Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Comunitatea de espressomani (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Comunitatea-de-espressomani)
+--- Forum: Marketplace (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Marketplace)
+---- Forum: Prajitorii de cafea si cafenele de specialitate (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Prajitorii-de-cafea-si-cafenele-de-specialitate)
+---- Thread: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) (/Thread-Cafeaua-prajita-in-stil-italian-1st-wave-coffee)

RE: Cafele comerciale - renatoa - 28-11-2017

Iesi din pestera... :P
Sau tu din ce surse iti procuri mancarea ? :)

RE: Cafele comerciale - Levo - 28-11-2017

(28-11-2017, 17:24)renatoa Wrote: Iesi din pestera... Tongue
Sau tu din ce surse iti procuri mancarea ? Smile

... Nu ies , ca acolo e cald si bine ... :D ... cu mancarea ma descurc , stau la 3 min. de mers pe jos de piatza mare a oraselului ... pentru noi e suficient , pentru restul avem net ... :D  ...

RE: Cafele comerciale - dev - 28-11-2017

Si eu care credeam ca ai vaca pentru lapte si porc pentru carne in batatura...

(28-11-2017, 17:39)dev Wrote: Si eu care credeam ca ai vaca pentru lapte si porc pentru carne in batatura...

... :D ... Nu chiar , n-am nici un pom fructifer , decat niste rugi de zmeura si 2 cuburi de piatra cu menta de gradina , in rest numai salcii , brazi , mesteceni , thuja, trandafiri , hibiscus ... etc si 5 cinci pisici care stau pe afara si doar un pisic mai mic , care are voie in sas ( un fel de hol de intrare ... ) , cat despre vaca si porc si astea ... am niste cunostinte bune prin piatza si cand e ceva ... ori imi aduc ei la poarta , ori ma duc eu la ei acasa si aleg ( cate o gaina , cate un sac de cartofi , miere de albina ... eh d 'astea mai de tras la limba ... :D  , dar si cate o tzuica sau palinca ... pe gustate , pe alese , pe cunoscute ... :D , asa-i la tzara ...

RE: Cafele comerciale - Denis - 28-11-2017

Levo pentru pontul cu cafeaua, dai o cafea candva.

Cat despre aprovizionare cu cafea, nu merita. Deja are peste 1 luna vechime, ajunge.

... Dau Denis , cu prima ocazie si cu mare placere si- un intaritor ca sa tina ... :D ...

Cu aprovizionarea ... , daca gaseste niste borcane ermetice si la masura , adica sa ramana extrem de putin aer ( de ex. Fido jar ) ... eu zic ca ar merge pastrate vreo 2 kg ... in lipsa de Airscape model mare ... Cool  ... de ce nu ...

RE: Cafele comerciale - MyR - 28-11-2017

(28-11-2017, 23:04)Levo Wrote:  in lipsa de Airscape model mare ... Cool  ... de ce nu ...

din vacuum can este si de 500gr, nu doar de 250gr.
Mai mult ca sigur sunt si alte alternative.

--
Mi se pare un lido mare mai rentabil decat un airscape, nu este diferenta doar "design".

... Eu pe asta l-am luat , pentru ca pe asta l-am gasit  ,  sa vad intai cum e ... ( mai este un pic pana se intregeste toata comanda ... :D ) ... apoi daca rezista la utilizare zilnica , ma bag si la model mai mare ... Cool  ...

... Vad ca herr Florescu in borcane de 3L tine cafeaua ... Confused  ...

[Image: YbKhoHh.jpg]

RE: Cafele comerciale - MyR - 28-11-2017

Practic pot fi puse in orice, nu este diferenta.( pana cand pot fi inchise ermetic )
Dar vacuum can este o alta discutie..

Cafele comerciale - dev - 28-11-2017

Și se plânge lumea ca cafeaua comerciala e păstrată impropriu.....

(28-11-2017, 23:50)dev Wrote: Și se plânge lumea ca cafeaua comerciala e păstrată impropriu.....

... Pai ... fiecare cu ce poate , dar daca ar putea toti ca Izzo de exemplu ...

RE: Cafele comerciale - MyR - 29-11-2017

This video is not available

RE: Cafele comerciale - Levo - 29-11-2017

.. L-am probat si merge...

Cafele comerciale - dev - 29-11-2017

Etiopia prăjită local vs Etiopia kaufland. [Image: 0547dd94e5b08abb92bcd1b009a6ea8b.jpg]

RE: Cafele comerciale - tecsi78 - 29-11-2017

La mine n-am gasit decat macinata...:(

RE: Cafele comerciale - mihneasusan - 29-11-2017

Ups! Cea prajita local arata mai rau si nu vorbesc despre gradul de prajire. Oricum, nu aspectul ofera intotdeauna gust...

Am găsit bucăți de boabe carbonizate in cafeaua locala. Zic asta fiindcă au fost discuții despre bitter la cafea prăjită light.

RE: Cafele comerciale - Levo - 29-11-2017

(29-11-2017, 13:18)tecsi78 Wrote: La mine n-am gasit decat macinata...:(

... Asa am patit si eu la inceput si dupa cele macinate , am mai cautat un pic si am dat la capatul raftului si de boabe ... numai boabe ... Cool  ... poate o fi aranjate la fel si la voi ... ( merg pe ideea ca daca este macinata , trebuie sa fie si boabe pe undeva ... )

Cafele comerciale - Denis - 29-11-2017

Intreaba un angajat kaufland, si daca primul nu stie intreaba altul sau la informatii.

