![]() |
|
Sfat achizitie espressor + rasnita - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii) +--- Forum: Sfaturi la cumparare (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Sfaturi-la-cumparare) +--- Thread: Sfat achizitie espressor + rasnita (/Thread-Sfat-achizitie-espressor-rasnita--9528) Pages:
1
2
|
RE: Sfat achizitie espressor + rasnita - sorin2ro - 01-11-2024 Da, nu ma gandisem la faptul ca rasnita are cutite conice care teoretic ar fi mai potrivite pt flat. E interesant si Sage-ul Oracle si Breville Dual Boiler + o rasnita separat. O sa analizez ofertele de zilele urmatoare. Singurul lucru care nu ma atrage la Sage/Breville e design-ul. RE: Sfat achizitie espressor + rasnita - Florinush - 02-11-2024 Mihai L, presiunea se formează în funcție de temperatura apei din boilerul de steam, temperatura care se poate regla la destul de multe dual boilere. Corectați-mă dacă greșesc. Scuzați offtopicul. RE: Sfat achizitie espressor + rasnita - ranger - 02-11-2024 (01-11-2024, 23:23)ECMuser Wrote: Eu cel putin ma declar multumit cu HX, inca nu am sesizat diferente de temperatura la fotare, nici dupa 7 cappuccino facute unul dupa altul. Mai contează și aparatul in sine, calitatea construcției, nu doar tehnologia cu care funcționează. Tu ai cam vârful de lance al aparatelor HX, este de așteptat ca o asemenea mașinărie sa ofere performanțe bune chiar și acolo unde tehnologia HX nu strălucește. Sfat achizitie espressor + rasnita - Mihai L - 02-11-2024 (02-11-2024, 00:56)Florinush Wrote: Mihai L, presiunea se formează în funcție de temperatura apei din boilerul de steam, temperatura care se poate regla la destul de multe dual boilere. Corectați-mă dacă greșesc. Scuzați offtopicul. Cred ca se regleaza la majoritatea DB. Dar cel putin in zona asta de abur n-am auzit de probleme nici la cei fara DB si care au reglaj din fabrica. Importanta este temperatura la boilerul de apa. RE: Sfat achizitie espressor + rasnita - sorin2ro - 04-11-2024 Salut odor4fun am mai explorat optiuni si review-uri si mi se pare o varianta f interesanta Sage Dual Boiler raport pret-calitate. Inca nu sunt convins de calitatea materialelor, am vazut pareri impartite si in continuare nu ma atrage asa tare design-ul dar as fi dispus sa trec peste acest mic neajuns. Ce am mai citit pe forum-uri si in diverse review-uri pe Youtube este ca multe din aparate vin cu presiunea din fabrica setata la 10-11 bari. Si in review-ul lui James Hoffman am vazut acelasi feedback si se plangea de aspectul asta. Presupun ca ar fi si un fel de truc pt utilizatorii care folosesc sitele presurizate sau pod-uri/capsule. Inteleg si ca presiunea nu se poate ajusta fara sa desfaci aparatul lucru care ar anula garantia si nu prea mi-as dori asta avand in vedere ca am vazut ca sunt si ceva probleme cu unele aparate dupa un timp. Chiar ma gandeam sa iau extra garantie macar un an de la Altex daca ar fi sa optez pt el. Un truc pe care l-am mai vazut prin review-uri este sa folosesti preinfuzia pentru a trage tot shot-ul si sa setezi pompa la 65-70% ceea ce ar oferi o presiune mai apropiata de 9 bari. Dar in cazul asta nu mai poti sa faci preinfuzie la presiune mai scazuta. Ma mai intrebam daca ar merge trimis in service in cazul in care vine cu 11 bari din fabrica si cerut ajustare la 9 bari lucru pe care il promit in brosura de prezentare a aparatului. RE: Sfat achizitie espressor + rasnita - odor4fun - 04-11-2024 Salut, poti reduce presiunea fara sa pierzi garantia. Desfaci capacul superior care e fixat cu 4 suruburi si ai acces deplin la toate componentele interne. Iti faci griji inutil, nu merita sa achizitionezi garantie extinsa RE: Sfat achizitie espressor + rasnita - Florinush - 04-11-2024 Hello. De ce nu ar merita garanție extinsă? Garantezi dumneata? Sau ai avut experiențe neplăcute cu service-ul în garanție și ai preferat să te ocupi personal? :-) Deobicei este opțiunea să prelungești garanția cu o lună înainte de expirare, timp suficient în care să te convingi că merită sau nu. Dealtfel am recomandat și eu un astfel de aparat, prins la un preț bun, iar prietenul meu este foarte mulțumit. RE: Sfat achizitie espressor + rasnita - odor4fun - 04-11-2024 Sunt de parere ca nu merita sa platesti 392 lei in plus, dar ramane la latitudinea fiecaruia. Stiu cum e construit, iar daca sunt defectiuni de fabricatie, se vor manifesta la inceput. De ce as plati 392 lei pentru a remedia problemele de picurare la robinetul de abur ? Cred ca e singura defectiune care apare in primii ani, iar remedierea ei costa foarte putin RE: Sfat achizitie espressor + rasnita - sorin2ro - 16-11-2024 Salutare, va mulțumesc încă o data pentru recomandari. Dupa indelungi framantari, citit reviewuri pe forum aici si externe, urmărit review-uri nenumarate pe Youtube si tras un pic mai mult de buget am luat un Lelit Bianca si un DF64 Gen 2 cu reducerile de pe forum. Imi doream sa experimentez cu profilarea de presiune oferita de Bianca si sa am in același timp și opțiunea sa fac câteva cafele (espresso + bauturi cu lapte) back to back fără sa fie nevoie sa trec prin răcit/încălzit boilerul. M-am uitat și la Mara și alte variante care ofereau posibilitatea montării unui kit de profilare dar am ales sa "go all in" în cele din urma. Îmi place și funcția low flow mode + preinfuzie și pot sa fac toate setările în asa fel încât sa se bucure și soția de o cafea fără sa își bata capul prea mult cu bibilit aparatul. Mulțumesc cu ocazia asta si lui Lyvyoo pentru ofertele obtinute de BF si pentru recomandarea de a combina comenzile a 2 colegi pentru reducerea de 10% care a fost chiar consistenta pentru Bianca. Extracții reușite tuturor!
RE: Sfat achizitie espressor + rasnita - renatoa - 27-11-2024 (01-11-2024, 19:54)sorin2ro Wrote: ...Am citit review-uri despre aparat in care era mentionat ca nu poti sa faci dial in precis pt ca nu e stepless ... Cand review-urile repeta papagaliceste niste neadevaruri, si mai mult dezinformeaza... Dial-in precis faci din cantitate, nu din rasnire. Modific mai radical extractia din 2-3 boabe, adica juma de gram, decat din 10% marime granulatie in plus sau minus. Din pacate e prea tarziu... nu am citit la timp postarea in cauza. |