Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Kinu M47 Phoenix - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii)
+--- Forum: Rasnite (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Rasnite)
+--- Thread: Kinu M47 Phoenix (/Thread-Kinu-M47-Phoenix)

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

RE: Kinu M47 Phoenix - aditanase - 12-01-2021

(12-01-2021, 15:14)Cosminchir Wrote: @aditanase, si pe espresso pe unde stai cu macinatura. Eu cand macinam pentru espresso eram in zona 0,8-1. Stiu ca este putin fata de media pe Kinu, dar ca sa am o curgere de 28-30s pe acolo trebuia sa fiu.
Eu folosesc un clever dripper, metoda lui Hoffmann, si sa stii ca nu am biter accentuat.
Ca tot mi-a zis Bogdan Georgescu ca imi imprumuta cutitul lui, filtrul baut la el, era asemanator ca biter cu ce imi iese mie. De aroma nu vb fiindca am baut o costa rica care e printre cele mai bune cafele ale lui.
Intrebarea mea avea legatura mai mult cu claritatea aromei, m-as baga sa-l schimb daca as avea un plus in ceasca din punctul asta de vedere.

Salve, sa stii ca eu am renuntat total la cutitul de espresso, nu pot sa raspund la ultima intrebare. Pe espresso am dedicata o Eureka Mignon Specialita. O coincidenta: tot pe costa rica Mabo sunt si eu acum, buna!

Mai era o intrebare in threadul de Eureka, o sa incerc niste comparatii Kinu espresso - Eureka, dar sa iau niste cafea mai proaspata, acum sunt pe finalul lotului "de sarbatori".

Pe espresso stateam in range-ul 1.7-1.9, cred ca am un model mai vechi.

RE: Kinu M47 Phoenix - SergiuL - 01-02-2021

Saluatere, poate ajuta si pe altii stiu ca si eu am cautat acesta informatie la inceput. Espressor manual Flair Pro, si rasnita Kinu Phoenix achizitionata prin intermediul forumului. Pentru espresso am setat rasnita la 1.1.3. Cu 18 g cafea scot 36 g lichid in 30-35 secunde, cu o presiune pe Flair in jur de 7-8 bar. Rezultatele sunt excelente.

RE: Kinu M47 Phoenix - iliescu.iulian - 08-02-2021

Stie cineva care este diferenta concreta intre Phoenix si Simplicity? Tot ce pot sa vad din descrierea celor doua este "interior full metal cu autocentrare mecanism pe con Morse", dar ce inseamna asta nu inteleg.

RE: Kinu M47 Phoenix - Mihai L - 08-02-2021

(08-02-2021, 18:41)iliescu.iulian Wrote: Stie cineva care este diferenta concreta intre Phoenix si Simplicity? Tot ce pot sa vad din descrierea celor doua este "interior full metal cu autocentrare mecanism pe con Morse", dar ce inseamna asta nu inteleg.

Partea de sus nu e la fel, la Phoenix este ca o roata din plastic cu spite.
Si inca ceva, la Phoenix nu e cu con morse.

RE: Kinu M47 Phoenix - renatoa - 08-02-2021

Nu conteaza oricum, nu aduce nimic in plus la precizia centrarii, doar complica inutil executia.
Si incarca pretul cu bani care s-ar putea face chestii mai utile.

RE: Kinu M47 Phoenix - TVTVTV - 08-02-2021

Ai pus ceasul comparator pe ele, Renato? :D

Kinu M47 Phoenix - iliescu.iulian - 08-02-2021

Nu înțeleg ce este con morse și la ce ajută.
La ce ajută acea parte metalică de sus.

Kinu M47 Phoenix - Mihai L - 08-02-2021

Centrarea pe con este mai precisa decat intre doua suprafete cilindrice.
Iar acea piesa este mai solida decat roata de plastic cu spite. Nu-mi dau seama de joc, ar trebui masurat.

