-cafea-prajire-si-latte-art) +--- Forum: Tehnici de preparare espresso & latte (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Tehnici-de-preparare-espresso-latte) +--- Thread: Tehnica latte art si obtinere crema lapte (/Thread-Tehnica-latte-art-si-obtinere-crema-lapte) |
Tehnica latte art si obtinere crema lapte - d2florin - 19-12-2019 Corect, l am pus într-o latiera de inox de 350 ml. De ce vrei sa îmi iei din bucurie? :D Trimis de pe al meu BLA-L29 folosind Tapatalk RE: Tehnica latte art si obtinere crema lapte - tecsi78 - 19-12-2019 :az: Tehnica latte art si obtinere crema lapte - d2florin - 21-12-2019 :D ![]() Trimis de pe al meu BLA-L29 folosind Tapatalk Tehnica latte art si obtinere crema lapte - d2florin - 08-02-2020 Salutare, Ce tipuri de cafele și ce grade de prăjire se pretează pt capucino? Vn cuiva de pe forum, sa nu iasă anemic.. A-și dori sa am un pachet pt capucino special.. Sper ca am nimerit unde trebuie sa Postez. Ms mult RE: Tehnica latte art si obtinere crema lapte - coffeemilk - 08-02-2020 Depinde de prăjitori, depinde de gusturi, și nu știu la ce te referi când spui special. Ca idee ai nevoie de o prăjire espresso și de la prăjitori ce prăjesc mai spre plaja de sus. RE: Tehnica latte art si obtinere crema lapte - d2florin - 08-02-2020 (08-02-2020, 13:52)coffeemilk Wrote: Depinde de prăjitori, depinde de gusturi, și nu știu la ce te referi când spui special. Ca idee ai nevoie de o prăjire espresso și de la prăjitori ce prăjesc mai spre plaja de sus.M am referit sa fie doar pt capucino. Înțeleg ca e recomandat sa fie prăjit mai dark. Ms Tehnica latte art si obtinere crema lapte - micrenda - 08-02-2020 Nu sunt de acord. Am văzut cazuri în care cafele mai acide în prăjiți mai light, vin bine in băuturi pe baza de lapte (lapte compensează aciditatea cefelei). Depinde foarte mult de gust și de echipament. Tehnica latte art si obtinere crema lapte - d2florin - 08-02-2020 Acum beau un capucino făcut cu eclectic și este anemic, când făceam cu Kenya peabery foarte acida iesea bun, strong... Cf ce a zis micrenda. Dar pana la urma este vb de gusturi.. RE: Tehnica latte art si obtinere crema lapte - kimosabe - 09-02-2020 Latte art ? https://www.youtube.com/watch?v=Oy6dnnjI0o0 RE: Tehnica latte art si obtinere crema lapte - allex06 - 10-02-2020 Kitsch cu sanse mari de succes :) RE: Tehnica latte art si obtinere crema lapte - d2florin - 19-02-2020 Salutare , Era un video de de pe youtube depsre frotarea laptelui in care arata in functie de cana pe care o folosesti cat lapte sa pui cat si putin chimie ... dar nu il mai gasesc , Cine stie va rog sa imi dati un link Ms RE: Tehnica latte art si obtinere crema lapte - sochaux_ - 19-02-2020 Oare te referi la același pe care ți l-am recomandat în decembrie pe pagina anterioară? Discuția de aici. RE: Tehnica latte art si obtinere crema lapte - mustbeme - 19-02-2020 https://youtu.be/x5nOFirDRTo RE: Tehnica latte art si obtinere crema lapte - d2florin - 19-02-2020 ms mult , am citit 10 pagini si pe el nu am dat click pt ca nu imi parea cunoascuta poza :d RE: Tehnica latte art si obtinere crema lapte - dianaemanuela - 04-03-2020 Buna tuturor! Detin un espressor Krups Calvi Latte (detalii la linkul de mai jos). Cand frotez laptele, totul iese bine si spuma este de 2-3 cm. Problema insa este atunci cand adaug si espresso-ul, gustul cafelei este foarte slab, pare a fi inmultita cu apa... Daca fac espresso simplu, peste care doar adaug lapte nefrotat, gustul este foarte bun. Semn ca in procesul de frotare a laptelui, acesta devine apos... Unde gresesc? https://altex.ro/espressor-manual-krups-calvi-latte-xp345810-1l-15-bar-acesoriu-cappuccino-negru/cpd/EXSXP345810/ RE: Tehnica latte art si obtinere crema lapte - adif - 04-03-2020 Ai gresit... cand ai ales aparatul. ![]() Probabil scoate abur foarte umed si introduce multa apa in lapte. In plus, spuma nu trebuie sa aiba 2-3 cm, nici macar nu trebuie sa fie spuma. Aerul trebuie sa fie incorporat in toata masa laptelui, sub forma de bule foarte fine, astfel incat sa capete o consistenta de crema lichida (sau de vopsea). Adica spuma nu e ok. ![]() Te invit sa studiezi cateva din topicurile dedicate, sunt tone pe forum, pentru a intelege ce si cum trebuie sa obtii ceea ce vrei. RE: Tehnica latte art si obtinere crema lapte - Lyvyoo - 04-03-2020 Din pacate nu te ajuta nici aparatul nici forma tevii... Este exact genul de espressor teapa, ce trebuie evitat. Caz de manual.. Tehnica latte art si obtinere crema lapte - d2florin - 13-03-2020 Masterpiece latt art competition