Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Platforma software a forumului - probleme, dezbateri, propuneri - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Comunitatea de espressomani (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Comunitatea-de-espressomani)
+--- Forum: Cafeneaua Off-topic (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Cafeneaua-Off-topic)
+---- Forum: Sugestii pentru forum, site si comunitate (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Sugestii-pentru-forum-site-si-comunitate)
+---- Thread: Platforma software a forumului - probleme, dezbateri, propuneri (/Thread-Platforma-software-a-forumului-probleme-dezbateri-propuneri)

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22

RE: Scuze pentru probleme, trecem la o versiune noua de forum - Lyvyoo - 04-12-2014

Am plasat intrebarea pe topicul dezvoltatorului acestei teme. Eu am pus numele de Newsfeed si ma gandeam ca e vorba de fapt de View Today's Posts. Dar se pare ca sunt diferente. Anunt cand fac schimbarea functiei acelui buton, pastrand ori denumirea actuala Newsfeed ori cautand o alternativa mai scurta decat "View Today's Posts".

RE: Scuze pentru probleme, trecem la o versiune noua de forum - Lyvyoo - 05-12-2014

Am rezolvat si am schimbat denumirea butonului in ceva mai scurt care sa-mi incapa acolo - NEWS

Sa-mi confirmati ca e ok...

RE: Scuze pentru probleme, trecem la o versiune noua de forum - radudani - 05-12-2014

sorry, n-am urmarit problema respectiva cu butonul, care oricum e pierdut intr-o imensitate de spatiu... maroniu :)
la mine oricum apar toate postarile noi (Latest Activity), intr-o rama verticala pe dreapta; si redenumitul buton News ma duce OK, cam tot acolo, la o pagina de rezultate, cu ceva plus de info;

problema care se manifesta si intr-un caz si in celalalt, e ca selectia uneia din ultimele postari, nu ma duce la mesajul respectiv din forum, ci ma 'arunca' la primul mesaj din thread-ul respectiv; uneori cu multe pagini in urma ;(

incerc sa ilustrez:

RE: Scuze pentru probleme, trecem la o versiune noua de forum - Lyvyoo - 05-12-2014

Bun reportul! Si Zuluafonu mi-a spus cam aceeasi treaba pe privat.

Se pare ca problema se manifesta doar pe acea coloana de Latest Activity (care poate fi ascunsa si apoi readusa, prin apasarea celor doua sageti cap la cap, asezate deasupra titlului Latest Activity din capul coloanei. Daca intri pe News si apesi pe "Last post" din formularea "13 minutes ago Last Post: radudani", te duce la ultimul mesaj.  Cred ca se rezolva azi...

Iar legat de culoare, chiar aveam in plan sa las albe icon-urile News si Search. E mult spatiu gol sus pentru ca nu stiu exact ce functii sa mai pun acolo. Am sters Members, Help si INdex. Daca va vin idei cu alte functii pe care sa le aveti la indemana, sa-mi spuneti.

RE: Scuze pentru probleme, trecem la o versiune noua de forum - sms - 05-12-2014

merge News, e ok, multumesc,
Pana una, alta, sa maschezi spatiul gol de sus, nu merge sa tragi de cover-ul ala? se deformeaza rau?

adaugat ulterior: poate intra la categoria chițibușărie, dar poate există solutie pentru evidențierea postărilor noi. Se văd cât de cât, nu zic, dar uneori parcă trebuie atenție sporită să le observ.
N-am idee ce s-ar putea face, poate un alt font ajută.

Largirea spatiului pentru logo ar fi o solutie, dar nu este eficienta deloc. Oricum nu merge mult mai mare caci in css e configurat si spatiul pentru butoanele de meniu de sus (doua deocamdata) si practic nu ma lasa. Stiu ca se poate configura orice, daca e vorba de css, dar cred ca as miza pe inca doua butoane noi decat pe un logo mai mare.

Mai trebuie sa inserez si bara din pagina principala cu link-urile spre sintezele de baza din blog, ca sa-i ajutam si pe cei la inceput de drum.

La font si eu m-am gandit, dar nu gasisem solutia. Cred ca voi inchide si mai mult culoarea, caci schimbarea font-ului nu e recomandata. Testez...

RE: Scuze pentru probleme, trecem la o versiune noua de forum - amarok - 06-12-2014

Eventual poti seta o rezolutie wide. Ai o gramada de spatiu in laterale total nefolosit, cel putin asa-mi apare mie pe un monitor fhd.

RE: Scuze pentru probleme, trecem la o versiune noua de forum - sms - 10-12-2014

revin cu o sugestie. Nu s-ar putea pune un contor al paginior de pe fiecare topic si in partea de sus? Ar fi mai comod. Dupa o perioada de absenta de pe forum, la revenire, daca se scrie mult pe un topic, merg cu scroll-ul pana jos, sa vad ce s-a scris, si apoi realizez ca ultima postare citita era pe pagina anterioara. Cu un contor al paginilor in partea de sus, as vedea ora primului post/continutul si mi-as da seama ca ramasesem undeva pe pagina anterioara. Iar daca se scrie mult, scroll pana jos sau page down si doar acolo e contorul care ma duce in urma, pe pagina

RE: Scuze pentru probleme, trecem la o versiune noua de forum - Lyvyoo - 10-12-2014

Asa este, si eu am vazut lipsa paginarii sus si a butonului de new topic, similar cu jos practic. Caut solutii.

