![]() |
|
noul Dual Boiler Gaggia Classic GT - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii) +--- Forum: Espressoare (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare) +--- Thread: noul Dual Boiler Gaggia Classic GT (/Thread-noul-Dual-Boiler-Gaggia-Classic-GT) |
RE: noul Dual Boiler Gaggia Classic GT - alin1970 - 27-03-2025 (15-02-2025, 17:53)renatoa Wrote: Nu are nici o legatura... asta e din epoca de ... bronz... acum totul tine de compensare pierderi si izolare.Parea mea este ca un boiler mai mare ar fi de dorit la astfel de scule cu pretentii de stabilitate termica si preturi pe masura. Staresso are boiler mai mare. La Staresso nu poti avea mari pretentii la cat costa, dar are cateva avantaje. La Staresso nu se amesteca apa fiarta cu cea la temperatura camerei pentru extractie. In boilerul Gaggia ( si nu numai ) degeaba ai setat temperatura la 95 grade daca bagi 30 ml de apa la 24 grade peste doar 100 ml de apa fierbinte. O avea el pid-uri dar nu le lasa fizica sa stabilizeze ce nu poate fi stabilizat. Sigur multi nu vor fi de acord cu mine, dar ideea de a folosi apa la temp camerei pe post de piston intr-un boiler asa de mic si sa vrei stabilitate la temperaturi de 90-96 grd este o utopie dupa parerea mea. Poate gresesc, dar asta imi spune logica mea. RE: noul Dual Boiler Gaggia Classic GT - Florinush - 27-03-2025 @alin1970 vezi aici https://youtu.be/0eTlnWctCTA la min 12. Mie mi se pare mai mult decât decent. RE: noul Dual Boiler Gaggia Classic GT - ciprianmacarie - 27-03-2025 (26-03-2025, 21:07)Lyvyoo Wrote: Inca nu avem nicio informatie in Romania nici despre culori, nici despre pret. Dar despre culori chiar nu am auzit ceva concret. Pretul o sa fie in jur de 8000 ron (info de la edream.ro) RE: noul Dual Boiler Gaggia Classic GT - Lyvyoo - 27-03-2025 Pai la ei si la magazine in general e mai scump. Asteptam sa vedem ce spune importatorul pentru Espressomani. RE: noul Dual Boiler Gaggia Classic GT - staicueduard - 28-03-2025 alin1970 si la Lelit 41TEM si la GC s-au facut teste live cu SCACE in extractie pentru stabilitatea temperaturii. le mentionez pe acestea pentru ca sunt aparatele cu cele mai mici boilere. mai mult de 1 grad maxim 2 pe extractie nu sunt, le poti gasi pe youtube, si sunt videouri oficiale . flow-ul apei in boiler nu este asa "babeste" cum o descrii tu ca sa scada temepratura drastic la extractie. este calculat de ce apa intra pe jos pe langa grup si nu pe deasupra boiler-ului, si de ce punctul de iesire are o "teava" mai lunga pana spre mijlocul boiler-ului. pe scurt apa pe care o elimini la extractie ramane cea mai fierbinte, pana sa ajunga cea amestecata, iar asta se intampla dupa ce aplici o extractie completa, apoi pana pregatesti un nou puc, deja se mai stabilizeaza RE: noul Dual Boiler Gaggia Classic GT - tektbar - 28-03-2025 (27-03-2025, 18:57)Lyvyoo Wrote: Pai la ei si la magazine in general e mai scump. Asteptam sa vedem ce spune importatorul pentru Espressomani. Prețurile oscilează câteodată le văd mai ieftine pe Edream decât pe site-urile noastre unde avem discount. Dar pot fi și mai scumpe. RE: noul Dual Boiler Gaggia Classic GT - cataony - 28-03-2025 (27-03-2025, 17:04)ciprianmacarie Wrote:7490 lei mai exact https://www.cremaperfecta.ro/produs/gaggia-classic-gt/(26-03-2025, 21:07)Lyvyoo Wrote: Inca nu avem nicio informatie in