![]() |
|
Recomandare râșniță manuala - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii) +--- Forum: Sfaturi la cumparare (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Sfaturi-la-cumparare) +--- Thread: Recomandare râșniță manuala (/Thread-Recomandare-r%C3%A2%C8%99ni%C8%9B%C4%83-manuala--7530) Pages:
1
2
|
RE: Recomandare râșniță manuala - Marius A - 27-06-2022 (27-06-2022, 12:16)staicueduard Wrote:(27-06-2022, 11:35)Marius A Wrote: +1 pentru Kinu. ![]() ![]() Nu vad nici o problemă pana în prezent.La reasamblare am reușit sa blochez cuțitul la valoarea 0, inainte era la 9... RE: Recomandare râșniță manuala - staicueduard - 27-06-2022 arata f bine cutitul. e varianta netratata nu? la mine e negru Recomandare râșniță manuala - dev - 27-06-2022 Nu arată deloc bine dar nici când erau noi râșnițele, cuțitele din Kinu nu arătau impecabil. Cele din Comandante mi s-au părut finisate mult mai bine. La cele de pe Lido am mai observat imperfecțiuni.... Recomandare râșniță manuala - vlaicu - 28-06-2022 Oricum ala e cuțitul care împinge cafeaua, cel exterior taie și se simte și la mana. Referitor la 0, vezi sa nu fi avut ceva între cutitul de jos și suportul lui. Al meu arata asa și nu am avut probleme nici de timp, gust, etc. Cuțitul de brew pentru ca e tratat și mai bine finisat arata mai bine. ![]()
RE: Recomandare râșniță manuala - cradun - 28-06-2022 @CalinV, rasnitele manuale in espresso vin cu o penalizare la gust, inclusiv Kinu. Sigur, dc acum folosesti Porlex, probabil ca orice manuala cu cutite metalice va fi un pas enorm inainte. Din toate manualele, pt espresso as merge pe Kinu, strict pt ca dpdv al calitatii unui shot, uniformitatea particulelor conteaza mult si aici alinierea la Kinu inca nu am vazut sa fie egalata de nici o alta rasnita. Iti apreciez scepticismul vizavi de promovarea Kinu, insa aici pe forum in toti anii de cand sunt membru, nu am vazut sa se promoveze aiurea produse, fara ca acestea sa aiba o calitate buna sau fara ca multi utilizatori sa aiba experiente placute cu ele. Pt Europiccola, rasnite foarte bune single dose ar fi Sette, Niche Zero si Honne, din ce am testat. Eu personal am aversiune la conceptia si la gustul in espresso dat de G-Iota, cu cutite SSP sau fara, dar aici pe forum multi care o folosesc zi de zi si apreciaza ca e usor de folosit. RE: Recomandare râșniță manuala - staicueduard - 28-06-2022 nu schimbi 1zpresso JX pe Kinu? inteleg mai sus ca toate manualele sunt sub Kinu RE: Recomandare râșniță manuala - cradun - 28-06-2022 (28-06-2022, 11:22)staicueduard Wrote: nu schimbi 1zpresso JX pe Kinu? inteleg mai sus ca toate manualele sunt sub Kinu Ba da. As fi la al treilea Kinu M47. Daca te intereseaza, da-mi un PM. RE: Recomandare râșniță manuala - RaduCarutasu - 28-06-2022 (27-06-2022, 13:02)umarianos Wrote:(27-06-2022, 13:01)RaduCarutasu Wrote: Am Kinu M47 si nu as schimba-o cu alta manuala.Și testat alte râșnițe din aceeași gamă căte ? (Teste de câteva săptămâni nu doar luat în mână ) Cu ce am gresit? Nu am spus ca una este mai buna decat cealalta! Am afirmat ca “nu as schimba-o cu alta manuala”, adica am impartasit care este concluzia mea, rezultata din experiente personale. Ce doresc sa aleaga altii sunt doar optiunile lor, bazate pe experiente si documentare proprie. Resursele financiare le apartin si le cheltuie sau investesc dupa criteriile pe care si le stabilesc singuri. Nu fac reclama acestei rasnite, deoarece nici nu am vreo calitate in cadrul echipei Kinu si nici vreun interes direct. Nu pot insa sa nu recunosc ca este un produs de foarte buna calitate, care beneficiaza de un puternic suport tehnic local (mare avantaj pentru client). Ce e drept, la momentul la care am ales sa achizitionez o rasnita manuala, pe piata nu erau disponibile atat de multe modele performante ca azi. Chiar si asa, nu am optat pentru Kinu M47 cu ochii inchisi sau dupa ce am dat cu banul. La acea data, am avut la dispozitie, ca variante pentru comparatie, Kinu M47, Comandante si Orphan Espresso Lido, modele de referinta si azi in segmentul de rasnite manuale. A fost o sesiune foarte interesanta de testare si de comparare a rezultatelor, organizata foarte bine de cativa barista cunoscuti. Chiar daca nu am lucrat saptamani cu acele rasnite, numeroasele extractii, cu un espressor performant si cu Aeropress, masuratorile si degustarile facute in acea zi, folosind arsenalul de instrumente dedicate pentru asemenea incercari (site, refractometre, cantare…..mai multe soiuri de cafea…) si experienta practica a celor care au lucrat efectiv, au aratat la finalul sesiunii de lucru niste rezultate. In plus, dupa ce am cumparat Kinu M47, am testat-o in paralel cu Kinu M68 mai bine de un an, acasa. M68 nu m-a convins si nu am pastrat-o. Am mai comparat rezultatele obtinute in ceasca cu Kinu M47 si cu cele pe care le-am obtinut cu rasnitele electrice, pe care le-am avut sau le am si acum. Cu macinatura de la Kinu M47, reglata corespunzator, am obtinut mereu rezultate foarte corecte, cinstite, complexe, bune, proportional cu diferentele de calibru dintre o rasnita electrica performanta si una manuala, cutite conice si plate. Rasnita asta, Kinu M47, a circulat liber pentru testare la multi membri ai acestui forum. Fiecare si-a exprimat, atunci, parerile, impresiile pro si contra, a venit cu observatii, comparatii samd. Multe dintre sugestiile utilizatorilor se regasesc azi implementate in modelul de pe piata. Deci, eu cred ca rasnita Kinu M47 este destul de bine cunoscuta si apreciata de persoanele care au avut-o in mana sau au cumparat-o si au folosit-o. Chiar daca nu sunt multe review uri pe afara, nu inseamna ca rasnita Kinu M47 nu este una de top, dpdv constructiv, calitativ si al performantelor. Multi dintre cei care au renuntat la aceasta rasnita, pentru upgrade, au facut-o in favoarea unei rasnite electrice performante si nu in favoarea altei rasnite manuale (poate or fi si asemenea cazuri dar eu nu le stiu). Cei care au avut ceva probleme de functionare sau cu unele componente, le-au rezolvat rapid cu ajutorul producatorului local; un alt mare avantaj pentru cei din tara care cumpara rasnita. Pentru a completa elementele de comparatie, o rasnita Kinu M47, varianta clasic, cantareste 1150 grame (atata arata a mea pe cantar). Cu siguranta ca diferenta de greutate, fata de multe alte rasnite manuale capabile (inclusiv 1Z) se regaseste si in robustetea constructiei, in stabilitatea si rezistenta acesteia, in satisfactia de a o folosi, in calitatea macinaturii, in consistenta acesteia….si, uneori, in diferenta de pret. |