![]() |
|
Rasnite manuale cu cutite plate - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii) +--- Forum: Rasnite (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Rasnite) +--- Thread: Rasnite manuale cu cutite plate (/Thread-Rasnite-manuale-cu-cutite-plate) Pages:
1
2
|
RE: Rasnite manuale cu cutite plate - cradun - 28-05-2024 Avand in vedere prebreaker-ul de pe Orca (cutite plate 49 sau 48, nu stiu exact), e posibil ca varianta aceasta tehnica, de plate mici la rasnita manuala sa fie o solutie excelenta pentru espresso. O sa testez si pentru espresso, deocamdata am cutitele ghost in ea. Oricum, prezenta pre-breaker-ului la ambele tipuri de cutite, faptul ca vin cutitele impreuna cu carrier-ul si doar le infiletezi pentru a le schimba (fara surubelnita la schimbarea de cutite) e ceva ce nu visam acum cativa ani. RE: Rasnite manuale cu cutite plate - renatoa - 28-05-2024 Fata de mecanica care o implica o schimbare de obiectiv pe o camera foto, aici deja e nivel de precizie Lego. Nu a fost oferta pentru ca piata era prea de nisa, volume mult prea mici ca sa intereseze chiar si un mecanic de nivel service auto sa exploreze domeniul. RE: Rasnite manuale cu cutite plate - _R_A_D_U - 28-05-2024 Vorbă multă, sărăcie goală! La o manuală ”cinstită” - capabilă ȘI espresso, ce poate bate cel mai ieftin model de la kinu? Vorbesc de raportul preț/performanță... RE: Rasnite manuale cu cutite plate - renatoa - 28-05-2024 Si tu cauti una de 200 lei, cum voia altcineva la cafenea ? :) Rasnite manuale cu cutite plate - _R_A_D_U - 28-05-2024 Ah, nuuu, am manuală deja! Ba, mai mult, a devenit "principala"! Altceva aveam în gând... Vad multi useri noi care cer sfaturi, au buget ffff limitat dar lasă rasnita de izbeliște... Ei nici nu știu sau nu concep prostia pe care urmează să o facă... RE: Rasnite manuale cu cutite plate - cradun - 28-05-2024 (28-05-2024, 20:59)_R_A_D_U Wrote: Vorbă multă, sărăcie goală! La o manuală ”cinstită” - capabilă ȘI espresso, ce poate bate cel mai ieftin model de la kinu? Vorbesc de raportul preț/performanță... Nu zic ca e mai buna decat Kinu, ca nici nu am abut rabdare sa o incerc pe espresso. (Kinu am incercat 2 Classic si una Simplicity) Zic ca solutia de gestionare a boabelor si de inlocuire a cutitelor e foarte eleganta. Si, fiind cutite plate, exista sansele sa scoata un espresso mai putin amar decat o conica manuala, unde, din cauza proportiei scazute a fines-urilor, trebuie sa rasnesti mai fin decat la o plata electrica (sau conica electrica). E de vazut. RE: Rasnite manuale cu cutite plate - cradun - 29-05-2024 Am incercat azi cu un decaf Orca pe espresso (cu un decaf de la Sloane) si rezultatele sunt foarte bune. Exact cum scriam mai sus, gustul pare ca e mai deschis, mai bright decat ar putea scoate o manuala conica, din experienta mea de utilizare a acestora. Sigur, rasnirea probabil ia mai mult si e ceva mai greoaie, dar nu mi s-a parut nimic exagerat. Constructia rasnitei e ok, dar la schimbarea cutitelor a trebuit sa curat bine rasnita, pentru ca fines-urile nu prea se impaca bine cu filetele si trebuie corelat reglajul de sus cu gradul de strangere a saibei din partea inferioara (cu cat rasnesti mai grosier, se poate strange mai tare saiba de fixare a cutitelor, ceea ce un inginer probabil nu ar face niciodata, dar eu ma tot miram ca de ce nu oi fi strans bine saiba aia la instalarea cutitelor), dar nu sunt obstacole in a obtine o macinatura foarte buna pentru espresso. Cu experienta de acum, daca ar fi sa merg pe o manuala pentru espresso si nu as face multe espresso pe zi, as prefera o