RE: Kinu M47 Phoenix - renatoa - 08-02-2021

Despre ce centrare, pe care conuri vorbim aici ?  Confused Huh

Mie mi-a fost prezentata drept Morse gaselnitza cu cele doua boltzuri in cruce, care mi-e clar ca nu este Morse pentru ca nu sunt suprafete conice complete, corpul se poate ovaliza oricand, ceeace la o imbinare Morse adevarata nu se intampla tocmai pentru ca eforturile se distribuie egal in toate directiile.

Jocurile sunt in rulmenti, nu intre piese, care sunt imbinate fest.

(08-02-2021, 21:18)TVTVTV Wrote: Ai pus ceasul comparator pe ele, Renato? :D

Descentrarea o vezi fara nici un comparator, doar din modul cum se face deblocarea cutitelor.
Aaaa... la Kinu cutitele nu se blocheaza... ghinion ;)

RE: Kinu M47 Phoenix - TVTVTV - 09-02-2021

Nu contest alinierea Phoenix-ului vs. Classic. Vreau doar să spun că este imposibil să ovalizezi corpul lui Classic la o folosire normală pt. că este, ei bine, tanc (inox de 2 milimetri). Mă rog, dacă presezi conurile în corp cu presa hidraulică, poate. :)

RE: Kinu M47 Phoenix - renatoa - 09-02-2021

Acele doua boltzuri stau infipte in corp prin presiune. Nimic altceva nu le tine. Adica se merge pe elasticitatea tubului ca sa stea acolo.
Factorul asta singur este suficient ca sa creeze o forta de ovalizare, pentru ca este o presiune permanenta, 24/7, nu are treaba cu rasnitul.
De aici, un prim dezavantaj, ochit din prima, si nu numai de mine, ci de oameni din industria mecanica, care au vazut primele prototipuri Kinu: un body supradimensionat fara nici un motiv, doar ca sa reziste la solicitarile acestui sistem neobisnuit de asamblare. Plus faptul ca te forteaza tehnologic sa mergi pe un material elastic pentru tub, adica otel, in loc de aliaj de aluminiu, care ar fi alegerea logica.
Vezi doar cate grame s-au castigat la Phoenix, si e destul.
Nu mai zic ca se pot asambla foarte usor stramb, multi au facut-o. Nu stiu ce i-a apucat pe cei de la Kinu sa prezinte in primul clip dezasamblarea totala ca o virtute, cand nu este deloc... scoaterea boltzurilor nu are nici o legatura cu curatarea de resturi de cafea care mai pot ramane prin corp. In schimb asezarea la loc perfect perpendicular pe ax e cu schepsis, nu e nici o autocentrare acolo care sa te ajute.

Kinu M47 Phoenix - Mihai L - 09-02-2021

Nu e chiar asa...
De la M38 la Phoenix una din diferentele majore sesizata instant a fost partea de vibratii. Care nu mai era atenuata deloc de corpul Phoenix. Plus cutitele mai agresive, de espresso. Cu cutitul de brew merge altfel, dar creste si durata de macinare.

Confirm și eu plăcerea suplimentară de a măcina cu Classic-ul care este mai greu. Mai puține vibrații, mai multă stabilitate. Plus că sincer nu aș da corpul ăla de inox pe aluminiu (fie el și aviation-grade) nici să mă bați.

Înțeleg însă ideea că nu se aliniază singure cuțitele de pe Classic și că e mult mai simplu principiul din spatele lui Phoenix. Eu am preferat însă Classic-ul din nostalgie pentru utilajele rusești de odinioară. :D

RE: Kinu M47 Phoenix - renatoa - 09-02-2021

Mah, tu ai facut armata la anti-aeriana... :D
Nu-i asa ca e aceasi senzatie ca atunci cand mangaiai teava aia ?

Hahahaha!

