![]() |
|
Sfaturi preparare espresso cu rasnita Macap M2D (stepped) si Lelit PL41TEM - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espresso art, cafea, prajire si latte art (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espresso-art-cafea-prajire-si-latte-art) +--- Forum: Tehnici de preparare espresso & latte (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Tehnici-de-preparare-espresso-latte) +--- Thread: Sfaturi preparare espresso cu rasnita Macap M2D (stepped) si Lelit PL41TEM (/Thread-Sfaturi-preparare-espresso-cu-rasnita-Macap-M2D-stepped-si-Lelit-PL41TEM) Pages:
1
2
|
RE: Sfaturi preparare espresso cu rasnita Macap M2D (stepped) si Lelit PL41TEM - rauliulian - 12-04-2017 Eu stiu ca il decupez, nu il acopar cu un capac din plastic... Scuze pentru interventie, nu a fost cu rautate. RE: Sfaturi preparare espresso cu rasnita Macap M2D (stepped) si Lelit PL41TEM - cpop - 12-04-2017 (12-04-2017, 11:14)rauliulian Wrote: Eu stiu ca il decupez, nu il acopar cu un capac din plastic... Nu ai de ce sa iti ceri scuze, e o parere personala, sa nu surubaresti decat daca esti absolut nevoit, ca ultima solutie:) RE: Sfaturi preparare espresso cu rasnita Macap M2D (stepped) si Lelit PL41TEM - Lyvyoo - 12-04-2017 Nu stiu daca are rost sa dea 180lei cat costa la importator un portafiltru fara fund. Mai ieftin e sa se duca laun strungar si cu 20-30 lei il scalpeaza pe cel de acum, probabil cu un finisaj mai brut decat unul nou. Dar as spune ca initial e bine sa te concentrezi pe descoperirea de cafele apropiate gustului tau chiar din faza de espresso aproape reusit. Apoi vei avea timp sa investesti in accesorii diverse... RE: Sfaturi preparare espresso cu rasnita Macap M2D (stepped) si Lelit PL41TEM - cpop - 12-04-2017 Sunt scumpe, intradevar:) bun venit in gupul 'exclusivist' al grupurilor de 57!:) Sent from my LG-V490 using Tapatalk RE: Sfaturi preparare espresso cu rasnita Macap M2D (stepped) si Lelit PL41TEM - Denis - 12-04-2017 Pentru ca lucrez la strung/cnc si imi plac chestiile produse cu manutele astea doua. De aia. Sfaturi preparare espresso cu rasnita Macap M2D (stepped) si Lelit PL41TEM - tmerlusca - 22-04-2017 Revin cu experientele mele de pana acum. Sunt foarte multumit de combinatia asta Lelit si Macap. 1. Espresso merge bine doar la 2 sau 3 sub unitati de rasnire de la punctul de 0 al rasnitei. Pe asta trebuie sa-l cautati imediat ce vreti sa folositi rasnita (filme pe youtube) 2. Am bulgarasi de cafea la rasnirea pentru espresso. Aici recomand inelul antiimprastiere de pe forum si tehnicile WDT si RDT. Cu RDT nu am rezultate excelente dar poate is prea fricos cu apa. 3. La Macap-ul asta stepped e fain ca poti rasni usor si pt V60 sau french press. Ma duc la 19 - 25 subunitati de la punctul de 0. Nu am incercat mai sus. Pe urma ma intorc rapid la espresso la 2-3 subunitati. 4. Frotarea nu e usoara pana te prinzi cat de mult trebuie sa intre tzeava in lapte. Experienta mea arata ca daca suera tare nu e bine si laptele doar se incalzeste. Cu riscul sa faceti un pic mizerie in jur, ridicati finut tzeava de frotare din lichid si merge. 5. Temperatura la abur creste pana la 140 de grade dupa care incepe sa scada, cand ajunge la 110 se stinge beculetul si boilerul se incalzeste din nou. Eu incep sa frotez doar in punctul de maxim de temperatura sa nu risca sa raman fara abur. Laptele se lipeste zdravan de tzeava, eu dau cu un burete de sarma dupa. RE: Sfaturi preparare espresso cu rasnita Macap M2D (stepped) si Lelit PL41TEM - Lyvyoo - 22-04-2017 Nu strica teava cu burete de sarma :) Imediat cum ai terminat frotarea stergi teava cu o laveta umeda si se ia tot. Dacă stai un minut nu mai merge si se întărește. RE: Sfaturi preparare espresso cu rasnita Macap M2D (stepped) si Lelit PL41TEM - Baldur - 22-04-2017 Întăresc şi eu ce a scris Lyvyoo adăugând cã laveta trebuie să o ai pregătită la îndemână, gata umezită, dinainte să începi frotarea, ca să o poţi folosi, practic, imediat ce ai lăsat cana jos. Aşa, laptele lipit pe ţeava fierbinte nu mai are timp să se "pietrifice" şi se va curăţa în 2-3 treceri cu laveta. Abia după asta te ocupi în continuare de cană. Oricum, făcută la timp, operaţiunea de mai sus nu-ţi va adăuga decât vreo 5 secunde suplimentare. Sfaturi preparare espresso cu rasnita Macap M2D (stepped) si Lelit PL41TEM - tmerlusca - 22-04-2017 Multumesc. A iesit mai bine data asta. Nu am mai stat 10 min sa ma prind daca laptele e suficient frotat, si m-am ocupat de tzeava. A mers mai bine. Oricum nu frecam frenetic cu buretele dar e cam rudimentar. RE: Sfaturi preparare espresso cu rasnita Macap M2D (stepped) si Lelit PL41TEM - vladopris - 22-04-2017 Salut! Vizavi de laptele intarit pe țeavă, eu intotdeauna pliez / impatur laveta in doua in jurul țevii, si ma folosesc de abur sa inmoi laptele intarit. Functioneaza destul de bine. |