https://i.stuff.co.nz/life-style/120041529/kiwi-baristas-create-milky-masterpieces-at-palmerston-north-latte-art-competition RE: Tehnica latte art si obtinere crema lapte - IonutMihail - 12-04-2020 (13-03-2020, 19:34)d2florin Wrote: Masterpiece latt art competitionSalut, mai sterge din mesaje, nu pot sa iti raspund la ce m-ai intrebat in legătură cu frotarea, ai casuta plina. Spor! Tehnica latte art si obtinere crema lapte - d2florin - 12-04-2020 Ms, sper sa fie ok acum. RE: Tehnica latte art si obtinere crema lapte - IonutMihail - 12-04-2020 (12-04-2020, 12:16)d2florin Wrote: Ms, sper sa fie ok acum.Salut, tot nu merge, îmi zice ca ai atins limita maxima :) RE: Tehnica latte art si obtinere crema lapte - cosmin_mac - 13-04-2020 cateva pareri personale asupra topic-ului din thread. Pentru frotare sunt atatea variabile incat tine de fiecare , de presiune, de gaurile duzei de aburi si de latiera. Astfel, trebuie sa-ti gasesti o pozitie incat sa controlezi cat mai bine cantitatea de aer pe care o inserezi si in functie de conditiile de mai sus se face acel vartej. Latiera Motta prin forma ei bombata la baza e foarte buna pentru frotat si pentru incepatori este perfecta - forma varfului ajuta la tulip-uri de exemplu. Am avut lelit (single-boiler) si nu m-a ajutat prea mult deoarece nu reusesti sa exersezi cu 2-4 cafele pe zi , ce m-a ajutat foarte mult la inceput a fost cursul de latte art acum cativa ani unde sunt de parere ca le-am facut prapad in materie de lapte , singurul mod prin care eram oprit era doar sa ma trimita sa spal canile :)) Sa zicem ca de atunci am devenit pasionat, m-a ajutat si "Raducanu" , urmaresc in mod constant asiatici pe instagram , am o mini colectie de diverse latiere cu stiluri diferite. Dar pana la urma tine de fiecare daca iti doresti cu adevarat si iti place , vei consuma multe ore in fata espressor-ului si inevitabil multe baxuri de lapte. Mai jos cateva modele doar cu Motta: ![]() ![]()
Tehnica latte art si obtinere crema lapte - micrenda - 13-04-2020 Trebuie sa golești și coșul... RE: Tehnica latte art si obtinere crema lapte - cosmin_mac - 13-04-2020 done! RE: Tehnica latte art si obtinere crema lapte - ghrt - 13-04-2020 După câteva luni de eşecuri, am făcut o sesiune cu un barista (căruia îi mulţumesc :) ) şi am înţeles ce făceam greşit în materie de frotare. În plus m-a ajutat să configurez corect duza de La Pavoni (cu 2 găuri din 3 e f ok) şi acum pot să experimentez inclusiv latte art. Personal fac latte art în cacao. Pentru minimizarea consumului de lapte şi cafea, am diluat laptele cu apă mai mult de 1:2, iar stratul de contrast nu era cafea preparată, ci apă cu măcinătură. Cred că merge şi cacao. RE: Tehnica latte art si obtinere crema lapte - cosmin_mac - 13-04-2020 Da, merge si cu cacao dar trebuie sa amesteci bine si sunt ceva diferente dar e OK As spune ca mai degraba pierderea e pe lapte decat pe cafea (ceva non-speciality) dar a aparut ceva nou: https://www.youtube.com/watch?v=kPon9e2ch1Y Din ce spun ei 30ml (7 eur) solutie echivaleaza a 10L de lapte deci iesi bine .. nu stiu transport si taxe dar daca il iei pe cel de 1.9L de solutie (67 eur) cred ca iti ajunge ceva timp adica .. 630L de lapte. Doar sa ai grija sa nu bei din greseala :)) Tehnica latte art si obtinere crema lapte - d2florin - 22-04-2020 Hello, Este vreun site sau un document unde sunt retele pt diferigele bauturi bazate pe cafea si lapte : latte, cappucino, latte machiatto, ma intreseaza si ce fel de lapte pune, frotat sau simplu etc. Sa il am ca si baza in preparare. Ms mult RE: Tehnica latte art si obtinere crema lapte - cosmin_mac - 22-04-2020 Asa la un google rapid, uite aici un site : https://www.thespruceeats.com/best-coffee-recipes-4796504 si apesi apoi pe fiecare , pare destul de detaliat. Lucrurile nu sunt tot timpul asa de albe si negre (frotat sau simplu) , dar in functie de ce vrei sa-ti prepari exista si gri .. diferente la frotare (ex: cappuccino vs flat white) Dar cred ca pana la urma in cele 99% din cazuri iti vei frota la fel dupa gust-ul propriu :P P.S: nu au reteta pt cafea Dalgona pe site-ul ala :33: Tehnica latte art si obtinere crema lapte - d2florin - 22-04-2020 Ms. De info Avand in vederea multitudinea de informatii de pe internet, prefer sa cer un sfat aici :) si mai departe dezvolt. RE: Tehnica latte art si obtinere crema lapte - pacapaca - 22-04-2020 (13-04-2020, 11:23)cosmin_mac Wrote: cateva pareri personale asupra topic-ului din thread. Salut, Poti sa-mi zici te rog la prima poza ce cantitate de cafea ai in cana si cam cat lapte ai pus? Imi place contrastul de culori si acolo as vrea sa ajung si eu |