![]() |
|
Rasnita Niche Zero - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii) +--- Forum: Rasnite (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Rasnite) +--- Thread: Rasnita Niche Zero (/Thread-Rasnita-Niche-Zero) |
RE: Rasnita Niche Zero - renatoa - 29-12-2020 (29-12-2020, 14:22)d2florin Wrote: Off topic : De ce se poate in Slovenia si nu in RO ? In Slovenia fac Honne sau Kinu ? Totul e analiza de bisnis... "show me the money" Unii, la care te-ai putea astepta sa fie mai vizionari, au o parere deplorabila despre anumite segmente ale pietei. Auzita personal din gura unuia care face rasnita de 1500 Euro, despre Kinu: "de ce as aborda segmentul ala, e o prostie, cine cumpara asa ceva... ? Rasnita Niche Zero - d2florin - 29-12-2020 Bine ca facem rasnite și espressoare la. Miii de euro :( exact ca la Mall, cu cât mai scump cu atâta mai vine, se găsesc și cumparatori :(. Pana la urma e un business și fiecare face ce vrea sar poate învățăm și noi de la niche câte vând... Sent from my BLA-L29 using Tapatalk RE: Rasnita Niche Zero - Cosminchir - 29-12-2020 (29-12-2020, 14:57)renatoa Wrote:Nu i-ai zis că mai nimeni, motiv pentru care îți trebuie mare noroc sa o primești în luna in care in care ai făcut comanda :)(29-12-2020, 14:22)d2florin Wrote: Off topic : RE: Rasnita Niche Zero - dumlovesyou - 29-12-2020 Am vazut si eu noul val de producutie si sunt destul de tentat. Inca nu imi dau seama cu cat mai buna iese macinatura fata de Mignon Manuale ca sa platesc cei £500. RE: Râșniță G-iota single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450€?! - orwo - 05-01-2021 de unde se mai cumpără niche? *admin edit: mutat aici din alt topic Râșniță G-iota single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450€?! - dev - 05-01-2021 Te-ai gândit că pe topicul despre Niche nu găsești informația asta... RE: Râșniță G-iota single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450€?! - orwo - 05-01-2021 (05-01-2021, 11:47)dev Wrote: Te-ai gândit că pe topicul despre Niche nu găsești informația asta... Deci m ai lămurit și mai spui de mine.. Bv Rasnita Niche Zero - dev - 05-01-2021 Calea oficială a fost tot timpul indigogo. Dacă ești curajos, există alternative: https://a.aliexpress.com/_mLI38ul RE: Rasnita Niche Zero - cmihut - 09-01-2021 Tocmai am primit mesaj ca tot ce trimit de la Niche acum cu brexit, vor fi vamuite si taxate ca orice tara non-EU :( Eu am pus precomanda din Noiembrie si acum chiar ma gandesc serios sa o anulez pentru ca +30% sau cat ajunge TVA + vama la noi nu stiu daca isi are rostul dar nu stiu daca sunt alternative ok pentru single dose si schimbare de reglaj asa simplu :( Mai e cineva care asteapta precomanda de la Niche? voi ce faceti? care este planul? Rasnita Niche Zero - lucimunteanu - 09-01-2021 Eu știam cf acordului ca nu se taxează. De la cine ai primit mesajul? Mi se pare ciudat, dar poate nu am înțeles eu. Rasnita Niche Zero - svoiQ - 09-01-2021 Au pus un update azi noapte, pe pagina lor de Indiegogo, prin care spun că încă e neclară situația și că ei momentan știu că toți clienții din UE vor plăti taxe vamale și TVA în conformitate cu țara unde se livrează. RE: Rasnita Niche Zero - Laddu - 09-01-2021 Cam asa suna : Quote:Update 87 RE: Rasnita Niche Zero - KrisssKros - 09-01-2021 Chiar ieri stateam de vorba cu o diriginta de posta din Ploiesti si mi-a confirmat ca anul asta toate coletele din UK au ajuns la biroul vamal pentru plata tva + taxe vamale. Acolo le trimite BSI-ul direct, fara exceptie. Momentan, se pare ca inclusiv cele sub 10 euro/lire au ajuns tot la biroul vamal, nu au mai facut nicio sortare la BSI RE: Rasnita Niche Zero - incult - 09-01-2021 Daca intradevar asa va fi, nu ar trebui ca ei sa returneze TVA-ul platit in UK? A postat cineva un comentariu care explica. In principiu, Niche ar trebui sa schimbe facturarea pentru EU si sa scada din pret TVA-ul UK, dupa care noi platim TVA RO + taxe vamale. Dar aici apare diferenta intre o campanie de tip crowdfunding si achizitia de la o companie. Totul depinde de