Romania nici despre culori, nici despre pret. Dar despre culori chiar nu am auzit ceva concret. RE: noul Dual Boiler Gaggia Classic GT - adiszep - 28-03-2025 Preț serios… nu glumă :)))) RE: noul Dual Boiler Gaggia Classic GT - Lyvyoo - 28-03-2025 @tektbar Pentru Lelit / Gaggia niciodata, aici era discutia si asigurarea primita de la importator. @cataony Si tot nu este pretul pentru espressomani :) Se pare ca azi primim notificarea exacta RE: noul Dual Boiler Gaggia Classic GT - GeorgianM - 28-03-2025 Dacă reușeau să îl aducă în jurul a 1000€ cred ca ar fi avut succes fantastic cu el. La 7000 lei deja nu înțeleg de ce ai trece peste Lelit Elizabeth care e 6000. Sau poate chiar Profitec Pro400 care cu toate ca este un HX fara PID, este destul de potent și stabil. Și să reiau o glumă de mai sus, mai bine iei două Gaggia Classic :)). RE: noul Dual Boiler Gaggia Classic GT - alin1970 - 28-03-2025 (28-03-2025, 10:21)staicueduard Wrote: alin1970 si la Lelit 41TEM si la GC s-au facut teste live cu SCACE in extractie pentru stabilitatea temperaturii. le mentionez pe acestea pentru ca sunt aparatele cu cele mai mici boilere.Da, posibil sa ai dreptate. Doar nu ma pun eu sa contrazic un SCACE. Dar eu tot sunt de parere ca un boiler mai mare ar da o stabilitate termica mai buna.La un aparat de aprox 2.000 $ s-au zgarcit si au pus un boiler de 100 ml ? cat putea sa coste unul rezonabil ? Pana si un Delonghi care costa 100 $ are un boiler din inox de capacitate dubla. La o extractie mai sanatoasa folosesti jumatate din capacitatea boilerului. Nu imi pare ok la pretul asta. Pompa baga 9 barr apa la 24 grade in acel boiler de doar 100 ml. Inteleg ca se incearca colectarea doar a apei fierbinti, dar logica mea imi spune ca se va comporta aproape ca un thermoblock. Dar, aceasta este doar parerea mea neavizata de incepator. Extractii reusite va doresc. RE: noul Dual Boiler Gaggia Classic GT - cataony - 28-03-2025 (28-03-2025, 14:01)GeorgianM Wrote: Dacă reușeau să îl aducă în jurul a 1000€ cred ca ar fi avut succes fantastic cu el. La 7000 lei deja nu înțeleg de ce ai trece peste Lelit Elizabeth care e 6000. Sau poate chiar Profitec Pro400 care cu toate ca este un HX fara PID, este destul de potent și stabil. Și să reiau o glumă de mai sus, mai bine iei două Gaggia Classic :)). as fi zis chiar mai jos de 1000 EUR, ca sa fie atractiv pentru fanii Gaggia Classic care vor mai mult de SBDU dar si pastreaza afinitatea pentru brand. Sau mai bine isi cumpara un Nanofoamer Pro si nu mai au nevoie de dual boiler. RE: noul Dual Boiler Gaggia Classic GT - tektbar - 28-03-2025 (28-03-2025, 14:01)GeorgianM Wrote: Dacă reușeau să îl aducă în jurul a 1000€ cred ca ar fi avut succes fantastic cu el. La 7000 lei deja nu înțeleg de ce ai trece peste Lelit Elizabeth care e 6000. Sau poate chiar Profitec Pro400 care cu toate ca este un HX fara PID, este destul de potent și stabil. Și să reiau o glumă de mai sus, mai bine iei două Gaggia Classic :)).Mai rămân și de râșnița+accesorii :)) RE: noul Dual Boiler Gaggia Classic GT - Lyvyoo - 28-03-2025 Am primit comunicarea de la Cremaperfecta, importatorul Gaggia in Romania si am facut update in thread-ul lor de reduceri. "Pret website cremaperfecta: 7490 lei Pret cu reducere Espressoman: 7090 lei + portafiltru fara fund Gaggia (maner lemn) + tamper Gaggia (inclus) + 8 vouchere