Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
OUTIN Nano - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii)
+--- Forum: Espressoare (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare)
+--- Thread: OUTIN Nano (/Thread-OUTIN-Nano)

Pages: 1 2

RE: OUTIN Nano - cradun - 27-10-2025

O alta experienta in week-end-ul acesta cu Outin. Cu capsule, cu un termos cu apa fierbinte (ca sa nu stau sa incalzeasca el apa), am facut un espresso bunicel intr-o sala de sport, la un concurs de tenis de masa. E super fain ce poti face cu espressor-ul asta, dpdv al mobilitatii, raportat la calitatea espresso-ului. Cu Zambia de la Guido (prajita de espresso), rasnit cu Fino (la gradatia 2), am scos ceva acceptabil cu 18 grame in si 54 grame out (BR 1:3) sau chiar BR 1:2 (dar aprox in 60 de secunde, cu gradatia la Fino la 1, cu 17.5 grame). Extractia ideal este sa se lungeasca, fata de reteta traditionala de 25 s BR 1:2. Fie tot BR 1:2, dar mergeti cu incredere pentru cafele prajite medium pe timpi spre 50 de secunde, fie mergeti pe 30-40 s pe BR de 1:3. Pt BR de 1:3, aveam un kettle apa fierbinte si mai completam, dar cred ca 1:3 merge si doar cu apa din "boiler", insa umpluta maxim. Ideea de baza la timpul mare de extractie sau la cantitatea mare extrasa este sa folosim ce metode putem sa extragem mai mult din puc, pentru ca debitul scazut al pompei pare ca mai scade din cantitatea de solubile ajunse in ceasca, comparativ cu un espressor cu debit mai mare (si astfel, la extractii mai scurte, exista riscul de subextractie). La cafele prajite dark e mai simplu, se poate merge pe 1:2 (e cam mult la cafele dark 1:3, incepe sa fie amar) in aprox 30s. Dupa gust...

RE: OUTIN Nano - RichardMG - 09-12-2025

[Image: 6dtjaDV.jpeg][Image: aWSWSV5.jpeg]

am sa readuc la viata acest thread un pic:

am luat primavara asta de la mediamarkt din Viena un producs similar cu outin, se numeste Date by Ecaffee. Era la reducere, 90€ de la 120 parca. Avea inclus la fel ca outin, un cos pentru capsule, dar in plus, avea si un cos presurizat de 8-9 grame pentru cafea rasnita proaspat.

Fast forward spre final de noiembrie, am descoperit un thread pe reddit care avea tot un produs similar cu outin, numit Caramelly. Asta, spre exemplu arata 1 la 1 cu ce am luat eu din mediamarkt, dovada ca produsul era luat de la aceeasi fabrica din China, doar vandut sub alt nume. In schimb, persoana respectiva a cumparat basket plus de la outin si a intrat perfect. 

L-am cumparat si eu si pot spune ca se potriveste perfect.

Deci concluzia: outin a investit mai mult in marketing, i-a schimbat carcasa exterioara si pentru asta a charge-uit un premium... Outin nano + basket facea cam 200€, aproape dublu fata de asta..

RE: OUTIN Nano - ghrt - 09-06-2026

Salut, aveti idee unde as putea sa il servisez?
Nu mai pompeaza apa, desi pompa pare ca merge.