cat de "corecti" vor fi cei de la Niche You will pay VAT twice ‘cause Niche refuses to give you a bill including the UK VAT. By making your contribution you’re simply not buying anything. You support Niche and will get a souvenir in exchange- in this case the grinder. I am a tad disappointed by the communication. We’re not talking about a Start-Up, this is multi-million business and its foolish to think they didnt know before. Instead of making things clear they more-a-less pushed rumours that you wouldnt have to pay import taxes. Le-am dat un mesaj pe mail si mi-au raspuns acum. Quote:We are not able to provide a vat invoice apologies. RE: Rasnita Niche Zero - alchemist - 09-01-2021 (09-01-2021, 10:43)KrisssKros Wrote: Chiar ieri stateam de vorba cu o diriginta de posta din Ploiesti si mi-a confirmat ca anul asta toate coletele din UK au ajuns la biroul vamal pentru plata tva + taxe vamale. Acolo le trimite BSI-ul direct, fara exceptie. Momentan, se pare ca inclusiv cele sub 10 euro/lire au ajuns tot la biroul vamal, nu au mai facut nicio sortare la BSITocmai am primit un colet de la Hasbean din UK si a veni la posta normala, fara sa fiu taxat. RE: Rasnita Niche Zero - cmihut - 09-01-2021 In cazul tau probabil el era deja plecat in tranzit intre ani sau pur si simplu ai fost noroc. Eu ma gandeam serios sa dau cancel la order dar nu cred ca am alternativa buna in banii astia pentru single dose :( Este clar ca se vor plati taxe, doar daca ai noroc poate la oficiul postal. Le-am scris la Niche sa intreb daca sunt cumva scutiti de taxe dar nu e cazul pentru ca produsul e Made in China, deci nu intra sub Made in UK care sunt scutite de ceva taxe. (09-01-2021, 13:31)alchemist Wrote:(09-01-2021, 10:43)KrisssKros Wrote: Chiar ieri stateam de vorba cu o diriginta de posta din Ploiesti si mi-a confirmat ca anul asta toate coletele din UK au ajuns la biroul vamal pentru plata tva + taxe vamale. Acolo le trimite BSI-ul direct, fara exceptie. Momentan, se pare ca inclusiv cele sub 10 euro/lire au ajuns tot la biroul vamal, nu au mai facut nicio sortare la BSITocmai am primit un colet de la Hasbean din UK si a veni la posta normala, fara sa fiu taxat. RE: Rasnita Niche Zero - cradun - 09-01-2021 Dc e "dispatched" inainte de 01.01, nu ar trebui sa se aplice TVA, conform acordului de iesire. Rasnita Niche Zero - dev - 09-01-2021 Având în vedere ritmul în care asamblează cetățenii chinezi, nu aș exagera cu hiperbole de tipul "multi-milion business". E totuși un fenomen inexplicabil, mie, cu privire la faptul că majoritatea clienților Niche sunt first time grinder buyers. Fără să aibă un reper sau măcar o calibrare a gustului. RE: Rasnita Niche Zero - renatoa - 09-01-2021 De ce sa fie inexplicabil, cand toti nou veniti isi calibreaza asteptarile dupa recomandarile date de o mana de guru, care le sunt citati intr-o veselie, desi poate nici cei care recomanda nu cred in ei pe de-a intregul... Si ce rezolvi daca iti calibrezi gustul intr-o cafenea, ii ceri parerea baristului ce sa iti cumperi ? cata baza ai pune pe o asemenea recomandare, venita de la un barista mediu ? Sau incepi sa te autoinviti la degustari acasa pe la colegi alesi dupa echipamentul din semnatura ? Cam greu in provincie... sunt curios tu in Piatra Neamtz cu cati si cat de frecvent ai intalniri, ca in eu Craiova m-am lamurit, am membri destul activi pe forum cu care nu m-am intalnit niciodata... RE: Rasnita Niche Zero - orwo - 09-01-2021 (09-01-2021, 19:05)renatoa Wrote: De ce sa fie inexplicabil, cand toti nou veniti isi calibreaza asteptarile dupa recomandarile date de o mana de guru, care le sunt citati intr-o veselie, desi poate nici cei care recomanda nu cred in ei pe de-a intregul... Degeaba bei cafea buna Intr o cafenea..e vb de alte scule,alta mana de lucru...alta atmosfera...când ajungi acasă și vezi că în ceașca ta e altceva intri in panică și începi să bagi bani in scule... Rasnita Niche Zero - dev - 09-01-2021 De cele mai multe ori apa face diferența cea mai mare între o cafenea bună și un entuziast casnic. Pot