cafea de specialitate Pachetul Gaggia Classic GT cu Rasnita Gaggia MDF55 (identica Specialita): 8540 lei + latiera inox + suport rasnita magnetic cu knock box profesional integrat Lelit PLA360M (in val. de 785 lei) + tamper Gaggia (in pachet) + 8 vouchere cafea de specialitate" Asadar espressomanii vor avea 5% reducere fata de pretul importatorului si inca 5% daca se cumpara in pachet cu o rasnita sau se grupeaza espressomanii pentru doua Classic GT ori alt model, deci in jur de 6700 in cel mai optimist scenariu. RE: noul Dual Boiler Gaggia Classic GT - RazvaNNN - 28-03-2025 (14-02-2025, 22:23)RazvaNNN Wrote: eu cred ca o sa fie pe la ~7000 lei am nimerit! :)) RE: noul Dual Boiler Gaggia Classic GT - vdub - 28-03-2025 (28-03-2025, 19:24)RazvaNNN Wrote: am nimerit! :)) Congrats! Eu m-am dus prea jos cu 6200 lei
RE: noul Dual Boiler Gaggia Classic GT - Lyvyoo - 28-03-2025 (28-03-2025, 19:24)RazvaNNN Wrote:(14-02-2025, 22:23)RazvaNNN Wrote: eu cred ca o sa fie pe la ~7000 lei Ai castigat un Classic GT
RE: noul Dual Boiler Gaggia Classic GT - Nth88 - 28-03-2025 E pe categorie de pret cu Lelit Elizabeth, tare-s curios care pe care... RE: noul Dual Boiler Gaggia Classic GT - FlorinO - 29-03-2025 Oare merită trecerea de la Mara X ? RE: noul Dual Boiler Gaggia Classic GT - adiszep - 29-03-2025 (28-03-2025, 23:14)Nth88 Wrote: E pe categorie de pret cu Lelit Elizabeth, tare-s curios care pe care... Care ar putea, realist vorbind, sa fie diferenta? RE: noul Dual Boiler Gaggia Classic GT - Lyvyoo - 29-03-2025 Deci varianta cea mai buna de pret este sa se cupleze doritorii cate 2 si sa il ia la 6700, in loc de 7090. Si cu asta subiectul e inchis. Lasam thread-ul pentru impresii generale iar pentru alte preturi mai mari si link-uri exista thread-ul de oferte diverse. Altfel, da, la acest nivel, sub 7000, se apropie mult de PL92 si chiar ar merita o comparație, poate pe thread dedicat, insa ramanem la nivel de specificații pana nu le avem pe masa unul langa altul. Poate n-ar fi o idee rea sa facem un mini eveniment si sa le testam pe ambele, daca vor fi disponibile. RE: noul Dual Boiler Gaggia Classic GT - claudiu.m - 31-03-2025 Dupa 7 ani neintrerupti de Gaggia, a venit momentul pentru un fratior mai potent. Comanda initiata.Hai sa vedem ce poate, ca-l astept de cand am vazut postarea initiala. Sper sa nu regret ca nu l-am ales pe Alex Duetto 3. PS: De acord cu ce au scris colegii mai sus, eu sunt fan inrait Gaggia, imi vine greu sa trec la alt brand. Poate si de aici usurinta de nu comenta la pret
RE: noul Dual Boiler Gaggia Classic GT - Lyvyoo - 31-03-2025 Te asteptam cu impresii in thread! RE: noul Dual Boiler Gaggia Classic GT - Gozmin - 01-04-2025 (27-03-2025, 15:30)Florinush Wrote: @alin1970 vezi aici https://youtu.be/0eTlnWctCTA la min 12. Mie mi se pare mai mult decât decent. Am văzut și eu videoclipul și pot spune cu certitudine că este similar unui clip publicitar, adică doar lucruri bune și ceva superlative folosite în limbaj. Eu unul nu voi da în veci 7.500 de lei pe un aparat care are plastic/cauciuc pe traseul de abur sau apă fierbinte și pe un boiler de 100 ml. Înseamnă că tot ce am creat și dezvoltat pe acest forum este în zadar, dacă venim acum să spunem că, cu un deț de apă (o sută de ml) facem espresso unul după altul fără alterarea rezultatului. Cine lucrează cu espressoare scumpe