![]() |
|
rasnita universala - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Comunitatea de espressomani (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Comunitatea-de-espressomani) +--- Forum: Cafeneaua Off-topic (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Cafeneaua-Off-topic) +--- Thread: rasnita universala (/Thread-rasnita-universala) Pages:
1
2
|
rasnita universala - Mihai L - 13-10-2016 Viteza de rotatie, domnule Watson. Elementar. [emoji3] Inclusiv forta necesara rotirii uniforme - uneori e greu de sustinut ritmul constant. RE: rasnita universala - renatoa - 13-10-2016 Ne intalnim odata, sa iti potrivesti ceasul dupa mine :D RE: rasnita universala - Mihai L - 13-10-2016 Ai vreun amic care macina identic...? [Image: tongue.gif] RE: rasnita universala - Lyvyoo - 13-10-2016 Vrem un filmulet Renatoa rasnita universala - bogdan_geor - 13-10-2016 noi cand am facut testul, am spus mai sus, n am schimbat nimic in afara de mana de rasnire. aceeasi persoana a pregatit pucul, a nivelat cu un ocd si a tampat. dar intradevar, am rasnit fiecare cu rasnita in mana, nu pe masa cum zice renatoa si cu viteze diferite, deci sunt tentat sa cred ca asta este problema. una peste alta, nu contest calitetea rasnitei, shotul care a curs bine a fost foarte ok, ce ma deranjaza sunt inadvertentele pe care le produce o data cu schimbarea persoanei care rasneste spre deosebire de una electrica la care nu conteaza cine rasneste. RE: rasnita universala - baloozzy - 14-10-2016 (13-10-2016, 22:48)Lyvyoo Wrote: Vrem un filmulet RenatoaEl si surubelnita electrica, idem si la fel de identic. [Image: tongue.gif] Desi la ceva prajit light am ceva dubii si pentru ea. RE: rasnita universala - renatoa - 14-10-2016 (14-10-2016, 01:59)baloozzy Wrote:(13-10-2016, 22:48)Lyvyoo Wrote: Vrem un filmulet RenatoaEl si surubelnita electrica, idem si la fel de identic. [Image: tongue.gif] Desi la ceva prajit light am ceva dubii si pentru ea. Ce surubelnita... de cand mi-am luat noul buton cromat la manivela, e o excitare totala sa il mangai dimineata :P Liviu, esti sigur ca vrei un film cu rasnita al carui nume nu il pot scrie aici ? :D Nu provoaca... er, chestii... de genul cum mi s-a marcat recent un post pe alt forum ? :D "The post contains content which is designed to elicit an emotional response from other users." RE: rasnita universala - radudani - 14-10-2016 (11-10-2016, 21:59)renatoa Wrote: Asta pentru ca se induce chestia asta cu progresul si precizia si alte alea... cand lumea rasneste de decenii, ca sa nu zic veacuri, si un cutit de acum 50 ani arata la fel ca astazi... subl. mea si da, e foarte adevarat ca nu s-a facut nici o revolutie in lumea asta a rasnitelor! (tehnic nici nu vad benefica, prezenta unui Che Guevara in lumea asta a facutului cafelei acasa...) dar chestia cu marketingul ar trebui mult nuantata: deci totul se vinde mult mai scump decat merita pentru ca in lumea asta de consum si consumuri, manipularea si prostirea pietei este posibila mai ales cu tehnologia actuala... asta desigur implica o anume paranoia, sau/si acceptarea teoriei conspiratiei; celei a producatorilor; parerea mea este ca inca mai exista un mainstream consistent de productie onesta* si asta pana cand piata va fi invadata complet de shmenari si tunuri; desigur poezia pietei libere e demult ashes to ashes, dust to dust... exista tendinta de a vedea in orice afacere, interese murdare si pericolul de a fi inselat; este de altfel, punctul de vedere al majoritatii celor in mainile carora se afla pana la urma un viitor... mai e putin, desigur, dar nu toata planeta e gen UE, si mai sunt insule de mediu comercial unde pretul reflecta valoarea! adica nu poti gasi nicaieri un chilipir, un acelasi produs vandut in aceleasi conditii, dar la un pret semnificativ mai mic! o asemenea insula este mica productie, deseori artizanala, de echipamente espresso si de cafea in general! cand preturile din aceasta lume de nisa sunt contestate de cineva, atunci cel ce contesta este expus la unele suspiciuni: (1) daca e un atat de