![]() |
|
Comanda cafea verde din Panama regiunea Boquete - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espresso art, cafea, prajire si latte art (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espresso-art-cafea-prajire-si-latte-art) +--- Forum: Prajire acasa (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Prajire-acasa) +--- Thread: Comanda cafea verde din Panama regiunea Boquete (/Thread-Comanda-cafea-verde-din-Panama-regiunea-Boquete) |
RE: Comanda cafea verde din Panama regiunea Boquete - Levo - 12-12-2016 @Mihai L - Asa este cum spui , dar aici cred ca intervine avantajul de a reprezenta un grup de persoane ce apartin unei comunitatii si in virtutea acestui fapt se poate desemna o persoana reprezentativa....nu ??? ca espressomanii.. [Image: smile.gif] Banuiesc ca investirea unei persoane , ca fiind reprezentantul grupului pe parcursul derularii actiunii , nu necesita vre-un acord notarial in acest sens... RE: Comanda cafea verde din Panama regiunea Boquete - orhapetru - 12-12-2016 Intru si eu in lista cu 10 kg, daca vor aparea pe parcurs si alte sortimente....voi mai adauga inca 10 kg Multumesc RE: Comanda cafea verde din Panama regiunea Boquete - Ernest Valentin - 12-12-2016 (12-12-2016, 15:27)Levo Wrote: @Mihai L E dificil de spus daca "merge" asa. Ca reprezentantul ala nu are drept de "reprezentare" in fata legii, forumul nefiind inregistrat ca personalitate juridica. Chiar si asa, e posibil ca sa trebuiasca sa fie platit TVA. Si in acel caz, daca se sesizeaza DSV-ul, vor cere analize pentru acea cafea, ea venind din spatiu extracomunitar. Si alte taxe pentru acelasi motiv, din partea altor organisme ale statului. Sau, mai ales in perioada asta, toti vor fi mai atenti la cum sa isi pastreze scaunele nu la niste cafea adusa pe persoana fizica :) RE: Comanda cafea verde din Panama regiunea Boquete - G. Serban - 12-12-2016 si eu cu 10kg RE: Comanda cafea verde din Panama regiunea Boquete - Levo - 12-12-2016 @Ernest Valentin - Da... , de TVA nu se poate scapa pe pers. fizica , apoi nu implicam forumul in totalitatea lui , ci suntem un grup din cadrul forumului , care pana la urma organizeaza o cumparare in grup si odata ce se platesc toate taxele catre stat , nu cred ca ar mai fi interesat cineva ce se intampla ulterior ( prin urmare nici DSV-ul n-ar trebui sa se bage , pentru ca nu l-a solicitat nimeni ) aici sper ca nu se sesizeaza din oficiu , nefiind organ legislativ , ci doar constatator si punitiv , angajat al statului de drept...n-ar trebui sa se implice in comunitatile de persoane fizice , dar nefiind jurist , poate n-ar strica un sfat avizat... [Image: cool.gif] . La persoana desemnata cu putere in fata legii , ma gandeam la acea imputernicire notariala , doar daca ea este absolut necesara si prevazuta de lege... RE: Comanda cafea verde din Panama regiunea Boquete - Ernest Valentin - 12-12-2016 In acte, o persoana fizica va cumpara 500kg de cafea verde destinata consumului propriu. Nu e ceva ce intalnesti in fiecare zi, deci e foarte posibil ca pe undeva cineva sa se sesizeze. Sansa ar putea fi, dupa cum spuneam, miscarile de personal din perioada urmatoare si eventualitatea livrarii direct in romania RE: Comanda cafea verde din Panama regiunea Boquete - Levo - 12-12-2016 Nu chiar , in acte o persoana fizica desemnata de catre un grup de cumparatori apartinand unei comunitati - nu oamenii strazii - cumpara 500kg de cafea verde destinata consumului propriu grupului comunitar...as zice eu ca e mai aproape de adevar si cand se sesizeaza acel cineva , cu ce anume incalcam noi legea de stat ???...mai precis este obligatorie cumpararea prin itermediul unei firme , corporatii , asociatii , federatii cu recunastere juridica atata timp cat NU vizeaza statul roman , ci doar un grup restrans de persoane si nu implica arme de foc , narcotice , medicamente etc... As fi curios daca cineva aduce 2 -3 saci cu roscove din Israel , tot asa s-ar pune problema...odata ce platesti si dai si statului , mai trebuie un jefuitor de servici ( cum ar fi C.C.I ...? ) RE: Comanda cafea verde din Panama regiunea Boquete - Lyvyoo - 12-12-2016 Ar trebui intrebat direct la cei care controleaza. Am pe cineva la ANSVA si pot pune o intrebare. Oricum suntem sub lupa multor invidii care roiesc tacute in jurul forumului, asa ca e bine sa se cunoasca toata baza legala, sa se achite toate taxele si sa se consume cafeaua in liniste, fara teama ca va trebui sa ai mereu pregatit cate un capuccino pt fiecare mascat de la usa :)) RE: Comanda cafea verde din Panama regiunea Boquete - Mihai L - 12-12-2016 Nu cred ca exista la Fisc notiunea de PF desemnata... [Image: tongue.gif] Cum ar fi atunci ca prajitorul x sa evite toate taxele ulterioare (vanzare, functionare), controale, etc luand cateva tone de cafea pentru uzul propriu si al prietenilor de pe forum? RE: Comanda cafea verde din Panama regiunea Boquete - Levo - 12-12-2016 Asta e grav ..., cand notiunea de democratie are mai multe intelesuri...daca eram americani , veneau panamezii si o vindeau FOB sau Barter prin port... ....si totusi trebuie sa existe un mod perfect legal , ca un grup de persoane doritoare , sa se asocieze in vederea cumpararii unui bun ( fie el si alimentar ) , fara a fi obstructionat de statul din care face parte - cu toate organele sale...vigilente... [Image: smile.gif] RE: Comanda cafea verde din Panama regiunea Boquete - Liviu.Mihu - 12-12-2016 modul cel mai legal este sa o cumpere unul dintre noi. Si sa o imparta cu prietenii lui fara nici un interes comercial, care este. :) nu trebuie desemnat nimic si nimeni in mod oficial si atunci nu ai ce incalca. Singura mea bataie de cap ar fi cum ajunge paletul respectiv in posesia unei persoane fizice din RO in mod legal si daca este competitiva toata treaba RE: Comanda cafea verde din Panama regiunea Boquete - Levo - 12-12-2016 @Mihai L - Nu cred ca evitam taxele ulterioare , pentru ca nu o revindem ...si cumparam cat ne trebuie , chiar daca asta insemna 5 - 600kg - o bem noi , la noi acasa , pe proprietatea noastra si nu dam la nimeni pe bani...ce e gresit ??? ...sau asa se obisnuieste , un jaf la cumparare , altul pe parcurs si in final nu e a ta , e a statului , dar pe banii contribuabilului...si trebuie sa tremuri cand bei o ceasca cu espresso , sa stingi luminile si sa bei in liniste deplina , sa nu spui vecinilor si sa stai mereu pregatit in caz ca bate cineva la usa...sa spui ca parintii nu-s acasa.. RE: Comanda cafea verde din Panama regiunea Boquete - Mihai L - 12-12-2016 http://vamuiri.blogspot.com/2014/11/import-cafea.html ? RE: Comanda cafea verde din Panama regiunea Boquete - gabisandu - 12-12-2016 Eu zic asa. Haideti mai intai sa vedem cat costa cafeaua acolo, pe plantatie...ce costuri sunt