Pentru rezolutie Wide, am gasit solutia, dar trebuie sa fac niste calcule. Poate e cineva priceput la IT care sa imi dea niste sugestii de adaptare a acelor cifre.

De asemenea, caut timp si culori penru a face link-urile mai vizibile, in text.

RE: Scuze pentru probleme, trecem la o versiune noua de forum - Lyvyoo - 24-12-2014

Quote:radudani:

eu cel putin, il consider oribil ca instabilitate - nu ofera un suport sigur pentru a-ti putea exprima cat mai explicit, cat mai usor de urmarit (asta ar fi scopul multor postari) ideile;
nu merge nici chestia cu editarea in word si apoi copierea... schimba fontul, mutileaza citatele etc...;(

Nu sustin neaparat editorul, caci asa a venit cu tema la pachet si nu stiu daca imi sunt permise prea multe schimbari.

Totusi, are unele implementari noi, care o data invatate, cred ca aduc un plus:
- folosirea de text imbogatit - daca dai un copy/paste in forum dintr-un alt site, editorul va incerca sa reproduca fidel stilul acelui site, imitand fontul (daca il are), marimea acestuia, link-urile cuvintelor etc. Daca nu te intereseaza acest aspect, atunci cand dai "Paste" in editor, alegi varianta "Paste as plain text" ("insereaza ca text simplu" in varianta romana) si orice text va avea acelasi font si aceeasi marime, conform standardului setat de dezvoltator.
- atunci cand ii rapsunzi cuiva, apasand butonul Reply din dreptul postarii respective, citatul va fi intr-un balon, ca sa iti fie si tie mai clara delimitarea. Cand postaezi, scrii sub balon sau deasupra balonului. Unii useri includ textul lor propriu in balonul cu raspunsul citat. E o chestiune de obisnuinta.

RE: Scuze pentru probleme, trecem la o versiune noua de forum - radudani - 24-12-2014

da, editorul are multe facilitati in plus, dar e mai instabil - adica tu faci una si el face ce vrea uneori :) ok, la asta ma refeream;
cand editezi mult volum - prostul meu obicei - riscul e mare sa pierzi totul...
sau, intr-un caz mai fericit, sa postezi totul cu bine, apoi sa doresti sa corectezi ceva, pentru claritate, sau vreo eroare si sa primesti mesajul ca au trecut cele 20 min in care aveai voie sa faci asta :)
dar incep si eu sa ma obisnuiesc; overall e spre mai bine!

RE: Scuze pentru probleme, trecem la o versiune noua de forum - Lyvyoo - 24-12-2014

Maresc la 40 de minute timpul de editare

Sectiunea de "Latest Activity" - drix - 18-01-2015

Nu stiu daca se poate, dar ar fi fain daca clickul pe un thread de sub sectiunea cu "Latest Activity" de pe home-ul forumului te-ar redirecta chiar spre ultimul post din acel thread (sau macar ultima pagina) :)

RE: Scuze pentru probleme, trecem la o versiune noua de forum - Lyvyoo - 18-01-2015

S-a mai pus problema aici, am pus-o si eu la dezvoltatorul temei dar mi-a spus ca e o problema de programare php si nu stie de unde vine :( Off..

Sper sa mai solutionez cate ceva din cele propuse pe aici. Nu tin toate de vointa mea caci nu lucrez in domeniu si nici nu e cod html ca sa il schimbi una doua. Se umbla la template-urile php specificie fiecarei sectiuni de cod...

RE: Scuze pentru probleme, trecem la o versiune noua de forum - Lyvyoo - 19-01-2015

Userul drix mi-a sarit in ajutor cu o modificare extrem de utila!
De acum, pe coloana Latest activity, click-ul pe subiect va duce direct la ultimul post!

Multumesc!

RE: Scuze pentru probleme, trecem la o versiune noua de forum - Lyvyoo - 19-01-2015

Rezolvate si paginatia in partea de sus + new thread!

Drix, esti mare!

Nu stiu acum daca sa-l facem wide...

Softpedia e wide.

RE: Scuze pentru probleme, trecem la o versiune noua de forum - drix - 19-01-2015

:D

Am citit si eu acolo legat de wide. Ideea cred ca ar fi ca in loc de valori fixe in pixeli, ar trebui puse valori cu procentaj. Deci in loc de, sa zicem, 984px pentru clasa "wrapper" ar trebui pus ceva de genul width: 80% din css.

Ca o prima problema pe care am vazut-o rapid e totusi ca acea clasa "wrapper" e folosita cam peste tot. Deci cand ii schimbi ei width-ul o sa se schimbe width-ul cam peste tot. Deci si pe pagina de profil a userilor, si pe pagina de new thread, peste tot, si e foarte probabil sa se cam strice layoutul pe majoritatea paginilor astora.