La tancuri! Nimic nu se compară cu 85-ul de pe un T34 de producție sovietică. Extaz în formă pură. :D

RE: Kinu M47 Phoenix - andy79 - 20-02-2021

Salut tuturor,

După multe luni de utilizare zilnica a lui Phoenix,  pot zice că s-au format o relație intimă. :) Sunt foarte mulțumit.
Partea proasta este uzarea garniturii la paharul colector, care daca la inceput părea o idee bună și estetică, acum nu mai cred asta, paharul se desprinde prea ușor și cade. 
Am văzut comentariile anterioare, și pot zice că am fost destul de atent cu ștergerea după utilizare. Nu am timp sa curat perfect din păcate.

​​​​​​Nu mai am garnitura de schimb și 25 euro pe pahar doar pt garnitura, nu e in regula.

Un pahar cu filet de cursa scurta de o jumătate de tura ar fi fost soluția eficienta.

Are cineva idei cum să-mi rezolv problema? Multumesc

RE: Kinu M47 Phoenix - dragos.stoian - 20-02-2021

(20-02-2021, 02:10)andy79 Wrote: Salut tuturor,

După multe luni de utilizare zilnica a lui Phoenix,  pot zice că s-au format o relație intimă. :) Sunt foarte mulțumit.
Partea proasta este uzarea garniturii la paharul colector, care daca la inceput părea o idee bună și estetică, acum nu mai cred asta, paharul se desprinde prea ușor și cade. 
Am văzut comentariile anterioare, și pot zice că am fost destul de atent cu ștergerea după utilizare. Nu am timp sa curat perfect din păcate.

​​​​​​Nu mai am garnitura de schimb și 25 euro pe pahar doar pt garnitura, nu e in regula.

Un pahar cu filet de cursa scurta de o jumătate de tura ar fi fost soluția eficienta.

Salut, eu am scapat paharul si s-a crapat si am scris importatorului si pentru ca era in garantie mi l-a schimbat gratuit, desi a fost vina mea. Acum nu știu daca se mai practica la fel, asta era acum 1 an și ceva, dar poți încerca. Dacă s-a uzat garnitura în perioada de garanție poate iti trimite una noua

RE: Kinu M47 Phoenix - alchemist - 20-02-2021

(20-02-2021, 09:56)dragos.stoian Wrote:
(20-02-2021, 02:10)andy79 Wrote: Salut tuturor,

Salut, eu am scapat paharul si s-a crapat si am scris importatorului si pentru ca era in garantie mi l-a schimbat gratuit, desi a fost vina mea. Acum nu știu daca se mai practica la fel, asta era acum 1 an și ceva, dar poți încerca. Dacă s-a uzat garnitura în perioada de garanție poate iti trimite una noua
Salut,
Ar fi trebuit sa vina cu garnitura de rezerva(eu am comandat in aprilie 2020 si a venit cu garnitura de rezerva).
Confirm partea cu schimbatul paharului pe garantie. Si al meu s-a crapat si mi-au trimis altul fara sa platesc ceva(nici macar transportul).

Toate bune!

Mulțumesc pt răspunsuri. Îmi amintesc de o garnitura in pachet, dar nu mai dau de ea. 
O sa le dau și mail, dar de râșniță am nevoie zilnic.
Am reușit o "românească" :), am înfășurat în șanțul garniturii un rand de ață de cusut, subțire și am pus garnitura la loc. Se potrivește ca nou capacul acum.
E un echilibru prea fragil sistemul acesta de fixare a capacului. Daca o garnitura de duce într-un an din frecarea cu granulele de cafea, o rezerva nu e suficientă. O fi mai eficient magnetul la m47, dar la Phoenix, un filet scurt  cu șanțuri groase (mult mai mari decât granulele de cafea)ar fi mai rezistent.

RE: Kinu M47 Phoenix - Mihai L - 20-02-2021

Am folosit M38 vreo 3-4? ani cu o singura garnitura, cea originala.
Phoenix-ul are 1.5 ani deja, tot cu cea originala este. Si e OK.
Dar la fiecare operatie dau cu pensula in zona de iesire si la pahar doar sterg cu mana zona cu garnitura.