pentru a o livra in tara si apoi ne mutam atentia pe o solutie legala sa o primim. Pana nu avem datele astea umblam dupa potcoave de cai morti. Nu de alta, daca pretul pe plantatie e 8-10$ pe mine unul nu ma intereseaza. RE: Comanda cafea verde din Panama regiunea Boquete - Mihai L - 12-12-2016 (12-12-2016, 17:07)Levo Wrote: @Mihai L Evident. Pentru noi. Statul in schimb pierde bani aici, si nu cred ca ii convine. Hai sa importam 10 tone de motorina si o impartim intre noi, si luam si un tir de alcool, tot pentru uz intern... [Image: biggrin.gif] (12-12-2016, 17:12)gabisandu Wrote: Eu zic asa.Eu as zice invers. Daca nu merge legal, poate sa fie si gratis cafeaua, ca nu te ajuta cu nimic. RE: Comanda cafea verde din Panama regiunea Boquete - Liviu.Mihu - 12-12-2016 @Mihail: Esti interesat sa cumperi? RE: Comanda cafea verde din Panama regiunea Boquete - Mihai L - 12-12-2016 Imi lipsesc veleitatile si echipamentul necesar, deci nu intentionez sa particip. Dar tema in sine mi se pare interesanta. RE: Comanda cafea verde din Panama regiunea Boquete - Levo - 12-12-2016 Uite vezi . d-aia ma apuca pe mine dracii , eu sa tin cu statul , sa votez , sa platesc , sa fac asigurari ,sa ma supun si sa platesc taxe si iar taxe ( salarii, sanatate , TVA etc...) cand e vorba sa ma ajute statul pe mine , a-mi mai adauga o piatra de moara in spate si zice acum alearga cat poftesti ... [Image: angry.gif] RE: Comanda cafea verde din Panama regiunea Boquete - Liviu.Mihu - 12-12-2016 Pai asa am înțeles si eu ca nu cumperi. Deci de unde avocatul diavolului? Vorbim de un group buy cu acte: factura, vama, TVA, etc. Plătit cu niste bani impozitati deja (conturi personale). Deci nu vad ce mai datoram. Nici legal, nici moral. RE: Comanda cafea verde din Panama regiunea Boquete - Levo - 12-12-2016 Ce-mi pare mie rau , ca nu am facut schimb de mame , ca cei 4 milioane de necotrocetateni , care au votat cu mama adoptiva care le dadea mancare si nu ca cea naturala care-i batea... [Image: undecided.gif] . Din pacate am investit prea mult aici , chiar si sufleteste - cu atat mai dureros. RE: Comanda cafea verde din Panama regiunea Boquete - radudani - 12-12-2016 da, sunt si eu interesat de 25-30 Kg, dar voi confirma o cantitate numai dupa ce vedem un pret, si se stabileste, sau stabilim o modalitate de acoperire legala a intregii operatiuni; nu sunt bun la chestii juridice, desi am lucrat si ca PFA... restul, off-topic, l-am trecut pe topicul general de surse cafea verde; RE: Comanda cafea verde din Panama regiunea Boquete - gabisandu - 12-12-2016 (12-12-2016, 17:14)Mihai L Wrote: Eu as zice invers. Daca nu merge legal, poate sa fie si gratis cafeaua, ca nu te ajuta cu nimic.Mihai...orice marfa de pe pamantul asta se poate aduce legal in Romania. Banuiesc ca nu este vreo lege in sensul asta. [Image: smile.gif] Dar daca pretul la sursa e deja prea mare, toata bataia asta de cap devine inutila. Nu? RE: Comanda cafea verde din Panama regiunea Boquete - Mihai L - 12-12-2016 (12-12-2016, 17:27)Liviu.Mihu Wrote: ... Vorbim de un group buy cu acte: factura, vama, TVA, etc. Plătit cu niste bani impozitati deja (conturi personale). Deci nu vad ce mai datoram. Nici legal, nici moral. Sunt unele operatii pe care nu le poti face ca persoana fizica. Completezi o declaratie care are nevoie de cod fiscal pentru a intra in sistem, de pilda. (12-12-2016, 