![]() |
Rasnita de cafea Honne by Hedone - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii) +--- Forum: Rasnite (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Rasnite) +--- Thread: Rasnita de cafea Honne by Hedone (/Thread-Rasnita-de-cafea-Honne-by-Hedone) |
RE: Achizitie de grup Hedone Honne - Black Friday 2017 - cradun - 11-12-2017 Rosie sa fie! :) RE: Achizitie de grup Hedone Honne - Black Friday 2017 - kamasi - 11-12-2017 (11-12-2017, 14:50)cradun Wrote: Rosie sa fie!pfff, stati o leaca, e o schia de principiu, imi trebuie dimensiunile cuvei, daca are cuva de rasnire buza, sau nu, inaltimea de la buza cuvei pana la marginea de sus, diametrul axului, diametrul patrii de sus ca sa poata iesi in exteriorul masinii, poate unii vor palnia mai plata, altii mai patratoasa, idei, idei, e doar o schita de ansamblu, tratati-o ca atare. RE: Achizitie de grup Hedone Honne - Black Friday 2017 - cradun - 11-12-2017 Scuze de pripeala :) multumim pentru idee si proiect :) RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - Lyvyoo - 11-12-2017 Extraordinar Kamasi! Asteptam raspunsul Hedone sau al pasionatilor, cu toate datele. E de ajuns sa fabrici telefonul , caci dezvoltatori buni de aplicatii si jocuri, gasim pe forum :)) Update: mi-a scris Dragos de la Hedone ca imi trimite in curand masuratorile si le public aici RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - kamasi - 11-12-2017 (11-12-2017, 15:38)Lyvyoo Wrote: Extraordinar Kamasi! Asteptam raspunsul Hedone sau al pasionatilor, cu toate datele. E de ajuns sa fabrici telefonul , caci dezvoltatori buni de aplicatii si jocuri, gasim pe forum :))Super....desi, parca la pretul asta ar fi trebuit sa se gandeasca ei la asta....hihihihihhi, iaca asa se face piata si pentru micii oameni cu idei mari... RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - Lyvyoo - 11-12-2017 Uite dimensiunile: Axul are 24 mm Diametru pahar 89 mm Distanta fata de placa de sus aprox 50mm Placa de sus are raza de 104 mm Grosimea buzei paharului - 10mm RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - kamasi - 11-12-2017 (11-12-2017, 16:30)Lyvyoo Wrote: Uite dimensiunile:placa de sus cea din inox are raza sau diametrul de 104? RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - dev - 11-12-2017 Daca avea raza de 104mm trebuiau sa fie cutitele de vreo 150mm. :) RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - kamasi - 11-12-2017 (11-12-2017, 17:03)dev Wrote: Daca avea raza de 104mm trebuiau sa fie cutitele de vreo 150mm.este vorba de partea de sus unde este fulia axului port cutit, nu cred ca e atat de mare, dar na, cine stie, cine a primit rasnita poate face niste masuratori, mai este si o protectie de inox, as vrea sa tot hopperul cu tot cu capac sa fie la nivelul protectiei si sa urmareasca, conturul acesteia, RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - Lyvyoo - 11-12-2017 Confirmare - diametru RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - renatoa - 11-12-2017 Daca tot ai libertatea printarii 3D, fa la baza palniei o clapeta, ca sa separi alimentarea palniei cu boabe de caderea lor efectiva in rasnitei. O clapeta rotunda, simpla, ca la carburator. RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - Levo - 11-12-2017 Fulia axului port cutit ( cea superioara peste care vine cureaua ... este de cca. 90 mm in diametru - asa cum am putut eu sa masor pe sub tabla de mascare , mai departe nu prea am mai inteles , hopper-ul ( adica pania superioara , la mine are cam 85 mm - cu protectia ... care protectie ? ... ![]() RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - mirceat - 11-12-2017 (11-12-2017, 17:47)renatoa Wrote: O clapeta rotunda, simpla, ca la carburator. Am vazut un Coffee loader pe HB, nu va inspira ceva idee pentru Honne? RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - kamasi - 11-12-2017 ![]() Acum, majoritatea folositi rasnita pentru Single dosse, nu as vrea sa fac palnia prea mare, ma gandeam sa cobor vertical pe distanta dintre marginea de sus a tablei pana la marginea de jos a piesei desustinere a rolei de antrenare si de acolo sa cobor pana in camera de rasnire cu partea ingustata, acuma, cum credeti ca e mai buna suprafata palniei din camera, rotunda sau dreptunghiulara? Partea cu clapeta de inchidere ma gandesc la ea, ideea sa concep o piesa care sa faca legatura intre rezervorul de boabe (parte superioara a hopper-ului) si jgheabul de alimentare, in asa fel incat se poate adapta si o cuva mai mare, pentru cine vrea sa tina cafea in rezervor. Sper ca nu am plictisit, va multumesc anticipat pentru ajutor si intelegere RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - sorin2505 - 11-12-2017 Sa ai in vedere si o varianta mai simpla ca sa zic asa, pt cei care rasnesc 20 gr, fara clapete, fara nimic ![]() RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - Levo - 11-12-2017 Maestre @kamasi ... eu am masurat , dar cu instrumente rudimentare rigleta , ruleta ... si conf. schema am gasit asa : 1 = 35 mm / 2 = 10 mm / 3 = 137 mm / 4 = 100 mm / 5 = 65 mm / 6 = 95 mm / 7 = 120 mm / 8 = 85 mm / 9 = 50 mm / 10 = 20 mm Problema este ... ca rasnita mea este putin diferita si as dori , daca se poate , sa mai confirme cineva masurile ( macar ca val. orientative , cam astea ar fi ... ) RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - sorin2505 - 11-12-2017 I-am trimis si eu cotele masurate cu sublerul, le compara si ne spune media :D RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - Levo - 11-12-2017 (11-12-2017, 21:48)sorin2505 Wrote: I-am trimis si eu cotele masurate cu sublerul, le compara si ne spune media :D ... Aaa , bun atunci ... pentru ca eu nu - mi mai gasesc sublerul ( dezavantajul mai multor cutii cu scule ... ) , am senzatia ca e prin beci , ( mai am scule si pe acolo ... :D ... ) RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - kamasi - 11-12-2017 (11-12-2017, 21:55)Levo Wrote:diametrul la camera de rasnire 88 vs 85 vs 89 hmmm, cam mare diferenta, tind sa merg pe 89(11-12-2017, 21:48)sorin2505 Wrote: I-am trimis si eu cotele masurate cu sublerul, le compara si ne spune media :D RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - Levo - 11-12-2017 ... Neavand un subler , am luat masura diametrala , peste camera de rasnire si bineinteles ca m -a incurcat axul , asa incat am estimat mai degraba ... deci , cel mai bine , la cota asta mai apropae de adevar sunt cei cu 88 mm ... ... a , si la mine e si de bronz ( refacuta ) ... e altfel cu buza interioara mai lata ... RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - kamasi - 11-12-2017 Cam asa ar iesi, daca respect formelel si dimensiunilel masinii, o sa mai fac o versiune cu jgheabul dreptunghiular, sa vad cum iese, una din variantele adoptate va fi data la printare si se trimite pe la fiecare sa o testati. strangem parerile si rremodelam, chestia cu clapeta cade momentan din lipsa de spatiu. ![]() ![]() ![]() ![]() Pretul estimat de software este 17 ore x 8lei/ora = 136 lei + ceva manopea, sa rotunjim la 150 lei RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - Levo - 11-12-2017 ... In schimb am masurat camera de rasnire veche ( cea din aluminiu ) pe direct si am gasit 88,5 mm ... deci estimarea de 89 este buna ... ... Cinstit sa fiu , as fi multumit si cu capacul simplu , la care ... asa cum l -am privi cu degajarea in care intra axul , indreptata catre noi ( acel " U " intors ) indreptat catre noi ... i -ar creste o "aripioara " ( eventual triunghiulara pentru rezistenta ) , pe partea stanga pana la ax si orientata la 45 gr. spre exterior si inalta de cca. 7 - 8 mm ... in ideea de a conduce mai bine boabele catre cutite , folosind direct fanta ( degajarea axului ) pe post de locas de alimentare ... ![]() RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - MyR - 11-12-2017 (11-12-2017, 12:30)renatoa Wrote: Titlul imagini spune ca scafa e de aluminiu :)Corect este din aluminiu! RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - kamasi - 11-12-2017 (11-12-2017, 22:38)Levo Wrote: ... In schimb am masurat camera de rasnire veche ( cea din aluminiu ) pe direct si am gasit 88,5 mm ... deci estimarea de 89 este buna ...e greu de ajuns aproape de ax, de la margine, din cite imi dau seama din desene RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - Levo - 12-12-2017 (11-12-2017, 23:47)kamasi Wrote: e greu de ajuns aproape de ax, de la margine, din cite imi dau seama din desene ... Nu ... eu ziceam doar de o aripioara triunghiulara pe marginea stanga , a degajarii axului ... ![]() RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - cradun - 12-12-2017 (12-12-2017, 00:04)Levo Wrote:Levo, te rog, poti, te rog, sa descrii functionalitatea aripioarei?(11-12-2017, 23:47)kamasi Wrote: e greu de ajuns aproape de ax, de la margine, din cite imi dau seama din desene Inteleg eu bine ca s-ar transfera cafeaua tot cu scafa, dar aripioara ar impiedica boabele sa sara peste fanta si astfel ar usura turnarea? RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - Levo - 12-12-2017 (12-12-2017, 00:08)cradun Wrote: Levo, te rog, poti, te rog, sa descrii functionalitatea aripioarei? ... Da ... asta era idea , nu stiu daca m-as putea obisnui cu acea palnie laterala ( intrucat o am si pe cea originala metalica si ...nu am montat-o ) , insa un capac simplu care , prin acel locas sa functioneze ca si incarcator , dar aripioara ar permite o mai buna ghidare a bobelor - in graba incarcarii ... insa am ceva dubii legate si de " saritul " boabelor tot pe acolo ... ( trebuie probat ... insa , ... e un fel de " simply the best " - cand nu mai vrei , al dai jos usor , dintr-o miscare si gata ... RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - kamasi - 12-12-2017 (12-12-2017, 00:04)Levo Wrote:nooo, acolo trebe sa fac ghidaj pentru un capac, sa nu sara boabele(11-12-2017, 23:47)kamasi Wrote: e greu de ajuns aproape de ax, de la margine, din cite imi dau seama din desene RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - Levo - 12-12-2017 .. Bun si daca facem doua ghidaje tot triunghilare ( stanga - dreapta ) ... sau chiar un guler si capacul sa culiseze pana in ax pe ele ? ... ( asemanator cu menghina vazuta din spate ... coada aceea de randunica ... ) RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - kamasi - 12-12-2017 (12-12-2017, 00:24)Levo Wrote: .. Bun si daca facem doua ghidaje tot triunghilare ( stanga - dreapta ) ... sau chiar un guler si capacul sa culiseze pana in ax pe ele ? ... ( asemanator cu menghina vazuta din spate ... coada aceea de randunica ... ) pai eu cred ca e cea mai buna solutie si tot acolo sa fie si un gat de palnie sa poata fi incarcat din afara rasnitei |