![]() |
|
Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espresso art, cafea, prajire si latte art (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espresso-art-cafea-prajire-si-latte-art) +--- Forum: Cafea (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Cafea) +--- Thread: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor (/Thread-Ce-tipuri-de-cafele-va-plac-in-mod-deosebit-si-de-la-ce-prajitor) |
RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - Lyvyoo - 13-09-2016 Colegul RDumitrescu mi-a adus din Barcelona cate ceva de la prajitoria Nomad. Tare eram curios sa mai incerc si alte gusturi de pe meleaguri straine. Cost aprox. 60 lei / 250g. Denumirile exacte se vad pe pachet: ![]() Ethiopia (am impresia ca si Yume au acelasi sortiment) mirosea nemaipomenit dar in ceasca, desi crema era de o culoare deschisa si foarte matasoasa (asa imi place, caci e semn de prajire mai light dar ok), am perceput un gust dulce cam aplatizat (gen lapte), fara sa exceleze in fructele la care ma asteptam. Totusi, pe retrogust aparea si un cotor de mar [Image: smile.gif] Per total buna, poate mai potrivita intr-un capuccino usor (mie nu imi place acel capuccino contrastant amar / dulce), diferita oricum fata de ce specialitati de Ethiopia am mai baut pana acum. O consider o expereinta interesanta, de "palmares". Cealalta punga, o Kenya Nyeri, mi-a intrecut asteptarile. Ca sa-i atenuez putin din citricele prea vesele, m-am dus la 92 de grade si acolo am ramas. Aici partea de fruct nu mai era ascunsa, chiar evidenta, poate prea evidenta la 89 de grade cum am tras initial, si pana la ultima gura simteai limonada in gura [Image: smile.gif] Pentru cineva la inceput ar fi fost prea hard core cu siguranta. Mie mi-a placut! Prajirea mai light decat Ethiopia facea ca stratul de crema sa fie foarte subtil, in magine fiind un espresso de 19g din care am tras 42g, cele 2-3g in plus observandu-se ca o pata de apa pe suprafata cremei. ![]() ![]() Ghinionul acestei cafele a fost ca a sosit curierul de la Yume chiar cand mai aveam jumatate din punga, si dupa prima gura de Columbia Buena Vista, deja simt ca Spania e in offside :) RE: Unde ai baut o cafea Buuuna... - bubucalu - 13-09-2016 Cu ocazia distribuirii coletelor de la Tidaka, unul dintre colegii forumisti mi-a lasat o punga de cafea, care nu ii placea in espresso, stiind ca eu apreciez si extractia la filtru. Avand alte cafele in rasnita si cu o descriere nefavorabila am neglijat-o initial. Intamplarea a facut sa raman fara cafea prajita ieri si sa fac un brew cu respectiva. Fenomenala !! Desi pe punga sunt alte descrieri, pe mine m-a izbit de la rasnire un miros de fermentat, tipic cafeleor procesate natural dar cu un final incredibil de aromat si dulce. Mure, dulceata de mure, sirop de mure, toate murele din lume intr-o singura punga. In ceasca dezvolta o dulceata ce mi-a ramas pe buze mult timp dupa, iar ca aciditate, e tonica si foarte placuta si vioaie :). Una dintre cele mai bune cafele pe care am avut sansa sa le gust. Right Side Cofee scrie pe punga iar cafeaua este etiopia heriloom. Prajita in 16.08. RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - rdumitrescu - 13-09-2016 Cafea de la Right Side Coffee au la Two Minutes, între Piața Dorobanți și Floreasca. https://www.facebook.com/Two-Minutes-369529796496054/about RE: Unde ai baut o cafea Buuuna... - Mihai L - 29-09-2016 (13-09-2016, 14:53)bubucalu Wrote: Cu ocazia distribuirii coletelor de la Tidaka, unul dintre colegii forumisti mi-a lasat o punga de cafea, care nu ii placea in espresso, stiind ca eu apreciez si extractia la filtru. Avand alte cafele in rasnita si cu o descriere nefavorabila am neglijat-o initial. Intamplarea a facut sa raman fara cafea prajita ieri si sa fac un brew cu respectiva. Confirm calitatea de exceptie. Inclusiv colegele (care nu au pretentii dar au deja ceva antrenament) au exclamat "Wow, asa ceva nu am mai baut niciodata!". Am luat-o azi de la Ionut (II'), prajita pe 19.09 parca. Am inteles ca modul de prelucrare ar fi unul anaerob... Si am baut si un espresso din Guatemala foarte bun. [Image: biggrin.gif] RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - teabe - 02-10-2016 Am incercat cafeaua vanduta de Mircea Niculae. Are un magazinas, unde si prajeste, la parterul unui bloc pe Brancoveanu la nr.12. Preturile sunt foarte bune si am inteles ca aduce cafea din vreo 14 tari. Am luat Kilimanjaro si Kenya si au fost foarte ok. Mai ales Kilimanjaro[Image: smile.gif] RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - zuluafonu - 03-10-2016 După ce am rămas ca la dentist după fiecare extracție, am zis sa-mi fac stocul până se mai poate. Așa o intensitate de arome, fructe și cine mai știe ce, rar am găsit în espresso. Nu mai au foarte multă verde, extrageți până se mai poate. :D
RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - Lyvyoo - 06-10-2016 Kenya Mugaya de la Ecuator, ca sa nu zica lumea ca bem doar trufandale [Image: smile.gif] N-am gasit tomatele dar fructele sunt acolo, pe fond de bitter (amar) aproape zero. Sunt curios si aici ce au scos home roasterii din ea, caci Alex Mitran zicea ca a plimbat-o prin mai multe calatorii ca sa ceara pareri de la capete luminate, pana sa ajunga la acest profil. Punem piesa pe "repeat" cu siguranta... ![]()
Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - bogdan_geor - 09-10-2016 ethiopia limu - origo au adus cateva cafele noi cu procesare naturala care merita incercate toate. [Image: 660020524cc327e0457029058dcc9493.jpg] RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - teabe - 10-10-2016 Au băgat Ethiopia Sidamo la CoffeShop. Am luat 400g prajita chiar azi. Pretul e vreo 150lei/kg. RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - maki - 10-10-2016 salut, ca tot am gasit o persoana care vine in Chisinau peste vreo 10 zile, a zis ca e dispusa sa'mi aduca vreo 250-1kg de cafea din Romania. va rog sa va dati cu parerea cu linkuri, ce cafea anume sa iau dat fiind faptul ca va fi printre primele espresso normal facute. adica, daca sincer, vreau sa primesc un wow-efect, atat eu cat si prietena. sa mai inchida ochii la eventualele cumparaturi din domeniul acesta [Image: angel.gif] RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - teabe - 11-10-2016 (10-10-2016, 10:41)teabe Wrote: Au băgat Ethiopia Sidamo la CoffeShop. Am luat 400g prajita chiar azi. Pretul e vreo 150lei/kg. Cred ca mi-ar fi placut sa fie prajita o idee mai mult ca orice i-as face iese cam acra [Image: undecided.gif] . si cand o rasnesc cu Pharos-ul se simte ca trebuie sa ma opintesc mai tare. RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - gremy - 11-10-2016 Mie imi place Tanzania prajita de Croitoria de cafea din Brasov. Inca nu au site, dar ii poti gasi pe facebook. RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - Lyvyoo - 12-10-2016 Piersica frate! Nu stiu de unde atata ciocolata pe ambalaj [Image: smile.gif] ![]() ![]()
RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - Levo - 12-10-2016 Asta da cafea , soi de typica batran si bun excelenta alegere , arata superb si cred ca si gustul e ceva. Oricum e diferita de sortul care al au hotspot la verde , aceeasi alegere dar alt sort am testat si eu , am prajit acasa , acum figureaza printre preferinte. [Image: smile.gif] RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - Liviu.Mihu - 12-10-2016 pai cine stie ce au avut înainte indonezienii in sacul ala de plastic in care au ținut-o la fermentat. Glumesc desigur :) RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - Lyvyoo - 13-10-2016 Buna intr-adevar! Totusi, chiar daca nu avea nicio descriere detaliata pe punga, mai buna a fost Nicaragua (o cafea pe care nu am ales-o eu ci Alex de la Ecuator). Niste boabe dolofane, bitter aproape zero (am descoperit ca asta ma atrage mult la o cafea, atenuarea majora a bitter-ului), dulceata ca de Brazilia si ceva fructe care persista si pe retrogust. De ex., Brazilia simpla nu prea o prefer decat prajita foarte light, ca sa mai simt si altceva decat clasicul dulce. ![]() ![]()
RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - Levo - 13-10-2016 Tocmai ce am inceput si eu o punga tot de la Ecuador. ![]() Boabele nu le arat , mi-e rusine sunt mici negricioase ciudate , inca n-am reusit un profil de prajire coerent dar culmea gustul e bun ,nu e acid si as zice mai degraba floral decat fructat prietenos cu simturile.... RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - teabe - 14-10-2016 Dupa atata home roasting crezusem ca nu mai am ceea ce trebuie si imi iese numai cafea proasta [Image: tongue.gif]. Dupa asta [Image: IMG_0171_1.jpg] [Image: IMG_0172.jpg] mi-a mai venit inima la loc [Image: wink.gif] . Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - rdumitrescu - 15-10-2016 Să înțeleg că nu e bună? Scrie și niște detalii, căci altfel devine fără utilitate comentariul tău. RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - teabe - 16-10-2016 (15-10-2016, 18:47)rdumitrescu Wrote: Să înțeleg că nu e bună? Daca la postarea mea te referi, tin sa zic ca din contra, e exceptionala! Nu mi s-a parut asa criptic ce am scris, dar sa detaliez. M-am apucat sa prajesc si eu acasa. Nu prea mi-a iesit mare branza si am cumparat si niste cafea prajita care nu prea a fost pe placul meu. Am fost cam dezamagit in ultima saptamana si am inceput sa cred ca poate nu imi iese mie buna din cine stie ce cauza, alta decat cafeaua. Dupa ce am fost la Origo si am si vorbit cu niste oameni foarte draguti, care mi-au si recomandat cafeaua sus-aratata, in sfarsit sunt si eu multumit de ce mi-a iesit. Chiar se simte gustul de caise si de ciocolata, iar aciditatea destul de echilibrata. E mai util cometariul meu acum? RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - Mihai L - 16-10-2016 Nope, ba chiar e mai multa ceata. [Image: biggrin.gif] Nu e clar daca te referi la espresso sau la prajirea cafelei. Daca te referi la espresso, nu e clar de ce ai inceput cu prajirea de acasa... RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - teabe - 16-10-2016 (16-10-2016, 20:00)Mihai L Wrote: Nope, ba chiar e mai multa ceata. [Image: biggrin.gif] Nici mie nu mi-e clar, cel putin dupa ultimul post, ce nu e de inteles. Pai din cafeaua prajita se face espresso, nu? [Image: smile.gif] Ignorati restul; voiam sa exprim ca Origo are o cafea foarte buna, iar oamenii de acolo sunt ca lumea. Doar ca spus asa nu prea mai e fun deloc. RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - rdumitrescu - 16-10-2016 (16-10-2016, 19:30)teabe Wrote:(15-10-2016, 18:47)rdumitrescu Wrote: Să înțeleg că nu e bună? Eu înțelesesem că ai tot prăjit acasă și ți se părea că nu e bine ce faci. Apoi ai luat acea Guatemala de la Origo și ai realizat că a ta e mult mai bună. Acum am înțeles ce voiai să zici. Cred că e bine să mai încerci și ce prăjesc alții despre care știi că merg în direcția bună, căci altfel nu poți avea mai nici un reper. La fel cu extracțiile. RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - teabe - 16-10-2016 (16-10-2016, 20:41)rdumitrescu Wrote: Da, incerc si eu asta. Oricum, e clar ca nu o sa pot praji eu vreodata la nivelul lor. Plus ca si cafeaua lor e de o calitate mult mai buna decat ce am vazut eu de cumparat verde la noi. Dar asa, sa-mi umplu timpul, e destul de placut sa prajesc cafea si vorba lui renatoa, pana acum nu am aruncat nimic:). O singura sarja o pastrez pentru dusmani:)) RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - cradun - 23-10-2016 Eu am baut la V60 Columbia Supremo de la Papa Jacques, care a fost cea mai echilibrata cafea pe care am baut-o pe V60 de cand prepar (de vreun an). Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - bogdan_geor - 29-10-2016 El Salvador de la Yume, o cafea super din toate punctele de vedere, gust/corp/curgere. nota 10 este degazata perfect, prajita in 13 oct. [Image: 6d10915dcfb125e850c4bee605554a4b.jpg][Image: 6d4b53c56c7caa5954ea2463daae1124.jpg] RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - mmariusc - 29-10-2016 Total de acord cu postul de mai sus. Azi am terminat si a doua punga de El Salvador Pena Redonda semnata Yume. Mi-a placut foarte, foarte mult! Foarte dulce, aciditate citrica eleganta, note florale extraordinare! RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - orwo - 29-10-2016 Ethiopia Kochere,pana nu bei,nu crezi ,parca mananci compot de piersici.suncoffe RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - Mihai L - 31-10-2016 O surpriza extrem de placuta din partea lui Milan, Sun Coffee (a fost prima comanda la el) Ethiopia prajita de brew este in zona Guido/Origo. [Image: bi.gif] Iar Kochere e super! (m-a sunat si azi de dimineata pentru feedback, pe langa faptul ca m-a tinut la curent cu comanda pana a predat-o curierului). RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - Levo - 02-11-2016 Am zis sa incerc si eu de la YUME cate ceva si surpriza : mult peste asteptari , preluat imediat , vorbit frumos si in cunostinta de cauza - parca nu eram in RO...rezultat , a si venit curierul , alta surpriza , o cafea prajita lights spre "numai buna" dar la gust - nebunie curata - prima zi am zis ca sunt eu euforic , dar si azi la fel...se termina punga in 3 zile...pentru cine iubeste salbatica de Ethiopia ( Heirloom de padure ) gust de piscoturi sau fursec cu stafide , usor ciocolatiu , ca un panettone care parca e hranitoare si suficienta cu retrogust lung non-amarui , stil typica dar mai bun si seara aveam gustul asta....m-a nimerit la fix , nu e acida deloc desi e prajita lights... ![]() Scuze de poza , dar atat poate telefonul... |