Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Pitcher lapte - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii)
+--- Forum: Accesorii si intretinere (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Accesorii-si-intretinere)
+--- Thread: Pitcher lapte (/Thread-Pitcher-lapte)

Pages: 1 2 3 4 5

RE: Pitcher lapte - RaduCarutasu - 09-11-2012

La toroid trebuie avut in vedere ca o presiune de abur scazuta nu conduce catre rezultatele dorite .
Am avut Expobar-ul reglat din fabrica la 0,8 bari si dura destul de mult sa obtin crema dorita , dar o obtineam . Cred ca sub aceasta presiune va fi mult mai dificila manopera , tinand cont de procedeul care se aplica in cazul acestui tip de latiera .
Cu 1,4 bari , la cat am reglat aparatul , deja frotarea laptelui decurge foarte rapid si cu rezultate excelente .

RE: Pitcher lapte - sorin2505 - 09-11-2012

(09-11-2012, 16:52)raducarutasu Wrote: La toroid trebuie avut in vedere ca o presiune de abur scazuta nu conduce catre rezultatele dorite .
Am avut Expobar-ul reglat din fabrica la 0,8 bari si dura destul de mult sa obtin crema dorita , dar o obtineam . Cred ca sub aceasta presiune va fi mult mai dificila manopera , tinand cont de procedeul care se aplica in cazul acestui tip de latiera .
Cu 1,4 bari , la cat am reglat aparatul , deja frotarea laptelui decurge foarte rapid si cu rezultate excelente .

Banuiesc ca Pure al meu nu e in stare sa scoata presiunea necesara, nu-i asa ?

RE: Pitcher lapte - RaduCarutasu - 09-11-2012

Chiar nu stiu ce poate un Pure insa nu poti afla decat daca incerci .
La toroid functioneaza perfect si metoda obisnuita de frotare asa ca , oricum , il vei putea folosi.

RE: Pitcher lapte - astinga - 06-12-2012

Pentru pitcher inox, la un pret decent, va recomand pe cel de pe okazii.

http://www.okazii.ro/industrie-alimentara/echipamente-bar/cana-lapte-barista-pitcher-cana-pentru-spuma-crema-de-lapte-a120442253

Date de contact: Nashulor Alex-nashulor@yahoo.com-0753150467

L-am luat pe cel de 350ml, si este cu mult peste cel de la Ikeia.

RE: Pitcher lapte - Lyvyoo - 07-12-2012

Pare identic cu cel de la saga.

RE: Pitcher lapte - axy76 - 07-12-2012

(06-12-2012, 20:34)astinga Wrote: Pentru pitcher inox, la un pret decent, va recomand pe cel de pe okazii.

http://www.okazii.ro/industrie-alimentara/echipamente-bar/cana-lapte-barista-pitcher-cana-pentru-spuma-crema-de-lapte-a120442253

Date de contact: Nashulor Alex-nashulor@yahoo.com-0753150467

L-am luat pe cel de 350ml, si este cu mult peste cel de la Ikeia.

Multumesc pentru pont, astazi am achizitionat si eu unul de 350 ml.

RE: Pitcher lapte - hateganul - 08-12-2012

Cel de pe okazii, este identic cu cel de la saga sau doar poza e copiata de la saga?

RE: Pitcher lapte - sorin2505 - 08-12-2012

Daca va uitati la celelalte produse pe care le vinde, cred ca e chiar Saga ;)

RE: Pitcher lapte - hateganul - 08-12-2012

Eu as cumpara...

Mai doreste cineva din Timisoara?
Pe de o parte, eu nu pot primi prin posta romana ca e complexa treaba. Pe de alta parte iese mai ieftin transportul.

RE: Pitcher lapte - Cosmin - 08-12-2012

eu am exact din asta si e f bun.

RE: Pitcher lapte - io_bri - 10-12-2012

(08-12-2012, 02:30)hateganul Wrote: Mai doreste cineva din Timisoara?
Pe de o parte, eu nu pot primi prin posta romana ca e complexa treaba. Pe de alta parte iese mai ieftin transportul.

Si pe mine (tot din Tm) m-ar interesa; pot primi prin Posta Romana (am oficiul postal la 3 minute de lucru). Ne povestim pe PM, sau mai asteptam sa vedem daca mai sint doritori?

RE: Pitcher lapte - hawkie - 12-12-2012

Baieti si eu sunt din Timisoara si vreau unul de 600 ml ! Ati dat comanda ? Ma ajutati si pe mine si impartim in 3 transportul ?
Mersi!

RE: Pitcher lapte - Lyvyoo - 12-12-2012

Strangeti gasca mare pe aria de comenzi de grup!

RE: Pitcher lapte - hateganul - 12-12-2012

Nu m-a pasionat pana acuma subiectul dar vreau sa incerc.
Asa ca, ce recomandati?
600ml sau 300ml ?

RE: Pitcher lapte - sorin2505 - 12-12-2012

Eu am de 300 (de fapt are cam 345) si mi-e suficient pt 2 cafele.

k, multzam'

RE: Pitcher lapte - astinga - 12-12-2012

Ca sa te bag in ceata, eu recomand 600, pana iti dai mana, si apoi 300.
Oricum o sa fie si ceva lapte de aruncat la canalizare.

