Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Un prajitor pentru acasa de unde se poate cumpara ? - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espresso art, cafea, prajire si latte art (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espresso-art-cafea-prajire-si-latte-art)
+--- Forum: Prajire acasa (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Prajire-acasa)
+--- Thread: Un prajitor pentru acasa de unde se poate cumpara ? (/Thread-Un-prajitor-pentru-acasa-de-unde-se-poate-cumpara)

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

RE: Un prajitor pentru acasa de unde se poate cumpara ? - Liviu.Mihu - 03-05-2016

Si eu tot cu shelly am comunicat. Răspunde repede, dar e destul de "pushy" sa te convingă sa cumperi ce are pe stoc. :)

RE: Un prajitor pentru acasa de unde se poate cumpara ? - renatoa - 04-05-2016

Cel mai ieftin poate fi si 200 lei, mestesugarit, nu mai dezinforma.
Cel mai ieftin de fabrica este 200 Euro, si oczi_h va poate confirma ca isi face treaba cu boabe de 45 lei kg cel putin la fel de bine ca ce cumpara pana acum de la pressco cu 80-120. La 10 Euro diferenta rezulta amortizare in 20kg de cafea prajita. ;)
Depinde ce vrei sa faci, sa bei cafea sau sa analizezi grafice facute in Artisan...

(03-05-2016, 22:58)amarok Wrote: Mă tenta un prăjitor de casă dar cel mai ieftin a fost peste 1500. Euro.
La banii ăștia rămân pe cafea locală.

RE: Un prajitor pentru acasa de unde se poate cumpara ? - RaduCarutasu - 04-05-2016

(21-10-2015, 08:06)baloozzy Wrote: Te rog pune si un link, eu nu am gasit pana acum.

Nu este vorba de un link.
Contactul este acelasi:

"From: hottop [mailto:hottop@ms12.hinet.net]
Sent: Tuesday, May 28, 2013 6:39 AM
To: Radu
Subject: RE: HOTTOP KN-8828P coffee roaster

Dear Radu,
Ok, we can ship the machine from UK........."

Ii spui lui Shelly ca esti din Europa si iti va da toate detaliile legate de livrarea din UK.

RE: Un prajitor pentru acasa de unde se poate cumpara ? - Liviu.Mihu - 04-05-2016

(04-05-2016, 09:05)renatoa Wrote: Depinde ce vrei sa faci, sa bei cafea sau sa analizezi grafice facute in Artisan...
(03-05-2016, 22:58)amarok Wrote:  

Hai ca esti tendentios... :)

Cat despre diferenta de cost, ma indoiesc profund ca ajunge la 10 Euro - adica ajunge doar daca calculezi tot felul de worst case-uri si transporturi, altfel, as zice ca indulgent este in jur de 20-25 de lei maxim - mai ales pe cafelele ieftine; asta fara a vrea sa starnesc o dezbatere pe tema asta, doar ca sa nu ne autosugestionam ca e cine stie ce economie

RE: Un prajitor pentru acasa de unde se poate cumpara ? - amarok - 04-05-2016

Nu e. E doar el natural.

Vorbesc de unul la care ai posibilitatea sa ai o constanta a prajirii nu de unul la care tre' sa tii degetele incrucisate tot timpul.

Cel mai interesant mi s-a parut cel de la IKAWA, dar la 2200 lire mi se pare cam multisor.

RE: Un prajitor pentru acasa de unde se poate cumpara ? - coffeesnob - 04-05-2016

(04-05-2016, 09:44)amarok Wrote: Cel mai interesant mi s-a parut cel de la IKAWA, dar la 2200 lire mi se pare cam multisor.

Au si varianta Home la 750 lire (preorder). Problema cu IKAWA e ca prajesti doar 60g de cafea odata.

