![]() |
|
Bursa - negociere oferte, sugestii de imbunatatire - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Comunitatea de espressomani (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Comunitatea-de-espressomani) +--- Forum: Cafeneaua Off-topic (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Cafeneaua-Off-topic) +---- Forum: Sugestii pentru forum, site si comunitate (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Sugestii-pentru-forum-site-si-comunitate) +---- Thread: Bursa - negociere oferte, sugestii de imbunatatire (/Thread-Bursa-negociere-oferte-sugestii-de-imbunatatire) |
RE: VAND EXPRESOR KRUPS EA-8245 350 Ron - radudani - 29-08-2015 (28-08-2015, 16:58)amarok Wrote: Ce nu va place ignorati. ignorat? nu se poate! trebuie sa fii macar atent sa nu calci in el...! altfel, nu-ti imagina ca adminul ar trebui sa stea tot timpul pe metereze si sa traga focuri rare...:) nu, dar exista inregistrare de noi useri activata de administrator si niste plugin-uri care sa te anunte pe tine, admin, prin e-mail, ca cineva vrea sa se inregistreze in forum si apoi, sa-l anunte, tot prin e-mail, pe solicitant ca i-a fost activat membership-ul; sau insfarsit, varia metode de a afla cateva date de identificare in viata reala si in contextul de entuziast espresso, pe solicitant; altfel...ca la noi: "...un pretin mi-a adus din italea automatu x de cafa, ia neamule, ca e ieftin si voi va precepeti la de-alde astea etc." :) RE: VAND EXPRESOR KRUPS EA-8245 350 Ron - amarok - 29-08-2015 "Agitatia" asta numai bine-i face comercialului acestui topic (252 vizualizari in acest moment!) Si asta pentru un topic care abia de are o zi. Ca si comparatie de pe tabloul principal un anunt al unui user mai vechi a strans 41 de vizualizari. Toate comentariile voastre nu fac decat sa ridice audienta unui topic ce nici macar nu ar trebui sa fie... RE: VAND EXPRESOR KRUPS EA-8245 350 Ron - Lyvyoo - 29-08-2015 Mda.. am mutat aici discutia. Tot ce ati scris este cantarit bine, va asigur si momentan tind spre urmatoarea pozitie: - nu m-am tinut de treaba cu regulamentul de postare pe Bursa, unde vor fi necesare minim X postari plus alte conditii pe care le vom dezbate impreuna. Dupa 4 septembrie pun pe hartie, e o urgenta majora. - excluzand acest prime postari pe Bursa, nu avem nici macar un user problema pe luna, ca si medie, deci inca prefer democratia pe forum si am incredere ca ai nostri sunt mai destepti decat ai lor. Mi-as dori sa fiu un arbitru englez care lasa jocul mai liber, chiar daca este dur pe alocuri. Importanta este placerea dezbaterii. - pe home-barista si coffeegeek m-au lasat sa postez din prima - moderatorii sunt un subiect delicat, pt ca experienta altor forumuri ma sperie. Eu ca administrator am promovat libertatea de exprimare, medierea, prietenia, eleganta dialogurilor etc plus ca tema generala a forumului selecteaza natural userii. Daca acel moderator se abate de la aceste principii sau e luat de val, strica tot zen-ul forumului si ajungem ca in epoca Adri@n daca il mai tineti minte, cand inclusiv eu simteam o stare de tensiune permanenta la intrarea pe forum. RE: Bursa - negociere oferte, sugestii de imbunatatire - amarok - 29-08-2015 Trebuie atunci sa îți accesezi forumul și de pe telefon pentru a creste viteza de reacție sau poți pentru bursa ca orice user vechi sa devina moderator cu posibilitate de ascundere a posturilor până la aprobarea administratorului. RE: Bursa - negociere oferte, sugestii de imbunatatire - amarok - 29-08-2015 Cu ocazia asta am legat și acest forum la [MOBILE PHONE] 😀 RE: Bursa - negociere oferte, sugestii de imbunatatire - amarok - 29-08-2015 Hmm vad ca forumul asta nu are lipire automata a posturilor consecutive... RE: Bursa - negociere oferte, sugestii de imbunatatire - Lyvyoo - 12-09-2015 (29-08-2015, 03:28)amarok Wrote: Hmm vad ca forumul asta nu are lipire automata a posturilor consecutive... De acum are ::) In seara asta pun si regulamentul de Bursa in dezbatere publica. RE: Bursa - negociere oferte, sugestii de imbunatatire - amarok - 13-09-2015 Mai încerc o dată Sa vedem