Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii)
+--- Forum: Rasnite (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Rasnite)
+--- Thread: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) (/Thread-Noul-Proiect-al-nostru-rasnita-manuala-Che-Kinu)

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34

RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - Cosmin - 30-03-2016

De poza asta ce zici? :)

http://www.espressoman.ro/forum/attachment.php?aid=3186

Iar folosind si o surubelnita electrica se poate rasni cu viteza constanta .

RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - Lyvyoo - 30-03-2016

Bravo, am uitat complet poza asta :)
Sunt sigur ca primind unul în test, dacă s-ar dovedi util, la o precomanda ferma de câteva zeci de bucăți fabrica ne-ar face asemenea suporti căci ne iubește :) . Poate si un inel tip Tidaka, făcut tot de Che, ar fi util la răsturnarea macinaturii, dacă nu ai guler de aeropress.

RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - rdumitrescu - 30-03-2016

La râșnire manuală nu știu dacă ar putea fi o soluție fixarea de genul ăsta. Manivela, chiar și pusă la minim, tot are o rază destul de mare. Dacă ții pe loc corpul, râșnirea ar fi destul de dificilă. Între genunchi mi se pare exclus, fiind rotundă.

Singurele pe care le-am ținut între genunchi au fost cele Dienes, dar ele au cutia de lemn destul de mare, iar cuțitele fiind strânse foarte tare, trebuie să tragi foarte tare de ea.

În schimb, un motor electric nu cred că va fi greu de atașat, în special având capul hexagonal.

Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - Alin T. - 31-03-2016

Si eu voi vrea un suport din acesta, voiam sa propun unul chiar de acum ceva vreme. Nu as avea nicio problema sa platesc suplimentar

RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - renatoa - 31-03-2016

Daca tot e de facut ceva custom... eu l-as face integrat cu suport de sita, parca nu si portafiltru, ca manerul va trage intr-o parte... :s
Rasneste direct in ea, ce tot atata trambalare cu pudra aia...

RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - baloozzy - 31-03-2016

Mie mi se pare total neergonomic acel suport. Poate la o folosire cu surubelnita electrica, ar fi ceva. Daca as simti nevoia, as prefera o menghina articulata, gen cele de la Lidl, sa o pot aseza cum vreau.
Suport de portafiltru (nefiind toate la fel) e mai complicat, dar cu o palnie (gen Tidaka - cea mai inalta) se poate turna din colector in sita fara a risca sa faci mizerie. 
Scuze de offtopic; considerati ca merita ? Din film mi s-a parut ca ar fi reglabila inaltimea, dar nu vad cum.

RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - andrej - 31-03-2016

Am peste 10 rasnite manuale,pana anul trecut, timp de apropae patru ani am folosit o zassenhaus brasilia cumparata noua.Parerea mea e ca pentru a evita acele forte excentrice care destabilizeaza cutitele cel mai corect mod de a utilizarea aceste rasnite este:pe o baza fixa (masa),mana stanga tine si apasa rasnita in jos pentru a o fixa si dreapta invarte,iar persoana sta in picioare(parere mea e ca atunci cand stai jos si executi miscarea de rotatie a manivelei,cand mana e mai aproape de corp are tendinta sa si impinga axul...adica forta excentrica) .Concluzia mea este ca acel suport ar trebuie sa fie obligatoriu,marind astfel baza de sustinere si imbunatatind fixarea rasnitei.

Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - Alin T. - 31-03-2016

Suportul cu siguranta va fi util. Cu prototipul, sotia mea nu a putut rasni, din cauza ca nu are forta sa fixeze rasnita. Am incercat sa tin eu rasnita si ea sa invarta de brat si a functionat.

RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - andrej - 31-03-2016

(31-03-2016, 11:22)Alin T. Wrote: Suportul cu siguranta va fi util. Cu prototipul, sotia mea nu a putut rasni, din cauza ca nu are forta sa fixeze rasnita. Am incercat sa tin eu rasnita si ea sa invarta de brat si a functionat.

Nici prietena mea nu putea sa fixeze bine rasnita si initial am vrut sa o schimb,dar dupa a prins putere :)

RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - renatoa - 31-03-2016

Schimbare de abordare !

Ce ziceti de un asemenea adaptor ?!!!

[attachment=3778]

Schimba datele problemei substantial, nu ?
Atat modul de prindere, cu acel maner lateral, cat si modul de rotire manivela, in plan vertical, ca la masina de tocat carne... ;)
Ideea de baza ar fi ca nu ar mai exista variatii de efort in axul rasnitei ;)

Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - hordeagabriel - 03-04-2016

AMR?

RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - UserBanned - 03-04-2016

(31-03-2016, 11:36)andrej Wrote: Nici prietena mea nu putea sa fixeze bine rasnita si initial am vrut sa o schimb,dar dupa a prins putere :)

Ai vrut sa schimbi prietena ..pt ca nu putea sa rasnesca ???? :)

RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - baloozzy - 03-04-2016

sunt la clatit acu...

RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - coffeesnob - 04-04-2016

(03-04-2016, 22:57)Tito Wrote:
(31-03-2016, 11:36)andrej Wrote: Nici prietena mea nu putea sa fixeze bine rasnita si initial am vrut sa o schimb,dar dupa a prins putere :)

Ai vrut sa schimbi prietena ..pt ca nu putea sa rasnesca ???? :)

Espressoman adevarat! :P

RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - andrej - 04-04-2016

:)

RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - Che - 06-04-2016

Kinu Kahawa,
vreau sa va anunt ca se apropie ziua in care vom trimite primele "Kinu" viitorilor utilizatori. Lyvyoo a anuntat acum ceva timp ca in aproximativ 10 zile vom trimite primul lot si asa ar fi fost daca intre timp nu primeam rasnitele Che  testate de unii useri. Am examinat unele detalii ale acestor rasnite si am hotarat in ultim moment sa facem unele schimbari.
Va arat o poza cu manerul manivelei asa cum ne-a parvenit de la testeri:
[attachment=3803]
Nu stim cum a ajuns sa arate asa, dar cu siguranta nu ne dorim ca o rasnita produsa de noi sa arate asa dupa 3 luni de utilizare si am hotarat sa facem manerul manivelei din plastic. Pentru asta a trebuit sa proiectam matritele de injectat plastic si sa testam manerul, care arata asa:
[attachment=3804]  [attachment=3805]  [attachment=3806]

iar in interior are axul care lurealza pe doi rulmenti :
[attachment=3807]

Alt detaliu la care am lucrat este paharul colector. Am tinut cont de parerile voastre si am hotarat sa renuntam la paharele din plasitc:
[attachment=3812]

si sa  facem un pahar de aluminiu cu finisaj prin procedeul de eloxare. Va arat mai jos cateva poze cu paharul colector inainte si dupa eloxare. Piesa eloxata este doar mostra de culoare nu si forma definitiva a paharului :

[attachment=3808]  [attachment=3809]  [attachment=3810]

Urmeaza ca in urmatoarele zile sa finalizam toate detaliile si asamblarea definitiva a rasnitei "Kinu", ma scuzati de pleonasm  ;) , si in scurt timp sa anuntam data lansarii pe piata.

O zi buna in continuare....

RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - mirceat - 06-04-2016

Sa fie intr-un ceas bun! :)

RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - Mihai L - 06-04-2016

Daca era un producator strain mai intelegeam... In romana "Chinu" are alte conotatii, mai ales legat de o rasnita manuala...  :D

In fine, sa fie asta singura "problema".
Arata bine, succes!

RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - bogy - 06-04-2016

Cui nu-i place denumirea, sa nu o cumpere.

RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - renatoa - 06-04-2016

Sa avem noi ce reboteza, ca preoti gasim :D

RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - rdumitrescu - 06-04-2016

Mie-mi place cum sună "Kinu". Fiind pentru străini, cu atât mai mult. Dacă faceți vreo listă de preorder, count me in.

Să fie-ntr-un ceas bun :)

P.S. kinugrinders.com e liber.

RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - renatoa - 06-04-2016

Numele complet suna a hawaiana :D
Iar Google translate il identifica drept... Swahili, lol !!

Pe bune, este traducerea in swahili al "rasnita de cafea" !!!

https://translate.google.com/#auto/ro/Kinu%20Kahawa

hai, mah Che, razi de noi... macar botswana sa fi fost, ca aveam cu ce plati...

RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - FlaviusP - 06-04-2016

Stiu ca e cu bataie cam lunga la cum evolueaza lucrurile, dar de electrica se mai stie ceva?

RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - tristian - 07-04-2016

La cat s-au chinuit saraci oameni numele nou este foarte potrivit :)). Ps: nu ati precizat preturi si disponibilitate ptr un prim lot.

Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - Alin T. - 10-04-2016

Stiti gluma cu "kinu"?

Ne cam "kinuie" asteptarea [emoji2]

RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - Mihai L - 10-04-2016

Sau expresii de dictionar:
a kinui = a macina cafea cu o rasnita Kinu  [Image: tongue.gif]

RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - ender - 14-04-2016

Se mai stie ceva de disponibilitatea rasnitei?
Eu tocmai am reusit performanta sa sparg o componenta din ceramica a rasniei Porlex, asa ca am nevoie urgent sa achizitionez o rasnita... :@ .
Stiu toata povestea acestei rasnite pentru ca mi-o doresc de anul trecut si am citit toate postarile, dar as avea nevoie de o data realista la care as putea sa o achizitionez.
Eventual daca ma poate ajuta cineva cu indicatii referitor la posibilitatea repararii celei vechi la costuri rezonabile , va sunt recunoscator.
Multumesc .

RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - renatoa - 14-04-2016

S-a discutat in topicul Hario, ca rotorul este acelasi la toate: mini mill, skerton si porlex, si il poate procura papajacques.

Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - Alin T. - 25-04-2016

M-as bucura sa avem vesti saptamana asta!

RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - Lyvyoo - 25-04-2016

Certificatul de garantie si manualul au fost finisate, paharele colectoare ar trebui sa vina saptamana asta de la eloxat si tot saptamana asta fabrica estimeaza ca va lansa precomanda, pentru a se respecta o ordine, caci rasnita de 47 prevad ca va fi insuficenta in cele cateva zeci de exemplare. Cea de 38mm va fi cam in numar dublu de exemplare.

Vom vedea exact pasii de parcurs, zilele acestea,  asa ca dati Subscribe acestuio topic daca nu ati facut-o deja. Daca totul merge bine, la o saptamana dupa Pasti cred ca vor putea fi tinute in mana.

Si mai corect ar fi ca pentru impresiile in utilizare ale varientei finale sa facem niste topicuri separate, caci aici deja  e lunga discutia si s-a tot vorbit de prototipuri mereu schimbate, iar cine vine din urma va intelege mai greu unde s-a finalizat proiectul.