Si paharul e bine sa-l pui cu o usoara miscare de rotatie, sa se aseze bine garnitura.

Anumite boabe se electrizează mai ușor la râșnire decât altele și rămâne mult pe interior. Paharul e ușor de șters cu mana. Dar să stau sa curăț perfect interiorul cu pensula sau cârpa este un lux pe care nu mi-l pot permite prea des.
Asemenea griji nu ar trebui sa avem la un produs de calitate.

Kinu M47 Phoenix - Mihai L - 20-02-2021

Nu cred ca exista garnitura de asa o calitate incat sa nu fie afectata de aschiile de cafea... [emoji12]

RE: Kinu M47 Phoenix - zmolk - 20-02-2021

Deci de fapt n-ai fost deloc "destul de atent cu stergerea dupa utilizare".
"Asemenea griji nu ar trebui sa avem la un produs de calitate." - buna logica, daca iti cumperi Ferrari, nu e nevoie nici de revizii, nici de mers la spalatorie...

RE: Kinu M47 Phoenix - Mihai L - 20-02-2021

Cred ca imi ia 5 secunde cu pensula si pe urma sterg cu degetul pe margine (unde va veni garnitura de la pahar). Alte 2 secunde, sa zic.
M47 se electrizeaza mai tare ca M38. Pentru brew as zice insa ca e mai bine asa.

RE: Kinu M47 Phoenix - TVTVTV - 20-02-2021

(20-02-2021, 12:49)andy79 Wrote: [...] Dar să stau sa curăț perfect interiorul cu pensula sau cârpa este un lux pe care nu mi-l pot permite prea des. [...]

Andy, faci cumva cafea în Crimeea? :D

Scoate 10 lei din buzunar și ia-ți o pensulă d-asta. Îți ia fix 3 secunde să cureți râșnița cu ea.

Dacă ești din București, îți ofer eu gratuit o garnitură originală.

RE: Kinu M47 Phoenix - renatoa - 20-02-2021

Nu imi amintesc cand am curatit rasnita ultima oara... sigur nu anul asta.
Doar ca fac RDT ca o regula, asa ca nu ramane nimic, verific asta batand rasnita (fara pahar) in masa dupa fiecare rasnire, ca sa cada ce a ramas pe cutite, adica aproape nimic.
Garnitura de la pahar o curat cu mana, doar cand vad depuneri pe ea. O miscare scurta de jur imprejur, sa matur toata circumferinta garniturii, fara umezire.
E cauciuc si cauciuc... la a mea trecuta de trei ani nu vad semne de uzura.

Nu e nevoie sa deveniți defensivi and I'll  stop bitching too. Îmi place și mie râșnița, voi găsi soluția s-o folosesc mai departe, cu sau fara pensule. ;)
Am postat sugestia cu prindere pe filet sau poate  ceva simplu similar   portafiltrului, poate o sa fie și asemenea implementări ingenioase in modelele viitoare.
Numai bine!

Kinu M47 Phoenix - Mihai L - 20-02-2021

Cu filet e mult mai incomod. E mai greu de curatat, astfel incat se blocheaza frecvent.
Daca este lung, ia ceva vreme cu insurubatul. Daca e scurt, se poate desface singur.

RE: Kinu M47 Phoenix - TVTVTV - 20-02-2021

(20-02-2021, 13:31)andy79 Wrote: Îmi place și mie râșnița, voi găsi soluția s-o folosesc mai departe, cu sau fara pensule. Wink

Ți-am scris mai sus că te servesc eu moka cu o garnitură originală de Phoenix. Ți-o trimit și prin Fan, dacă e (16 lei pt. București). Lasă-mi un mesaj dacă te interesează.

L.E. - Am două, pt. cazul în care mai este cineva interesat.

Kinu M47 Phoenix - Zaheyu - 20-02-2021

Ne-ar fi utile niște măsurători : grosime, diametru interior, exterior. Sigur nu e un oring pe comanda.
Mulțumim.