Sent from my Lenovo P2a42 using Tapatalk

RE: Cafele comerciale - dev - 29-11-2017

E posibil sa nu fie boabe. Cred ca marti sau miercuri primesc marfa dar e posibil sa dureze pana o pun la raft. La mine am gasit doar Etiopia fara Costa Rica.

Cafele comerciale - mihneasusan - 29-11-2017

Mai bine. Eu nu am mai luat Costa Rica de pe vremea cand aveam Gaggia. Acum cateva zile, la insistentele sotiei am pus o punga in cos. Azi am extras-o. Este prea mult in zona comercialelor, cateva boabe cu ulei pe ele, quakeri, nu impresioneaza. Cu Ethiopia este altceva. Chiar merita.

RE: Cafele comerciale - tecsi78 - 29-11-2017

https://www.coffeedesk.com/coffee/for-espresso/

Au incepand de la Izzo, trecand prin Kimbo pana la Gardelli, transport gratuit peste 49 de iepuroi.

Dupa cum s-a rasnit sigur are sub o luna de la prajire. As zice ca e de departe cea mai buna cafea de supermarket. Iar faptul ca face de ras multe cafele proaspat prajite iarasi nu e ok.

RE: Cafele comerciale - KrisssKros - 29-11-2017

(29-11-2017, 15:21)dev Wrote: As zice ca e de departe cea mai buna cafea de supermarket. Iar faptul ca face de ras multe cafele proaspat prajite iarasi nu e ok.

Poti nominaliza, te rog, cafelele proaspat prajite la care faci referire (cafea + prajitor)? Ar putea fi o informatie utila, din multe puncte de vedere.
Multumesc

Nu vreau sa rănesc orgolii dar cam orice e sub 130-140 pe kg poate fi sub cafeaua asta de la kaufland. Nu spun ca e o regula general valabilă dar nu trebuie luat drept scriptura indemnul de a consuma doar cafea proaspăt prăjită.

RE: Cafele comerciale - Lyvyoo - 29-11-2017

Cand spui "ORICE" inseamna ca ai incercat totul pana la 130-140 lei/kg, si nu te cred :)  E drept  ca nici eu nu am incercat acea Ethiopia, doar am mirosit punga in Kaufland pe la valva (si nu mi-a spus mare lucru).  Mai bine iau niste bere artizanla si o beau cu pofta decat sa iau comerciala si sa nu duc punga pana la jumatate :) Asta-s eu, altul face altfel.. 

Gusturile vor fi intotdeauna subiective si trebuiesc respectate. Cum pot eu sa combat placerea lui Levo fata de un Kimbo italian?

RE: Cafele comerciale - baloozzy - 29-11-2017

Nu mi se pare corect sa faci asa afirmatii despre cafele proaspat prajite si apoi sa nu le justifici, mai ales, ca au fost destule cazuri, cand prajitorii si-au recunoscut greseala, daca a fost si  problema a fost rezolvata.
Nu pretul face cafeaua buna. Am baut cafele sub 90 lei/kg, care atat ca aspect, dar si gust, au fost super.
Se poate deschide un thread, de genul: de unde nu voi mai bea cafea si acolo sa se dezbata toate aspectele de calitate, nu offtopic, oriunde. Afirmatiile de acest gen, au vaduvit destul pana acum forumul valori, deplasand discutiile serioase spre privat.

Am folosit "cam" si "poate" in aceeasi fraza. Smile

Ai fi surprins cat de putine optiuni sunt sub 130-140lei/kg si cat de mult seamana intre ele. Wink

Cafeaua asta din Kaufland e o combinatie fericita de cafea buna si o prajire corecta. Din a doua incercare am scos un shot foarte echilibrat, dulce si fara urme de bitter sau acreala.

PS: Eu am mai facut referiri si cu alte ocazii. Din pacate lumea se concentreaza mai mult pe "ce cafea buna am baut in ultima vreme" si mai putin pe "ce cafea nasoala am nimerit".

RE: Cafele comerciale - Levo - 30-11-2017

(29-11-2017, 18:11)Lyvyoo Wrote: Gusturile vor fi intotdeauna subiective si trebuiesc respectate. Cum pot eu sa combat placerea lui Levo fata de un Kimbo italian?

... Ehh ,...  la mine problema dateaza de cand mi s-a scris eprom-ul ... acum ce pot sa mai fac ... Cool ... dar , necazul este urmatorul : -  mai pastrasem si eu , o mana de Passalacqua intr-un airscape mic pentru zile negre si m-a prins nevasta asupra faptului si a trebuit sa o impartim si pe asta ... gusturile sunt subiective , stiu ... dar cand se atenteaza la rezerva / patrimoniul de cafele al casei / conducerii ... nu mai e subiectiv e de-a dreptul invaziv si intruziv ... ( inseamna ca eu am prajit degeaba Geisha si am adus Ethiopii , ca astia tot pe napoletana mea trag ... Cool  ...

[Image: ISHE9eA.jpg]

RE: Cafele comerciale - Zaheyu - 30-11-2017

https://www.kfea.ro/catalogsearch/result/?q=passa&cat=