![]() |
|
Gaggia Classic UP 2026 - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii) +--- Forum: Espressoare (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare) +--- Thread: Gaggia Classic UP 2026 (/Thread-Gaggia-Classic-UP-2026) Pages:
1
2
|
RE: Gaggia Classic UP 2026 - cyrusct82 - 09-03-2026 Atâta timp cât există clienți care cumpără acel produs indiferent de ce preț are și ce alternative sunt pe piață....... Stone l-am dat de exemplu deoarece face parte dintr-o altă gamă de espressoare (HX), datorita designului, made in Italy, etc.... Upgrade-uri ce sa aibă în afara de PID cu display și taste touch. Același boiler din alamă de 100ml RE: Gaggia Classic UP 2026 - Lyvyoo - 09-03-2026 Doar o vorba offtopic, altfel facem thread separat, apropo de Stone, acum vad ca e 3600 lei pt forum, cu lichidarea de stoc. Dar vorbim despre un HX, si oricine cumpara un espressor trebuie sa o faca in deplina cunostinta de cauza, sa cunoasca bine specificatiile si sa se raporteze la nevoile sale si modul de utilizare preconizat. Fix cu gandul asta mi-am luat si eu Bezzera BZ10 pe la inceputuri, ca e mare, solid, HX,apoi am ajuns sa-l vand, la un pret mai mic, normal. Tot in nota aceasta imi amintesc ca importatorul Expobar de acum 5-15 ani, se mira ca pasionatii nu isi iau Expobar Leva, un HX cu E61 ce costa aprox 4000 lei. "Problema" este ca oamenii nu isi cumpara espressoare doar raportat la cantitatea de "fer" si am vazut lucrul asta foarte clar in 15 ani de forum. Desi nu este o idee rea sa faci asta, mai departe te lovesti de limitari daca tu ti-ai dorit de fapt control electronic de temperatura PID si ai zis ca "merge si asa", fara PID. A fost si cazul meu cand m-am pomenit cu un HX in fata, interesant la inceput dar la care nu puteam sa intervin in niciun fel in temperatura apei desi imi doream din ce in ce mai mult sa experimentez, sa mai tai din bitter coborand spre 88-90 de grade etc. Modificari experimentale custom pe acel grup electric nu am luat in calcul. In schimb, daca as fi fost un fan latte-uri inrait, as fi gandit ecuatia in cu totul alt mod. De asta spun, sunt categorii diferite de utilizatori si fiecare trebuie sa isi faca analiza proprie apropo de ce isi doreste de la espressor in materie de control de temperatura, intretinere, marime, puterea de aburi si modul de functionare. RE: Gaggia Classic UP 2026 - alin1970 - 09-03-2026 Icoana tot icoana ! Au pus un Pid si au dublat pretul. Ar fi fost depasiti si daca lasau pretul la 500 euro. Dar, cine nu citeste atent forumul va deschide mult prea larg punga. Ai carte, ai parte se spunea odata. RE: Gaggia Classic UP 2026 - ionutcbi - 09-03-2026 Au pus PID,manometru si partea de sus cu afisaj tactil, setari diverse,alt portafiltru. La aparatele europene chestiile astea costă mai mult decat fac.Macar nu au copiat ceva generic Cine isi permite si ii place designul il ia si gata , pentru restul ...strugurii sunt acrii.Nu exista nimic perfect in gama asta de pret,indiferent ce scrie la brand RE: Gaggia Classic UP 2026 - renatoa - 09-03-2026 Corect, exista chestii perfect la preturi mult mai mici... si fara nici un brand. Acolo alti struguri sunt acrii insa... n-au butoane. RE: Gaggia Classic UP 2026 - cyrusct82 - 12-03-2026 Un review amănunțit Tare aia cu WAF (wife acceptance factor) ![]() RE: Gaggia Classic UP 2026 - Lyvyoo - 12-03-2026 Chiar asteptam sa vad si eu un SCACE like pus pe Classic-ul acesta si vad ca tipul mi-a indeplinit dorinta. Diverse alte aspecte le vom testa si noi prin forum dar SCACE sau echivalent nu avem. La inceputul extractiei avea 88 de grade masurate. Dupa 20 de secunde temperatura era aceeasi la iesire in portafiltru! Wow! Deci se pare ca argumentele tehnice despre avantajul rezistentelor in exterior (pereti) scrise de colegul @odor4fun in postarile de aici se confirma, chiar daca boilerul are aprox 120ml. Pare ca PID-ul si intreg sistemul isi fac treaba foarte bine.
RE: Gaggia Classic UP 2026 - pamat - 13-03-2026 nevermind, am vazut ca are OPV which is awesome :)). imi pregatesc speech-ul pt nevasta si sper sa-l achizitionez in curand RE: Gaggia Classic UP 2026 - GeorgianM - 13-03-2026 Mă bucur ca au ascultat și ei de gura lumii după atâția ani de rugăminți. Chiar mi se pare un espressor foarte frumos și cochet. Cred ca dacă reușeau să îl aducă pe la 3500 lei era și mai atractiv. Însă poate de Black Friday ceva, speranța moare ultima. |