Citeste in link de la postul #1 despre latiera de 300:
"Indicatii:
Pentru a monta laptele pentru un cappuccino intr-o singura latiera de 350 ml, este nevoie de un barista experimentat."

RE: Pitcher lapte - sorin2505 - 12-12-2012

(12-12-2012, 10:19)hateganul Wrote: k, multzam'

Uite-te la poza de AICI si poti sa-ti faci idee de dimensiuni.

@astanga
dar de ce vrei tu sa ma bagi in ceata?
:)

RE: Pitcher lapte - Lyvyoo - 12-12-2012

Poti sa iei de 600 ca sa iti fie folositoare si pentru un nr de musafiri mai mare. Oricum, rezultatele fata de cea de 300 vor fi cel putin identice. Si in plus, cad ca profesionistii lucreaza cu cea de 600 si eventual rastoarna intr-o alta latiera surplusul de crema. Ma rog, aici Ernest Valentin e printre cei mai experiemntati forumisti si ne poate da o idee mai clara.

RE: Pitcher lapte - hawkie - 27-12-2012

Concret eu am si una de 300 si una de 600 ml.
Cea de 600ml o am doar de o saptamana dar pot sa spun ca pe aparatul meu si cu tehnica mea, imi iese laptele muuult mai usor si mai bine in cea de 600 ml fata de cea de 300 ml. Eu suspectez ca se datoreaza diametrului mai mare, iar laptele are astfel spatiu mai mult sa se invarta, exista mai mult loc pentru a se forma acele vartejuri.
Chiar daca fac lapte pentru o singura cana, pot sa pun mai putin lapte si tot imi iese bine. Asta se poate datorita tevii lungi a aparatului. Alte aparate au tevi mult mai scurte si la o cana de 600 ml nu pot sa atingi fundul cu ea.

RE: Pitcher lapte - Lyvyoo - 27-12-2012

A fost cumva o postare a unui user "Concret" si a disparut?

RE: Pitcher lapte - hawkie - 27-12-2012

Nu, a fost o exprimare de-a mea.

RE: Pitcher lapte - Lyvyoo - 27-12-2012

:) Mi s-a parut...

RE: Pitcher lapte - csabitec - 21-02-2013

Se poate gasi si in Oradea de 0.35L, 0.6L si ?1L? - pentrubar.ro
Am luat de 0.6L, ideea e ca trebuie umplut min. 1/4 dar cel mai bine 1/3 ca rezultatul sa fie bun.

RE: Pitcher lapte - sorin2010 - 21-02-2013

de la ei am luat si eu unul de 0,35l, doar ca fiind la inceput de drum de barist nu imi iese tot timpul ce ar trebui sa iasa. :)

RE: Pitcher lapte - sorin2505 - 21-02-2013

Pe masura ce capeti experienta, ajungi sa faci o crema excelenta, fara macar sa te uiti in cana, ai sa te convingi ;)

RE: Pitcher lapte - Entonii - 02-04-2013

Cand am fost la cursul de home barista la Paul si Flori, tocmai le-au sosit niste pitchere frumoase rau, colorate, lucioase milkypitch.
Am vrut sa-mi iau si eu unul mic si unul mare :D dar nu o sa-mi iasa.
Le-am scris, mi-au dat lista de preturi
.pdf   Milkypitch Price List 2013.pdf (Size: 342,05 KB / Downloads: 49) in caz ca va intereseaza pe careva, insa se pot comanda minim 5.

Am zis ca totusi nu vreau 5 :) si am cautat pe net si am gasit ceva dragut care mi-a placut, poate stiati de ele, eu nu stiam. Noi pitchere de la Motta, albe si negre (nu stiu daca sunt teflonate dar asa pare) si au aici mai in josul paginii. Cred ca-mi iau de 500 negru.

M-am bagat in seama suficient, aveti cuvantul :)

RE: Pitcher lapte - nicosia - 02-04-2013

Man, sintem cafegii sau laptari? :D

Observ cu ingrijorare o intinare a principiilor forumului. Unii au deviat spre prajitori, altii spre lacatusi-mecanici, iar majoritatea au tendinte retrograde. Adica viseaza numai lapte, ca bebelusii.

RE: Pitcher lapte - Entonii - 02-04-2013

@nicosia, suntem diversi :P
Cum in cazul meu prima cafea dimineata este sub forma de cappuccino intotdeauna, partea cu crema de lapte este importanta. Ca am inceput sa incerc sa torn ceva forme a crescut si mai mult interesul pentru crema, pitcher, latiera &co, asta ai observat vad. Plus ca am postat la subiectul care descrie cel mai bine obiectul. Sunt in legalitate Angel
@"cei intoleranti la lactoza", puteti pune lapte de soya in pticher sa ne spuneti daca iese crema ori ba. Chiar, ia sa incerc cu soya asa de amorul artei, sa mai avem o tema cu lapte sa-l agitam pe nicosia inca putin :)
@nicosia: Nu deviem, largim orizontul espresso.