și bine făcute știe că nu te rezumi într-o extracție strict la a face espresso, adică apeși buronul și curge apa. Sunt etape de dinainte și de după și nu îmi dau seama cum face față să revină la temperatura necesară pentru următorul shot, că de aia e DB, că dacă vrei un singur espresso îți iei SB. Adică faci un flush înainte de extracție (deja din start devine problematică temperatura), apoi extragi și faci flush după extracție, practic ai golit boilerul în procent de cel puțin 80 %, iar dacă faci shoturi unul după altul nu văd cum poți păstra o inerție termică continuă/constantă sau cu abateri mici care nu influențează shotul/extracția. În plus, eu zic în continuare că e un dezavantaj grupul, situat jos, comparativ cu un E61, apa nu circulă, doar prin flush mai reglezi. O altă chestie e cu plăcuța de dispersie, dacă vrei să o cureți și o dai jos curge toată apa din boiler, deci trebui răcit aparatul înainte. Apoi reiei procedura de umplere a boilerului. Nu văd avantajul. Cât de partea electronică zici că-i PC de gaming, dar și destul de neprotejată îmi pare. Încă o dată spun că raportat STRICT la preț nu merită, practic nu dai valoare maximă banului. RE: noul Dual Boiler Gaggia Classic GT - Florinush - 02-04-2025 Păi sigur că este clip publicitar :-) Ca fapt divers nu toate aparatele promovate de ei au acel test de temperatură în extracții consecutive. Oare de ce? Cei de la Gaggia plătesc mai bine? Au inovat marketingul și au lăsat aceeași tehnologie îmbrăcată în haine noi? Poate. Vom afla în curând :-) RE: noul Dual Boiler Gaggia Classic GT - anyidulike - 02-04-2025 Nu poti sa ai pretentia ca faci review la un produs pe care il si vinzi. E orice, dar nu review. RE: noul Dual Boiler Gaggia Classic GT - cristian88 - 02-04-2025 (01-04-2025, 19:43)Gozmin Wrote:Evident ca cu un boiler de 100 sau 200ml nu ai cum sa ai stabilitate termica fara ai ai inainte de intrarea apei in boiler un isstem de preincalzire al apei. Mai sunt cativa rataciti care cred si ca Lelit PL41/42 are stabilitate termica doar pentru ca , atentie in clipul facut de cei de la Lelit se arata acest lucru :) Aparatul este mult supraevaluat, Ascaso Steel cat si alte modele ofera un raport mult mai bun pret/calitate/functii la un pret de 3 ori mai mic.(27-03-2025, 15:30)Florinush Wrote: @alin1970 vezi aici https://youtu.be/0eTlnWctCTA la min 12. Mie mi se pare mai mult decât decent. RE: noul Dual Boiler Gaggia Classic GT - Lyvyoo - 03-04-2025 Inteleg ca la CoffeEast, Gaggia Italia va avea stand propriu, unde reprezentantii fabricii vor aduce si acest model pentru discutii si teste. Am intrebat si de vreo reducere suplimentara pentru espressomani dar fata de ce avem noi pe forum nu va fi. Insa e o buna oportunitate pentru cei care doreau sa vada aparatul fizic. RE: noul Dual Boiler Gaggia Classic GT - sorin.drache - 05-04-2025 Review Cred ca e destul de cuprinzător review-ul si răspunde la multe întrebări. RE: noul Dual Boiler Gaggia Classic GT - EspressoMP - 06-04-2025 Salut, Ce parere aveti in despre Gaggia Classic GT 2025 vs Elizabeth V3? Din cercetarile mele de pana acum balanta tinde inclina spre Lelit. Cei drept GT e mai nou se incalzeste mai repede si poate avea ceva avantaje minore ca se poate programa, dar o priza rezolva problema asa. Are cineva sfaturi sau pareri, s-a mai lovit cineva de dilema asta. Multumesc. |