![]() |
|
Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Comunitatea de espressomani (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Comunitatea-de-espressomani) +--- Forum: Marketplace (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Marketplace) +---- Forum: Propuneri achizitii de grup si proiecte DIY (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Propuneri-achizitii-de-grup-si-proiecte-DIY) +---- Thread: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! (/Thread-Cafea-verde-comanda-de-grup-pe-dos) |
Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - dev - 19-01-2019 Cam multe variante: http://www.premiercru1887.com/product.html Iar alea mai acidute vad că se duc înspre vin... Not exactly my cup of tea. RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - renatoa - 19-01-2019 Da, este vorba de Red Acaia, vezi FILTER BY VARIETAL. RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - dev - 19-01-2019 As lua 2kg daca e de la A37 in sus. RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - dev - 23-01-2019 Cat e comanda minima la brazilianca asta cu parfum de struguri trecuti prin teasc?
RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - renatoa - 23-01-2019 Oricat, dar la 2 kg platesti 10 lire transport... minim. 98 intre timp s-a facut 99... dar numai daca vine in cutia standard de 30 kg, cu shipping optimal. Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - dev - 23-01-2019 Poate ne strângem de o cutie fiindcă a trecut destul de mult de la ultima. Trece-ma la caiet cu 2kg de Brazilia discutată mai sus. RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - renatoa - 23-01-2019 Eu cred ca ar trebui luati cativa saci pana pe 29 martie... :) https://www.digi24.ro/stiri/economie/ce-se-va-scumpi-in-romania-in-cazul-unui-brexit-fara-acord-1069479 RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - r1r2000 - 23-01-2019 Se dau si profilele de prajire ca sa ajungi la winey sau banana sau floral etc.? Sau cum se gandeste fiecare? RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - Levo - 23-01-2019 (23-01-2019, 10:41)renatoa Wrote: Eu cred ca ar trebui luati cativa saci pana pe 29 martie...
RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - dev - 23-01-2019 (23-01-2019, 11:32)r1r2000 Wrote: Se dau si profilele de prajire ca sa ajungi la winey sau banana sau floral etc.? Sau cum se gandeste fiecare?Cu ce te ajuta profilul altcuiva? Prăjești pe același aparat in aceleași condiții? RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - Beowulf - 23-01-2019 (23-01-2019, 10:29)dev Wrote: Poate ne strângem de o cutie fiindcă a trecut destul de mult de la ultima. Si pe mine cu 3kg, ca sa rotunjim la 5 :) RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - r1r2000 - 23-01-2019 (23-01-2019, 12:04)dev Wrote:Zic din start ca nu ma pricep, eu inca mi le prajesc la tigaie, dar am crezut ca poate fi folositor pentru cei care au prajitor. Nu cred ca pot fi diferente mari daca reproduci un(23-01-2019, 11:32)r1r2000 Wrote: Se dau si profilele de prajire ca sa ajungi la winey sau banana sau floral etc.? Sau cum se gandeste fiecare?Cu ce te ajuta profilul altcuiva? profil indiferent de prajitor. In caz contrar cred ca se duc bani pe ghicitori. Nu zic mai mult ca am fost destul offtopic. De asemenea cred ca Renatoa este foarte bine intentionat si ne ajuta si ca cafeaua poate fi foarte foarte ok. Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - dev - 23-01-2019 Înainte să te gândești la cafea de 100 de lei pe kg eu as investi în modificarea unui popcorn popper. RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - renatoa - 23-01-2019 Furnizorul e si prajitor, plus ca vinde la altii care prajesc, sper ca nu pentru facut pudra de slabire se cumpara de la el :) Asa ca as avea unde sa intreb, dar vorba lui Dev, alte masini, alte obiceiuri... Nu mai zic de alte dogme, prajire diedrich vs prajire sivetz. Se cam stiu liniile generale de abordare pentru fiecare origine, dupa primele zeci de prajiri deja nu mai bajbai, incepi sa le "mirosi". RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - renatoa - 12-02-2019 S-a deschis o cutie noua, la care sunt deocamdata abonati 4 prajitori, Beowulf, George_Gabriel, g.serban, cosmin Continutul inca in lucru, daca mai vrea cineva sa se alature, acum e momentul. Reamintesc, coloana stoc reprezinta ce ramane dintr-o punga de 5kg dupa ce se extrage cantitatea dorita de primii veniti, asa ca cei care se decid mai tarziu, dupa ce s-au completat cele 6 randuri posibile SO, nu mai pot lua decat din coloana stoc. Cine nu are acces la spreadsheet, sa imi trimita pe PM un email pentru invitatie. Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - dev - 12-02-2019 Brazilia aia mai specială nu intra? RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - renatoa - 12-02-2019 Am uitat, credeam ca ti-a trecut... te-am adaugat, ultimul pe lista ;)
RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - Lyvyoo - 12-02-2019 Ar fi ideal sa iti faci un PFA neplatitor de tva, la norma de venit, si sa incluzi in pret impozitarea (mica), pentru a nu parea o vanzare de cafea la negru. Cel putin nu public. Mi-a tot atras atenția un user avocat din forum. Cumva trebuie sa rezolvi lucrul asta. RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - renatoa - 12-02-2019 Nu e mica impozitarea, cel putin 22000 pe an, la 450 kg ar dubla pretul de la 50 la 100 lei. Plus ca vanzarea trebuie facuta numai in magazine. Pot pune punct, daca 30 kg pe luna deranjeaza afacerile unora. Vanzare la negru ar fi daca as tine stoc permanent, ori eu aduc numai pe comenzi, in ideea titlului subforumului. Ar trebui aplicata aceasi masura tuturor topicelor de group buy in cazul asta... Cu ce se deosebeste o comanda de cateva zeci de pungi de la o prajitorie ? Scopul este sa obtii un pret mai bun si sa minimizezi transportul. RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - Lyvyoo - 12-02-2019 Nu e niciun deranj, nu in acea directie trebuie dusa discutia. Vreau doar sa fie asumate pe persoana fizica aceste lucruri, iar in cazul in care voi primi ca admin o cerere din partea Anaf referitor la datele vanzatorului, voi fi transparent. Stim bine ca ei fac asta cu domenii ca okazii sau olx. RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - renatoa - 12-02-2019 Fii sigur ca se va inchide de la sine odata cu brexit-ul... doar nu crezi ca ma apuc sa fac documente la vama... RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - nechezol - 12-02-2019 Cred ca sesizarea maestrului, ma refer la colegul avocat, e mai degraba o rafuiala personala, ma indoiesc ca nu e la curent cu restul comenzilor de grup, aspect adus in discutie de colegul renatoa. Aspectul care conteaza este acela ca aceasta afacere nu angajeaza cu nimic forumul si nu atrage nicio raspundere juridica, civila sau penala. In common-law, dreptul anglo-saxon adica, chestiuni de acest gen sunt moderate printr un disclaimer, deseori inclus in termenii si conditiile de utilizare ale forumului. In dreptul nostru, romano-germanic de sorginte, chiar si aceasta precautie o vad inutila deoarece raspunderea se bazeaza pe cu totul alte reglementari. Bunaoara, activitatile comerciale ilicite atrag raspunderea fata de cei care le au savarsit. RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - Laddu - 12-02-2019 @dev, nu am reusit sa mai prind loc in cutia asta... Vreo sansa sa-mi dai si mie 1kg de Brazilia din asta speciala? Daca nu vrei, nu-i cu suparare. Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - dev - 12-02-2019 Nicio problemă. Vorbește cu Renato să o împartă el când ajunge. RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - Laddu - 12-02-2019 Sa trăiești. Rămân dator. @renatoa sa faci te rog modificările de rigoare. RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - r1r2000 - 12-02-2019 (12-02-2019, 13:47)Lyvyoo Wrote: Nu e niciun deranj, nu in acea directie trebuie dusa discutia. Vreau doar sa fie asumate pe persoana fizica aceste lucruri, iar in cazul in care voi primi ca admin o cerere din partea Anaf referitor la datele vanzatorului, voi fi transparent. Stim bine ca ei fac asta cu domenii ca okazii sau olx. Nu vei primi nimic de la anaf si de niciunde. Ii doare fix in ...r de orice persoana fizica care face o mica afacere din care scoate un banisor. Experientele cu ei de ani de zile GARANTEAZA asta! E mult mai simplu pentru ei sa se duca la firme si sa dea amenzi. RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - renatoa - 12-02-2019 Asa, asa... faceti valuri... poate citeste unu pe aici... ![]() Astea sunt postari ce trebuie sterse. RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - nechezol - 13-02-2019 Te ai spariet un pic, huh? Parca vad titlu in presa: "Regele cafelei la negru, depistat in urma activitatii pe un forum!" Si continuarea: "Marele contrabandist (asa se exprima tabloidele , a strans o avere de cateva zeci de milioane de euro in urma comertului ilicit cu cafea verde imoortata direct de la sursa. Clientii sai, onorabili membri ai unui forum dedicat cafelei de specialitate si espresso, nu banuiau amploarea activitatii infractionale, de nivelul unui cartel de droguri sud-american. Unul dintre acestia, userul nechezol, ne a declarat in exclusivitate: "Nici acum nu imi revin din stupoare. renatoa mi a fost ca un tata pe forum, il admiram si il respectam, intotdeauna m a ajutat si pe mine si pe altii, avea o vorba buna pentru fiecare aflat la nevoie! Nu pot sa cred ca avea aceasta personalitate ascunsa in spatele firii sale blande si joviale. Va spun, sunt atat de socat incat de acum inainte, nicio cafea nu va mai avea acelasi gust pentru mine". In finalul articolului, sa mentionam pentru cititorii nostri ca acest veritabil Escobar al cafelei verzi, a fost gasit in urma denuntului unui troll al forumului, aflat printre clientii sai! Organele continua cercetarile, prima masura luata de autoritati fiind aceea a sechestrului pe yachturle, masinile de lux si vilele somptuoase ale temutului contrabandist." :))))
RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - Laddu - 13-02-2019 :) Hai ca mi-ai descrețit fruntea de la prima ceașcă de cafea, culmea luata verde de la Renato și prăjită in popper. Sa ne trăiești. RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - r1r2000 - 13-02-2019 (13-02-2019, 05:31)nechezol Wrote: Te ai spariet un pic, huh? :) Nu esti sanatos! In sensul bun! Propun ca renato sa-si schimbe nickul in pablo, daca nu chiar in escobar. |