dacă merge acum... Se pare că DA Bună treaba! RE: Bursa - negociere oferte, sugestii de imbunatatire - pureblack - 13-09-2015 Nu poti sa apreciezi calitatea cuvintelor din postarile celor care vand. Asta inseamna ca moderatorul trebuie sa citeasca TOT ce scrie vanzatorul. Mi s-ar parea interesant ca in cazul in care nu se respecta cuvantul, vanzatorul sa primeasca niste restrictii, pe forum... zic.. RE: Bursa - negociere oferte, sugestii de imbunatatire - renatoa - 13-09-2015 (12-09-2015, 22:32)Lyvyoo Wrote: ... Sper sa existe un punct in regulament care sa interzica imixtiunile de genul "de ce il dai cu ..., cand nou afara e tot atat". Mai ales cand sunt alaturate unor dojeni ca nu scazi pretul "pentru comunitate" macar la jumatate... RE: Bursa - negociere oferte, sugestii de imbunatatire - amarok - 13-09-2015 Cea ce zici tu se cheamă off topic. Pe de altă parte ar fi greșit sa nu semnalezi inițiatorului unui topic ca produsul sau este supraevaluat, e posibil sa nu știe valoarea reala a cea ce dorește să vândă RE: Bursa - negociere oferte, sugestii de imbunatatire - Lyvyoo - 14-09-2015 @renatoa, regulamentul e public aici. Am vrut sa pun o asftfel de precizare, dar adevarul e undeva la mijloc. Sincer, nu as putea suporta sa vad ca cineva ne ia de gusteri si vinde un Vario Sh cu 1700 de lei, pentru motivul ca l-a luat cu 2200 din magazine, poate nestiind ca noi avem acces sa-l luam cu 1800. Zic si eu un caz particular... E ok sa-l lasam pe om sa vanda asa? Da, piata decide, dar poate un forumist grabit ia plasa. Cred ca o solutie de compromis ar fi ca eu in primul rand sau / si alti useri sa-i dam un PM de atentionare respectivului, astfel incat sa nu-i facem observatie public. @pureblack, respectivul nu va mai avea acces la bursa cu siguranta (ramane sa ma gandesc cat timp). E greu sa fii judecator in astfel de cazuri, sa audiezi partile, sa strangi probe, martori :) Totusi, sunt sanse ca aceasta triere a celor care pot posta anunturi sa puna o bariera suplimentara unor astfel de practici. RE: Bursa - negociere oferte, sugestii de imbunatatire - renatoa - 14-09-2015 Ma refeream la produse care nu exista in tara. Eu nu am facut comentarii de genul acesta cand pe bursa se dadea Hario Mini folosit "ca nou" la 120 lei, cand nou este 150 lei, nici macar nu am dat PM vanzatorului, am tacut si mi-am luat singur din Japonia cu 95 lei "all inclusive". Din cate citesc aici, pentru multi achizitia din afara este o bariera de netrecut, pentru altii in schimb singura piata a devenit ebay, asa ca acest aspect este de cantarit... faptul ca marfa exista local, eventual si cu posibilitatea de testare. Exista si extrema cealalta, cand se ofera chestii deja la pret de moca, cum ar fi un espressor manual de 500 euro scos la vanzare la 200 euro, chilipir curat in opinia mea, si inca mai exita tocmeala, se ofera 700 lei si se comenteaza urat cand este refuzat... RE: Vand Expobar rosetta nou - radudani - 15-09-2015 exista un regulament, ok si conform acestuia, postul #1 nu corespunde publicarii; dar asta nu inseamna mare lucru, atata timp cat postul poate fi publicat ok, cel putin o perioada limitata si utila vanzatorului; inscrierea e deschisa oricui, nici nu mai inteleg cum e ca, dupa ce ai primit pe cineva in casa, sa incepi sa-i spui ce are voie si ce n-are; cu speranta ca te asculta si ca asa va face fara sa se supere... mi se pare corect ca, daca exista conditii si drepturi de participare in activitatile din forum, noii veniti sa afle asta obligatoriu, inainte de a deveni membrii; adica, un filtru minim la inscriere: completez formularul de inscriere si sunt invitat ca inainte de lansarea cererii de inscriere in forum sa confirm ca am citit un minim de reguli, apoi sunt anuntat ca voi primi un raspuns/confirmare curand etc. RE: Bursa - negociere oferte, sugestii de imbunatatire - Lyvyoo - 15-09-2015 Ok, voi introduce moderarea primei postari, ca sa eliminam situatii ca cele de azi. Activare manuala inainte de postare nu are rost, caci nu stii ce va scrie respectva persoana, deci primul post ar fi mai util ca si bariera de intrare