bun cunoscator al situatiei, dece nu intra el intr-o afacere profitabila, in care sa vanda cu ceva mai ieftin pe piata, aceleasi produse, sau tip de produse, unui public tinta ceva mai avizat, totusi; (2) sau este un contestatar de formatie, care speculeaza niste conditii aparente, greu de verificat de cei ce-l asculta... si apropo de un public tinta mai avizat - nu ma refer la cel autohton: preturile din lumea hobby-urilor conexe cafelei sunt preturi rezonabile pentru nivelul de trai in vest; a impamantenitilor de acolo, nu a celor ce se strecoara cu forta in crapaturi, in virtutea dreptului fundamental de a-si cauta... fericirea! espressomanii vestici veritabili, considera pretul ca reflectand calitatea produsului, garantia pentru o functionare la parametrii promisi; un produs mai ieftin nu e cumparat in febrilitate isteric molipsitoare, pentru ca vanzatorul nu s-a prins ce valoare risipeste pe piata [Image: smile.gif] nu, e cumparat in cunostinta de cauza, pentru ca fiecare om normal are nevoie de toate si poate numai putin... mostre de reactii: I think the low tolerance issue has been pushed far beyond it's usefulness in espresso already. I mean, I've been making great espresso with antique hand grinders for years, and as we know these have far less precision than any of the new (good quality) hand grinders. While I applaud the pursuit of perfect alignment I doubt many mortals will ever notice the difference in espresso quality given the tolerances to which the new grinders are made. The vendor in this case made a point of providing filmed proof of alignment. Very nice - but to me such a film means they may be considering going after the high-end market (possibly higher than my Porlex [Image: icon_smile.gif]. If indeed price becomes such that sloppy alignment would be a disappointment. The proof of the pudding is in the eating. The first brave souls buying the product (same as with the EG1 and the monolith) will prove if those designs deserve the price tag. (And not by listening for rubbing or using feeler gauges - but flavor and EY measurements). ce inteleg eu: ca in lumea asta vestica, precizia are un pret si deci limitarea ei este in interesul consumatorului pentru ca face mai accesibil un produs; mi se pare realist si tehnic**; nu toti au ales China ca locatie de productie (sau RO, daca veni vorba) si deci, un produs de serie mica, la standarde de calitate, impune costuri previzibile pentru cumparatorul avizat/educat; care vede asa problema preciziei ca promo: ... the Koombiah of precision dial indicators needs to be translated to the production floor. It may seem easy but many machinists will tell you it isn't. Looking at the first film - merely getting the tube aligned and centered properly on the lathe's dividing attachment takes time and care - which may be okay during prototyping but prohibitively expensive during production * acceptiunea trebuie ca difera mult de la om la om... mai demult, in Australia am vizitat proprietatea unui fermier - vite si pasari - si am ramas cu imaginea unei casute modeste, cochete, pe o culme de deal, in care traia omul cu familia sa; nu vila, nu piscina, nu suv etc. avea omul utilaje si tehnologie la zi pentru procesul de productie, rula multe sute de mii de dolari anual in relatii cu banca; dar toate ii permiteau, cu multa, multa munca, sa traiasca decent si onest! pentru Australia, continent in care istoria a aruncat cu puscariasi britanici... ** un exemplu de conceptie inginereasca moderna, cu realismul tenologic strict necesar, dar si infuzia de creativitate ce-l face frumos - ca design si ca functionalitate - pare sa fie Sette (nici nu ma refer la 270W, cu cantar 'inteligent'): cutite mici, mult plastic, motor de 150 ore etc. dar performante functionale de exceptie, raspunzand exact cerintelor espressomanului de casa: geometria cutitelor - mici, de 40, cum zice Lyvyoo, dar ad-hoc si elvetiene pe deasupra, care sunt concepute ca mecanism conic "pe dos" (3,5-5,5 g/s!), sistemul de reglaj al macinaturii, lucrul single dose etc. |