![]() |
|
Sfat achizitie espressor buget maxim 700 lei - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii) +--- Forum: Sfaturi la cumparare (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Sfaturi-la-cumparare) +--- Thread: Sfat achizitie espressor buget maxim 700 lei (/Thread-Sfat-achizitie-espressor-buget-maxim-700-lei) Pages:
1
2
|
Sfat achizitie espressor buget maxim 700 lei - Oly - 29-05-2019 Da, pentru ca stiu cu siguranta ca in stadiul asta nu vor fineturile despre care vorbiti voi pe forumul asta :). Ideea principala e ca nu au termen de comparatie cu altceva decat cafeaua aia oribila pe care obisnuiesc sa o bea dimineata la munca sau ceea ce iese dintr-un espressor de la o cafenea "normala". Nu cred ca vor fi asa greu de multumit :)) Sent from my mobile, using Tapatalk Sfat achizitie espressor buget maxim 700 lei - Mihai L - 30-05-2019 Pai sa luam in calcul ca pot bea de la acru la amar doar din rasnita si espressor. Ii mai ajuta si un channeling si bucuria-i gata! [emoji23] RE: Sfat achizitie espressor buget maxim 700 lei - Dianette - 30-05-2019 (29-05-2019, 23:44)Oly Wrote: Da, pentru ca stiu cu siguranta ca in stadiul asta nu vor fineturile despre care vorbiti voi pe forumul asta :).Asa am fost eu: am cumparat o masina automata cu boabe (rasnita incorporata) si la scurt timp, am descoperit forumul asta. Numai citind, am inceput sa inteleg ca ce imi dadea aparatul nu era ce trebuia, in ciuda celor 1600 lei dati pe automat. Pana in acel moment, ma super-multumea aparatul respectiv, dar pana recent, cand n-am mai avut rabdare si am vrut sa beau ceva bun: espresso cu gust de espresso. E adevarat, ce beau acum (la Flair) e ba amar, ba acru, ba Ok, dar oricat de prost imi iese, este mult peste bautura scoasa de automat. Dar da, cafeaua buna costa rabdare si bani, iar cu un buget de 700 lei e greu sa ajungi sa bei o cafea buna. Poate ar fi mai intai de aflat daca sarbatoritul prefera o cafea oarecare sau tinde catre un espresso adevarat. Dupa care, daca e in primul caz, se poate achizitiona un aparat de duzina in suma aia, iar daca e in situatia 2, vorbit cu una dintre firmele partenere, poate macar un vaucer de luat cu cei 700 lei, iar sarbatoritul sa completeze cu diferenta sa isi ia ceva care chiar scoate espresso. In cel mai rau caz, o foaie cu poza unui espressor, link catre espressoman si banii in plic. Sfat achizitie espressor buget maxim 700 lei - Mihai L - 30-05-2019 Cand esti singur iti faci o rutina, studiezi, etc. Problema este ca sunteti 3-4. Pe langa un stadiu de invatare, va mai fi nevoie de intretinere/curatare. RE: Sfat achizitie espressor buget maxim 700 lei - Dianette - 30-05-2019 Acum am inteles ca nu e vorba de cadou, si deci, cu atat mai mult merita sa mai strangeti banii pentru ceva de calitate. ;) RE: Sfat achizitie espressor buget maxim 700 lei - renatoa - 30-05-2019 (29-05-2019, 22:23)Oly Wrote: Kettle, aeropress si v60 am eu, insa se doreste o varianta mai de "tavaleala" (in sensul ca, fiind la birou, e mai putina bataie de cap cu un espressor). Nici macar cu un automat... nu va fi bataie de cap mai putina. Varianta propusa de mine implica intretinerea minimala, gandeste doar ca la aeropress este reclama cum iti faci o cafea in avion fara sa faci murdarie si sa deranjezi vecinii ... doar cu cafea instant poti spera la asa ceva... :D RE: Sfat achizitie espressor buget maxim 700 lei - cradun - 30-05-2019 (30-05-2019, 08:30)Dianette Wrote: E adevarat, ce beau acum (la Flair) e ba amar, ba acru, ba Ok, dar oricat de prost imi iese, este mult peste bautura scoasa de automat. @Dianette - nu ar trebui sa fie asa, Flair e destul de constant (adica variatii mici sunt inevitabile din cauza operarii manuale si din cauza temperaturii incontrolabile, dar nu asa cum scrii, la extreme amar-acru) mai ales daca rasnesti cu Niche Zero. Posibil sa fie vorba de cafea. RE: Sfat achizitie espressor buget