pentru tot felul de oameni care nu inteleg ce inseamna aceasta comunitate. Voi posta si cateva randuri concludente, ca atunci cand se apasa "sunt de acord" la inregistrare, noul user sa stie unde a venit. Asta desi Home-barista nu face treaba asta. Dar sunt curios si eu de un astfel de experiment, care incepe chiar azi. RE: Bursa - negociere oferte, sugestii de imbunatatire - Lyvyoo - 18-09-2015 Plugin-urile sunt in teste inca o saptamana, mai mult din cauza celui responsabil de instiintarea mea prin email. Daca totul merge ok, va fi ordine si pe partea de new posters. Oricum, inca stau cu inima indoita... :))) RE: Bursa - negociere oferte, sugestii de imbunatatire - user 1 - 25-02-2016 Salutare tuturor, Vreau si eu sa public ceva pe bursa -in urma up-grade-ului- si nu stiu cum se face. Ma poate ajuta cineva Multumesc RE: Bursa - negociere oferte, sugestii de imbunatatire - Lyvyoo - 25-02-2016 Trebuie sa ai 10 postari RE: Bursa - negociere oferte, sugestii de imbunatatire - user 1 - 25-02-2016 (25-02-2016, 20:51)Lyvyoo Wrote: Trebuie sa ai 10 postariScuze dar nu inteleg Ce fel de postari? RE: Bursa - negociere oferte, sugestii de imbunatatire - Lyvyoo - 25-02-2016 Scrie în regulament: http://www.espressoman.ro/forum/Thread-REGULAMENTUL-BURSEI-FORUMULUI-ESPRESSOMAN-RO?pid=29075#pid29075 Ma rog, tocmai le-ai făcut :) RE: Bursa - negociere oferte, sugestii de imbunatatire - user 1 - 25-02-2016 (25-02-2016, 21:41)Lyvyoo Wrote: Scrie în regulament:In concluzie citind pe aici am trecut de la Saeco Poemia primit de la soata cadou la Classic 2015 luat cu oferta pentru Espressoman Aterizeaza sambata Vorbim dupa,daca m-ati pacalit fac "reclamatie" :) Il voi testa si pe PapaJaques cu alui Columbie suprema...trecuta prin Skerton ca deh manual e mai cu charm... Asa ca Saeco la care i-am gaurit fundul la portfiltru si l-am depresurizat aruncandu-i "tumburucii" si am tras maxim 30-40 shot-uri se vinde in promotie pentru 290 lei Pot proba cu film ca poti trage shot-uri acceptabile din Illy de la Real Filmul a fost bineinteles prea mare... Cele bune RE: Bursa - negociere oferte, sugestii de imbunatatire - Lyvyoo - 25-02-2016 Acum poti deschide un nou topic pe aria Bursa, caci ai trecut de limita de 10 postari. Nu stiu ce setari am facut dar se mai posteaza anunturi si de catre useri sub un an sau 10 postari, deci voi mai interveni si chirurgical acolo unde e nevoie. RE: Bursa - negociere oferte, sugestii de imbunatatire - SIM78 - 07-03-2017 Adevărul e undeva la mijloc :)))) Uni cumpără ieftin și vând după câteva luni mai scump, fara sa mentioneze ce îmbunătățiri a făcut pentru creșterea RASDAQ. :)) Alti vând produse care de jura că au câteva luni cu factură, da postează de câțiva ani despre produsul vândut cum funcționează și ce face cu produsul. :))) Da va rog să verificați și postările celor care vând, asa vezi că poate la cumparat de la alt membru, să cereți lamuriri, dovezi fotografice, detali multe sau a prezentat produsul acum câțiva ani, ca noua achiziție, poate posta ce cafea face cu el sau ce bine rasneste și il scoate pe bursa ca nou, motivul upgrade, il am de puține luni :))) ATENTIE LA NEATENTIE. RE: Bursa - negociere oferte, sugestii de imbunatatire - Lyvyoo - 08-03-2017 Dacă observi neregularitati într-un anunț, prin care cineva adaugă intenționat caracteristici neadevărate , este spre binele tuturor sa semnalezi asta chiar în topicul respectiv. Pe de altă parte, am rugămintea sa nu mai scriem în grabă postările pe forum. Dacă nu avem timp sa corectam postarea de atât de multe greșeli, îi dăm save draft si revenim. RE: Bursa - negociere oferte, sugestii de imbunatatire - rauliulian - 06-05-2017 Rog pe cei care au vandut pe bursa espressoare sa posteze un mic tutorial despre cum pregatim aparatul pentru transport, cum il golim de apa, ce eventuale toaletari facem pentru ca viitorul proprietar sa se bucure de el cum ne'am bucurat la randul nostru cand l'am luat de nou. RE: Bursa - negociere oferte, sugestii de imbunatatire - Lyvyoo - 10-05-2017 Apropo de niste postari si report-uri legate de ele, voi in ce limite