![]() |
|
Cafenea in Timisoara - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espresso art, cafea, prajire si latte art (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espresso-art-cafea-prajire-si-latte-art) +--- Forum: Cafea (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Cafea) +--- Thread: Cafenea in Timisoara (/Thread-Cafenea-in-Timisoara) Pages:
1
2
|
RE: Cafenea in Timisoara - Lyvyoo - 25-08-2016 Daa, pai n-am sa uit o viata faza aia cand eram la o intalnire espressomanica alaturi de G.Serban, Cosmin N si Kawa si vine un cuplu acolo ce se asaza la o masa, ea luandu-si o apa si el avand o sticla de Coca Cola 0.5 pe care a scos-o sa o bea, fara sa comande altceva. Cu un calm ardelenesc, Misu, managerul, zice "lasa-i ma Liviule, ce sa le faci...". Si eu ii zic "In Bucuresti cred ca cel care venea cu bautura de afara lua si un sut in fund nu numai ca i se spunea sa ascunda sticla de Cola" :) Majoritatea tarii are de fapt aceasta caldura ce se preteaza unui micro business in cafea 3rd wave, iar un manager inimos poate transforma totul in "familie" nu clientela. Bucuresti si Cluj, datorita dezvoltarii mai intense, au cam pierdut acest aer boem. Timisoara eu o incadrasem la mijloc, ca netimisorean si calcator al pamanturilor banatene doar de 2-3 ori. Voi de acolo stiti mai bine oamenii, cu siguranta. RE: Cafenea in Timisoara - gremy - 30-08-2016 Update: In drum spre Brasov, m-am oprit la Sibiu la Stravagante, am fost intampinat de o curte tipica unui bar romanesc, inauntru era cam gol, era ora 13. Proprietarul nu era acolo, dar era o angajata de treaba acolo, care in graba a reusit sa imi spuna una alta despre cafea, mi-a facut 2 cappucino, pentru mine si sotia mea, si cam atat. Eu personal nu am fost impresionat de acest local in nici un fel. Cappucino, nu a fost ceva deosebit, a avut ceva design cu pudra de cacao deasupra, nu free-pour latte art, aroma standard, nu rea, deci oricum peste cafenele standard, dar chiar am fost ne impresionat. Aveau o rasnita cu care rasneau multiplele sortimente disponibile pe aceeasi setare "de mijloc" si inca 1 rasnita dedicata pentru ceafeau saptamanii. Nefiind proprietarul acolo, sa dea suflet locului poate am pierdut ceva, dar pana atunci, eu nu ma consider un fan Stravagante. In schimb, odata ajuns la Brasov, imediat dupa ce m-am cazat am mers direct la Croitoria de cafea. Initial am fost intampinat de domnisoara barista, care mi-a explicat despre cele doua sortimente disponibile (Columbia si Tanzania), despre aromele acestora, si despre preparatele ce ni le poate oferi. Am comandat un Flat White si un Cappucino, care au fost excelente, si cu Latte art exemplar executat. La putin timp si-a facut aparitia si domnul Mugur, proprietarul cafenelei, impreuna cu sotia sa, care cu zambetul de buze a stat la discutii cu mine si sotia mea, in timp ce se ocupa de ultimul batch de cafea ce iesea de la prajit. Pe scurt am fost foarte impresionat de calitatea serviciilor, de calitatea si gustul cafelei, si de experienta de la Croitoria de Cafea din Brasov. Pana acum este cea mai buna cafea pe care am baut-o in Romania. Si recomand oricui pasioinat de cafea, care are drum prin Brasov sa se opreasca la Croitria de Cafea. Cat timp eram prin Brasov am dat si peste articolul acesta, si am decis inainte de plecare sa trecem si la cafeneaua Hof. Nu am fost dezamagiti nici aici. Locatia este chiar in Piata Sfatului, dar a fost putin greu de indentificat, amestecata prinre celelalte terase. Hof avea cafea de la Origo, si cele 2 Cappucino comandate au venit, si au fost aproape la fel de bune ca si la Croitoria de Cafea, era doar o mica diferenta de gust, care tine cel mai probabil si de sortimentul folosit. In schimb, la Hof exista o mai mare varietate de produse, aproape tipice unui bar cu terasa ce il gasesti pe centru in orice oras mare. Aici gaseam si cateva produse de patiserie, si chiar mancare, mai ales dimineata. Loc este foarte mult la Hof, atat mese cat si loc pentru seri de diferinte evenmente. In mare, am ramas cu o impresie foarte placuta si despre Hof, si daca o sa fiu in Brasov cu un grup mai mare de prieteni care nu sunt neaparat pasionati de cafea, sau nu beau cafea, cel mai probabil acolo ne vom opri pentru a petrece timp, deoarece voi fi si eu multumit de calitatea serviciilor si produselor, si ei vor avea din ce sa aleaga. |