![]() |
|
Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii) +--- Forum: Rasnite (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Rasnite) +--- Thread: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) (/Thread-Noul-Proiect-al-nostru-rasnita-manuala-Che-Kinu) |
RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - renatoa - 19-03-2016 N-am fost suficient de subtil cu ghilimelele alea ? :P Vrei sa deschida Liviu topic nou cu Che vs rest of the world ? :) RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - mirceat - 19-03-2016 Esti totusi prea subtil, care o fi concurența la 300 de lei? Ah, probabil gama actuala Zassenhaus? Nemtii le poreclesc Zassi, de aia le zici Zeiss? RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - renatoa - 19-03-2016 :D RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - Lyvyoo - 20-03-2016 @alint - reglajul se face mai usor ca in varianta testata de noi, desuruband putin piulita de sus, si miscand apoi de rotita marcata. Apoi strangi piulita si gata. (19-03-2016, 11:05)renatoa Wrote: Mie nu mi-a s-a deplasat reglajul din loc pana acum niciodata, si l-as fi preferat asa decat sa stau sa desfac si sa string contra-piulitza... Din moment ce am facut acea afirmatie, de care nu putem face mare caz din motive contractuale internationale, inseamna ca stapanul isi cunoaste foarte bine purcelusii din ograda si stie cum i-a ingrasat pe fiecare si cu ce nutreturi. Deci nu ar fi lasat un porcusor batran (ieftin la piata) sa-i manance puisorii de aur abia scosi :49: Am pus mana relativ recent pe ambele si crede-ma, e mult mai simplu si comod sa desfiletezi putin o piulita, sa misti nitel de roata si sa infiletezi piulita la loc, decat sa tragi cu sete de manivela prinsa sanatos in cele doua o-ring-uri, apoi sa o apesi cu grija doar pana la jumatate, sa reglezi si sa apesi iar. Dar gusturile sunt subiective, evident, si cred ca e imposibil sa se ajunga la o forma unanim acceptata. Legat de manivela, glumind putin, ca si producator as prefera ca tu sa-i canti uratenia si reglajul (daca asa ti se pare) si radudani sa aprecieze contrapiulita ::) Totusi, din cauza fortelor implicate, piulita ce regla lungimea manivelei din modelul precedent, mai avea tendinta la cateva rasniri sa se lase. Acum, pe acest sistem, nu mi s-a mai intamplat. Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - Cosmin - 20-03-2016 Nu cred ca in aceasta varianta se mai poate folosi o surubelnita electrica decat daca se fac ceva modari. RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - Lyvyoo - 20-03-2016 Asta e de intrebat Cosmine, bine pusa problema. Utilitatea ei ar fi mai mult pe macinatura de ibric sau pentru o fiinta feminina din casa care isi preparara singura, caci pe espresso merge foarte usor. Pe brew nu mai zic... RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - coffeesnob - 20-03-2016 Nu stiu de altii dar sincer, eu sunt dezamagit. Asteptarile erau ca iese o super rasnita manuala, inovatoare, si a iesit un fel de me too. Sper totusi ca varianta de 68 electrica va fi altceva. RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - Lyvyoo - 20-03-2016 Eu sunt convins ca fabrica va dezvolta si finaliza si acel prototip pe conuri, poate cu alte cutite, doar ca la alt pret si nu stie in ce orizont de timp. Deci, decat sa mai asteptam inca nu se stie cat pentru nu se stie ce anume exact (cum a fost pana acum), eu zic ca mai bine sa-i incurajam sa lanseze ce au dus la capat in acest moment, adica ce se vede in poze, caci sunt foarte multi useri care si-ar dori o varianta manuala solida, de precizie si performante ridicate, dar la pret undeva intre hario/porlex si una electrica entry level, useri care cu siguranta nu ar da dublu pe o manuala si mai buna. Asta nu scuteste rasnitele de orice critica espressomana... Electrica de 68 cica ar fi la stadiul de scotch pe carcasa :)) [Image: 2015-lamborghini-cabrera-spied-front-three-quarters.jpg] Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - Alin T. - 20-03-2016 (20-03-2016, 01:57)Lyvyoo Wrote: decat sa mai asteptam inca nu se stie cat pentru nu se stie ce anume exact (cum a fost pana acum), eu zic ca mai bine sa-i incurajam sa lanseze ce au dus la capat in acest moment, adica ce se vede in poze, caci sunt foarte multi useri care si-ar dori o varianta manuala solida, de precizie si performante ridicate, dar la pret undeva intre hario/porlex si una electrica entry level, useri care cu siguranta nu ar da dublu pe o manuala si mai buna. Corect, eu sunt unul care abia asteapta sa iasa. Iar legat de contrapiulita vs. o-ring-uri, ultima varianta cu trasul in sus si apasat pana la jumatate chiar nu imi place asa mult, prin urmare ma bucur ca va fi pe contrapiulita. Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - Cosmin - 20-03-2016 Eu sunt foarte curios de pretul la care v-a iesi pe piata cea electrica. Nu stiu nici o rasnita electrica pe piata sa aiba cutite conice mari si sa aiba un pret decent. Din cele manuale este pharos care din punctul meu de vedere este foarte dificil de lucrat cu ea. Varianta perfectionata este Mahlgut la 750 euro iar apoi HG1 care este si mai scumpa. Daca reusesc sa o scoata la un pret bun cred ca o sa fie un mare succes international. RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - renatoa - 20-03-2016 Esti convins ca diferenta de gust in ceasca va fi proportionala cu diferenta de pret ? Sau e ca in multe alte domenii, platim 90% in plus pentru 10% senzatie ? (20-03-2016, 01:57)Lyvyoo Wrote: ...eu zic ca mai bine sa-i incurajam sa lanseze ce au dus la capat in acest moment, Ok, eu cu cine votez, daca ma mananca sa iau cat mai rapid ceva, ACUM, intr-o luna ?! Interesanta ghicitoarea cu pretul... :D Deci mai scumpa ca Porlex 50 Euro... dar mai ieftina ca o electrica entry, care cat sa fie... 350 Eur Ceado E5P ? :D Cam larga plaja daca nu venea si al doilea indiciu... "dublu... manuala mai buna" Care ar fi manuala mai buna ? OE/Comandante la 200-250 ? :) Deci daca nu as da dublu, ni se sugereaza o plaja de 100-125 Euro, deci tot la 500 lei ne invartim... :( Cu discount 33% expressoman, merge :D Si revin la inceput, CAND ?! RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - Cosmin - 20-03-2016 Sunt convins ca diferenta de pret nu este direct proportionala cu diferenta de gust dar fiecare alege daca doreste sa aiba acel 10% in plus si daca este dispus sa plateasca pentru asta. Cand ai o pasiune nu mai gandesti rational si pana nu ajungi la ceea ce visezi o sa fii tot nemultumit iar asta duce la cheltuiala in final. Rasnitele CHE nu sunt destinate doar clientilor din Romania unde lumea este destul de saraca. Daca CHE reuseste sa intre pe piata cu o calitate in ceasca f buna si cu un pret sub cel al concurentei sau chiar cu un produs unic gen rasnita electrica cu 68mm conic destinat uzului casnic, atunci eu zic ca o sa aiba succes. Nu cunosc sa existe pe piata o rasnita destinata uzului casnic cu aceste caracteristici. Sunt cateva manuale dar la preturi foarte mari (Mahlgut,HG-1). RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - UserBanned - 20-03-2016 Quote:... dar mai ieftina ca o electrica entry, care cat sa fie... 350 Eur Ceado E5P ? [Image: biggrin.gif] Deci Lelit pl43mmi , Acaso steel 1 ,etc... la 175-200 "euri" sunt masini de tocat carne ??? :) Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - Cosmin - 20-03-2016 Nu sunt masini de tocat carne si sunt capabile sa macine pentru espresso dar nu ofera aceleasi arome ca cele mai scumpe. Si acum putem reincepe discutia daca merita sa platesti pentru 10% in plus :) RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - renatoa - 20-03-2016 Ma rog, era in contextul unei discutii recente, nu schimba prea mult rationamentul meu, tot in jur de 100 Eur ajungem. Doar ca mareste si mai mult gradul de relativitate si ezoterism din aceasta bransa, ba pe unii ii pune pe ganduri cat de echidistante sunt unele inclinatii ale unor seminficativi factori de influenta locali ;) RPM-ul ba e important, ba nu este... Diametrele cutitelor si ele la fel, daca ai suficienta convingere ai acelasi gust la orice diametru... Important e ca "Teapa sa fie supla, sa satisfaca clientul..." ;) RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - UserBanned - 20-03-2016 Eu as avea o intrebare: daca sunteti asa convinsi ca rasnita CHE depaseste ca si performante toate "sub entry level " ::) ( Lelit,Acaso ,Eureka mignion, Bezzera ) si chiar entry level ( Vario Home, Ceado E5p , Zenith club ,etc.. ) care , astea nominate, costa intre 175-400 euro ..VA ASUMATI RESPONSABILITATEA sa consiliati vinderea lor si cumpararea CHE ???? Ca daca e sa gandesc "logic " :ceado ,vario home, zenith club ..costa 350-400 euro. Le vand sh cu 250-300 si imi cumpar CHe cu 150 si imi raman in buzunar 100-150 euro. PS : Verba volant, scripta manent :) RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - baloozzy - 20-03-2016 Nu uita ca pe langa cei 150 euro mai castigi si un brat vanos, din lucrul manual. Si cum Lido este pana in 200 euro, unde s-ar putea plasa ca pret? Tot intre 500 si 700 lei ajungem. La electrica, este o plaja mai mare in care se poate aseza ca pret, poate si peste 1000 euro, daca are cu ce. Oare un modul electric, pus pe manuala, ar cauza celei electrice? Cre ca da, dar sper totusi ca cea electrica va da calitativ in ceasca ceva mai mult, datorita cutitelor si turatiei constante. Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - Alin T. - 20-03-2016 Eu unul am testat, mi-a placut, consider ca e peste, motiv pentru care o voi cumpara si o voi folosi in locul lui Vario. Daca as fi singur as vinde Vario, dar pentru ca sotiei mele nu ii va fi usor sa rasneasca atunci cand se intampla sa faca o cafea si pentru cand voi avea invitati, voi pastra Vario. Sunt constient de minusurile cu care vine o manuala. Prin urmare, nu simt nevoia sa consiliez lumea sau sa-i conving cum sa castige gust in ceasca si in acelasi timp bani. E pur si simplu alegerea fiecaruia [emoji1] RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - radudani - 20-03-2016 (17-06-2015, 08:42)trevct1976 Wrote:(17-06-2015, 07:17)Mihai L Wrote: ... Ai preferat sa dai banii pe o Bezzera in conditiile in care cu 10-15% din pret luai un Hario sau un Porlex. (intru si eu, dar nu pentru o disputa sau partizanat! regret oricum c-am luat-o off-topic, pe camp; din nou...) dupa aproape 2 ani de utilizare am vandut Bezzera BB005, cu care am facut, alaturi de Bezzera Magica, spre 3000 de doubleshoturi... din consideratie pentru cititorii acestui thread - vizitatori sau ...bastinasi - mentionez ca am ramas cu convingerea ca rasnita respectiva este capabila espresso, capabila deci de rezultate decente pentru cutite conice de 48mm si motor de 100W; dar, mai presus de toate, cat se poate de consistenta in rezultate; lucram luni de zile cu aceeasi setare pentru o aceeasi cafea! sigur, performantele rasnitei trebuiesc acceptate ca un compromis in lumea exigentelor - dar nu a fitzelor sau snobismului esoteric - espresso; e vorba de rasnite - manuale, electrice, cu... abur sau ce-o fi - in zona de pret de 300 euro; compromis - adica nu te descurci cu banii ce-i ai, nu ca "ti-e mila"/"te doare" sa dai mai mult :) cunoastere, experienta, un anume discernamant in labirintul tehnologic actual etc. - pana la urma, asta ne ajuta sa facem deosebirea intre a sti pentru noi si a (pretinde ca) stim pentru ceilalti... nu, BB005 nu o consider o "chinazarie italiana"! in viziunea mea, asta ar insemna sa ne taiem craca de sub picioare; oricat de in RO, suntem si facem... si oricat de smecheri i-am considera pe italienii aceia care-si vand prea scump masinile si beau din 1-2 inghitituri chestia aia neagra cu gust de cauciuc ars :) revenind in topic: (20-03-2016, 00:36)Lyvyoo Wrote: ... ca si producator as prefera ca... radudani sa aprecieze contrapiulita ::) ma bucur sa aud ca prima problema, cea cu stabilitatea reglajului de finete macinatura, s-a rezolvat! probabil, celelalte 2 semnalate nu se incadreaza in zona de pret propusa si mi se pare rezonabil; modificarile necesare presupuneau o reproiectare de la nivelul zero si mai ramane si impactul lor real; le reamintesc totusi, citand dintr-un post precedent in acest thread: " problemele mari care cer in continuare atentie sunt (1) lipsa de finete a reglajului si (2) jocul axial