considerati ca ar trebui (sau nu) intervenit pe un topic de vanzare? Poate mai cizelam regulamentul de acolo daca ajungem la o concluzie. Adica puneti in balanta ca suntem pe forumul Espressoman nu pe OLX, deci anumite lucruri nu au cum sa ramana la stadiul de "televizor" , dat fiind specificul nostru. Exemplu: un pret complet exagerat, o minciunica inserata in anunt, dezvaluirea unei trasabilitati problematice a aparatului, exagerari sau inexactitati in specificatiile prezentate, probleme cu vanzatorul la alta tranzactie pe forum etc. Exista si fateta cealalta a problemei, care ne indeamna sa-i lasam omului topicul in pace si sa nu ne bagam deloc. Voi ce opinie aveti? Cum sa abordam, ca si limite, intruziunea unei persoane neinteresate de vanzarea respectiva, intr-un topic de Bursa / vanzari ? RE: Bursa - negociere oferte, sugestii de imbunatatire - tecsi78 - 10-05-2017 Personal as imparti chestiunea in trei parti distincte si anume: 1. Descrierea produsului Toate produsele scoase la vanzare trebuie sa fie descrise cat mai complet cu putinta, atat din punct de vedere al caracteristicilor acestuia, cat si din punct de vedere al gradului de utilizare, stare, aspect etc. In acest caz as permite comentariile constructive ale tuturor celor ce pot sa-si aduca aportul la o vanzare cu implicatii pozitive de ambele parti, in sensul de completari la caracteristici s.a. 2. Feedback vanzator Fara crearea unei rubrici separate "feedback vanzari-useri", as permite comentarii legate de desfasurarea unor tranzactii anterioare care implica userul ce vinde un produs dar si de un potential cumparator neserios. La fel, doar lucruri obiective si care se pot proba in vreun fel. 3. Pretul produsului Desi sunt de parere ca unele produse sunt scoase pe bursa la preturi ce depasesc uneori pretul produsului nou dar luat din alta tara (inclusiv transportul), cred ca cererea si oferta vor regla pana la urma acest aspect si nu e nevoie de comentarii, polemici legate de acest aspect. Daca pretul cerut e mare, vanzatorul va sta cu aparatul mult si bine, daca acesta e "in piata", va scapa de el intr-un timp relativ scurt. RE: Bursa - negociere oferte, sugestii de imbunatatire - renatoa - 10-05-2017 Deci nimic negativ, numai lucruri caldutze, ca pe facebook... :s Faza cu statul cu aparatul nevandut ar merge intr-o societate ideala, bine informata. Vanatul fraierilor, care la noi e sport national, cum il descurajam atunci ? Dupa mine, orice are potential de paguba asupra cumparatorului trebuie semnalat. Daca il considerati bine intentionat pe vanzator atunci intai ii atrageti lui atentia, cu un PM, si daca vedeti ca nu corecteaza, si reaua intentie e evidenta, atunci nu vad jena de a posta pe forum o atentionare. RE: Bursa - negociere oferte, sugestii de imbunatatire - Levo - 10-05-2017 @renatoa : " .... Dupa mine, orice are potential de paguba asupra cumparatorului trebuie semnalat. " - In opinia mea , aici ai lovit chiar in esenta comertului , in sine... [Image: biggrin.gif] ...care tocnai asta vizeaza , in alta ordine de idei , trebuie sa existe si o segregare intre cei ce citesc si inteleg ce citesc pe forum si altii care vor doar sa faca un troc / barter cu diferite echipamente , fie ele manuale , semi -automate etc. ( vezi ce s-a intamplat , cand m-am interpus eu in discutia de vanzare , ce specula un pret exagerat vs. un echipament / espressor ce se putea achizitiona cu reducerea de care beneficiaza comunitatea , pentru un produs nou. Pe scurt , vreau sa spun ( ...accept sa ofer cu drag un pret mai mare , dar nu-mi baga tu mana in buzunar...) Cred ca mai tii minte postarea ...in care m-am bagat , pentru ca nu puteam suporta fraiereala pe fata , la un numar de 2 postari si alea de anunturi de vanzare , pentru k mai apoi sa posteze peste tot pe unde apuca... RE: Bursa - negociere oferte, sugestii de imbunatatire - cpop - 10-05-2017 Salut, Eu as propune ca orice sugestie avuta pentru vanzator, sa se transmita prin PM. Altfel, ajungem mai ceva ca si la Bazar... totusi, interventii ne la locul lor, ar trebui sanctionate, un ban temporar poate :) |