manuala plata fata de o manuala conica, exclusiv din punctul de vedere al gustului in ceasca. RE: Rasnite manuale cu cutite plate - Vlad Soare - 29-05-2024 (29-05-2024, 10:59)cradun Wrote: Constructia rasnitei e ok, dar la schimbarea cutitelor a trebuit sa curat bine rasnita, pentru ca fines-urile nu prea se impaca bine cu filetele si trebuie corelat reglajul de sus cu gradul de strangere a saibei din partea inferioara (cu cat rasnesti mai grosier, se poate strange mai tare saiba de fixare a cutitelor, ceea ce un inginer probabil nu ar face niciodata, dar eu ma tot miram ca de ce nu oi fi strans bine saiba aia la instalarea cutitelor), dar nu sunt obstacole in a obtine o macinatura foarte buna pentru espresso. Adică de fiecare dată cînd desfaci rîșnița ca s-o cureți sau ca să schimbi cuțitele, riști ca ulterior reglajul să nu mai fie același? Trebuie să faci dial-in din nou? Sau nu înțeleg eu bine? RE: Rasnite manuale cu cutite plate - cradun - 29-05-2024 (29-05-2024, 11:52)Vlad Soare Wrote: Adică de fiecare dată cînd desfaci rîșnița ca s-o cureți sau ca să schimbi cuțitele, riști ca ulterior reglajul să nu mai fie același? Trebuie să faci dial-in din nou? Parerea mea e ca nu trebuie sa faci dial-in din nou, pentru ca, in mare, cutitele se fixeaza in acelasi loc. Dar da, exista un risc sa fie nevoie sa reglezi din nou rasnita cu un click-doua, asta e pretul platit pentru versatillitate si pentru atatea componente care se misca. RE: Rasnite manuale cu cutite plate - renatoa - 29-05-2024 Voi va dati seama ca traim o schimbare de paradigma, care poate fi un punct de inflexiune in domeniul asta... se profileaza cea mai ieftina solutie de macinat espresso cu plate, compusa dintr-un orca go flat, la 415 lei, si o solutie de electrificare, la maxim 300 lei... banuiesc ca nici la dublu nu poti lua ceva similar... :s RE: Rasnite manuale cu cutite plate - cradun - 05-06-2024 E singura rasnita la care cel care a construit-o ofera asa detalii tehnice despre constructie: https://cafesing.com/blogs/user-manual/develop-flat-burr-for-orca RE: Rasnite manuale cu cutite plate - renatoa - 05-06-2024 Celor care cumpara pe baza de numere, si eventual convingere, trebuie sa le dai niste motive sa o prefere pe a ta. Desi, dupa standardele actuale, este un material prea lung, un gen Z va inchide pagina dupa 30 secunde. Nici o grija ca ar da din casa prea mult, explicatiile astea nu o sa ajute pe nimeni sa ii copieze, sunt de bun simt pentru orice mecanic din domeniu. Cand s-a lansat Kinu am vorbit cu mai multi mecanici cum li se pare, invariabil discutia nu a stat prea mult pe partea de executie, sau pret, ci daca sunt capabil sa asigur o piata de minim 100 bucati pe luna. De asta a fost nevoie de atat timp ca sa inceapa sa se miste ceva si aici, era o piata prea mica ca sa poti produce cu costuri rezonabile. Dar cresterea interesului va duce la crestere pretului cafelei, se si vede, nu poti creste productia de speciality peste noapte. RE: Rasnite manuale cu cutite plate - Eratyu - 05-06-2024 Pretul mi se pare mai mult decat decent, mai ales pentru versiunea Orca Go. Cu ocazia asta o sa incerc si eu ghost burrs. RE: Rasnite manuale cu cutite plate - renatoa - 05-02-2025 Au scos si normcore... parca vad ca vor fi mai populare decat CafeSing/Potu, chiar daca au constructie inferioara... doar pe motiv ca sunt "de firma" si "bagate in seama" de unu cu influenza ... https://www.youtube.com/watch?v=8TY8aSUVLx8 RE: Rasnite manuale cu cutite plate - renatoa - 05-10-2025 https://www.espressoman.ro/forum/Thread-Rasnitele-manuale-Vintage?pid=220517#pid220517 |