liber in intervalul de reglaj cutite (intre zero si pozitia curenta); (1) primul, se datoreaza utilizarii unui filet de diametru mic, cel al axului; ... chiar micsorand mult pasul filetului (va interveni in timp uzura si jocul inerent) e greu de lucrat consistent in acest interval de reglaj, care presupune deplasari mici pe o circumferinta si asa mica... rasnitele capabile espresso necesita un reglaj al distantei intre cutite foarte fin si continuu intr-o plaja ingusta, de ordinul a cateva zeci de microni; se prefera de aceea, solutia de reglaj cu miscarea pe filet a ansamblului cutitului fix, cel exterior, deci de diametru mult mai mare decat cel al axului pe care e fixat cutitul rotitor, cel conic; si manuala OE Lido 3 (cutite conice 48mm, magazie 70g), de ex., are acest tip de reglaj stepless, exterior; (2) al doilea - nu am intalnit inca o parere in confirmarea sau contrazicerea a ce spuneam - inseamna de fapt libertatea de... vibratie axiala, deci de variatie a gradului de macinatura; adica, daca s-a fixat o anume valoare a granulatiei, respectiv a distantei intre cutite, daca se apasa axial talpa cutitului conic (impotriva unui arc), intregul ansamblu, ax si cutit, merge in sus pana la pozitia zero de contact intre cutite... oricum, greu de imaginat o realizare mecanica robusta si ergonomica in acelasi timp, cand reglajul distantei intre cutite se face cu deplasarea axiala a cutitului interior, cel care se invarte... RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - Cosmin - 20-03-2016 De ce rasnite ca Bezzera BB005, Ascaso i-mini i2 sau Lelit PL43MMI toate dotate cu cutite asemanatoare rasnitei CHE nu au rezultate la fel de bune in ceasca? Eu am avut Acaso i-mini i2 iar trecerea la Vario a adus un plus in ceasca. Mai sus vad ca Alin T doreste sa foloseasca CHE in detrimentul Vario. Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - Alin T. - 20-03-2016 Vezi ca Che are cutite conice, fata de cele amintite de tine. Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - Cosmin - 20-03-2016 Nope. Si cele amintite de mine au conice :). Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - Alin T. - 20-03-2016 Doar Bezzera Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - Cosmin - 20-03-2016 Am avut Ascaso i-mini i2 si e conica iar Lelit are acelasi mecanism ca si Ascaso. Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - Alin T. - 20-03-2016 Da, scuze, ai dreptate. Vario are insa plate RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - UserBanned - 21-03-2016 Pai acum nu mai inteleg: Lelit pl43 MMI e mai buna decat Vario Home pt ca are cutite conice ????? ?? Pt ca asa reiese acum : Che mai bun decat Vario Home; Lelit aceleasi cutite conice ca si CHE . Deci prin proprietatea de tranzitivitate: Lelit mai bun ca Vario Home !!! ?? Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - Alin T. - 21-03-2016 Pai cu siguranta nu vorbim doar despre cutite conice ca fiind singurul element care conteaza, ci si de o constructie care sa asigure constanta in macinatura. Cu Lelit am avut mari probleme de constanta Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - Cosmin - 21-03-2016 Nu e mai buna si tocmai asta e dilema. Daca che are rezultate mai bune in ceasca decat Vario, de ce nu au si celelalte conice? Alin care este motivul constantei? Nu cred ca aveau joc cutitele. Singura mea explicatie poate fi profilul cutitelor Etzinger si viteza de rotatie. Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - bogdan_geor - 21-03-2016 a scris Liviu mai sus ca o sa foloseasca cutite de 47 si 38, din cate stiu eu, Etzinger sunt de 48. poate ma insel, sa ne confirme Liviu ca sunt tot etzinger cutitele astea. RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" - UserBanned - 21-03-2016 Parere mea personala, care sigur nu conteaza : e prematur sa cataloghezi o rasnita care inca nu e iesita pe piata doar dupa ce ai probat un prototip + imbatat de o mare doza de euforie. Feedback-ul "care conteaza " e al consumatorului final cu produsul de serie dupa o perioada de proba . Restul..,iertata-mi fie franchetea, sunt subiectivisme . ? |