Deci cred ca pentru wide e ceva mai mult de munca, pe langa ca trebuie puricate la rand toate fisierele si vazut unde sunt acele valori fixe si transformate in procentaje, apoi o sa trebuiasca luate la puricat toate paginile (cum ziceam mai sus gen user profile, member list, etc) si facute modificari si pe-acolo in caz ca nu mai arata bine layoutul :(

RE: Scuze pentru probleme, trecem la o versiune noua de forum - Lyvyoo - 17-02-2015

Ca idee (nu radeti de content  :)  )  iata si versiunea wide a forumului acesta.

RE: Scuze pentru probleme, trecem la o versiune noua de forum - Lyvyoo - 19-04-2015

Acum am adaugat si cateva zeci de emoticons, caci erau foarte putini. Folositi-i cu placere, insa nici prea des  :az:

RE: Scuze pentru probleme, trecem la o versiune noua de forum - coffeesnob - 19-04-2015

:77: :D

RE: Scuze pentru probleme, trecem la o versiune noua de forum - baloozzy - 19-04-2015

(19-04-2015, 12:58)Lyvyoo Wrote: Acum am adaugat si cateva zeci de emoticons, caci erau foarte putini. Folositi-i cu placere, insa nici prea des  :az:

:yahoo:

RE: Scuze pentru probleme, trecem la o versiune noua de forum - Lyvyoo - 19-04-2015

Si daca tot e weekend, am introdus si bara de formatare in Quick reply / Quick PM  plus autosalvarea mesajelor la fiecare minut, in caz ca se intampla ceva si pierdeti ce ati scris. Autosalvarea unui mesaj pierdut o gasiti in UserCP (apare dupa apasarea sagetii de langa numele de utilizator) /  Editor Saved Drafts / Editor Saved Drafts EEditor Saved Drafts

Editor Saved Drafts (1)di

RE: Scuze pentru probleme, trecem la o versiune noua de forum - baloozzy - 19-04-2015

(19-04-2015, 18:13)Lyvyoo Wrote: Si daca tot e weekend, am introdus si bara de formatare in Quick reply / Quick PM  plus autosalvarea mesajelor la fiecare minut, in caz ca se intampla ceva si pierdeti ce ati scris. Autosalvarea unui mesaj pierdut o gasiti in UserCP (apare dupa apasarea sagetii de langa numele de utilizator) /  Editor Saved Drafts / Editor Saved Drafts 
EEditor Saved Drafts

Editor Saved Drafts (1)di

Multumim! D-aia imi mirosea mie a zmeu.

Re: RE: Scuze pentru probleme, trecem la o versiune noua de forum - io_bri - 20-04-2015

(19-04-2015, 12:58)Lyvyoo Wrote: Acum am adaugat si cateva zeci de emoticons, caci erau foarte putini. Folositi-i cu placere, insa nici prea des  :az:

Din păcate pe TapaTalk nu se văd (cel puțin la mine - poate depinde de setări). Nu asta mă deranjează însă (TapaTalk oricum nu arată ca versiunea desktop, dar pe telefon e OK); nu știu de ce cînd mă duc la pagina de profil a cuiva (să văd de unde e, și eventual semnătura) stă și stă pînă mă plictisesc, fără să arate ceva (paginile de posturi și topici vin rapid, fără probleme). Știe cineva, e o setare în TapaTalk pentru asta?

RE: Scuze pentru probleme, trecem la o versiune noua de forum - amarok - 20-04-2015

Eu am emoticonurile telefonului pe tt

RE: Scuze pentru probleme, trecem la o versiune noua de forum - ascarlat - 20-04-2015

Și la mine este aceeași situație pe tapatalk cu loading-ul, dar pe alte forumuri funcționează cum trebuie.

Folosesc emoticoanele telefonului.

RE: Scuze pentru probleme, trecem la o versiune noua de forum - Lyvyoo - 20-04-2015

Pe Tapatalk nu prea pot interveni cu foarte multe lucruri. Dar din ce am citit mai sunt si alti useri care intampina aceasta problema cu alte forumuri. Dezvoltatorii Tapatalk nu stiu nimic, doar un user semnaland repararea din senin in momentul in care a sters si apoi reinstalat plugin-ul. O sa incerc si eu solutia.

Cu semnatura lipsa pe Tapatalk e chiar nasol. Nu stiu daca se poate face ceva, dar mai caut solutii.

RE: Scuze pentru probleme, trecem la o versiune noua de forum - Zaheyu - 09-05-2015

Daca pe telefon am trecut din varianta mobile pe normal, cum revin la mobile?

RE: Scuze pentru probleme, trecem la o versiune noua de forum - Lyvyoo - 09-05-2015

In josul paginii, nu ai Switch to mobile version ?

RE: Noua versiune a forumului - probleme, dezbateri, propuneri - vct1976 - 09-05-2015

Nu,nu am gasit-o. Fie iti stergi cook-uriele emise de forum, fie astepti sa expire (cred ca in vreo 24-48 ore).