Mda, livrabil la sfarsitul anului. Si asta e pretul de precomanda, zicese pretul dupa lansare trece de 1000.
Nici nu ai nevoie de mai mult, 60g app 4 - 5 cafele.
Intr-o nebunie de moment ma tentase acel pret de 750 lire. Dar sunt prea multe variante mult mai tentante pe care sa cheltui banii astia... [Image: cool.gif]

Am gasit si o varianta mai lesne, nu foarte eficienta insa, FreshRoast SR500.
Vine cam 260 dolari cu tot cu transport in Romania, dar mai imi trebuie si un ups pe 60 hz pentru el.
Nu e la nivelul lui hopper dar ar fi o "solutie"

Din articolul de mai jos l-am "gasit":
http://www.wired.com/2013/12/coffee-roasters-gallery/

(04-05-2016, 09:34)Liviu.Mihu Wrote: ...Cat despre diferenta de cost, ma indoiesc profund ca ajunge la 10 Euro - adica ajunge doar daca calculezi tot felul de worst case-uri si transporturi, altfel, as zice ca indulgent este in jur de 20-25 de lei maxim - mai ales pe cafelele ieftine; asta fara a vrea sa starnesc o dezbatere pe tema asta, doar ca sa nu ne autosugestionam ca e cine stie ce economie

Dezbateri au fost destule in topicul de preturi cafea verde ca sa ai datele necesare ca calculezi ca am dreptate.
Comparam 10 euro/kg pret la usa, incluzand transport din UK sau DE, de calitate cel putin la fel de buna cu care iei la 60 lei verde din tara, versus minim 80 lei prajita + transport curier, ca alte solutii de transport nu sunt.
Nu mai vorbim ca, cumparand prajita, la consum mediu casnic 1 kg nu mai este proaspat prajita, pentru ca majoritatea beau cantitatea asta intr-o luna, statistic vorbind, exista cifre care dovedesc asta.

(04-05-2016, 09:44)amarok Wrote: Vorbesc de unul la care ai posibilitatea sa ai o constanta a prajirii nu de unul la care tre' sa tii degetele incrucisate tot timpul.

Pe ce te bazezi cand afirmi ca nu ai constanta prajirii la un model de care nici se vorbeste...
Ai vreo informatie despre cum functioneaza ?

Iaste o chestie numită internet. Poți afla multe lucruri pe acolo. E drept că trebuie să ai grijă ce citești, mai sunt și alții ca tine.

Da, diferenta intre citit, si avut, folosit, desfacut, analizat, priceput... ;)

Sau, cum se zice pe internetu' ala... "been there, done that" ;)

RE: Un prajitor pentru acasa de unde se poate cumpara ? - Cosmin - 04-05-2016

De ce nu te gandesti la Behmor 1600 plus. Radu de la PJ a spus ca prajeste enervant de bine .

În articolul din wired era prezentat și el.

Update: hottop varianta programabila 1540 USD.

Un prajitor pentru acasa de unde se poate cumpara ? - Cosmin - 04-05-2016

Pe wired este prezentat midelul vechi nu 1600 plus

Vezi si aici pt hottop
https://www.seattlecoffeegear.com/hottop-coffee-bean-roaster-kn-8828b-2k-open-box

RE: Un prajitor pentru acasa de unde se poate cumpara ? - Bcc - 04-05-2016

Ia-ti HOTTOP KN-8828P nu mai sta pe ganduri , eu unul sunt foarte multumit de el ,m-a dus la 1400 euro cu achizitie pe intracomunitar fara tva .Am prajit deja 80 de jarje si sunt foarte multumit , merge brici , nu-mi pare rau de banii dati , prajesc cand si cum vreau imi socotesc singur perioada de degazare si profilul de prajire , si in plus ma scot si la bani ca o cafea prajita buna e minim 100lei /kg

Are o buna repetabilitate , e facut din materiale bune .
  La inceput si mie mi s-a parut cam scump insa acum nu pot spune decat ca-si merita banii !

RE: Un prajitor pentru acasa de unde se poate cumpara ? - RaduCarutasu - 04-05-2016

(04-05-2016, 12:45)Bcc Wrote: Ia-ti HOTTOP KN-8828P nu mai sta pe ganduri , eu unul sunt foarte multumit de el ,m-a dus la 1400 euro cu achizitie pe intracomunitar fara tva .