17:49)gabisandu Wrote:Legal??? Cu siguranta sunt destule marfuri care nu pot fi aduse. [Image: tongue.gif](12-12-2016, 17:14)Mihai L Wrote: Eu as zice invers. Daca nu merge legal, poate sa fie si gratis cafeaua, ca nu te ajuta cu nimic.Mihai...orice marfa de pe pamantul asta se poate aduce legal in Romania. Banuiesc ca nu este vreo lege in sensul asta. [Image: smile.gif] RE: Comanda cafea verde din Panama regiunea Boquete - gabisandu - 12-12-2016 Asa ca hai sa aflam mai intai ce pret are boaba asta. Daca nu merita e plina Europa de importatori seriosi care dau cu sacul si preturi sub ce gasim in tara. (12-12-2016, 17:49)Mihai L Wrote: Legal??? Cu siguranta sunt destule marfuri care nu pot fi aduse. [Image: tongue.gif]La cafea nu sunt bariere legale. Daca pretul e cel corect si acceptat de cei care comanda atunci ardem urmatoarea etapa: transportul...daca impreuna cu transportul la vama romana pretul ramane in continuarea acceptabil...mergem la urmatoarea etapa impozite...taxe...accize...etc. Zic si eu. [Image: tongue.gif] Noi in acest moment inca nu stim cat ar putea costa cafeaua la poarta fermei.[Image: huh.gif] RE: Comanda cafea verde din Panama regiunea Boquete - galileo - 12-12-2016 Salut! Eu ma bag cu 100-120kg din care sigur si Geisha. Ramane de vazut cum procedam cu importul, taxe vamale, accize. Daca ne poate ajuta vreo firma care e deja in domeniul asta de import de cafea, adunam banii si dupa import ne-o "vinde" cu 1 ban adaos. RE: Comanda cafea verde din Panama regiunea Boquete - Ernest Valentin - 13-12-2016 120kg pt acasa? 2500 de euro? de ce ai bloca atatia bani in cafea? Comanda cafea verde din Panama regiunea Boquete - galileo - 13-12-2016 Nu e doar pentru mine PS: Am facut si niste calcule; de cand am facut upgradeul cu Brewtus la birou, consumul zilnic casa+birou ajunge pe la 400g cafea prajita, deci undeva la 500g cafea verde pe zi. Ceea ce corespunde cu ritmul in care trebuie sa prajesc, iar in ultima vreme am mai si cumparat gata prajita ca nu mai aveam timp suficient. Asta inseamna un consum de 15kg lunar pentru mine. Un alt avantaj pe care il vad luand o cantitate mare este ca voi avea o calitate constanta a cafelei macar 6 luni. In cazul achizitiilor la 1-2 luni am avut surprize sa difere foarte mult calitatea aceluiasi sortiment. RE: Comanda cafea verde din Panama regiunea Boquete - Dot - 15-12-2016 Ma bag si eu la un sac de 60 kg - as lua Pacamara, decizia finala asupra tipului va depinde si de preturile finale. RE: Comanda cafea verde din Panama regiunea Boquete - eugenm - 15-12-2016 Salutare tuturor, Imi pare rau ca am fost tacut zilele acestea, dar fiind final de an lucurile se desfasoara cu o alta intensitate. Imediat dupa ce am hotarat ca trebuie sa ne lamurim cum stau lucrurile, i-am scris dl. Tito. Avand in vedere ca el este fermier (ma gandesc ca nu prea sta cu nasul in email-uri) si este sfarsit de an plus diferenta de fus orar deabia ieri noapte am primt urmatorul mesaj: "HelloThanks for visit us. Yes we have some green Coffee, how many bags are you interested? Where we can send you the Coffee? . Let me know Thanks Tito " OK, un pas mic inainte inca FOARTE multe de parcurs. Ma pregatesc sa ii raspund si va tin la curent cu ce urmeaza. P.S. Felicitari Lyvyoo pentru actiunea Sapid! RE: Comanda cafea verde din Panama regiunea Boquete - d@n - 25-12-2016 Iau si eu Geisha - 10 kg. |