maxim 700 lei - Dianette - 30-05-2019 (30-05-2019, 10:06)cradun Wrote:(30-05-2019, 08:30)Dianette Wrote: E adevarat, ce beau acum (la Flair) e ba amar, ba acru, ba Ok, dar oricat de prost imi iese, este mult peste bautura scoasa de automat. Doar 1 data am rasnit cu Niche (iar cafeaua abia curgea, de era sa rupem leverul), in rest am de terminat o cafea gata rasnita de la un magazin si am tot jonglat cu tamparea, neavand prea multe alte optiuni, insa timpul de extractie e mereu prea mare, mai e mult pana departe. :D RE: Sfat achizitie espressor buget maxim 700 lei - Levo - 30-05-2019 (30-05-2019, 09:33)renatoa Wrote: ... cum iti faci o cafea in avion fara sa faci murdarie si sa deranjezi vecinii ... OFF - TOPIC ... Am ras singur cu lacrimi ... :D ...k pasager n-ai sansa ( ... decat jos pe interval ) ptr. ca se rupe planseta scaunului din fatza , dar ca ofitzer secund ai putea incerca ceva ... stand in spatele capitanului si a pilotului , calarind consola centrala , printre switch-urile transponderului ... V1 , rotate ... si de la V2 incepand , poti sa incepi sa storci cafeaua ( te ajuta bine si gravitatia ) ... timp in care , mai dai cateva capete in consola superioara si in panelurile de aer conditionat si APU / GPU si peste hidraulica - doar asa ... ca sa ai si cateva cazuri de preinfarct la approach landing si k sa vina tot echipajul de interventie in intampinare pe pista ... :D ... RE: Sfat achizitie espressor buget maxim 700 lei - renatoa - 30-05-2019 Suna funny, dar e adevarat, iti pot confirma ca am facut si eu, acum ma faci sa ma laud ca am in familie doua stewardese dragutze la wizz... :P Aveam cafeaua deja rasnita in aeropress, cu vreo 3 ore in avans, pistonul deasupra pe post de capac, ele doar mi-au adus apa fierbinte si un pahar, si la final si am pus pucul in punga de rau de zbor :) RE: Sfat achizitie espressor buget maxim 700 lei - cradun - 30-05-2019 [/quote] Doar 1 data am rasnit cu Niche (iar cafeaua abia curgea, de era sa rupem leverul), in rest am de terminat o cafea gata rasnita de la un magazin si am tot jonglat cu tamparea, neavand prea multe alte optiuni, insa timpul de extractie e mereu prea mare, mai e mult pana departe. :D [/quote] Ca experiment, nu te uita la timpul de extractie, nu te stresa cu tamparea (adica tampezi usor, tare, cum o fi), tine apasat la 1 bar pana la primii picuri de cafea, dupa care incearca sa cresti gradual forta pana pe la 8, 9 bar (si sa tii apasat acolo cam 10-15 secunde, in functie de indiciile vizuale pe care le primesti de la piston/levier) dupa care descresti progresiv forta de apasare daca a mai ramas ceva din cursa pistonului. Daca e peste 1 min e ok, ia-o ca pe o experienta de invatare. RE: Sfat achizitie espressor buget maxim 700 lei - Dianette - 30-05-2019 @cradun voi incerca, multumesc! Sfat achizitie espressor buget maxim 700 lei - Oly - 30-05-2019 Multumesc pt sfaturi! Pana la urma ii conving sa astepte cu espressorul. Incerc sa ii aduc putin in zona de brew si poate scapa de o cheluiala (din banii aia vor putea lua multa cafea de calitate). Sent from my mobile, using Tapatalk RE: Sfat achizitie espressor buget maxim 700 lei - kum - 05-06-2019 La 4 persoane 1 cafea pe zi (in medie 18 grame portia) ar veni cam 1,5 kg de cafea boabe (daca punem la socoteala doar zilele lucratoare din luna). Asta ar insemna minim 150 ron / luna doar cafeaua. Daca vi se pare ca un buget mai mare decat cei 700 ron e prea mult... ganditi-va la ce va insemna cafeaua. Daca veti bea 2 cafele/zi... asta inseamna 300 ron/luna. Deci aparatul va fi ceva neglijabil. RE: Sfat achizitie espressor buget maxim 700 lei - renatoa - 05-06-2019 Cafelele se platesc cu tzaraita... "neglijabilul" ar fi ca si cum ti-ai face stoc de cafea pe 6 luni instant ;) Poate sa gasiti ceva in rate...
Sfat achizitie espressor buget maxim 700 lei - Mihai L - 05-06-2019 Sau rezolvabila prin intarzierea achizitiei. |