Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Espressoman in devenire, caut sugestii si sfaturi - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii)
+--- Forum: Sfaturi la cumparare (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Sfaturi-la-cumparare)
+--- Thread: Espressoman in devenire, caut sugestii si sfaturi (/Thread-Espressoman-in-devenire-caut-sugestii-si-sfaturi)

Pages: 1 2

RE: Espressoman in devenire, caut sugestii si sfaturi - Sisupisici - 10-11-2021

@Eugen16 Vad la PL81 ca au tot felul de noi features. In afara de alea de design si QoL care nu ma intereseaza neaparat, partea cu facutul cafelei mai bune pare subtire. Asta daca cineva mai cunoscator nu imi spune ca de fapt creierasul ala nou face treaba buna. De fapt aici e problema: nu stiu sa apreciez importanta chestiilor alora noi, ca de bani nu e problema. Stiu ca espresso e un hobby cu consecintele de rigoare, ca altfel m-as tine de aeropress.

O chestie decisiva ar fi sa gasesc pe cineva pe aici care vrea o rasnita sa luam un pachet de BF, ca vad ca acolo reducerile is barosane, mai ales la DF64 aia.

RE: Espressoman in devenire, caut sugestii si sfaturi - RazvaNNN - 10-11-2021

pai cam in aceeasi situatie ca tine am fost si eu.. diferentele intre intre 41 si 81 ar fi de design si posibilitatea de preinfuzie la 81. eu am mers pe varianta pl81t

RE: Espressoman in devenire, caut sugestii si sfaturi - Eugen16 - 10-11-2021

Nu stiu prea multe despre pl81 , cauta si tu pl41 versus pl81 ,eventual versus pavoni si vezi ce gasesti. Mie pl 41 mi se pare a fi drumul cel mai scurt catre upgrade,dar poate nu e asa.

RE: Espressoman in devenire, caut sugestii si sfaturi - TVTVTV - 10-11-2021

PL81T are ca avantaj major, dacă mă-ntrebi pe mine, faptul că are distanța mai mare între portafiltru și tavă. Deci vei putea înghesui un cântar mai grosuț sub ceașcă, fără să fii nevoit să treci neapărat pe PF bottomless sau să faci alte improvizații.

Totodată, la PL41 se cam arde (parțial) display-ul de la PID după ceva timp, iar asta e o reparație costisitoare. La cât de mică e diferența între 41TEM și 81T, îți recomand clar să mergi pe 81T.

P.S. - Sunt posesor de PL41, ce-i drept LEM nu TEM.

(10-11-2021, 16:58)TVTVTV Wrote: PL81T are ca avantaj major, dacă mă-ntrebi pe mine, faptul că are distanța mai mare între portafiltru și tavă. Deci vei putea înghesui un cântar mai grosuț sub ceașcă, fără să fii nevoit să treci neapărat pe PF bottomless sau să faci alte improvizații.

Asa am inteles si eu din "mug friendly", dar m-am inselat. distanta intre portafiltru si tava este aceeasi la cele 2 espressoare

RE: Espressoman in devenire, caut sugestii si sfaturi - Sisupisici - 10-11-2021

@TVTVTV Aici nici nu stau pe ganduri: portafiltru bottomless instant. Hidoseniile alea cu duzele lor urate ar trebui inscrise la crime impotriva omenirii. Nu inteleg de ce sunt incluse alea si nu portafiltrele bottomless, cine taie in doua cativa ml de espresso? Asa, rant over. Nimic de vazut aici.

Ai si tu niste dreptate cu 81 vs 41. La urme urmei PL41 e la finalui vietii. Dar vad si de BF ce prind.

@Eugen16 Cel mai scurt drum catre upgrade adica o sa vreau sa-l schimb repede? Am cautat diferentele intre ele, si pare ca mai e pana inteleg care e treaba. Dar, tl;dr: PL81 e mai bun, PL41 e tried and tested.

si inca un beneficiu la 81, umplerea boilerului dupa frotare se face automat, la 41 se face manual

RE: Espressoman in devenire, caut sugestii si sfaturi - Dan_R - 10-11-2021

PL81T este fratele cu facultatea terminata a lui PL41TEM care nu reuseste sa finalizeze toate examenele. 
Ce are in plus P81T: 1. Un LCD-PID mai modern, dotat cu timer pentru a te orienta asupra timpului de extractie
2, Afisare pe LCD in momentul in care apa din rezervorul de apa a ajuns la minim
3. Reumplerea automata a boilerului
4. Preinfuzie (asa am citit in fisa tehnica - nu am vazut cum se face)
5. Distanta mai mare intre sita de dus a grupului si tavita. @RazvaNNN as fi curios sa masori fara portafiltru si fara acel suport suplimentar, distanta pana la tavita - la PL41T distanta este : 135mm. 
6. Sistem de autocuratare (citit in fisa tehnica). 
Ca si alti colegi, posesori de PL41 si eu cred ca merita diferenta pentru a inclina balanta spre PL81T(daca acea diferenta nu reprezinta o problema).

(10-11-2021, 17:03)RazvaNNN Wrote: Asa am inteles si eu din "mug friendly", dar m-am inselat. distanta intre portafiltru si tava este aceeasi la cele 2 espressoare

Cu PF bottomless eu am puțin sub 11 centimetri între tavă și buza PF-ului. Măsurat acum. La 81T cât ai? Chiar sunt curios.

Da, reumplerea boiler-ului e un avantaj major, mai ales pentru începători. Am un prieten care și-a ars de 2 ori rezistența la TEM din cauză că uita să reumple boiler-ul după spumare.

ca sa nu difere portafiltrul, am masurat de la tavita pana la shower screen si am 15.5 cm

La LEM am 13 cm până la sita de duș. Deci avantaj clar 81T. Intră confortabil un Timermore, cu PF-ul naked.

am sunat la importator cand mi-am comandat... si doamna de acolo mi-a spus ca au aceeasi distranta intre pf si tavita... deci my bad...