să înțeleg preferința pentru cuțite conice, până la un valoare, dar dincolo de asta... Câte cafenele decente folosesc râșnițe cu cuțite conice..... dar sigur sub 10%. RE: Rasnita Niche Zero - cradun - 09-01-2021 Parerea mea e ca diferenta majora dintre cafenea si acasa e ca la cafenea se foloseste o rasnita care are mereu minim 500 g de cafea in hopper. Si ca la cafenea e un barista cu experienta care controleaza foarte bine variabilele raportat la cafea (brew ratio, temperatura). RE: Rasnita Niche Zero - Cosminchir - 09-01-2021 Eu am băut un shot intr-o cafenea/prajitorie unde măcinau pe EK43 in regim SD In alta parte prăjitorul imi spunea ca lui i se pare gustul cafelei mai bun dupa ce cafeaua sta 1-2 zile in râșnița. Apa in schimb cred ca este o variabila care nu primește importantă care ar trebui, adică este lăsată de obicei la urma. Eu dupa ce am renunțat la Bucovina am constatat o îmbunătățire semnificativă in ceea ce privește echilibrul aroma/amar/acid. RE: Rasnita Niche Zero - cradun - 09-01-2021 (09-01-2021, 20:09)Cosminchir Wrote: Eu am băut un shot intr-o cafenea/prajitorie unde măcinau pe EK43 in regim SD Si ti-a placut? RE: Rasnita Niche Zero - Cosminchir - 09-01-2021 (09-01-2021, 20:24)cradun Wrote:Nu a fost tocmai pe gustul meu, asta fiindca aciditatea domina aromele, și nu invers cum imi place mie.(09-01-2021, 20:09)Cosminchir Wrote: Eu am băut un shot intr-o cafenea/prajitorie unde măcinau pe EK43 in regim SD RE: Rasnita Niche Zero - sNap7 - 09-01-2021 (09-01-2021, 14:42)dev Wrote: Fără să aibă un reper sau măcar o calibrare a gustului. Cred că e cam greu spre imposibil aceasta calibrare a gustului. Este vorba despre preferințe și încercări. Mie îmi place vanilia și altuia ciocolata, și cred că niciunul nu are gusturi rele. Sunt posesor de Niche, sunt incepator si nu i-aș arde pe rug pe cei care la început vad în Niche eradicarea foametei mondiale. De ce am luat eu Niche? Din recomandarea unui barista posesor de EK și alte nebunii. Evident că am citit și m-am documentat înainte. Este o râșniță, zic eu, imbatabilă in categoria ei de preț pe single-dose. Că e bună sau nu, rămâne să vedem, încercând, nu? ;-) Rasnita Niche Zero - dev - 09-01-2021 Single dose nu ar trebui sa fie be all end all, dacă gustul e criteriul suprem. Cu ce te ajută că salvezi 2-3g dacă din restul nu poți scoate ceea ce ar trebui? RE: Rasnita Niche Zero - cradun - 10-01-2021 (09-01-2021, 22:56)dev Wrote: Single dose nu ar trebui sa fie be all end all, dacă gustul e criteriul suprem. Cu ce te ajută că salvezi 2-3g dacă din restul nu poți scoate ceea ce ar trebui? Din experienta mea, concluzia asta e adevarata si cred ca asta e cel mai important factor in extractia espresso. Doar ca dc ar fi vorba doar de 2, 3 grame, nici nu as sta pe ganduri si as folosi boabe in hopper, dar, din pacate, am avut rasnite care strangeau si 8 grame pe canalul dintre cutite si ciocul de evacuare. Si rolul acelui canal e bine definit, probabil si dimensiunea. Ca unele canale de evacuare sunt oblice si ajuta la scaderea acestei cantitati, e posibil, nu stiu dc ajuta. Probabil de asta, Honne e de departe cea mai buna optiune si mi se pare ca suntem norocosi ca avem asa ceva in Romania. Parerea mea e ca noua rasnita inclinata nu e nici ea ideala, la fel cum nici Lagom nu mi se pare un mare pas in fata pt espresso, dar vom vedea, dc reusim sa facem niste teste blind. Sa pierzi aprox 10g in fiecare zi, tinand boabe in hopper, band 2 duble, nu mi se pare acceptabil. Iar sa pierzi si mai multe, rasnind single dose cu o rasnita care nu e facuta pt asa ceva si obtinand rezultate sub-optime mi se pare chiar mai rau. Rasnita Niche Zero - lucimunteanu - 10-01-2021 Asta ca să nu mai adăugăm și pierderea de cafea când se folosesc simultan cafele diferite. Sau precizia cu care revii la reglajul precedent. Rasnita Niche Zero - d2florin - 10-01-2021 Eu rasnesc cu cafea în hopper, însemna că pierd pe zi cam 10g? Nu înțeleg.. Posibil sa pierd un shot când ramane prea puțin cafea în hopper când se termina, dar tot o beau :) |