Deci pretul de achizitie fara tva a fost 1400 de euro ?

RE: Un prajitor pentru acasa de unde se poate cumpara ? - Bcc - 04-05-2016

Exact :
1350 aparatul (fara tva)
110 transport
3 buc real filter GRATIS

(04-05-2016, 13:44)Bcc Wrote: Exact :
1350 aparatul (fara tva)
110 transport
3 buc real filter GRATIS

Wow, ce l-au mai scumpit fata de 2013!
">> Dear Radu,
>> YOu can buy from us directly, we will  send the machine from UK.The
>> price fro KN8828P is Euro 1130.00 the price including shipping cost and one year warantee.
>> Pls let us know if you decide to buy one. We will give you more 2 pcs  real filters at free, so total you have 3 pcs spare, that can be used a long time.
>> Shelly Chiang
>> Radu  於 2013/5/27 下午7:58
>> 寫道:"

(04-05-2016, 12:14)Cosmin Wrote: Pe wired este prezentat midelul vechi nu 1600 plus

Vezi si aici pt hottop
https://www.seattlecoffeegear.com/hottop-coffee-bean-roaster-kn-8828b-2k-open-box
Am văzut și eu oferte din astea. Dar mai toți nu livrează în afara SUA și Canada.

Prețul la hottop era de la hottop.com.tw

RE: Un prajitor pentru acasa de unde se poate cumpara ? - Cosmin - 04-05-2016

(04-05-2016, 14:02)amarok Wrote:
(04-05-2016, 12:14)Cosmin Wrote: Pe wired este prezentat midelul vechi nu 1600 plus

Vezi si aici pt hottop
Am văzut și eu oferte din astea. Dar mai toți nu livrează în afara SUA și Canada.

Cu un simplu mail poti afla :)

De obicei se menționează pe site

Oricum în acest caz nu îl au disponibil. Prețul este pentru una buc open box

RE: Un prajitor pentru acasa de unde se poate cumpara ? - misu - 04-05-2016

Eu am vazut aici ceva interesant:
https://www.topcoffee.net/coffee-roasters.html

Nu am idee daca sunt ok, nu am luat nimic de acolo, dar pare ca sunt din Austria, deci ar veni fara taxe....

Un prajitor pentru acasa de unde se poate cumpara ? - amarok - 04-05-2016

Am renunțat la idee. Iau biciclete. [emoji3]

Dar musai de carbon, de la 2000 in sus ! Euro !

RE: Un prajitor pentru acasa de unde se poate cumpara ? - amarok - 05-05-2016

Carbon la banii ăștia nici o șansă. Numai cadrul e mai mult de atât. Dar e vorba de 2 asa ca suntem mai ponderati

RE: Un prajitor pentru acasa de unde se poate cumpara ? - Liviu.Mihu - 05-05-2016

Acuma sa nu exageram pe partea cealalata.
https://www.canyon.com/en-ro/road/endurace/2016/endurace-cf-7-0.html
E 1500 toata, si este mai mult decat decenta [Image: smile.gif]
@Cred ca devine offtopic

RE: Un prajitor pentru acasa de unde se poate cumpara ? - coffeesnob - 05-05-2016

@amarok cred ca se referea la banii de prajitor, nu cei E2000 vehiculati :).

RE: Un prajitor pentru acasa de unde se poate cumpara ? - amarok - 05-05-2016

E off de mult. Prea mult. Pedalez ca și în viata cu soția, asa ca trebuie 2 biciclete.

Un prajitor pentru acasa de unde se poate cumpara ? - amarok - 07-05-2016

Ca sa termin plimbarea pe traseele oftopicului :[Image: b65ce623edc267026f55cdcb8e6141ca.jpg]

RE: Un prajitor pentru acasa de unde se poate cumpara ? - coffeesnob - 07-05-2016

Mai bune pentru sanatate decat prajitorul, garantat. Asta daca nu stau in garaj si aduna panze de paianjeni [Image: smile.gif].

RE: Un prajitor pentru acasa de unde se poate cumpara ? - amarok - 07-05-2016

Clar!